Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
Moderator: _BataZiv_0809
- male_okice
#52 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
Da li je neko gledao ovo, ili gdje se moze gledati online ili download?
http://www.youtube.com/watch?v=XMYAZKwjTlk
http://www.youtube.com/watch?v=XMYAZKwjTlk
- nellington
- Dr.Cuddy
#54 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!

http://www.imdb.com/title/tt0363510/
Odličan dokumentaracThe Revolution Will Not Be Televised (Spanish: La revolución no será transmitida), also known as Chávez: Inside the Coup, is a 2003 documentary focusing on events in Venezuela leading up to and during the April 2002 coup d'état attempt, which saw President Hugo Chávez removed from office for two days. With particular emphasis on the role played by Venezuela's private media, the film examines several key incidents: the protest march and subsequent violence that provided the impetus for Chávez's ousting; the opposition's formation of an interim government headed by business leader Pedro Carmona; and the Carmona administration's collapse, which paved the way for Chávez's return. The Revolution Will Not Be Televised was directed by Irish filmmakers Kim Bartley and Donnacha Ó Briain. Given direct access to Chávez, the filmmakers intended to make a fly-on-the-wall biography of the president. They spent seven months filming in Venezuela, following Chávez and his staff and interviewing ordinary citizens. As the coup unfolded on 11 April, Bartley and Ó Briain filmed on the streets of the capital, Caracas, capturing footage of protesters and the erupting violence. Later, they filmed many of the political upheavals inside Miraflores, the presidential palace.
- horion_bosona
#55 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
South of the Border (2009) | Theatrical Trailer
ovaj dokumentarac je mozda previse ideoloski obojen, ali Oliver Stone nikad nije ni krio svoja ljevicarska stajalista...
dakle razgovarao je sa Tariq Alijem, te onda sa svim predsjednicima "crvenih" drzava L. Amerike...
i u dijelu kojem se bavi Venecuelom tj. Chavezom, raskrinkana je montaza privatne TV stanice sa onim pucnjima sa mosta po opozicionim demonstrantima, koja datira iz perioda desavanja obuhvacenih u gornjem dokumentarcu...
nisam pogledao citav film (The Revolution Will Not Be Televised) vec dijelove na youtube-u i vidim da je oznacen kao izrazito pro-Chavez... s obzirom ko je nalijepio tu etiketu, mora da valja...

America Latina Libre - Ska-p
ovaj dokumentarac je mozda previse ideoloski obojen, ali Oliver Stone nikad nije ni krio svoja ljevicarska stajalista...
dakle razgovarao je sa Tariq Alijem, te onda sa svim predsjednicima "crvenih" drzava L. Amerike...
i u dijelu kojem se bavi Venecuelom tj. Chavezom, raskrinkana je montaza privatne TV stanice sa onim pucnjima sa mosta po opozicionim demonstrantima, koja datira iz perioda desavanja obuhvacenih u gornjem dokumentarcu...
nisam pogledao citav film (The Revolution Will Not Be Televised) vec dijelove na youtube-u i vidim da je oznacen kao izrazito pro-Chavez... s obzirom ko je nalijepio tu etiketu, mora da valja...

America Latina Libre - Ska-p
- nellington
-
miss v
#57 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
..
Last edited by miss v on 26/12/2013 19:45, edited 1 time in total.
- nellington
#58 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
Psihoanaliza klasika dvadesetog vijeka - dominiraju Lynch i Hitchcock, ali tu su i Tarkovski, Kišlovski, Chaplin, Haneke... Žižek se potrudio, ušao u dubinu, našao freudovske uzorke i raščlanio ih. Ni u jednom trenutku film nije dosadanmiss v wrote:nellington, moze kakav dodatni info o tom vodicu.. il bar utisci iz prve ruke.. znam, znam za ostalo tu je gugl
-
miss v
#59 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
..
Last edited by miss v on 26/12/2013 19:45, edited 1 time in total.
-
Static-X
#60 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
da koji pribiljezim 
- Vegetastar
#61 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
BBC serijal Atom, Everything and Nothing, kao i ostali koje vodi prof. Jim Al Khalili. Fantastično, a na youtube imaju cijeli dokumentarci
http://www.imdb.com/title/tt1173021/
http://www.imdb.com/title/tt1173021/
- ultima_palabra
#62 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
Static-X wrote:da koji pribiljezim
-
mrgreen
-
intro
#64 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
Ovih dana sam završio sam gledanjem fenomenanog BBC Life, 10 epizoda i 3 godine snimanja, velika preporuka (posebno HD vrijedi svakog detalja).

