Daredevil (Netflix)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Mali_Vuk

#26 Re: Daredevil (Netflix)

Post by Mali_Vuk »

A što se tiče žena u seriji, da je samo ona, bilo bi dovoljno :izet:

Image

Deborah Ann Woll
todd_smith

#27 Re: Daredevil (Netflix)

Post by todd_smith »

Mali_Vuk wrote:A što se tiče žena u seriji, da je samo ona, bilo bi dovoljno :izet:

Image

Deborah Ann Woll
Zgodnija u True Bloodu, ali moze i ovdje proci :mrgreen:
Mali_Vuk

#28 Re: Daredevil (Netflix)

Post by Mali_Vuk »

Uh, jest, u True Bloodu je igrala malo izazovniju ulogu za razliku od ove u Dardevilu. Ovdje jadna sva utučena :D

Al prelijepa je žena, fakat.
Pryda

#29 Re: Daredevil (Netflix)

Post by Pryda »

gidra wrote: Nema potrebe za placanjem.
Instaliras na mobitelu/racunaru xmbc(kodi) i svaki moguci film ili seriju sto postoji imas, pa cak i tilove. Takodjer se radi o streaming servisu a sve dzaba. Pored serija i filmova imas i dokumentarce, muziku i sve sportske live dogadjaje. Pojavilo se vec svih 13 epizoda Daredevila. Kvalitet snimke kakav hoces, od LQ do 1080p.

Image
Da ti se zahvalim samo, korisno ovo bas nema peglanja sa skidanjem torrenta. Kvaliteta odlicna i titlove sam namjesti i sve..
Ovo dole sto ti pise search error i meni je tako bilo. Ako te nervira sto stalno izbacuje evo kako da ukines:
SYSTEM - Settings - Add-ons - Get Add-ons - Kodi addon repository - Service Addons - Twitter... Disable Twitter Feeds

Ja sam skinuo onaj neki tvaddon i kao neki kanal genesis se zove, tu ima sve zivo cak i turske serije haha
yoda82

#30 Re: Daredevil (Netflix)

Post by yoda82 »

Averus wrote:Do sad sam gledao sve moguće serije na temu Superheroja.
Bio sam praaaaaaaavo skeptičan što se tiče Daredevil-a, jer mi se druge Marvelove serije nisu svidjele (možda jer sam obožavatelj, pa mi svaka sitnica odma' "usrali priču" itd., tj. cjepidlačim)

Pogledah sad tri epizode i ne mogu da vjerujem kako je samo predobar Daredevil... Žao mi što nisu odmah izbacili 10 sezona, sve bih ja to pregledao odmah!
Za moj ukus, razvalila sve dosadašnje serije sa superherojima (pregledao sam prve 4 epozode). Dosta realnija od ostalih serija :thumbup:
todd_smith

#31 Re: Daredevil (Netflix)

Post by todd_smith »

yoda82 wrote:
Averus wrote:Do sad sam gledao sve moguće serije na temu Superheroja.
Bio sam praaaaaaaavo skeptičan što se tiče Daredevil-a, jer mi se druge Marvelove serije nisu svidjele (možda jer sam obožavatelj, pa mi svaka sitnica odma' "usrali priču" itd., tj. cjepidlačim)

Pogledah sad tri epizode i ne mogu da vjerujem kako je samo predobar Daredevil... Žao mi što nisu odmah izbacili 10 sezona, sve bih ja to pregledao odmah!
Za moj ukus, razvalila sve dosadašnje serije sa superherojima (pregledao sam prve 4 epozode). Dosta realnija od ostalih serija :thumbup:
meni je flash do sada najbolja, ali Daredevil je blizu

vise mi vuce na DC nego na Marvel kako je rezisirana, ali sad za sad dobra je, koreografija scena gdje se tuku mi je bas odlicna, vise je ulicni stil nego neka "superherojska" preseravanja
yoda82

#32 Re: Daredevil (Netflix)

Post by yoda82 »

todd_smith wrote:
vise mi vuce na DC nego na Marvel kako je rezisirana, ali sad za sad dobra je, koreografija scena gdje se tuku mi je bas odlicna, vise je ulicni stil nego neka "superherojska" preseravanja
Meni je Flash opet najlošiji. Previše mi je nelogičnosti u seriji. Znam da su negativci iz stripa, ali su baš loši, bar većina njih......ne znam Falsh mi je pravo dječiji.
Averus

#33 Re: Daredevil (Netflix)

Post by Averus »

Da,to je ono što se i meni strašno sviđa - scene borbe.
Mračnija je atmosfera, jer je Daredevil i strip dosta "mračniji" od, recimo, Spideya, kapetana, Thora itd., dok se DC odlučio kroz filmove sve likove napraviti mračnim i tmurnim, a to je, barem meni, pravo dopizdilo. Doslovno furka za tinejdžere. Skontaj da će Aquaman biti mračan i tmuran... AQUAMAN! Koji je u stripovima faktički gay, veseo i smiješan. Baš pretjeruju jbg...

