Dexter Morgan
Moderator: _BataZiv_0809
- dingosp0
#402 Re: Dexter Morgan
jeste ali opet moras razumiti da ga privlace osobe koje su slicne njemu...Gandalf wrote:loša zadnja epizoda, mnogo klišeja, naročito na kraju - producenti kao da su zaboravili da je Dexter emocionalno prazan, asexualan lik, koji je bio oženjen isključivo radi kamuflaže u normalnog čovjeka, nešto poput Trinitya - dakle takav lik sa takvim ubilačkim instinktom, sigurno ne može pasti na lijepe oči, sekundu prije završetka rituala koji je za njega svetinja - loše urađeno, sapunjavo do bola, ne vidi se ništa od balončića
npr ova cura je slicna njemu, jer ubija da se zadovolji..
prije nego sto sam ovo poceo pisati imao sam jos 2-3 primjera vezano za ovo sto sam napisao...
aliiiii naravno sam zaboravio
-
saga
#403 Re: Dexter Morgan
Sad vam smeta sex... a šta bi s Luman i onom Lilom, ili kako već, engleskinja ona...
-
pin-up
#404 Re: Dexter Morgan
Bilo je svega ali se Dex ipak mijenja, sve za gledanost...
I kako zgodno da je prestao sa uzimanjem uzoraka krvi, ovako bi ona njega ubila zbog ožiljka na obrazu
I kako zgodno da je prestao sa uzimanjem uzoraka krvi, ovako bi ona njega ubila zbog ožiljka na obrazu
- Gandalf
#405 Re: Dexter Morgan
eh, tu se baš malo gube na realističnom prikazu serijskog ubice - taj se ne mijenja ni sekunde, jer je očigledno lud i poremećen - Dexter ne odstupa od te ludosti i poremećenosti, ali je dobro zamaskiran u običnog čovjeka koji ne privlači pažnju jer je brižni otac, potiče iz policijske porodice, i sam zaposlen u policiji, kao i sestra mu, bio je u sretnom braku, porodičnu istoriju krije kao najveću tajnu, sve korake ka neupadljivosti i opštedruštvenoj prihvatljivosti je odradio savršeno - hajd ona plavka iz 5. sezone i može proći u nekom kontextu žrtve i spasitelja, ali ovo sada je već holivudski ljubić i sapuničica, njih dvoje mi izgledaju kao Mr i Mrs Smith, a takve stvari su mi ono baš bezze.
- Joker88
- leo_bonucci_19
#407 Re: Dexter Morgan
Kako je dobra ova plavuša. 
-
weltschmertz
#408 Re: Dexter Morgan
Sta se desilo Quinn-u u 5. sezoni..? Da nije kakve bolescure pokupio.. U 4. bio uredan, u 5. kost i koža.. 
- alphonse kauders
#409 Re: Dexter Morgan
Kad god se pojavi žensko u Dexterovom životu serija naglo opada. Ova sezona je bila odlična do ove zadnje epizode koja je dosadna do bola, a ono na kraju je fakat glupost teška. Šteta.
- Lakat Jebić
#410 Re: Dexter Morgan
u ovoj sezoni toliko razlcitih radnji ima.... ja na onu laguertu haman i zaboravio
- Joker88
#411 Re: Dexter Morgan
danasnja epizoda onako tu i tamo...
- Lakat Jebić
#412 Re: Dexter Morgan
ma dobro, mora malo i ovih "zastranjivanja" biti, nije ni dexter robot jbg 
- Mali_Vuk
#413 Re: Dexter Morgan
Upozorenje za one koji nisu dobacili dalje od prve epizode prve sezone. NAPUSTITE temu i ništa ne čitajte, da ne bi ograjisali ko što sam ja!
ima brate spojlera! Što 'no Ćiro ubleha veli "svašta se kaže kad se priča" 
- Joker88
#414 Re: Dexter Morgan
Brzo ces nas sticMali_Vuk wrote:Upozorenje za one koji nisu dobacili dalje od prve epizode prve sezone. NAPUSTITE temu i ništa ne čitajte, da ne bi ograjisali ko što sam ja!![]()
http://www.youtube.com/watch?v=2Clqfq1imrk
Isaac mi je super kad kaze da su druge okolnosti, mogli bi biti prijatelji.