Last edited by intro on 27/08/2011 21:04, edited 1 time in total.
-
zamzija
#65 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
Evo jedne preporuke za srijedu 01.septembra:
"Histori" o partizanskim filmovima: I Pikasa su inspirisali
Ekskluzivna evropska premijera dokumentarca “Partisan film” biće prikazana na programu kanala “Viasat History” prvog septembra. Neobičan dokumentarac govori o istoriji partizanskih filmova - žanru koji je kreirala tajna policija, o komunističkoj partiji, načinu na koji su postali popularni, značaju u svetskoj kinematografiji...
Krvavi sukobi koji su tokom Drugog svetskog rata obeležili teritoriju bivše Jugoslavije, izrodili su partizanske filmove, od kojih je najpoznatiji “Valter brani Sarajevo”, kaže se u najavi ovog kanala.
Autor filma primećuje i da su partizanski filmovi privlačili zvučna imena iz sveta filma - Ričarda Bartona, Orsona Velsa, Franka Nera, Jula Brinera, Franka Nera, Irenu Papas i druge.
Čuveni filmovi na kojima su odrastale generacije Jugoslovena u drugoj polovini 20. veka inspirisali su i Pabla Pikasa, koji je oslikao poster za “Bitku na Neretvi”, film koji se u svetskim okvirima smatra začetnikom tzv. partizanske škole filma.
Najgledaniji film svih vremena “Valter brani Sarajevo” probio je granice Evrope i osvojio Kinesko tržište, pa u Kini danas postoji i pivo "Valter" sa slikom Velimira Bate Živojinovića na etiketi.
Uprkos tome što je prošlo punih 40 godina od rata, partizanski film je prevazišao samog sebe i postao jedan od najvažnijih žanrova u Istočnoj Evropi.
U najavi za ovaj film "Histori" napominje da su tri partizanska filma bila nominovana za Oskara.
Film "Valter brani Sarajevo" pogledalo je više od 11,5 milijardi gledalaca
"Histori" o partizanskim filmovima: I Pikasa su inspirisali
Ekskluzivna evropska premijera dokumentarca “Partisan film” biće prikazana na programu kanala “Viasat History” prvog septembra. Neobičan dokumentarac govori o istoriji partizanskih filmova - žanru koji je kreirala tajna policija, o komunističkoj partiji, načinu na koji su postali popularni, značaju u svetskoj kinematografiji...
Krvavi sukobi koji su tokom Drugog svetskog rata obeležili teritoriju bivše Jugoslavije, izrodili su partizanske filmove, od kojih je najpoznatiji “Valter brani Sarajevo”, kaže se u najavi ovog kanala.
Autor filma primećuje i da su partizanski filmovi privlačili zvučna imena iz sveta filma - Ričarda Bartona, Orsona Velsa, Franka Nera, Jula Brinera, Franka Nera, Irenu Papas i druge.
Čuveni filmovi na kojima su odrastale generacije Jugoslovena u drugoj polovini 20. veka inspirisali su i Pabla Pikasa, koji je oslikao poster za “Bitku na Neretvi”, film koji se u svetskim okvirima smatra začetnikom tzv. partizanske škole filma.
Najgledaniji film svih vremena “Valter brani Sarajevo” probio je granice Evrope i osvojio Kinesko tržište, pa u Kini danas postoji i pivo "Valter" sa slikom Velimira Bate Živojinovića na etiketi.
Uprkos tome što je prošlo punih 40 godina od rata, partizanski film je prevazišao samog sebe i postao jedan od najvažnijih žanrova u Istočnoj Evropi.
U najavi za ovaj film "Histori" napominje da su tri partizanska filma bila nominovana za Oskara.
Film "Valter brani Sarajevo" pogledalo je više od 11,5 milijardi gledalaca
- Hiran
#66 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
Paradise Lost
Paradise Lost 2
Dokumentarni film o trojici teenager-a iz West Mepmhis-a , optuženih da su ubili 3 dječaka sprovodeći satanistički ritual.