Superman je u stripovima simbol dobrote, svijetlih vremena i takoreći vitez dana (kao kontrast vitezu tame - Batmanu), oni su kroz filmove napravili Supermana samo mrvicu manje depresivnog od Batmana... Daredevil mora biti mračan, on je jedan od tmurnijih superjunaka iz Marvela jbg

Daredevil je ozbiljniji, njegov najveći protivnik Kingpin (Wilson Fisk), pa ću iskoristiti ovu priliku da kažem da su SAVRŠENOG glumca našli da ga glumi. Baš kad je bila priča o DD-u, nadao sam se da će ga glumiti Vincent D'Onofrio, jer ima lice nalik Kingpin-u iz stripa :)

Elem, serija je odlično odrađena.
Kamera, scene borbe, dijalozi - sve su uradili pravo dobro. Sviđa mi se što nema onih scena za prevrtanje očima kao u Flashu i Arrowu, nego se sve tiče priče, razvoja likova itd.
Pryda

#34 Re: Daredevil (Netflix)

Post by Pryda »

Zna li neko gdje naci titlove za petu epizodu?
sizifinho

#35 Re: Daredevil (Netflix)

Post by sizifinho »

upis
yoda82

#36 Re: Daredevil (Netflix)

Post by yoda82 »

Pryda wrote:Zna li neko gdje naci titlove za petu epizodu?
Ja sam skinuo sve engleske titlove. Da li ti to može pomoći?
cassius

#37 Re: Daredevil (Netflix)

Post by cassius »

Ostalo mi jos samo season finale da se pogleda , vjerovatno danas nekad :D
odlicna serija, za 2 klase bolja iznad svih superherojskih do sad.
__Phoenix__

#38 Re: Daredevil (Netflix)

Post by __Phoenix__ »

Amar_Chulle_Custic wrote:
__Phoenix__ wrote:
Mislim.. marvel jede DC na svakom koraku.
HAHAHAHAHA
elaboriraj to, ili je artikulacija jedino što znaš :D

DC ništa konkretno nije uradio na polju cinematografije i televizije.
Stripovi su im toliko zaostali u prodaji da su morali napraviti novi reboot svih likova. S druge strane Marvel je odlučio poubijati 70% svojih mainstream svojih likova, i opet im je prodaja za klasu iznad DC, barem u posljednjih 5 godina.

Marvel je na kraju objavio drugorazrednu skupinu heroja "Guardians of the galaxy", dok je DC razmišljao o Justice League.
Marvel je do sada u jednom "cinematic-versu" objavio:
Iron Man- tri filma
Cpt America- dva filma
Thor- dva filma
Hulk- jedan film
Avengerse
Čuvare galaksije

Ove godine još dolazi drugi dio Avengersa, Ant Man a 2016e je Cpt America treći flim, Doc. Strange (haha, hej, doctor Strange),...
Neću dalje u budućnost da idemo.
K ovoj listi ću da dodam samo Daredevila, plus 4 najavljivane serije. Plus Agente Štita i Agenta Kartera xD

Da vidimo šta je DC objavio u svom cinematic universu (batman i superman filmovi prethodni se ne pikaju)

Man of steel
...
To je to :D :skoljka:

Flash, Arrow, Smallwile se ne pikaju jer nisu dio universa
Iako sam oduševljen ovim filmom, hajde da uporedimo koliko je on zaradio:
prema Box Office Mojo
Man of steel
worldwide total of $668,045,518
što je IZA Amazing Sipdermana, koji je djelomično flop od filma.

Poređenja radi, evo koliko je zaradio Iron Man 3 koji je izašao iste godine
worldwide total of $1.2 billion.
Captain America- Winter Solider
$714.8 million
Guardians of the Galaxy
worldwide total of $774.2 million
Thor 2
$644.8 million
Neću ga porediti sa Avengersima to bi već bilo nefer...
Što se ložiš, likovi iz DC univerzuma koji su dobili ekranizaciju ubjedljivo vode po gledanosti u odnosu na Marvelove, to što produkcija nije direktna ništa ne znači, kredit ostaje.
Pryda

#39 Re: Daredevil (Netflix)

Post by Pryda »

yoda82 wrote:
Pryda wrote:Zna li neko gdje naci titlove za petu epizodu?
Ja sam skinuo sve engleske titlove. Da li ti to može pomoći?
Hvala ali ne ipak. I ja sam engleske skinuo tako i gledam sad jer na nasem ima do pete epizode.. Usput serija odlicna :)
lokalni_razdjevicar

