Dina - Pješčana planeta

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#751 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by Truba »

karanana wrote: 11/12/2024 22:07 nisu bas najjasnije u smislu koje moci imaju i kako ih dobijaju ali vidjeli smo u filmovima da su jake i mocne.
samo treba skontati da je ovo 10 000 godina prije radnje filma

mene nervira što su prelazi između vremena toliko blurovani da često ne znaš što je sadašnjost a također ni što je san a što java
swanfilter

#752 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by swanfilter »

A zbog cega razlika u fizionomiji ovih Harkonena i onih iz filma? Ovi da kazem, normalni ljudi. Dok oni iz filma kao hibridi koji ne vole bas sunce ...
karanana

#753 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by karanana »

swanfilter wrote: 12/12/2024 15:51 A zbog cega razlika u fizionomiji ovih Harkonena i onih iz filma? Ovi da kazem, normalni ljudi. Dok oni iz filma kao hibridi koji ne vole bas sunce ...
aha, harkoneni su oni celavi debeli iz filmova?!
ko zna sta im se desilo sa domicilnom planetom tokom 10 hiljada godina. ipak je to puno vremena i moze doci do neke evolucije. mozda su nukani ili nesto.
Truba

#754 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by Truba »

Jaoj pitanja

Danasnji covjek ne moze u srednjovjekovni oklop
A mos misliti kakvi cemo biti za 9500 godina
Malo maste
Tito_i_Partija

#755 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by Tito_i_Partija »

swanfilter wrote: 12/12/2024 15:51 A zbog cega razlika u fizionomiji ovih Harkonena i onih iz filma? Ovi da kazem, normalni ljudi. Dok oni iz filma kao hibridi koji ne vole bas sunce ...
Nakon svega 10 sekundi guglanja:

https://movieweb.com/dune-prophecy-harkonnens-look/
Drug Saban

#756 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by Drug Saban »

Harkoneni su negativci? vjestice ce pobijediti na kraju? Ragnara je pojeo pustinjski crv i onda ispljunuo, i on je unutra stekao te nadnaravne moci?

Oci i cudni glas iz vizija mladih vjestica, sto one zovu Bog ili sta vec, to je u crvu? crv je nekakvo bozanstvo? tajna sila?

Atreidisi su pozitivci?

Navijam protiv vjestica, ne svidjaju mi se, a ni Ragnar nije bas simpatican.
karanana

#757 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by karanana »

fakat onaj crv ispade tito.

trebali bi napraviti prequel o crvima
yoda82

#758 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by yoda82 »

Mene najviše nervira što još uvijek nisu objasnili kako je Ragnar rokno onu vješticu u drugoj epizodi. Onu koja je bila na drugom kraju galaksije.
markma

#759 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by markma »

yoda82 wrote: 13/12/2024 07:37 Mene najviše nervira što još uvijek nisu objasnili kako je Ragnar rokno onu vješticu u drugoj epizodi. Onu koja je bila na drugom kraju galaksije.
I tko je Tulino dijete?.
swanfilter

#760 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by swanfilter »

Tito_i_Partija wrote: 12/12/2024 19:07
Nakon svega 10 sekundi guglanja:

https://movieweb.com/dune-prophecy-harkonnens-look/
Sto sam i uradio. Nego, na prvu nisam mislio da bih sta nasao u vezi teme.
swanfilter

#761 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by swanfilter »

karanana wrote: 12/12/2024 15:54
aha, harkoneni su oni celavi debeli iz filmova?!
ko zna sta im se desilo sa domicilnom planetom tokom 10 hiljada godina. ipak je to puno vremena i moze doci do neke evolucije. mozda su nukani ili nesto.
Da. Vec u ocima im vidis poremecenost.

I mislio sam da su fakat zaje...ani. A onda u Dune 2 scena borbe iz arene i kako protivnika prvo nadrogiraju. Uz ukljucenu zastitu na sebi ...
swanfilter

#762 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by swanfilter »

Drug Saban wrote: 12/12/2024 20:44 Harkoneni su negativci? vjestice ce pobijediti na kraju? Ragnara je pojeo pustinjski crv i onda ispljunuo, i on je unutra stekao te nadnaravne moci?

