Better Call Saul (2015– )

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sha_ba

#451 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by sha_ba »

kad ce nova?
Paul F.

#452 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Paul F. »

Meni je Saul u BBu bio jako drag lik. Ničije povjerenje nije zloupotrijebio. Za svaki problem nađe rješenje. Ovde to nije tako. Ne znam otkud tolika netrpreljivost ovde prema Čaku. Dok je Jimmy gluposti pravio, Čak je učio i radio. Stvorio je firmu i zaposlio brata. Poslije mu nije htio dati advokatski posao. Ispalo je da je bio u pravu jer znamo kako je Saul na kraju završio. Bolje bi mu bilo da je ostao raznositi poštu. A za ovo zadnje što se desilo, Jimmy je uradio groznu stvar i kako god da je Čak reagovao, malo je.
moon_walker_90

#453 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by moon_walker_90 »

Paul F. wrote:Meni je Saul u BBu bio jako drag lik. Ničije povjerenje nije zloupotrijebio. Za svaki problem nađe rješenje. Ovde to nije tako. Ne znam otkud tolika netrpreljivost ovde prema Čaku. Dok je Jimmy gluposti pravio, Čak je učio i radio. Stvorio je firmu i zaposlio brata. Poslije mu nije htio dati advokatski posao. Ispalo je da je bio u pravu jer znamo kako je Saul na kraju završio. Bolje bi mu bilo da je ostao raznositi poštu. A za ovo zadnje što se desilo, Jimmy je uradio groznu stvar i kako god da je Čak reagovao, malo je.
I meni je također Saul u BB bio jako drag lik i simpatičan,ali ko je Chucka pazio dok ima tu svoju bolest? Zna svaki detalj sta voli sta ne voli,sta preferira itd Jimmy je uvijek bio tu za njega,a i druga stvar,firma kao sto je HHM je jaka firma i uvijek mogu da nađu dosta klijenata,a Kim bi ovaj jedan klijent itekako dobro dosao tako da za mene je ovo sto je Jimmy uradio prihvatljivo.Nego mene interesuje kada je Majk odradio onaj kamion,otisao je u kafanu i svima platio pice,to mi nekako ne lici na njega ili je i to smisljeno,i druga stvar,davno kada su njegova snaha i unuka trebali da presele bio je na kuci kao izrez od metka,jel ona na taj nacin pokusala da ga namami da joj pomogne da se presele,ili sam ja nesto pogresno skontao? Majk je meni najbolji lik,ne pamtim kad mi se neki lik ovako dopao kao on sto je. Serija je po meni mnogo vise nego dobra iako se ni meni nije bas nesto svidio kraj ove sezone.
Paul F.

#454 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Paul F. »

Riječ je o zloupotrebi povjerenja i to je grozna stvar. Čak i da to toliko treba Kim a ne treba. Imala je dobar poso pa je otišla.
Paul F.

#455 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Paul F. »

To za snahu je stvarno čudna srvar. Ili joj se priviđa ili bezobrazno iskorištava tuđu dobrotu. Ako je toliko bezobrazna, ne znam kako ju je Majkov sin mogo oženiti.
moon_walker_90

#456 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by moon_walker_90 »

Ja nesto mislim da se njoj priviđa,i da ona nije sva svoja :S kaze da je cula pucnjavu,on bio svu noc dezurao,i nikoga nije bilo,odakle onda ona rupa na kuci se stvorila? A to za Kim,zašto je baš Čak namjerno reagovao da ostavi onog bankara klijenta? Meni vise ide da je to Čak namjerno uradio jer zna koliko mu Kim znači,a uostalom,nisam upratio ni kako je Čakova žena završila,odnosno da li je umrla ili je otišla od njega.
thekupus

#457 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by thekupus »

ja sam to shvatio kao da je ona paranoicna, a on da bi joj ugodio pristaje na sta god kaze, jer ipak na njemu je da se brine o zeni i kcerci svog mrtvog sina
Paul F.

