Dina - Pješčana planeta
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Haris.ba
#727 Re: Dina - Pješčana planeta
Ja mislim da nisu. Ili, ne razumijemo isto fanatizam.
Meni je Stilgar u fimu cak opasniji od Barona. Izglrda na orvu smjesno, ali onda skontas da je lik veoma ozbiljan. Nikakvu karikaturu ja ne vidim, niti komediju.
- Truba
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- vaučer
#730 Re: Dina - Pješčana planeta
Mislim smiješna mi je ova rasprava, u knjigama Paul sam žali za Stilgarom dok gleda kako postaje od prijatelja u sljedbenika/vjernika. To jeste Stilgarov arc, ništa tu nije novo ni pretjerano. Jedino što je Villeneuve iskoristio Stilgara da bude glavni prenosnik tog aspekta odnosa Fremena i Paula. Ništa više.
- pici
- pici
- pici
#733 Re: Dina - Pješčana planeta
Dune: Part Two Director Reacts to Stilgar Memes
https://comicbook.com/movies/news/dune- ... -reaction/
Reakcija i rezisera na memove. Htjeo je da bude tragikomicno smijesan, e jebga.
https://comicbook.com/movies/news/dune- ... -reaction/
Reakcija i rezisera na memove. Htjeo je da bude tragikomicno smijesan, e jebga.
- Praetorious
-
DonieBrasco
#735 Re: Dina - Pješčana planeta
Da se i ja upisem na ovu temu sa pitanjem, nisam citao knjigu, nisam gledao film iz 84' i ostale stvari, samo sam gledao ovaj iz 2021. part one i uskoro cu ovaj part two.
Pitanje je jesu li ovi ljudi (humanoidi) u kompletnoj prici sa Zemlje koji su izbjegli na druge planete, razvili civilizacije na drugim planetama i evolucijom dobili ove moci koje posjeduju, uz tehnologiju i "zacin". I naravno ne bi bili ljudi da ne pocnu sranja i ratove po univerzumu.
Ili su to jednostavno ljudi (humanoidi) sa drugih planeta, isto kao mi na Zemlji samo daleko naprednije civilizacije, pominje li se Zemlja u Dina univerzumu.
Pitanje je jesu li ovi ljudi (humanoidi) u kompletnoj prici sa Zemlje koji su izbjegli na druge planete, razvili civilizacije na drugim planetama i evolucijom dobili ove moci koje posjeduju, uz tehnologiju i "zacin". I naravno ne bi bili ljudi da ne pocnu sranja i ratove po univerzumu.
Ili su to jednostavno ljudi (humanoidi) sa drugih planeta, isto kao mi na Zemlji samo daleko naprednije civilizacije, pominje li se Zemlja u Dina univerzumu.
Last edited by DonieBrasco on 30/06/2024 11:09, edited 1 time in total.
- Truba
#736 Re: Dina - Pješčana planeta
Hadzija 10000 je godina
Putovanja svemirom su normala
Putovanja svemirom su normala
- pici
#737 Re: Dina - Pješčana planeta
Kako na HBO povremeno bacim pogled na reprize, sve mi se vise dopada film. Treci dio prave 
- Peacean
- Truba
#739 Re: Dina - Pješčana planeta
https://www.art-anima.com/da-li-ce-mesi ... o-arakisu/
Treći deo o kom govori predstavlja ekranizaciju knjige Mesija Dine, koja je smeštena u vreme dvanaest godina nakon dešavanja iz Dine. To znači da bi protagonisti koje znamo iz prva dva filma morali da budu 12 godina stariji u novom ostvarenju, a Vilnev kaže da već zna kako to da postigne.
„Ako se Mesija Dine desi, to će za mene biti mnogo godina na Arakisu, a ja bih voleo da radim i nešto drugo. Mislim da je dobra ideja da se pobrinem da u Mesiji bude seme, ako bi neko želeo da radi nešto s tim kasnije, jer su to prelepe knjige. Još su teže za adaptaciju. Postaju sve ezoteričnije. Tako da su teške za adaptaciju, ali ja neću zatvoriti vrata. Neću to raditi sam, ali bi moglo da se desi s nekim drugim“, ispričao je reditelj.
Treći deo o kom govori predstavlja ekranizaciju knjige Mesija Dine, koja je smeštena u vreme dvanaest godina nakon dešavanja iz Dine. To znači da bi protagonisti koje znamo iz prva dva filma morali da budu 12 godina stariji u novom ostvarenju, a Vilnev kaže da već zna kako to da postigne.
„Ako se Mesija Dine desi, to će za mene biti mnogo godina na Arakisu, a ja bih voleo da radim i nešto drugo. Mislim da je dobra ideja da se pobrinem da u Mesiji bude seme, ako bi neko želeo da radi nešto s tim kasnije, jer su to prelepe knjige. Još su teže za adaptaciju. Postaju sve ezoteričnije. Tako da su teške za adaptaciju, ali ja neću zatvoriti vrata. Neću to raditi sam, ali bi moglo da se desi s nekim drugim“, ispričao je reditelj.