Oci i cudni glas iz vizija mladih vjestica, sto one zovu Bog ili sta vec, to je u crvu? crv je nekakvo bozanstvo? tajna sila?

Atreidisi su pozitivci?

Navijam protiv vjestica, ne svidjaju mi se, a ni Ragnar nije bas simpatican.
Velecasna je iz Harkonen porodice. A Atreidisi su joj ubili brata, jel zbog izdaje ... Iste krivi za srozavanje porodice. I samo o osveti razmislja. I za vlastitu porodicu bila je prevelik zalogaj.
karanana

#763 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by karanana »

a ja kontam ko je ragnar a vi na vikingse idete. a nisam ih gledo.

cekaj, tula je prirodna sestra glavne opatice. oni su harkoneni, oni koji ce postati ruzni u filmovima. znaci jedna od onih ucenica je tulina kcerka?
ko je bio njihov brat?kad su ga arteidesi ubili? koja familija je trenutno imperatorska? ili to nije ni brino?
je li arteides i onaj izdajnik sa dvorca, onaj sef obezbjedjenja? ipak sam malo u magli a konto sam da sve kao znam.
sad u serijalu harkoneni ispadose pozitiva a arteidesi negativa....
Peacean

#764 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by Peacean »

Ne zna se kako je umro ali je zvanična priča da ga je atreides ubio. Corrin porodica je na tronu, kako si to propustio kad su ih 15 puta predstavljali do sad :lol:
I onaj drugi je takođe atreides.
markma

#765 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by markma »

karanana wrote: 13/12/2024 20:49 a ja kontam ko je ragnar a vi na vikingse idete. a nisam ih gledo.

cekaj, tula je prirodna sestra glavne opatice. oni su harkoneni, oni koji ce postati ruzni u filmovima. znaci jedna od onih ucenica je tulina kcerka?
Tula je spavala sa onim Arteidisom kad je bila ona osveta i ako sam dobro shvatio i zatrudnila je. Samo nigdje nisam nasao koga je rodila. Kako “brani” onu Leilu mislio sam da je ona, ali tko zna.
swanfilter

#766 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by swanfilter »

karanana wrote: 13/12/2024 20:49 a ja kontam ko je ragnar a vi na vikingse idete. a nisam ih gledo.

ko je bio njihov brat?kad su ga arteidesi ubili? koja familija je trenutno imperatorska? ili to nije ni brino?
je li arteides i onaj izdajnik sa dvorca, onaj sef obezbjedjenja? ipak sam malo u magli a konto sam da sve kao znam.
Onaj curetak, preko koje su komunicirali sa zacetnicom sestrinstva Rakelom, da bi ih uputila, mislim da je kcerka one sestre koju je Valyja ubila tako sto je prvi put upotrijebila onaj komandirajuci glas. Izvadi svoj noz i zabij si ga u vrat. To je bilo u 1. ili 2. epizodi.

Mislim da tu istu curu Tula obmanjuje cijeli njen zivot jer stiti sestru. Ali tokom one seanse komuniciranja sa onim tamo svijetom, cura je saznala da joj lazu. Sad, nesto mi nema smisla to saznanje ako znamo da nije prezivjela seansu. A mozda i uskrsne ...

A sav taj antagonizam između Harkonena i Atreidisa potice jos iz vremena tog rata ljudi protiv pametnih masina, strojeva il kako vec. Koliko sam skontao, Atreidisi su spasili covjecanstvo i okitili se perjem, dok su Harkoneni nesto mutili. Il cak izdali. Mozda neko bolje zna.

Taj događaj sa ubijenim bratom nije u seriji prikazan. Samo se spominje od pocetka i razlog je mrznje Valye prije svega. Sestre su zajedno u tome od samog pocetka, al je Tula prikolko racionalna. Vayle se bojali vlastiti ukucani.

Car je iz porodice Corrino. I vladaju svih tih 10 000 godina. Pa ti vidi :lol:

Onaj lik sa dvora jeste Atreidis. Al za sada mi ona zavjera nije jasna.