Paradise Lost 2
Dokumentarni film o trojici teenager-a iz West Mepmhis-a , optuženih da su ubili 3 dječaka sprovodeći satanistički ritual.

-
miss v
#67 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
..
Last edited by miss v on 26/12/2013 19:43, edited 1 time in total.
-
MufljuzMali
#68 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
MVGroup kao apsolutni izvor za dokumentarce
http://docuwiki.net/index.php?title=Category:Series
http://thepiratebay.org/search/mvgroup/
ima ih i na http://eztv.it/
bujrum
http://docuwiki.net/index.php?title=Category:Series
http://thepiratebay.org/search/mvgroup/
ima ih i na http://eztv.it/
bujrum
- Privatna poruka
- Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!
#69 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
Da se pribiljezim

- karanana
#70 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
evo skidam trenutno. zar nije 11 epizoda?
-
Tirkiz
#71 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
BBC Documentary - My Big Breast and Me
sto bi narod reko ... vece je bolje
sto bi narod reko ... vece je bolje
- bingov buraz
#72 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
Kako ovaj debil nije vec banovan?sonofman wrote:Norway Massacre: The Killer's Mind (2011)
Norveška je na ovom blogu do sad bila poznata samo po nebrojenim dokumentarcima o Black Metal-u, i zaista su, što se kaže, smorili, a na drugu stranu što većina tih dokumentaraca realno nije ni za kurac, ali ono što se dogodilo pre samo metar dana prvo u Oslu a onda i na ostrvcetu Utoya je prevazišlo i tu priču o "zlim blek metalcima" koji pale crkve, pa i sve druge priče koje su dolazile iz Norveške u poslednjih ko zna koliko decenija. Dakle, pogađate, radi se o akcijama mladog Andersa Brejvika koji je 22. jula prvo digao u vazduh zgradu vlade u centru Osla, a onda se uputio dalje, u jednu vrstu hodočašća, ako smem tako da se izrazim (jok, najbolje da ne smem). Napad u Oslu bih odma' preskočio jer nije nimalo zanimljiv za ovaj blog a i u suštini to je samo loš copycat bombaškog napada Timoti Mekveja na federalnu zgradu u Oklahomi, samo što je Brejvik nakalemio jedva 8 žrtava, što je, složićete se sa mnom skroz patetično, mada sama ideja za napad na zgradu vlade je više nego odlična, jer tu koga god da rokneš, nisi omašio, jer tu zaista nema nevinih, i što se toga tiče Brejvik je pravi pionir, te se nadam da će mladi širom sveta lagano krenuti njegovim stopama, dakle poruka glasi SMRT DRŽAVI da budem precizniji.
E sad, ako ostavimo po strani Brejvikovu ideologiju i političke stavove, koji su, da se ne lažemo, blago retardirani, dolazimo do čoveka koji ne kenja previše no dela, što se meni posebno svidelo, jer on je jedan od ljudi kojima je zapravo i posvećen ovaj blog, i većina dokumentaraca ovde prezentovanih govori upravo o takvim "anti-herojima", i ako izuzmemo razloge zbog kojih je počinio ovu akciju, ta akcija uopšte i nije toliko loša kao što na prvi pogled izgleda, a pošto se ovaj blog bavi posmatranjem ljudi i događaja iz različitih a posebno nekonvencionalnih uglova, a ne samo jednog, zvaničnog, da ne kažem smaračkog, onda dešavanja na ostrvu Utoya dobijaju jednu skroz drugojačiju dimenziju. Dakle, iz ovog humanog pa aj da kažemo i hrišćanskog ugla to je zaista pregolema tragedija, ipak 69-oro nevinih mladih ljudi je tu izgubilo život, ali ako pogledamo širu sliku, gde bi ti omladinci za 10-15 godina već preuzeli vođenje države, dakle postali bi političari, a neki od njih sigurno i poslanici Laburističke partije i ko zna šta još, onda to i nije tako loše ako se složite sa mojim stavom da su SVI političari BEZ RAZLIKE paraziti i da ih sve treba poubijati pa možda čak i na ovakav jedan način, dakle saseći tu pošast u korenu. Ih, pa ja već godinama maštam o tom danu kada će neki srpski Timoti Mekvej dići u vazduh skupštinu sa svim onim ološem koji tu obitava i gamiže, jer bi to vaistinu bila divota.