- Truba
#740 Re: Dina - Pješčana planeta
https://www.serijala.com/fantastika/din ... o-trailer/
HBO je objavio službeni trailer za originalnu dramsku seriju “Dina: Proročanstvo” (Dune: Prophecy). Prva sezona od šest epizoda imat će premijeru 18. studenog na HBO-u i na Max streaming usluzi.
HBO je objavio službeni trailer za originalnu dramsku seriju “Dina: Proročanstvo” (Dune: Prophecy). Prva sezona od šest epizoda imat će premijeru 18. studenog na HBO-u i na Max streaming usluzi.
-
ljubijankic
#741 Re: Dina - Pješčana planeta
Sviđa mi se da se radi serija sa jakim zenskim likovima. Odavno takvih nije biloTruba wrote: ↑22/10/2024 11:07 https://www.serijala.com/fantastika/din ... o-trailer/
- Truba
#742 Re: Dina - Pješčana planeta
da samo sto je 10000 godina prije 
- Haris.ba
#743 Re: Dina - Pješčana planeta
Jesi podavno pitao.DonieBrasco wrote: ↑29/06/2024 11:14
Sa Zemlje su. Ali, mislim da se zaboravilo koja je to planeta, ili je postala nenaseljiva.
Gledajuci teme knjiga, ima smisla.
- Truba
#744 Re: Dina - Pješčana planeta
https://www.art-anima.com/uskoro-na-mal ... rocanstvo/
Uskoro na male ekrane stiže serija DINA: PROROČANSTVO
HBO je objavio zvanični trejler za originalnu igranu seriju Dina: Proročanstvo (Dune: Prophecy). Prva sezona imaće šest epizoda a početak prikazivanja zakazan je za 18. novembar na HBO-u i na Max striming servisu.
Radnja serije smeštena je 10.000 godina pre događaja iz prvog romana Dine legendarnog pisca naučne fantastike Frenka Herberta. Serija je zasnovana na romanu Sestrinstvo Dine (Sisterhood of Dune), koji su napisali Brajan Herbert i Kevin Dž. Anderson i prati sestre Harkonen dok se bore protiv sila koje prete budućnosti čovečanstva i osnivaju legendarnu sektu koja će postati poznata kao Bene Geserit.
Osamdeset tri godine nakon Korinske bitke, Batlerijski džihad je zvanično završen. Vorijan Atreid, junak džihada, živi u izgnanstvu, daleko od politike carstva i novostečenih krvnih neprijatelja Harkonena. I dok mentati, esnafski navigatori i benegeseritske časne majke polako postaju stožeri moći koji će oblikovati i držati carstvo stabilnim hiljadama godina, nova pretnja nadvija se nad vaseljenom, jer svaku revoluciju prate godine haosa.
jeste spremni???
jesam !!!
Uskoro na male ekrane stiže serija DINA: PROROČANSTVO
HBO je objavio zvanični trejler za originalnu igranu seriju Dina: Proročanstvo (Dune: Prophecy). Prva sezona imaće šest epizoda a početak prikazivanja zakazan je za 18. novembar na HBO-u i na Max striming servisu.
Radnja serije smeštena je 10.000 godina pre događaja iz prvog romana Dine legendarnog pisca naučne fantastike Frenka Herberta. Serija je zasnovana na romanu Sestrinstvo Dine (Sisterhood of Dune), koji su napisali Brajan Herbert i Kevin Dž. Anderson i prati sestre Harkonen dok se bore protiv sila koje prete budućnosti čovečanstva i osnivaju legendarnu sektu koja će postati poznata kao Bene Geserit.
Osamdeset tri godine nakon Korinske bitke, Batlerijski džihad je zvanično završen. Vorijan Atreid, junak džihada, živi u izgnanstvu, daleko od politike carstva i novostečenih krvnih neprijatelja Harkonena. I dok mentati, esnafski navigatori i benegeseritske časne majke polako postaju stožeri moći koji će oblikovati i držati carstvo stabilnim hiljadama godina, nova pretnja nadvija se nad vaseljenom, jer svaku revoluciju prate godine haosa.
jeste spremni???
jesam !!!
- vaučer
#745 Re: Dina - Pješčana planeta
Nemam nikakav interes za ovu seriju.
Daj mi Mesiju od Denisa, daj mi JEBENE EXTENDED verzije filmova i meni dosta.
Daj mi Mesiju od Denisa, daj mi JEBENE EXTENDED verzije filmova i meni dosta.
- Riddle
#746 Re: Dina - Pješčana planeta
Pogledao sam, ali sam izabrao lose vrijeme i prekinut sam mnogo puta. Jos cu jednom vidjeti epizodu veceras.
Je li ona BG mama s pocetka vidjela Leta?
Je li ona BG mama s pocetka vidjela Leta?
