Breaking Bad
Moderator: _BataZiv_0809
- karanana
#1376 Re: Breaking Bad
koji vam je bio najbolji a koji najgori karakter? nebitno, gluma, uloga....koji vam je bio najbolji/najgori iz bilo kojeg razloga?
meni oba zbog uloge (mozda spoiler):
najbolji mi je bio hank. smijesan, pametan....zajebant a u isto vrijeme i zajeban.
za najgoreg....imao sam 3 kandidata: juniora, skyler i jesseja.
haj sa juniorom sam nekako i prezivljavo, premotam ga kad se pojavi scena s njim. zenturacu takodjer nekako prezivim. ali jesse-a nisam mogao smisliti. nadao sam se da ce ga roknut neko mnogo ranije a eto on maltene jedini prezivio. covjeka nisam nikako mogo skontati, imao je prenosa da te bog sacuva. cas je tamo cas je vamo. pravo mi je isao na neku stvar. a i mr. white se zalijepio za njega ko da je gay i hoce malo mlade jessijeve guze.
najbolji mi je bio hank. smijesan, pametan....zajebant a u isto vrijeme i zajeban.
haj sa juniorom sam nekako i prezivljavo, premotam ga kad se pojavi scena s njim. zenturacu takodjer nekako prezivim. ali jesse-a nisam mogao smisliti. nadao sam se da ce ga roknut neko mnogo ranije a eto on maltene jedini prezivio. covjeka nisam nikako mogo skontati, imao je prenosa da te bog sacuva. cas je tamo cas je vamo. pravo mi je isao na neku stvar. a i mr. white se zalijepio za njega ko da je gay i hoce malo mlade jessijeve guze.
- kritichar
#1377 Re: Breaking Bad
počeo sam gledati 4. sezonu i trenutno ne podnosim skyler i pinkmana, a i ćelu jer šta god oni uradili on ne može bez njih
plavušu ne volim jer je drolja, jedva čekala da uzjaše šefa, ostavila ga zbog para, a sad bi i ona malo para, mi imamo para za hankovo liječenje, mi ćemo ovo, mi ćemo ono...
a pinkman je beskorisna gnjida, glup, nestabilan, bezobrazan, u stvarnom životu ne bi imao toliko prilika, davno bi bio mrtav
plavušu ne volim jer je drolja, jedva čekala da uzjaše šefa, ostavila ga zbog para, a sad bi i ona malo para, mi imamo para za hankovo liječenje, mi ćemo ovo, mi ćemo ono...
a pinkman je beskorisna gnjida, glup, nestabilan, bezobrazan, u stvarnom životu ne bi imao toliko prilika, davno bi bio mrtav
-
Revolver
#1378 Re: Breaking Bad
Jesse je meni najslabija tačka čitave serije. I ja mislim da su ga trebali ranije roknuti, ali raja se naložila na ono njegovo "biiiiiiiitch" pa vjerovatno zbog gledanosti nisu imali muda da ga ukinu.karanana wrote:koji vam je bio najbolji a koji najgori karakter? nebitno, gluma, uloga....koji vam je bio najbolji/najgori iz bilo kojeg razloga?
- ćiribiribela
#1379 Re: Breaking Bad
Meni Skylar i Marie bile najiritantnije, i Junior sa njima. Gus mi je bio dobar, Saul isto. Pinkmana mi je najcesce bilo zao.
- Pitarrr82
#1380 Re: Breaking Bad
Marie je barem imala neku licnost s onim svojim kradjama
a Jesse je i mene nervirao ali bi bez njega opet nesto nedostajalo da pokaze da W.W. ima i dobrih strana 
- thekupus
#1381 Re: Breaking Bad
marie i skylar definitivno, marie sa onim uzimanjem bebe na silu i svojim egocentrizmom, ali nije mi ni hank bio presimpatican
- kritichar
#1382 Re: Breaking Bad
sad se sjeti, u trećoj sezoni, čitava jedna epizoda je otišla na ganjanje muhe, da im nije scenarista zapeo pa improvizirali dok šta ne napiše
to me najviše iznerviralo
- karanana
#1383 Re: Breaking Bad
i ja sam pitao prije par stranica sta je fazon s tom epizodom. govorili mi da nastavim gledat da cu skontati. nisam bas skontao.
- Brkooo
#1384 Re: Breaking Bad
Meni je Hank isao na zivce... i bio mi je mrzak sve do one zadnje ep... i zadnje recenice..
od tada je
a onaj junior je druga prica...

od tada je
a onaj junior je druga prica...
- kritichar
#1385 Re: Breaking Bad
nisam ni ja, nit se sjećam šta su pričalikaranana wrote:i ja sam pitao prije par stranica sta je fazon s tom epizodom. govorili mi da nastavim gledat da cu skontati. nisam bas skontao.
- hopcup
#1386 Re: Breaking Bad
2 stvari; pokazuje koliko je napeta situacija sve skupa u kojoj su walter i jesse, i walter "provaljuje" kameru koja prati svaki njegov pokretkritichar wrote:sad se sjeti, u trećoj sezoni, čitava jedna epizoda je otišla na ganjanje muhe, da im nije scenarista zapeo pa improvizirali dok šta ne napiše![]()
- Pitarrr82
#1387 Re: Breaking Bad
Mislim da su njih 2 tvrdili da je to jedna od najboljih epizoda, samo zato jer je snimljena na jednoj lokaciji 
- madFlava
#1388 Re: Breaking Bad
Walter i Gus najjaci likovi .
Skyler najiritantniji lik ikad.
Junior i Hank srednja zalost
Skyler najiritantniji lik ikad.