#458 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Paul F. »

thekupus wrote:ja sam to shvatio kao da je ona paranoicna, a on da bi joj ugodio pristaje na sta god kaze, jer ipak na njemu je da se brine o zeni i kcerci svog mrtvog sina
Vjerovatno jeste paranoična. Samohrana majka sa ženskim djetetom koja živi u ne baš najsigurnijem dijelu grada. Ali zašto lagati čovjeka koji nije levat a hoće da ti pomogne ? A i odbila je da Majk ostane po noći pa mu poslije šuplju priča.
Paul F.

#459 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Paul F. »

moon_walker_90 wrote:A to za Kim,zašto je baš Čak namjerno reagovao da ostavi onog bankara klijenta? Meni vise ide da je to Čak namjerno uradio jer zna koliko mu Kim znači.
Stavi se u njegov položaj. Imaš firmu, tvoj zaposlenik odlazi i još hoće da ti klijente pokupi koje je upoznao preko tebe.
aCme

#460 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by aCme »

I eto, završi druga sezona, haman da se ništa nije desilo :-)
Jack Be Nimble

#461 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Jack Be Nimble »

Ma snahi se nista ne prividza samo je u strahu i sve pretvara u nesto sto nije. Mike je prenocio onu noc i skontao da dostava novina u toku noci njoj asocira na pucnje. Ona u strahu sve uvelica na najgore. Nista cudno.
thekupus

#462 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by thekupus »

Jack Be Nimble wrote:Ma snahi se nista ne prividza samo je u strahu i sve pretvara u nesto sto nije. Mike je prenocio onu noc i skontao da dostava novina u toku noci njoj asocira na pucnje. Ona u strahu sve uvelica na najgore. Nista cudno.
Svako bi tako da mu koknu muza i onda jos da sazna da joj je svekar ubio te ubice, razumijem je
Paul F.

#463 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Paul F. »

To je to po meni. Konstruktivnom raspravom došli smo do istine. :bih:
holowey

#464 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by holowey »

Paul F. wrote:
moon_walker_90 wrote:A to za Kim,zašto je baš Čak namjerno reagovao da ostavi onog bankara klijenta? Meni vise ide da je to Čak namjerno uradio jer zna koliko mu Kim znači.
Stavi se u njegov položaj. Imaš firmu, tvoj zaposlenik odlazi i još hoće da ti klijente pokupi koje je upoznao preko tebe.
grijesis, zaposlenik je preko svojih licnih veza uspio da dovede masnog klijenta, a onda je taj zaposlenik sutnut u stranu... i sta je cudno kad zaposlenik odluci da ode i opet povuce licne veze da tog klijenta vodi sa sobom? firmi ni prvi ni zadnji klijent, ali je caku stalo da povrijedi dzimija pa makar to bilo preko kim (koja je u svemu ovome kolateralna steta)... ono sto je dzimi uradio je nemoralno i nelegalno ali, imho, potpuno opravdano
karanana

#465 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by karanana »

a sta je cudno sto su chuck i howard zvali i svojim znanjem i iskustvom nagovorili mesu verde da ostane s njima?
i onda nakon toga prevara koja je poprilicno nerealna da se dogodi u pravom zivotu jer on na mjesto originala koji su imali tacne podatke u file-ove vraca kopije sa prepravljenom adresom.
Dzontra_Volta

#466 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Dzontra_Volta »

Haha... Ne mogu da vjerujem da se ovdje raspravlja o "moralnosti" Jimmy-jevog postupka, da li je ispravno to što je uradio Chucku ili ne!?
Pa to je Saul na kakvog smo navikli i bilo bi vrlo čudno da se on ponaša kao poštenjačina.
U svakom slučaju, bez obzira na neko opće razočarenje na ovom forumu, meni se serija sviđa i jedva čekam sljedeću sezonu.
Ako ćemo upoređivati sa BB, ni tamo prve dvije sezone nisu bile baš nešto brze i uzbudljive (osim one situacije sa Tucom), tek od 3. sezone se zakuhalo kako treba.
Problem sa BCS je i u tome što nije dobio punu sezonu i nije lako u 10 epizoda razviti svu tu priču na način da se neke stvari ubrzaju.
thekupus

