Filmovi koji su vas najvise potresli
Moderator: _BataZiv_0809
- Neelix
#26 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
dje ce me film potrest. ipak je to samo film 
- because_of_you
#27 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Definitivno film Awakenings (sa Robin Williamsom i De Nirom, 1990g), gledali smo ga u sklopu Biološke psihologije. Trailer na youtube ne donosi ni 1 posto njegovog doživljaja.. Najpotresniji film koji sam gledala (based on true story)... 
-
mokosh
#28 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
"Zivot je lijep", a scena pred kraj filma kad ga ubiju.
"Proof", scena kada on sjedi u dvoristu dok pada snijeg i prica o knjiznicama i studentima.
"Proof", scena kada on sjedi u dvoristu dok pada snijeg i prica o knjiznicama i studentima.
-
detroit-mercy
#29 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Film koji je ostavio zasigurno najjaci utisak na mene.sumayya wrote:Definitivno film Awakenings (sa Robin Williamsom i De Nirom, 1990g), gledali smo ga u sklopu Biološke psihologije. Trailer na youtube ne donosi ni 1 posto njegovog doživljaja.. Najpotresniji film koji sam gledala (based on true story)...
Medjutim, interesantna stvar da se velika vecina izjasnjava i izjasnila za Holywoodsku produkciju iako obicno na svakoj temi o filmu ta produkcija bude najvise popljuvana viza vie Evropske produkcije koja je ono vise "umjetnicka".
- because_of_you
#30 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
detroit-mercy wrote: Film koji je ostavio zasigurno najjaci utisak na mene.
Medjutim, interesantna stvar da se velika vecina izjasnjava i izjasnila za Holywoodsku produkciju iako obicno na svakoj temi o filmu ta produkcija bude najvise popljuvana viza vie Evropske produkcije koja je ono vise "umjetnicka".
Ja inače ne pratim šta kažu "filmski kritičari" i ostala plejada... Ako mi se nešto sviđa, ne dotiče me tuđi doživljaj...
- pezzar
#31 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Najjaca scena:
Film "Mist" kad glavni lik poubija pistoljem stari bracni par, onu uciteljicu i svog sina, pa izadje iz auta da ga vanzemaljci pojedu, kad ono ide vojska... Crnjak teski.
Film "Mist" kad glavni lik poubija pistoljem stari bracni par, onu uciteljicu i svog sina, pa izadje iz auta da ga vanzemaljci pojedu, kad ono ide vojska... Crnjak teski.
-
Cibra
#32 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Srpski Film. Tri dana nisam mogao doci sebi.
- General Maximus
#33 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Neelix wrote:dje ce me film potrest. ipak je to samo film
Uvijek sam se pitao kakav je zivot neemotivnih ljudi...
- ladyada
#34 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
meni se zgadio, nigdje veze............ onoliko nasilje u fimu nisam odavno vidjela na jednoj hrpi ............bljuvotina od filma ............Cibra wrote:Srpski Film. Tri dana nisam mogao doci sebi.
- ladyada
#35 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Solino
,
lemon tree (limunovo drvo )mislim da je sirijski film ili palestinski
,
Cous cous sa ribom -

Komedija al sam se rasplakal na kraju ko blesava ............
od holivudski syriana .......
, lemon tree (limunovo drvo )mislim da je sirijski film ili palestinski
, Cous cous sa ribom -

Komedija al sam se rasplakal na kraju ko blesava ............
od holivudski syriana .......
- tranquil
#36 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
"Ples u tami" ("Dancer in the Dark") Larsa von Triera, bez ikakve konkurencije.

Dobar film ali ne bih ga mogao odgledati više niti jednom. Scene? Većina, izdvojio bih muzičku scenu na mostu "sve sam vidjela", dio kada Bill priznaje Selmi krađu, ona ga ranjava a on je moli da ga ubije, i naročito naročito zadnje scene - 107 koraka u kaznionici i "pjesma prije posljednje", sa okvirom od naočala.
Što bi reko moj prijatelj komentarišući taj film: "ja horrore gledam u cugu, a ovo samo morao stalno da pauziram da dođem sebi".
Ako ikada neko pita za pojam katarze u filmskoj umjetnosti, treba ga uputiti na ovaj film.
Osim tog filma, teško da mogu nešto navesti da me je potreslo na takav način. Ponekad me neka scena potrese u djelima koja nisu baš ciljana da potresu ljude - desilo mi se recimo sa crtanim filmom "Nebesa" ("Up"), kada na početku idu kroz život glavnog lika, kako se oženio ali ništa im se ne da, pa mu onda umre žena, ili npr. zadnja epizoda "Battlestar Galactice" - kompletan završetak serije je jedna dirljiva cjelina gdje se redaju scene simboličnih i stvarnih opraštanja, ali onda na kraju dođe scena kada Adama priča kako je postavio temelje kolibe i jebiga... Ipak, ovi slučajevi su samo "ispadi" koji možda više imaju veze s trenutnim emocionalnim stanjem (gledao sam ih u vrijeme koje je bilo teško za mene) - dok za "Ples u tami" garantujem da će potresti bilo koga, u bilo kom trenutku.

