Iz kojeg li si ti filma ispao?Saian wrote:dze si Hierarchia hejteruHierarchia wrote:Borat': Politički nekorektno?
Pa što kad je smiješno
Piše: Jurica Pavičić
Najočitija i najprizemnija žrtva Cohenova boratizma je, naravno, europski Istok. Ali, Boratova satira na Istok toliko je pretjerana, toliko nadrealna i izvitoperena da je čak ni najgrozomorniji rasist na može uzeti zaozbiljno. U životu sam se susreo s kojekakvom zapadnom ignorancijom, ali sumnjam da čak i tamo postoje ljudi koji misle da se Istočnjaci umivaju u bideu, izmet pohranjuju u plastičnoj vrećici, napucavaju krpenu lutku židova i piju destiliranu konjsku pišalinu. Baron Cohenova satira na Istok groteskni je karneval koji ismijava jednako Istok koliko i klišeje o njemu. Boratova subverzija Amerike, međutim, mnogo je dublja. Odjeven u kazahstanskog klipana, Sacha Cohen je za potrebe filma prokrstario Amerikom od New Yorka do južnjačke provincije, sučelio se s feministima, vjerskim integristima, gay prideom, boravio na Thanks Giving Dayu, na rodeu i promociji knjige Pamele Anderson. Tijekom te semidokumentarističke odiseje Cohen/Borat je začeprkao američko srce tame, pokazujući kako je malo potrebno da se ispod fasade demokracije razotkrije mukla ignorancija.
![]()
![]()
![]()
eki ovo Americhko - cionistichka urota, pa ne bi ni meni bio smijeshan da dijelim stav s onim prodavachem oruzhja u filmuHierarchia wrote:A u svijetu, koji su smislili Amerikanci, Britanci i Židovi (nigdje nisam primijetio, da ih izruguje; prije naopako)![]()
Aj priznaj da volish biti gore, na vrhu![]()
![]()
![]()
HIERARCHIE
Cionisticki se misli jer je ali g jevrej. uostalom, nisam ja pisala ove kritike.