- Truba
#747 Re: Dina - Pješčana planeta
pogledao sam prvu epizodu s entuzijazmom i bas sam nastelio na laptop => TV s prijevodom na hrvatski da ne mogu pauzirati kao kad pustam sa stika preko daljinskog
bilo je to jedno lijepo putovanje u prošlost DINA univerzuma kojeg znamo iz originalnih knjiga frenka herberta
budući da su predlošci za seriju petparačka literatura sina frenka herberta to nisam htio čitati jer pisanje nije poso u vodovodu ili bh telekomu da se naslijedi...to je dar koji imas ili nemas...sin frenka herberta nema taj dar i posljednja normalna knjiga iz ovog seirjala je Kuća Atredida
pročitao sam pola Križarskog rata protiv mašina i mogu reći da je sranje
nisam čitao ovo sestrinstvo...ali radnja je poslije tako kaže tajmlajn
stoga serija ko serija je dobro počela...kratke reference na prošlost...ali i na budućnost
mislim da smo u sigurnim rukama...dogodilo se ono što sam očekivao da će kao sa Staw Wars ili Star trek...ali tek smo u začetku
sada one negativne stvari
u jednom trenutku sam pomislio da gledam GOT
samo sam čekao da iskoči patuljak jer je zmaj doduše mali gušter iskočio iz dzepa jednog dječaka
bilo je to jedno lijepo putovanje u prošlost DINA univerzuma kojeg znamo iz originalnih knjiga frenka herberta
budući da su predlošci za seriju petparačka literatura sina frenka herberta to nisam htio čitati jer pisanje nije poso u vodovodu ili bh telekomu da se naslijedi...to je dar koji imas ili nemas...sin frenka herberta nema taj dar i posljednja normalna knjiga iz ovog seirjala je Kuća Atredida
pročitao sam pola Križarskog rata protiv mašina i mogu reći da je sranje
nisam čitao ovo sestrinstvo...ali radnja je poslije tako kaže tajmlajn
stoga serija ko serija je dobro počela...kratke reference na prošlost...ali i na budućnost
mislim da smo u sigurnim rukama...dogodilo se ono što sam očekivao da će kao sa Staw Wars ili Star trek...ali tek smo u začetku
sada one negativne stvari
u jednom trenutku sam pomislio da gledam GOT
samo sam čekao da iskoči patuljak jer je zmaj doduše mali gušter iskočio iz dzepa jednog dječaka
- Truba
#748 Re: Dina - Pješčana planeta
Dobra i druga epizoda
možda i bolja
na kraju smo dobiti GOT u svemiru izgleda
količina erotike je na zadovoljavajucoj razini
intrige i napetosti
a sve se vrti oko arakisa
možda i bolja
na kraju smo dobiti GOT u svemiru izgleda
količina erotike je na zadovoljavajucoj razini
intrige i napetosti
a sve se vrti oko arakisa
- karanana
#749 Re: Dina - Pješčana planeta
pogledo sam i ja dvije. jos dvije su izasle, ne zurim jer mi je nekako draze kad imam nekoliko epizoda ispred sebe nego da sve stignem pa cekaj onda tjedan po tjedan.
kako rekoh i na temi serija, za sad nisam previse izgubljen i otprilike kontam sve sto bi se trebalo kontat....ko je ko i tako to. ovo mi sestrinjstvo i ove redovnice nisu bas najjasnije u smislu koje moci imaju i kako ih dobijaju ali vidjeli smo u filmovima da su jake i mocne.
ko sto labudan rece, u mnogo momenata game of trones u svemiru, erotika je ok za sad, mozda da smo i dupe one male richesi vidjeli..... ali da ne budem prezahtjevan.
u mnogo momenata me serija cak vise vukla na seriju foundation. nekad razmisljam gdje sam to sve vidio ranije. i izdaje i imperija i opatice/popovi kao neki spiritualni lideri i svemoguci savjetnici, i oni stitovi kad se machuju....
vidjecemo, nije ovo lose za sada, vratim se sa jos dojmova i pitanja ako ih budem imao.
kako rekoh i na temi serija, za sad nisam previse izgubljen i otprilike kontam sve sto bi se trebalo kontat....ko je ko i tako to. ovo mi sestrinjstvo i ove redovnice nisu bas najjasnije u smislu koje moci imaju i kako ih dobijaju ali vidjeli smo u filmovima da su jake i mocne.
ko sto labudan rece, u mnogo momenata game of trones u svemiru, erotika je ok za sad, mozda da smo i dupe one male richesi vidjeli..... ali da ne budem prezahtjevan.
u mnogo momenata me serija cak vise vukla na seriju foundation. nekad razmisljam gdje sam to sve vidio ranije. i izdaje i imperija i opatice/popovi kao neki spiritualni lideri i svemoguci savjetnici, i oni stitovi kad se machuju....
vidjecemo, nije ovo lose za sada, vratim se sa jos dojmova i pitanja ako ih budem imao.
-
LSD
#750 Re: Dina - Pješčana planeta
Prophecy - SF verzija Sulejmana Velicanstvenog i sultanije Hurem, dvorske intrige, smicalice, namjestanje, dosaptavanje, namigivanje, ko ce koga povaliti, ko ce koga nasljediti, to tako moze ici i narednih 50 epizoda...ma idite u 3 PM, dao sam im 4 epizode fore, dosta od mene