Dinastija&Dalas
Moderator: _BataZiv_0809
- luckylaka
#26 Re: Dinastija&Dalas
Ja gledao redovno mescini da je bilo navece u devet jal malo prije.Nisam dogledao do kraja al
sjecam se kad je Blejk ozeni onu (kako se zvala)ko Snjezana Babic-Sneki a meni krivo,ja se bio zaljubio u nju.Onda sam Blejku sve po spisku i jos malo gledo i vise se ne sjecam.Mozda sam i gledao do kraja.Haj ga znaj kad je to bilo
sjecam se kad je Blejk ozeni onu (kako se zvala)ko Snjezana Babic-Sneki a meni krivo,ja se bio zaljubio u nju.Onda sam Blejku sve po spisku i jos malo gledo i vise se ne sjecam.Mozda sam i gledao do kraja.Haj ga znaj kad je to bilo
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#27 Re: Dinastija&Dalas
Na Dinastiji sam odrastao dok Dallas nisam ni problizno gotivio. Mada sam kasnije 8 godina zivio u Dallas-u. Ironija 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#28 Re: Dinastija&Dalas
šuti, šta bi tek rekao da si u Dinastiji živioDado dijasporitus wrote:Na Dinastiji sam odrastao dok Dallas nisam ni problizno gotivio. Mada sam kasnije 8 godina zivio u Dallas-u. Ironija
-
suspect_zero
#29 Re: Dinastija&Dalas
Sjećam se jedne epizode kad su se Blejk i Alexis prisjetili stare ljubavi
......poslije toga je ubrzo slijedila ona gdje Kristil i Alexis razmjenjuju žestoke dodire šakama. 
- Loulou
#30 Re: Dinastija&Dalas
Jaooooo...teme....
I ja sam prije nekoliko mjeseci pretraživala Youtube i sl. u potrazi za "Dinastijom", tražila likove (ko je igrao koju ulogu)...
Ja sam imala baš tu njenu fotku s naslovnice "Vena" (nije ova koja je iznad postirana) i čuvala k'o oči u glavi (ali kod mene ni desnica ni ljevica nisu imale veze s tim
)... Za mene je Heather Locklear bila pojam (nestvarne) ljepote.
Pa, kad se sjetim romana "Dinastija"... I da mi je samo ponedjeljkom kad je, koliko me sjećanje služi, "išla" Dinastija, bilo dozvoljeno ostati duže budna tj. kasnije ići u krpe...
A od muških, neodoljiv mi je bio onaj što ga Chmoljo pomenu, Dex Dexter (Michael Nader)
Apsolutno serija moga djetinjstva. "Dallas" sam povremeno gledala, ali mi nije mogao zamijeniti Dinastiju.
SanskiBiser wrote:Dinastija..hmmm....Sammy Jo....![]()
Pa kad u Venu objave njenu fotku, ja je "upoznam" sa Desankom Sakic.....eh nostalgija...![]()
![]()
Pa, kad se sjetim romana "Dinastija"... I da mi je samo ponedjeljkom kad je, koliko me sjećanje služi, "išla" Dinastija, bilo dozvoljeno ostati duže budna tj. kasnije ići u krpe...
A od muških, neodoljiv mi je bio onaj što ga Chmoljo pomenu, Dex Dexter (Michael Nader)
Apsolutno serija moga djetinjstva. "Dallas" sam povremeno gledala, ali mi nije mogao zamijeniti Dinastiju.
-
samo malo
#31 Re: Dinastija&Dalas
Bile su i slicice Dinastija.
A Dalasa se sjecam samo po onoj zeni od JR-a, onako buljava, ona se u svakoj epizodi ubijala pa je ozivljavali, jednom se predozira tabletama, drugi put je vode na ispumpavanje zelca od alkohola.
A Dalasa se sjecam samo po onoj zeni od JR-a, onako buljava, ona se u svakoj epizodi ubijala pa je ozivljavali, jednom se predozira tabletama, drugi put je vode na ispumpavanje zelca od alkohola.
- Dori
#32 Re: Dinastija&Dalas
Ih, meni Sammy Jo bila skoro kao Brena

-
ichliebedichtung
#33 Re: Dinastija&Dalas
buljavih ociju i zuba ko u konja, menscini da se zvala Sue Ellensamo malo wrote:Bile su i slicice Dinastija.
-
kuma
#34 Re: Dinastija&Dalas
drekalica28 wrote:![]()
![]()
![]()
Nit sam baba, nit sam deda, ali se sjećam serija.![]()
Ako se ne varam, pokazivale su se u sklopu onog popodnevnog/večernjeg programa "Dan i Noć". Tu se isto prikazivao Alf, Simposnovi i Beverly Hills 90210.
Sjećam se......ako nismo nigdje popodne išli, onda bi tata malo zadrijemao, a ja bi sa mamom kao gledala TV. Ustvari smo gledali i Dinastiju i Dalas. I kod majke i dede je bila slična situacija......ma svi smo mrzili Alexis.![]()
![]()
- mayab
#35 Re: Dinastija&Dalas
Koliko se ja sjecam, tada, YURTV je bila otkupila Dinastiju, ali je cenzori nisu dali prikazivati neko vrijeme, jer nije pasovala u tom dobu "cistog i neiskvarenog samoupravnog socijalizma", jer je pokazivala i veličala taj "najgori nazadni truli kapitalizam"!
Ja tada bas i nisam shvatao te ideoloske probleme, pa mi ne bi jasno kad je serija pocela, gdje je zapravo i bio problem, ja tad mlad i naivan mislio da je problem sto nam je nisu puštali u eventualnim sex-intimnim scenama
, kad ono problem puno zajebaniji 
Ja tada bas i nisam shvatao te ideoloske probleme, pa mi ne bi jasno kad je serija pocela, gdje je zapravo i bio problem, ja tad mlad i naivan mislio da je problem sto nam je nisu puštali u eventualnim sex-intimnim scenama