Zanimaju me vasi komentari
Film "KARAULA"
Moderator: _BataZiv_0809
- kriticarka_nikova
#1 Film "KARAULA"
Sinoc sam gledala ovaj film.Glavne uloge Emir Hadzihafisbegovic,Sergej Trifunovic i neki Hrvat.Super je.........
-
SteficaCvek
Meni je film super do momenta kad pasic kaze na tel. "poserem ti se na sve biljke koje si posadio". To je dovoljno tragikomicno bilo. E dalje su ga fakat usrali. Ljudi iz kina izlazili ko da s dzenaze idu. Stvarno mi nije jasno zasto su morali mjenjat kraj kakav je u knjizi po kojoj se radio scenario. Mogli smo fin zabavan filmic imat, al eto...
- anais_nin
taj "neki hrvat" je Toni Gojanovic, koji je btw, bio superiska u filmu
ja ne pamtim kad sam se toliko ismijala zadnji put
ne znam film je pravo podsjetio na predratnu jugoslovensku kinematografiju, sto je pretpostavljam i bila poenta
po meni nije nikakvo filmsko remekdijelo, ali je solidan filmic, koji bih vjerovatno jos jednom odgledala, ako nista drugo zbog dinamicnog dijaloga, imam osjecaj da sam puno toga propustila prvi put
najbolji mi je momenat kad onaj bolnicar govori toniju "znaci dok ne izlijecimo kurac, ratujemo s albanijom" (ko je gledao film skontace
)

po meni nije nikakvo filmsko remekdijelo, ali je solidan filmic, koji bih vjerovatno jos jednom odgledala, ako nista drugo zbog dinamicnog dijaloga, imam osjecaj da sam puno toga propustila prvi put

-
Panta Rei
Film je odličan. I pokazao je da je moguće snimiti dobar film, bez korištenja motiva iz rata. Već sam sit preživljavanja ratnih trauma na platnu.
Fotografija odlična, muzika takođe, a mladi Toni Gojanović me prijatno iznenadio.
Obavezno pogledajte, ako već niste...
Fotografija odlična, muzika takođe, a mladi Toni Gojanović me prijatno iznenadio.
Obavezno pogledajte, ako već niste...
- kriticarka_nikova
ne,ne,on njemu kaze:Popisam ti se na svaki cvjetic koji si zasadioSteficaCvek wrote:Meni je film super do momenta kad pasic kaze na tel. "poserem ti se na sve biljke koje si posadio". To je dovoljno tragikomicno bilo. E dalje su ga fakat usrali. Ljudi iz kina izlazili ko da s dzenaze idu. Stvarno mi nije jasno zasto su morali mjenjat kraj kakav je u knjizi po kojoj se radio scenario. Mogli smo fin zabavan filmic imat, al eto...
- Irm@
uh onaj Tooooni...jeeee
kad se nasmije...ja gotova
nego...film je onak ok...
to nije komedija kako je reklamiraju-jer kad gledate komediju vi padate na pod smijeha...u Karauli se nasmijate da...ali kraj...
e jbg...sto se nisu potukli Toni i Emir...i na kraju sve zavrsilo dobrom j.... Tonija i Djevojke(kako se vec zove)
pa zar nije tako
nego...film je onak ok...
to nije komedija kako je reklamiraju-jer kad gledate komediju vi padate na pod smijeha...u Karauli se nasmijate da...ali kraj...
e jbg...sto se nisu potukli Toni i Emir...i na kraju sve zavrsilo dobrom j.... Tonija i Djevojke(kako se vec zove)
pa zar nije tako
-
spring2004
FILM JE ODLICAN!!!!!!!!!!!Svi glumci, fotografija, muzika genijalni, EMIR najbolji!!!radnja filma obradjena fantasticno!!!sve u svemu, bolji film odavno se ne pojavi na ovom prostoru!!!
-
kilam
fotografija je daleko najbolji aspekt filma.. inace po mom misljenju film je spor i neatmosferican (pogledo sam ga dvaput - jbga prvi dojam vara
)
jedino na topicu se nepravedno zapostavlja verica nadeska i to radi nekih stajaznam emira i tonija cccc