#467 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by thekupus »

karanana wrote:a sta je cudno sto su chuck i howard zvali i svojim znanjem i iskustvom nagovorili mesu verde da ostane s njima?
i onda nakon toga prevara koja je poprilicno nerealna da se dogodi u pravom zivotu jer on na mjesto originala koji su imali tacne podatke u file-ove vraca kopije sa prepravljenom adresom.
zasto je nerealna? cilj mu je bio samo da Chuck zapamti taj jedan kljucni detalj pogresno, nasao je sve papire na kojima se spominje ta adresa, promjenio, i kad je Chuck otisao na sud vratio ih
ne znam sta je neralno tu
karanana

#468 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by karanana »

thekupus wrote:
karanana wrote:a sta je cudno sto su chuck i howard zvali i svojim znanjem i iskustvom nagovorili mesu verde da ostane s njima?
zasto je nerealna? cilj mu je bio samo da Chuck zapamti taj jedan kljucni detalj pogresno, nasao je sve papire na kojima se spominje ta adresa, promjenio, i kad je Chuck otisao na sud vratio ih
pa ako sam ja dobro razumio zvrchku, on je iz chakovog fajla uzeo original dokumente - zahtjev za otvaranje poslovnice banke. onda je napravio kopije tog dokumenta gdje je na kopijama promijenio redosljed brojeva adrese lokacije i onda je te svoje napravljene kopije ubacio nazad medju chakove papire i foldere. onda kad su dosli pred komisiju, komisija je imala pravi broj a chakovi brojevi koje je on dao komisiji su bili izvrnuti.
pa zar se nije moglo vidjeti da su chakovi papiri kopirani i da nisu originali. ne znam kontam li ja zvrchku i kontas li sta mi nije jasno.
thekupus

#469 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by thekupus »

karanana wrote:
pa ako sam ja dobro razumio zvrchku, on je iz chakovog fajla uzeo original dokumente - zahtjev za otvaranje poslovnice banke. onda je napravio kopije tog dokumenta gdje je na kopijama promijenio redosljed brojeva adrese lokacije i onda je te svoje napravljene kopije ubacio nazad medju chakove papire i foldere. onda kad su dosli pred komisiju, komisija je imala pravi broj a chakovi brojevi koje je on dao komisiji su bili izvrnuti.
pa zar se nije moglo vidjeti da su chakovi papiri kopirani i da nisu originali. ne znam kontam li ja zvrchku i kontas li sta mi nije jasno.
Chuck nije nosio papire na sud vec se s njima pripremao- vjerovatno se radi o kopijama dokumenata koje su njemu dostavljene da se spremi za rociste (ili kako god se zove to). Kad Chuck sjeda u auto ima scena gdje Jimmy ulazi u kucu i vraca originale na njihovo mjesto.
holowey

#470 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by holowey »

karanana wrote:
thekupus wrote:
scena kada dzimi prvi put ulazi u kopirnicu i od djecka trazi da mu pokaze njihov najbolji kopir... pa onda provjerava koliko se napravljena kopija razlikuje od kopije koju je on donio sa sobom... da je rukopis u pitanju tu bi se vidjela razlika ali print jedno print drugo, tek bi neki grafolog mogao da uprati razliku, laik tesko...
Paul F.

#471 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Paul F. »

thekupus wrote:
karanana wrote:
Chuck nije nosio papire na sud vec se s njima pripremao- vjerovatno se radi o kopijama dokumenata koje su njemu dostavljene da se spremi za rociste (ili kako god se zove to). Kad Chuck sjeda u auto ima scena gdje Jimmy ulazi u kucu i vraca originale na njihovo mjesto.
Ne može biti da se odgodi sudska rasprava jer neko ne zna napamet adresu. Riječ je da je sud u međuvremenu provjeravo jednu adresu a sad neka druga.
sig_garret

#472 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by sig_garret »

Image

Kraj sezone je stvarno maestralno postavljen sa million dollar question
"Ko je zaustavio Mike-a" i odgovoru lukavo sakrivenom u anagramu
(sam ga ne bih nasao ni za stotinu godina). :D :D :D

Image
kakavdanakneiskustvu

#473 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by kakavdanakneiskustvu »

kojem anagramu?