Ovi Harkoneni izgledaju kao totalna seljadija. Jel ono nekakve kitove love. Gledaju kako da kod vlasti dođu do vecih kvota za svoje produkte. I da opet dođu do stolice među odabranim porodicama.

Jesu li Harkoneni iz filma posljedica djelovanja sestara 10 000 godina prije, vjerovatno. Jer Valyji je oduvijek vracanje porodice iz jada i cemera bio glavni cilj.
Mate_Miso_Kovac

#767 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by Mate_Miso_Kovac »

Meni je serija sasvim OK. ne znam cemu hejt. Vizuelni stil su zadrzali manje vise od Villenuevea, radnja mi je zanimljiva do sada. Dunno :roll:
karanana

#768 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by karanana »

swanfilter wrote: 14/12/2024 18:42

Onaj curetak, preko koje su komunicirali sa zacetnicom sestrinstva Rakelom, da bi ih uputila, mislim da je kcerka one sestre koju je Valyja ubila tako sto je prvi put upotrijebila onaj komandirajuci glas. Izvadi svoj noz i zabij si ga u vrat. To je bilo u 1. ili 2. epizodi.

Mislim da tu istu curu Tula obmanjuje cijeli njen zivot jer stiti sestru. Ali tokom one seanse komuniciranja sa onim tamo svijetom, cura je saznala da joj lazu. Sad, nesto mi nema smisla to saznanje ako znamo da nije prezivjela seansu. A mozda i uskrsne ...

A sav taj antagonizam između Harkonena i Atreidisa potice jos iz vremena tog rata ljudi protiv pametnih masina, strojeva il kako vec. Koliko sam skontao, Atreidisi su spasili covjecanstvo i okitili se perjem, dok su Harkoneni nesto mutili. Il cak izdali. Mozda neko bolje zna.

Taj događaj sa ubijenim bratom nije u seriji prikazan. Samo se spominje od pocetka i razlog je mrznje Valye prije svega. Sestre su zajedno u tome od samog pocetka, al je Tula prikolko racionalna. Vayle se bojali vlastiti ukucani.

Car je iz porodice Corrino. I vladaju svih tih 10 000 godina. Pa ti vidi :lol:

Onaj lik sa dvora jeste Atreidis. Al za sada mi ona zavjera nije jasna.

Ovi Harkoneni izgledaju kao totalna seljadija. Jel ono nekakve kitove love. Gledaju kako da kod vlasti dođu do vecih kvota za svoje produkte. I da opet dođu do stolice među odabranim porodicama.

Jesu li Harkoneni iz filma posljedica djelovanja sestara 10 000 godina prije, vjerovatno. Jer Valyji je oduvijek vracanje porodice iz jada i cemera bio glavni cilj.
Hvala, ovo mi je pomoglo poprilicno.
Drug Saban

#769 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by Drug Saban »

swanfilter wrote: 14/12/2024 18:42

Spoiler
Show
Uskrsnula je, cini mi se, ili je Tula sanjala, nisam siguran ali cim je cuva u ledu i laze drugima da je dokrajcila, znaci da ce uskrsnuti
Peacean

#770 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by Peacean »

Evo saznali smo u zadnjoj epizodi šta je bilo sa Tulinim djetetom :D
markma

#771 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by markma »

Peacean wrote: 16/12/2024 14:31 Evo saznali smo u zadnjoj epizodi šta je bilo sa Tulinim djetetom :D
Ma daaaajjjjj. Imao sam vise favorita, ali ni blizu na kraju.
Truba

#772 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by Truba »

Ja nisam nista saznao jer sam zaspo
Stvarno nesto moram ciniti
markmark

#773 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by markmark »

Truba wrote: 18/12/2024 22:04 Ja nisam nista saznao jer sam zaspo
Ako ti se to opet dogodi, probaj se probuditi.
Peacean

#774 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by Peacean »

Završena prva sezona, moglo je da se gleda.
semirsar

#775 Re: Dina - Pješčana planeta

Post by semirsar »

Truba wrote: 18/12/2024 22:04 Ja nisam nista saznao jer sam zaspo
premator si ti za to :mrgreen:
Post Reply