jedino na topicu se nepravedno zapostavlja verica nadeska i to radi nekih stajaznam emira i tonija cccc
- taxi_driver
film gledao sinoc,i dobar je ali ne moze se porediti sam bure baruta koji je po meni najbolji post jugoslovenski film.
na kraju sam jebo majku onom srbinu jer kao i uvijek srbi sve zakuhaju i onda se izvade.
emir je haos ,najbolji kad prica kako je sanjao posjetu stada ovaca.zavalio sam se od smijeha.
na kraju sam jebo majku onom srbinu jer kao i uvijek srbi sve zakuhaju i onda se izvade.
emir je haos ,najbolji kad prica kako je sanjao posjetu stada ovaca.zavalio sam se od smijeha.
-
Stari
Dajte mi recite gdje je moguce nabaviti taj film za pogledati ...ako je covjek stari, jadni, onemocali i ubogi ...dijasporash.
I jos jedna stvar ...zanima me koliko je od vas koji ste pogledali taj i film ...imalo priliku odsluzivati vojnu obavezu u nekoj od jedinica JNA ?
Na televiziji sam cuo ... da je Grlic uspio prenjeti dio originalne JNA atmosfere na filmsku vrpcu...a ja nesto nisam sklon povjerovati...jer sve one TV face na HRT1, Hayat, i OBN koje su tako nesto govorile...mi izgledaju nekako odvec mlade da bi se mogli sjecati ..."originalne JNA atmosfere" osim ako im tate nisu sve skupa tako fino opisali....Bas me iteresuje da mi vi koji ste dovoljno stari....a gledali ste film...kazete malo vise o tom detalju.
I jos jedna stvar ...zanima me koliko je od vas koji ste pogledali taj i film ...imalo priliku odsluzivati vojnu obavezu u nekoj od jedinica JNA ?
Na televiziji sam cuo ... da je Grlic uspio prenjeti dio originalne JNA atmosfere na filmsku vrpcu...a ja nesto nisam sklon povjerovati...jer sve one TV face na HRT1, Hayat, i OBN koje su tako nesto govorile...mi izgledaju nekako odvec mlade da bi se mogli sjecati ..."originalne JNA atmosfere" osim ako im tate nisu sve skupa tako fino opisali....Bas me iteresuje da mi vi koji ste dovoljno stari....a gledali ste film...kazete malo vise o tom detalju.
- taxi_driver
stari ,atmosfera je prava.cak i oni peskiri vojni i bokserice.sve me podsjetilo na odsluzenje vojske .
-
radeljas
ako ne nabavis film i ne pogledas neces izgubiti puno, vjeruj mi. kao sto neko rece naprijed, zali boze para koje su skrhali. a najvise je dao, pretpostavljam, bosanski fond za kinematografiju.Stari wrote:Dajte mi recite gdje je moguce nabaviti taj film za pogledati ...ako je covjek stari, jadni, onemocali i ubogi ...dijasporash.
za mene razocarenje. istina ima nekih alegorija i metafora koje su mogle proci, prije svega o stradanju bosanaca olicenih u liku porucnika pashica. s druges strane kad znamo da su oficiri jna bili mahom primitivni seljaci i to u 80% slucajeva srbi, onda je iznenadjenje da je bosanac odabran za taj lik, ali recimo da je to bilo u funkciji glavne ideje filma.
s druge strane ne vidim kome je ta jna ostala u dragom sjecanju. meni nije nimalo iako nisam bio ni u kakvim karaulama, niti granicama, niti pjesadiji. naprotiv imao sam odlicno mjesto u vojsci, ali mi svejedno nije prijala. kao ni ovaj film. moj savjet ignorisati i pored toga sto kenovic pokusava vjestacki da digne famu oko filma, sa pricom o piratima i kriminalu. eto samo njegov film podzonjen i to najveci kriminal na svijetu, a on uzeo kredit da ga producira. koji prodavac magle ...
-
Grozny
mislim da je film odlican. Sad da li je do filma ili do drustva sa kojim sam bio na "obali", neznam.
Ali ne fakat....konačno jedan film bez nekih crnjaka i nepotrebne simbolike! Lagan probavljiv zaokruzen pomalo nostalgican!
odlicna glumačka postavka!
onaj hadzihafizbegović....ma on je gromada! kako on svoju tragediju tako lagano plasira....nekako uvijek lagano padne na zeludac...ne ostavlja mučninu nego pokrene probavu.
izvinjavam se na komparaciji al sa gastrotraktom...))))
Ali ne fakat....konačno jedan film bez nekih crnjaka i nepotrebne simbolike! Lagan probavljiv zaokruzen pomalo nostalgican!
odlicna glumačka postavka!
onaj hadzihafizbegović....ma on je gromada! kako on svoju tragediju tako lagano plasira....nekako uvijek lagano padne na zeludac...ne ostavlja mučninu nego pokrene probavu.
izvinjavam se na komparaciji al sa gastrotraktom...))))
- taxi_driver
u dva dana sam gledao grbavicu i karaulu.i karaula mi se vise svidjela.muzika u filmu je haos.
jedino me onaj srbin izivcira pas mu mater.

jedino me onaj srbin izivcira pas mu mater.
-
Stari
Joj taxisto...gdje se sjeti boxerica...te gace sa nogavicama sam zamrzio tad u JNA ....i ni dan danas ih ne mogu ocima smisliti...ne mogu podnijeti kad mi medju nogama landara ....jos kad me neki razvodnik najera da radim cucnjeve zbog loseg redarskog... 
-
Stari
Ma ne nisi me najbolje razumio. Ja sam jedan od nekadasnjih prasinara...preciznije ...artiljerac haubicar..i u JNA sam najebo u opstem smislu te rijeci. JNA kao takva mi nije nimalo ostala u dragom i lijepom sjecanju. Sjecanje na jedan dio zivota u kojem je covjek bio mlad i zdrav i mogao proci kroz masu sranja samo zahvaljujuci mladosti i zdravom tijelu....volim se sjecati samog sebe u toj ulozi , sad kad je situacija u tom smislu, odavno vec promjenjena iz osnova.s druge strane ne vidim kome je ta jna ostala u dragom sjecanju. meni nije nimalo iako nisam bio ni u kakvim karaulama, niti granicama, niti pjesadiji. naprotiv imao sam odlicno mjesto u vojsci, ali mi svejedno nije prijala
PS Nego jel istina ...da u filmu Halid pjeva Halidovu pjesmu...ah toga su se dobro sjetili ako je istina
-
tataratira
lolStari wrote: PS Nego jel istina ...da u filmu Halid pjeva Halidovu pjesmu...ah toga su se dobro sjetili ako je istina...