samo treba skontati da je ovo 10 000 godina prije radnje filma
mene nervira što su prelazi između vremena toliko blurovani da često ne znaš što je sadašnjost a također ni što je san a što java
Moderator: _BataZiv_0809
samo treba skontati da je ovo 10 000 godina prije radnje filma
aha, harkoneni su oni celavi debeli iz filmova?!swanfilter wrote: ↑12/12/2024 15:51 A zbog cega razlika u fizionomiji ovih Harkonena i onih iz filma? Ovi da kazem, normalni ljudi. Dok oni iz filma kao hibridi koji ne vole bas sunce ...
Nakon svega 10 sekundi guglanja:swanfilter wrote: ↑12/12/2024 15:51 A zbog cega razlika u fizionomiji ovih Harkonena i onih iz filma? Ovi da kazem, normalni ljudi. Dok oni iz filma kao hibridi koji ne vole bas sunce ...
Sto sam i uradio. Nego, na prvu nisam mislio da bih sta nasao u vezi teme.Tito_i_Partija wrote: ↑12/12/2024 19:07Nakon svega 10 sekundi guglanja:swanfilter wrote: ↑12/12/2024 15:51 A zbog cega razlika u fizionomiji ovih Harkonena i onih iz filma? Ovi da kazem, normalni ljudi. Dok oni iz filma kao hibridi koji ne vole bas sunce ...
https://movieweb.com/dune-prophecy-harkonnens-look/
Da. Vec u ocima im vidis poremecenost.karanana wrote: ↑12/12/2024 15:54aha, harkoneni su oni celavi debeli iz filmova?!swanfilter wrote: ↑12/12/2024 15:51 A zbog cega razlika u fizionomiji ovih Harkonena i onih iz filma? Ovi da kazem, normalni ljudi. Dok oni iz filma kao hibridi koji ne vole bas sunce ...
ko zna sta im se desilo sa domicilnom planetom tokom 10 hiljada godina. ipak je to puno vremena i moze doci do neke evolucije. mozda su nukani ili nesto.
Velecasna je iz Harkonen porodice. A Atreidisi su joj ubili brata, jel zbog izdaje ... Iste krivi za srozavanje porodice. I samo o osveti razmislja. I za vlastitu porodicu bila je prevelik zalogaj.Drug Saban wrote: ↑12/12/2024 20:44 Harkoneni su negativci? vjestice ce pobijediti na kraju? Ragnara je pojeo pustinjski crv i onda ispljunuo, i on je unutra stekao te nadnaravne moci?
Oci i cudni glas iz vizija mladih vjestica, sto one zovu Bog ili sta vec, to je u crvu? crv je nekakvo bozanstvo? tajna sila?
Atreidisi su pozitivci?
Navijam protiv vjestica, ne svidjaju mi se, a ni Ragnar nije bas simpatican.
Tula je spavala sa onim Arteidisom kad je bila ona osveta i ako sam dobro shvatio i zatrudnila je. Samo nigdje nisam nasao koga je rodila. Kako “brani” onu Leilu mislio sam da je ona, ali tko zna.
Onaj curetak, preko koje su komunicirali sa zacetnicom sestrinstva Rakelom, da bi ih uputila, mislim da je kcerka one sestre koju je Valyja ubila tako sto je prvi put upotrijebila onaj komandirajuci glas. Izvadi svoj noz i zabij si ga u vrat. To je bilo u 1. ili 2. epizodi.karanana wrote: ↑13/12/2024 20:49 a ja kontam ko je ragnar a vi na vikingse idete. a nisam ih gledo.
cekaj, tula je prirodna sestra glavne opatice. oni su harkoneni, oni koji ce postati ruzni u filmovima. znaci jedna od onih ucenica je tulina kcerka?
ko je bio njihov brat?kad su ga arteidesi ubili? koja familija je trenutno imperatorska? ili to nije ni brino?
je li arteides i onaj izdajnik sa dvorca, onaj sef obezbjedjenja? ipak sam malo u magli a konto sam da sve kao znam.
sad u serijalu harkoneni ispadose pozitiva a arteidesi negativa....
Hvala, ovo mi je pomoglo poprilicno.swanfilter wrote: ↑14/12/2024 18:42Onaj curetak, preko koje su komunicirali sa zacetnicom sestrinstva Rakelom, da bi ih uputila, mislim da je kcerka one sestre koju je Valyja ubila tako sto je prvi put upotrijebila onaj komandirajuci glas. Izvadi svoj noz i zabij si ga u vrat. To je bilo u 1. ili 2. epizodi.karanana wrote: ↑13/12/2024 20:49 a ja kontam ko je ragnar a vi na vikingse idete. a nisam ih gledo.
cekaj, tula je prirodna sestra glavne opatice. oni su harkoneni, oni koji ce postati ruzni u filmovima. znaci jedna od onih ucenica je tulina kcerka?
ko je bio njihov brat?kad su ga arteidesi ubili? koja familija je trenutno imperatorska? ili to nije ni brino?
je li arteides i onaj izdajnik sa dvorca, onaj sef obezbjedjenja? ipak sam malo u magli a konto sam da sve kao znam.
sad u serijalu harkoneni ispadose pozitiva a arteidesi negativa....
Mislim da tu istu curu Tula obmanjuje cijeli njen zivot jer stiti sestru. Ali tokom one seanse komuniciranja sa onim tamo svijetom, cura je saznala da joj lazu. Sad, nesto mi nema smisla to saznanje ako znamo da nije prezivjela seansu. A mozda i uskrsne ...
A sav taj antagonizam između Harkonena i Atreidisa potice jos iz vremena tog rata ljudi protiv pametnih masina, strojeva il kako vec. Koliko sam skontao, Atreidisi su spasili covjecanstvo i okitili se perjem, dok su Harkoneni nesto mutili. Il cak izdali. Mozda neko bolje zna.
Taj događaj sa ubijenim bratom nije u seriji prikazan. Samo se spominje od pocetka i razlog je mrznje Valye prije svega. Sestre su zajedno u tome od samog pocetka, al je Tula prikolko racionalna. Vayle se bojali vlastiti ukucani.
Car je iz porodice Corrino. I vladaju svih tih 10 000 godina. Pa ti vidi![]()
Onaj lik sa dvora jeste Atreidis. Al za sada mi ona zavjera nije jasna.
Ovi Harkoneni izgledaju kao totalna seljadija. Jel ono nekakve kitove love. Gledaju kako da kod vlasti dođu do vecih kvota za svoje produkte. I da opet dođu do stolice među odabranim porodicama.
Jesu li Harkoneni iz filma posljedica djelovanja sestara 10 000 godina prije, vjerovatno. Jer Valyji je oduvijek vracanje porodice iz jada i cemera bio glavni cilj.
swanfilter wrote: ↑14/12/2024 18:42
Onaj curetak, preko koje su komunicirali sa zacetnicom sestrinstva Rakelom, da bi ih uputila, mislim da je kcerka one sestre koju je Valyja ubila tako sto je prvi put upotrijebila onaj komandirajuci glas. Izvadi svoj noz i zabij si ga u vrat. To je bilo u 1. ili 2. epizodi.
Mislim da tu istu curu Tula obmanjuje cijeli njen zivot jer stiti sestru. Ali tokom one seanse komuniciranja sa onim tamo svijetom, cura je saznala da joj lazu. Sad, nesto mi nema smisla to saznanje ako znamo da nije prezivjela seansu. A mozda i uskrsne ...