odlicannn
obavezno gledanje!
Moderator: _BataZiv_0809
večeras sam ponovo pogledao the departed, ovaj put u kinu, i više ga cijenim... mislim da mi je sad bolji od originala, nekako mi je dublji... btw. čudno bilo je puno "jet seta" hahahahaha emir hadžihafizbegović, jasmila žbanić, onaj što je režirao "mama i tata"...harač wrote:ja jesam, zove se inffernal affairs (ima 3 dijela), a taj prvi mi je čak i bolji od ovoga iz nekoliko detalja:
(Spoilers)
onaj prikriveni policajac sa gipsom koristi svoje znanje moresove azbuke, šef mu razbija gips mnogo dramatičnije (ustvari tamo to radi onaj drugi), šefa dovode u policijsku stanicu (odlična epizoda), al' ga puštaju zbog nedostatka dokaza, čitav odnos sa početka između dvoje glavnih likova je nekako urađen bolje (policajac pred svima biva "izbačen" iz akademije), ubistvo šefa je puno bolje urađeno, jer se tome uopće nenadaš (kod departeda oni kao pričaju nešto malo). Jedino što ne znam koji mi je kraj bolji: u originalnom onaj se "iskupi" i ostane policajac (ironija), a u departedu svi zaginu... nekako mi je bolji departedov kraj.
vala, krvi ne mogu nikakoflora.sa wrote:bez obzira na veliku kolicinu krvi, film je dobar...sa neocekivanim krajem...vrijedi pogledati, definitivno...
KUĆA NA JEZERUrepeater wrote:a, sta igra od cetvrtka ??Tisina wrote:ma vrijedi pogledati, fakat je dobar, igra do cvrtka mislim![]()
za jacka i oslate (damo, di caprio, baldwin) se znalo.....al mene je zaista prijatno iznenadio mark wahlberg. Nikad ga nisam volio a onaj 4 brothers mu je odron pravi bio, al u ovom filmu je briljirao.quantum wrote:Odlican film. Jack Nicholson briljira.