Junior i Hank srednja zalost
- kritichar
#1389 Re: Breaking Bad
ne, kameru je tek kasnije otkrio u 4. sezoni, nakon ubistva onog hemičara, tek su je tad postavilihopcup wrote:2 stvari; pokazuje koliko je napeta situacija sve skupa u kojoj su walter i jesse, i walter "provaljuje" kameru koja prati svaki njegov pokretkritichar wrote:sad se sjeti, u trećoj sezoni, čitava jedna epizoda je otišla na ganjanje muhe, da im nije scenarista zapeo pa improvizirali dok šta ne napiše![]()
a tad im i nije bilo nešto napeto, imali su ugovor 3 mjeseca 3 miliona
- ćiribiribela
#1390 Re: Breaking Bad
karanana wrote:i ja sam pitao prije par stranica sta je fazon s tom epizodom. govorili mi da nastavim gledat da cu skontati. nisam bas skontao.
http://breakingbad.wikia.com/wiki/Fly_(symbol)
- kritichar
#1391 Re: Breaking Bad
meni sve to liči na pokušaj pravdanja muhe, nisu mi ta objašnjenja uvjerljiva
- hrastov žižak
#1392 Re: Breaking Bad
hrastov žižak wrote:to jedna od genijalnijih epizoda. upravo se u njoj eksternalizira nervoza koju iskazuju dva partnera i takav mali detalj pokreće lavinu sitnih frustracija. zapravo, muha je idealan element pomoću kojeg se može prikazat nečiji psihološki haos; ona je mala i beznačajna ali kad te tako mala i beznačajna stvar toliko iznervira, znači da trenutno imaš neku veliku frustraciiju, dilemu ili slično. muha je okidač, a istovremeno i neki umni "bug" koji zvrnda i remeti postojeće stanje. Ma vrhunski napravljena epizoda.karanana wrote:poceo sam seriju gledati prije nekih desetak dana i sada sam pri kraju trece sezone. serija je odlicna, mada ja ne bih bio ja da ne bacim i pokoju kritiku. u odnosu na prve dvije sezone, malo mi je treca otanjcala, sto ne znaci da i sada nije dobra. ali jednostavno cak ima i par epizoda za koje imam osjecaj da su ih samo napravili eto da se prikazu a skoro pa nikakve radnje. za primjer uzimam zadnju epizodu koju sam pogledao, mislim da se epizoda zove: muha. wtf je ono?! nidje veze.
- hopcup
#1393 Re: Breaking Bad
pokušaj pravdanja muhe? jarane ba, nije ta epizoda slučajno upala da se treba pravdat..kritichar wrote:meni sve to liči na pokušaj pravdanja muhe, nisu mi ta objašnjenja uvjerljiva
- kritichar
#1394 Re: Breaking Bad
ova epizoda odudara od ostatka, pojavi se odjednom, a mogla se ova priča i upakovati u nešto zanimljivije
da su sve ovakve epizode, serija ne bi bila ovoliko popularna
da su sve ovakve epizode, serija ne bi bila ovoliko popularna
- elmirčo
#1395 Re: Breaking Bad
ne znam sto ste zapeli za dzesija toliko,biaaaaatches 
za razliku od valtera koji od dobrice (profesora koji usput radi na praoni ) prelazi na hladnokrvnog ubicu ( "Nothing will stop producing meth") ,dzesi opet ,sitni dzeparos i narkoman, u svim sezonama ima bar malo mor
ala,jetite se ubistava nevine djece,sjebade kad mu se dzejn predozirala..jedini se protivio ubistvu bilo koga..
opet, ovo sto sam napisao je "malo" kontradiktorno,kakav moral a pravis met?
serija daleko ispred ostalih,nema teme i sfere zivota koje se nisu dotakli...svaka nosi neku skrivenu poruku...da bi razumio moras malo klikere ukljuciti...
zato i jesu ,za mene, No1
za razliku od valtera koji od dobrice (profesora koji usput radi na praoni ) prelazi na hladnokrvnog ubicu ( "Nothing will stop producing meth") ,dzesi opet ,sitni dzeparos i narkoman, u svim sezonama ima bar malo mor
ala,jetite se ubistava nevine djece,sjebade kad mu se dzejn predozirala..jedini se protivio ubistvu bilo koga..
opet, ovo sto sam napisao je "malo" kontradiktorno,kakav moral a pravis met?
serija daleko ispred ostalih,nema teme i sfere zivota koje se nisu dotakli...svaka nosi neku skrivenu poruku...da bi razumio moras malo klikere ukljuciti...
zato i jesu ,za mene, No1
- RoastedPumpkin
#1396 Re: Breaking Bad

meni definitivno najdrazi lik u citavoj seriji
gledamo ga kao krimosa, profesionalac u onome sto radi, nikada ne grijesi, inteligentan, proracunat, smiren, hladan. a onda pokaze skroz drugu stranu kada ga gledamo kroz njegov odnos s unukom. sve u svemu, bio mi je prezanimljiv kao licnost. voljela sam ga slusati kada prica. jedan od onih negativaca koje ne mozes da ne volis.
-
brain bubbles
#1397 Re: Breaking Bad
mike super lik, al meni je Saul zakon 
- vee-jay
#1398 Re: Breaking Bad
ah pa Saul se vracabrain bubbles wrote:mike super lik, al meni je Saul zakon
- Brkooo
#1399 Re: Breaking Bad
vee-jay wrote:ah pa Saul se vracabrain bubbles wrote:mike super lik, al meni je Saul zakon
zna li ko kad pocinje snimanje serije
- Zatamnjena stakla
#1400 Re: Breaking Bad
Ma ona njegova ženturača, sad bi je kokn'o!