Konačno i ja pregledah sve epizode, pa da prokomentarišem... jedna od rijetkih situacija kad se sve zvijezde poklope, i neko djelo dobije hvalospjeve i kritike i publike, sasvim zasluženo
To je iz razloga što BB ima više nivoa za gledanje, od pucačina i kreativnih načina usmrćivanja, preko beskrajne tenzije, obrata i iščekivanja nove epizode do postavljanja egzistencijalnih pitanja... i na svakom nivou funkcioniše.
Puno se postavlja to pitanje oko Walta, pozitivac ili negativac... kako god, meni je bilo zadovoljavajuće gledati kako čovjek kojeg je sistem pojeo i ispljunuo, kojeg su poznanici, prijatelji pa i porodica ismijavali i iskorištavali, na kraju zajebe taj isti sistem i svakom da ono što je zaslužio.
Ako neko kaže da nije dovoljno kažnjen, mislim da je ogromna kazna biti onako prezren od svoje porodice, pogotovo sina... znati da je porodica osramoćena zbog njega. S druge strane, obezbjedio ih je finansijski, dokazao poentu bivšim partnerima, oslobodio Jessea, ubio one koji su mu oteli novac i osigurao da ga niko neće koristiti, takođe osigurao da više niko neće praviti plavi meth po njegovoj formuli i time ušao u legendu, i na kraju umro u labu gdje se najbolje osjećao. Prilično dobro za smotanog profesora
Šta mislite da li je Jessejev san o drvodjelstvu i ona kosa i brada bila aluzija na Isusa? Ono, Jesse je ispaštao zbog Waltovih grijeha