Dobar film ali ne bih ga mogao odgledati više niti jednom. Scene? Većina, izdvojio bih muzičku scenu na mostu "sve sam vidjela", dio kada Bill priznaje Selmi krađu, ona ga ranjava a on je moli da ga ubije, i naročito naročito zadnje scene - 107 koraka u kaznionici i "pjesma prije posljednje", sa okvirom od naočala.
Što bi reko moj prijatelj komentarišući taj film: "ja horrore gledam u cugu, a ovo samo morao stalno da pauziram da dođem sebi".
Ako ikada neko pita za pojam katarze u filmskoj umjetnosti, treba ga uputiti na ovaj film.
Osim tog filma, teško da mogu nešto navesti da me je potreslo na takav način. Ponekad me neka scena potrese u djelima koja nisu baš ciljana da potresu ljude - desilo mi se recimo sa crtanim filmom "Nebesa" ("Up"), kada na početku idu kroz život glavnog lika, kako se oženio ali ništa im se ne da, pa mu onda umre žena, ili npr. zadnja epizoda "Battlestar Galactice" - kompletan završetak serije je jedna dirljiva cjelina gdje se redaju scene simboličnih i stvarnih opraštanja, ali onda na kraju dođe scena kada Adama priča kako je postavio temelje kolibe i jebiga... Ipak, ovi slučajevi su samo "ispadi" koji možda više imaju veze s trenutnim emocionalnim stanjem (gledao sam ih u vrijeme koje je bilo teško za mene) - dok za "Ples u tami" garantujem da će potresti bilo koga, u bilo kom trenutku.
- General Maximus
#37 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Pa svakako da trenutno emocionalno stanje ima velikog znacaja u tome da li ce vas se neki film snazno dojmiti... Npr. ako je neko nesrecno zaljubljen i recimo pronadje sebe u filmu "Sjaj u travi", nema sanse da na kraju ostane ravnodusan.tranquil wrote:"Ples u tami" ("Dancer in the Dark") Larsa von Triera, bez ikakve konkurencije.
-
nista novo
#38 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Puno je dobri filmova, jedan od takvi definitivno "Pijanist"
- erni3
#39 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Potpis...nista novo wrote:Puno je dobri filmova, jedan od takvi definitivno "Pijanist"
Inace, ukucaj u google "Thought provoking" i imat ces sta gledati cijelu zimu...
Evo, bas sam sad pregledao svoju "videoteku" i nasao sam dosta dobrih stvari:
The butterfly effect
Se7en
Fight Club (ovo moras pogledati)
Mulholland Drive
Premonition
Mystic River
Pianist
spisak je dugacak
takodjer, pogledaj i Death Note (serija od 37 epizoda)
Code Geass (i ovo je serija) spisak je stvarno dugacak
-
samo malo
#40 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
NYPD blue, kad umre det. Bobby Simone 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#41 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Kako zaboravih, Variola vera, najstrasniji film na svijetu..plakala nisam,ali ga se ne volim ni sjetiti 
- minjonja
#42 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
forrest gump - pogledala ga milijardu puta, znam ga napamet, ali opet me i nasmije i rasplace.
i am legend - nisam mogla spavati onu noc kad sam ga gledala. sama pomisao da si sam u onolikom gradu sa nekim ljigavim cudovistima
i am legend - nisam mogla spavati onu noc kad sam ga gledala. sama pomisao da si sam u onolikom gradu sa nekim ljigavim cudovistima
- General Maximus
#43 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Last edited by General Maximus on 06/11/2010 18:42, edited 2 times in total.
- Tvrtko II Kotromanić
#44 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
"Pijanist"
"Zivot je lijep"
"Zivot je lijep"
- General Maximus
#45 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Ali ovu scenu redovno zalijem suzama...
- Ma.Le.Na
#46 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Savrsen krug..
pretezak mi bio...dugo dugo nakon njega nisam zeljela pogledati ni jedan domaci film..
pretezak mi bio...dugo dugo nakon njega nisam zeljela pogledati ni jedan domaci film..
- Loulou
#47 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Lilja 4-ever
- fedor
#48 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Green mile (kad spaljuju onog Coffee-a) 
- General Maximus
#49 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
fedor wrote:Green mile (kad spaljuju onog Coffee-a)
Uf, to sam gledao neki dan.
- BiH-x
#50 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
+1Loulou wrote:Lilja 4-ever