No, bilo kako bilo Brejvik definitivno ulazi u anale killing spree ubistava kao jaran koji je uspeo da ubije najviše, i za to mu svaka čast, jer sam se uvek nervirao kada tako krenu ko sivonje, naoružaju se maksimalno a ubiju jedva 15-ak ljudi, a imali municije za još 10 puta toliko, uostalom evo vam primer Columine High masakra, došli naoružani ko za treći svecki a ubili samo 13, mada bi ja taj masakr ostavio ipak po strani, jer ipak je to školski primer, mislim, odigrao se u školi, if ya know what I mean. I za skoro pa kraj bi postavio jedno pitanje za sve vas koji se bavite kriminalistikom i sličnim naukama (eh, ko da ja ne znam da ovo čitaju i pubovi sa Akademije, hehe) a mogu i drugi da odgovore, naime u vestima su ova ubistva okarakterisali kao killing spree, a ja sam ranije tripovao da su takva ubistva kad tako mahnit uvatiš, pa kreneš niz džadu i pucaš random, na koga god naletiš, bez kalkulacije, ali izgleda da ja grešim, jer setimo se Jabukovačkog masakra, koji se odvijao upravo tako, a on je okarakterisan kod nas kao masovno ubistvo, mada po definiciji bi on trebao da spada u killing spree radove, jer evo šta kaže nauka :
"According to the Federal Bureau of Investigation (FBI) the general definition of spree murder is two or more murders committed by an offender or offenders, without a cooling-off period; the lack of a cooling-off period marking the difference between a spree murder and a serial murder. The category has, however, been found to be of no real value to law enforcement, because of definitional problems relating to the concept of a "cooling-off period". Serial killers are different in that the murders are clearly separate events, happening at different times, while the attacks of mass murderers are defined by one incident, with no distinctive time period between the murders."
I aj sad, ko tu koga jebe - pitam se ja, mislim, dajte ljudi usaglasite se pobogu, jer definitivno nije isto delo ono što je onaj nesretnik odradio u Jabukovcu i ova strogo planirana akcija u Norveškoj. I za kraj, čisto da budemo u toku, 7. avgusta, dakle pre samo 10-ak dana, desio se još jedan killing spree u Copley Township, država Ohajo, gde je stradalo (samo) 7-oro ljudi. Eto, toliko od mene za ovaj put, fala na pažnji, i naravno, vidimo se u paklu.
http://abraxas365dokumentarci.blogspot. ... -2011.html
- Callahan44
#73 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
jedina kvaka sa zizekom jest u tome sto on, prema vlastitom priznanju - intervju u danima od prije godinu-dvije, odredjen dio ovih filmova o kojima pishe i govori nikada nije ni pogledao
iskren da budem, meni je to malo seratorski stav - al takva vremena valjda
iskren da budem, meni je to malo seratorski stav - al takva vremena valjda
nellington wrote:
- vinnie_jones
#74 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
Koliko se sjećam nije ni analizirao čitave filmove nego određene scene koje je tumačio kao roršahove mrlje 
mene je nervirala njegova dikcija trebao je angažovati nekog glumca kao naratora, patnja ga slušati dok izlaže
mene je nervirala njegova dikcija trebao je angažovati nekog glumca kao naratora, patnja ga slušati dok izlaže
- Zox
#75 Re: Dokumentarni filmovi - Preporuke?!
http://www.sff.ba/film/show/id/1523?sym ... f64f53ff85
Bosanska rapsodija. Upravo sam ga pogledao u sklopu Veceri poezije Izet Kiko Sarajlic. Jako dobar dokumentarac, koji biljezi jedan dio moderne istorije nase zemlje, posljednje izbore i dolazak Mekija Torabbija, koji je, premda sulud, rizikovao da ostane tako reci nezabiljezen. Jako dobar dokument ovog naseg vremena.
Bosanska rapsodija. Upravo sam ga pogledao u sklopu Veceri poezije Izet Kiko Sarajlic. Jako dobar dokumentarac, koji biljezi jedan dio moderne istorije nase zemlje, posljednje izbore i dolazak Mekija Torabbija, koji je, premda sulud, rizikovao da ostane tako reci nezabiljezen. Jako dobar dokument ovog naseg vremena.