- shiljak
#416 Re: Dexter Morgan
nemojte gledat ovaj iznad klip ako niste pregledali od 7. sezone prvih 5-6 epizoda 
- Joker88
-
Tribeka
#418 Re: Dexter Morgan
Isaac je nekako usputna zrtva svega, a moglo se napraviti puno bolje, da mu on na kraju sezone visi nad glavom, a ne La Guerta. Iako su mi njena istrzivanja sva nakva vjestacka. Il pravo dobro glumi glupu zensku il je to u stvarnosti u zivotu.Joker88 wrote:Brzo ces nas sticMali_Vuk wrote:Upozorenje za one koji nisu dobacili dalje od prve epizode prve sezone. NAPUSTITE temu i ništa ne čitajte, da ne bi ograjisali ko što sam ja!![]()
Jednom kad krenes da gledas ne prestajes ...
http://www.youtube.com/watch?v=2Clqfq1imrk
Isaac mi je super kad kaze da su druge okolnosti, mogli bi biti prijatelji.
I meni je ovo pravo mocno kad Isaac kaze da su mogli biti prijatelji. Mislim da bi ludilo bilo vece, da su se prvo on i Dex uvezali u neke mutne radnje
Sto se tice evolucije samog Dexa, ne razumijem ove komentare sapunjara. Ako cemo tako, onda od pocetka ima primjesa Esmeralde, ali... Jasno se vidi od prve epizode prve sezone, da polahko covjek pocinje da evoluira. Od totalno ledenog tipa do onoga koji pocinje pomalo da osjeca. Ova plavka nije njegova konacna ljubav i samo je jos jedna prekretnica i ucenje o osjecanjima.
Jedino me strah, da ne bude ova ili iduca sezona konacna, da mu glupa La Guerta dodje glave. Sto bi realno, imalo dodira sa stvarnoscu. Obicno ovakvi likovi i u zivotu stave soli na rep, onima koji to ne zasluzuju
- Joker88
#419 Re: Dexter Morgan
Ja se nadam da ce La Guertu ostaviti za nekst sezonu, ono da nam bude zanimljivo da cekamo, kao sto su nam Debru ostavili za ovu ....Tribeka wrote: Isaac je nekako usputna zrtva svega, a moglo se napraviti puno bolje, da mu on na kraju sezone visi nad glavom, a ne La Guerta. Iako su mi njena istrzivanja sva nakva vjestacka. Il pravo dobro glumi glupu zensku il je to u stvarnosti u zivotu.
I meni je ovo pravo mocno kad Isaac kaze da su mogli biti prijatelji. Mislim da bi ludilo bilo vece, da su se prvo on i Dex uvezali u neke mutne radnje(da ne kazem ubijanja), pa tek onda da zakuhaju.
Sto se tice evolucije samog Dexa, ne razumijem ove komentare sapunjara. Ako cemo tako, onda od pocetka ima primjesa Esmeralde, ali... Jasno se vidi od prve epizode prve sezone, da polahko covjek pocinje da evoluira. Od totalno ledenog tipa do onoga koji pocinje pomalo da osjeca. Ova plavka nije njegova konacna ljubav i samo je jos jedna prekretnica i ucenje o osjecanjima.
Jedino me strah, da ne bude ova ili iduca sezona konacna, da mu glupa La Guerta dodje glave. Sto bi realno, imalo dodira sa stvarnoscu. Obicno ovakvi likovi i u zivotu stave soli na rep, onima koji to ne zasluzuju
I da ce se malo pozabaviti vise Isaacom, on mi je super, najbolji do sad, kako mi je samo jezivo bilo gledati kad je natjerao onog lika da se ubije sam.
Sto se tice Hanne, vjerujem da ce je Debra ubiti...
-
Mr. Brightside
#420 Re: Dexter Morgan
pa da se primjetiti kako Debra se sve više priklanja Dexterovim metodama izvođenja pravdeJoker88 wrote: Sto se tice Hanne, vjerujem da ce je Debra ubiti...
ne bi me čudilo da postanu "par"
- ortodont
#421 Re: Dexter Morgan
Volio bih da Hannah postane stalni član postave ili ti da ne bude mrtva do kraja sezone, a sve navodi da će tako biti.
Dexa tek čekaju problemi, Debra ga smara, Hannah je tu, Isaac, a i La Guerta će ga ubrzo otkriti po svemu sudeći.
Dexa tek čekaju problemi, Debra ga smara, Hannah je tu, Isaac, a i La Guerta će ga ubrzo otkriti po svemu sudeći.
- dingosp0
#422 Re: Dexter Morgan
to se i ja pitam, ne kontamweltschmertz wrote:Sta se desilo Quinn-u u 5. sezoni..? Da nije kakve bolescure pokupio.. U 4. bio uredan, u 5. kost i koža..

sad

koda sidu ima
-
weltschmertz
#424 Re: Dexter Morgan
Ma navouk'o se on na neku brlju 100%..
Stvarno izgleda strašno..
Stvarno izgleda strašno..
- Lakat Jebić
#425 Re: Dexter Morgan
ja se ponadao da ce ono debrino preseravanje s kraja prosle sezone izostavit....