#40 Re: Daredevil (Netflix)

Post by lokalni_razdjevicar »

može li mi neko malo pametnji objasniti kako da na xbmc nađem te serije jer sam prilično tup.
Pryda

#41 Re: Daredevil (Netflix)

Post by Pryda »

lokalni_razdjevicar wrote:može li mi neko malo pametnji objasniti kako da na xbmc nađem te serije jer sam prilično tup.
Radi sve po instrukcijama iz ovog videa.

todd_smith

#42 Re: Daredevil (Netflix)

Post by todd_smith »

Zavrsio 4. epizodu.....jbte bas za Marvel drasticno tamna serija, jos cujes lobanju kako se lomi te vidis mozak kako prosipa...pa ovi navalili da imitiraju GoT :mrgreen:

Sad samo cekam da neka treba sise izbaci :lol:
ferratilis

#43 Re: Daredevil (Netflix)

Post by ferratilis »

serija je fenomenalna, jedina zamjerka je izbor glumca koji glumi Kingpina, čim sam čuo da će D'onofrio glumiti znao sam da će uništiti lika, fkt je jedan od najgorih glumaca koje sam vidio, ali opet je bolje nego u filmu iz 2003. jer prikazuje origin lika ako ništa drugo

ako su Breaking Bad i The Wire 10/10, ovo je onda čista devetka, barem zasad :D
Averus

#44 Re: Daredevil (Netflix)

Post by Averus »

A meni D'onofrio baš liči na Kingpina iz stripa :D
Nisam, doduše, još pogledao epizode gdje se pojavljuje, ali mi je djelovao kao dobar izbor.
A to da je loš glumac... Jbg...
ferratilis

#45 Re: Daredevil (Netflix)

Post by ferratilis »

kad bi bilo više ovako dobro urađenih scena, serije bi nadmašile filmove :D

Averus

#46 Re: Daredevil (Netflix)

Post by Averus »

Averus wrote:A meni D'onofrio baš liči na Kingpina iz stripa :D
Nisam, doduše, još pogledao epizode gdje se pojavljuje, ali mi je djelovao kao dobar izbor.
A to da je loš glumac... Jbg...
Ispravljam se. Iako i dalje smatram D'onofria lošim glumcem, režiseri su se pobrinuli da fakat prikažu Kingpina kakav je i u filmovima - opsjednut Vanessom, pravi sociopata, bez savjesti.
Pred njom je kao mali psić - umiljat, miran, drag čovjek (kao Hitler pred Evom), ali njegova druga strana je zajebana, a to su na koži osjetili i Daredevil i Spidey u svoje vrijeme.

Pogledah sad epizodu br. 4 i oduševljen sam serijom još više. Obožavam detalj sa Kingpinom kada "koristi glavu" :D
To mu je bio prepoznatljiv potez u stripovima :thumbup:
ferratilis wrote:kad bi bilo više ovako dobro urađenih scena, serije bi nadmašile filmove :D

Po meni jedna od najbolih fight-scena ikad snimljenih. Nisam obožavatelj borbe i nasilja, to mi je obično najdosadniji dio u filmovima/serijama, ali ovaj Hallway fight je urađen maestralno!
todd_smith

#47 Re: Daredevil (Netflix)

Post by todd_smith »

citao sam za tu scenu, uradjeno sve jednom kamerom iz pokreta, ali najzanimljiviji fazon mi je taj da kada jedan Daredevil uleti u sobu, drugi tj kaskader izleti i tuce se i onda on uleti u drugu sobu, iz koje nastavlja scenu prvi glumac
Tito_i_Partija

#48 Re: Daredevil (Netflix)

Post by Tito_i_Partija »

gidra wrote:
Nema potrebe za placanjem.
Instaliras na mobitelu/racunaru xmbc(kodi) i svaki moguci film ili seriju sto postoji imas, pa cak i tilove. Takodjer se radi o streaming servisu a sve dzaba. Pored serija i filmova imas i dokumentarce, muziku i sve sportske live dogadjaje. Pojavilo se vec svih 13 epizoda Daredevila. Kvalitet snimke kakav hoces, od LQ do 1080p.

Image
Joooj Gidra, pa ti si car. Hvala puno za ovo. :thumbup:
ExNihilo

#49 Re: Daredevil (Netflix)

Post by ExNihilo »

Prve dvije ep. me poprilično smorile. Hoće li postati bolje? :D
Mali_Vuk

#50 Re: Daredevil (Netflix)

Post by Mali_Vuk »

ExNihilo wrote:Prve dvije ep. me poprilično smorile. Hoće li postati bolje? :D
Hoće, u trećoj :D
Post Reply