Anime

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tkd

#126 Re: Anime

Post by Tkd »

Monster Rancher je predobar anime . Koliko je samo epizoda prošlo, dok su odledili onoga jakoka.

Najdraži lik mi je naravno onaj plavi vuk s munjama, zaboravio sam kako se zove. Inače je pjesma predobra, intro.

Prejak je anime.

Evo čitam komentare, rekoše da je glas od vuka hahahaha Vegetin iz DBZ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Digimon staffel 3 je možda i posljednji koji je jako kvalitetan bio. Digi-fusions su sick bili.

Averus

#127 Re: Anime

Post by Averus »

nisam ja nesto previse gotivio digimone
gledao sam ih samo ako slucajno se potrefe na TV-u kad prebacim na RTL II :D

al' zato Pokémone prvu i drugu sezonu sam pogledao i na našem i na njemačkom :lol: :lol: :lol:
A čak nisam Pokémon fan :-)
silver testelone

#128 Re: Anime

Post by silver testelone »

Dragon Ball mi bio najjači... pratio i Pokemone u svoje vrijeme :D

poznajem blisku osobu "ludu" za tim japanskim zajebancijama, anime i manga-stripovima, slikama... Mislim, i meni se sviđa to, al imati na hard disku 30-40 GB raznih manga slika nije za "obične" fanove :D
Tkd

#129 Re: Anime

Post by Tkd »

Dok nije hentai dobro je :lol: :lol: :lol:

@ NenjiA

Nisam ni ja toliki fan bio pokemona. Gledao sam par sezona, no nikako Ash da naraste. Rekao sam već rpije da sam počeo gledati filmove pokemona, pregledao sam 3 prva i jedan što je izašao 2005, znači 4.

Digimoni su baš kul, prve tri staffel, sezonu su odlični bili, posebno prva.

Nikako izaći nova manga Naruta .

KO JE TOBI ! :mrgreen:
YuYFullBusterSsj3

#130 Re: Anime

Post by YuYFullBusterSsj3 »

Hvala Bogu,nisam jedini...a mislio sam da jesam haha,uglavnom drago mi je da ima anime simpatizera :D
Al da ne idem van teme sad previse i da ne budem sentimenatalan,reci cu vam odmah:

1.One Piece
2.DBZ
3.YuYu Hakusho
4.Fairy Tail
5.Rosario+Vampire :D

Eto,komentarisite,drzite temu aktivnom,dojadilo mi je vise na strane forume ic :Đ
Tkd

#131 Re: Anime

Post by Tkd »

Budi sentimenatalan ;-)

Čim sam vidio tovj nick, odmah sam se sjetio :lol: :lol: :lol:

Lijeno mi naći njemačku verziju heheh. Inače slučajno vidjeh danas opet ovo, nisam klikao ali nakon tvoga nicka MORAO SAM 8-)
YuYFullBusterSsj3

#132 Re: Anime

Prvo: English dubbed DBZ,cool,ja pregledo sve na japanskom :D
Drugo:Ovi se trenutci ne zaboravljaju,bas se lijepo nekada prisjetit hehe..eto izgleda ne mozes ne biti sentimentalan kad je anime u pitanju heahea...uglavnom nick sam sad smislio,da pomijesam iz svakog aniimea pomalo xD

Nego,kakvi smo sa fairy tailom ovdje,izgleda svi Naruta vise gotive...Pricajte,dajte i meni inspiracije da napisem staa :?
Tkd

#133 Re: Anime

Post by Tkd »

Hmm, slabi još, dok i to ako Bog da dođe na meni da se gleda onda će se i ocjeniti.

Nemam vremena, gledam recimo dr.House, supernatural nabavio sve sezone, pa miješam sa Narutom. Dok i to aBd dođe na red napisati ću aBd svakako svoje mišljenje.

Čitaj temu od 1 stranice, pa ćeš vidjeti dosta lijepih preporuka za gledanje. Glavni razlgo što miješam sve je da mi je dosadno sjediti pred pc-om i gledati najedanput sve, ukočih se. Onako gledam na tvu i legnem :lol:

Ima se vremena dok je ramazan a poslije aBd malo manje.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Isto sam prije imao Naruta sprženo sve, i Shippudena 60-tak epizoda. Prošli ramazan sve zakucao , pa sam redovan sada , čim izađe gleda se .

Joj, kratak dan da se sve stigne pregledati, mora se nešto i raditi.

Ko nije pustio suzu ovdje :lol:
YuYFullBusterSsj3

#134 Re: Anime

Imam spreman naruto,samo treba vremena da se pregleda...Ne znam,meni nije neka sila,al eto,svako svoj ukus ima..uglavnom Fairy Tail mi je zapeo za oko zadnjih mjeseci,toplo preporucujem,izdvaja se zaista od ostalih,komedija,akcija romantika sve u jednom,bas za svakog...Ne znam jeste li pratili yuyu hakusho..stariji anime,generacija sa dbz...steta sto je tvorac umro pa zavrsio na 112 epizoda,bas mi je bilo zao...a imao je potencijala :|
Tkd

#135 Re: Anime

Post by Tkd »

http://en.wikipedia.org/wiki/YuYu_Hakusho

Pregledao sam malo detalja 50 epizoda kako zgazi nekog klauna. Izgleda dobar anime.

Isto tako onaj autor dbz je imao neki anime od par epizoda , neki ludi, random naišao na njega a likovi baš isti kao iz dbz, mislim kako su naslikani. Nevjerovatna sličnost haha, ali nikada nije stekao popularnost
duplanula

#136 Re: Anime

Post by duplanula »

Da li je neko gledao Granzorta prije?

Image
Averus

#137 Re: Anime

Post by Averus »

ispravka, ovo je najbolja digimon pjesma :thumbup:

a ova serija je išla na OBN i TVX-u :D

odma' se sjetim one sinhronizacije "Lanaaaa JA ć'te spasit'!" :lol:
Averus

#138 Re: Anime

Post by Averus »

evo jos par preporuka:

Speed Grapher
http://www.imdb.com/title/tt0805960/
Veoma interesantan Anime, sa interesantnom tematikom i odličnom pričom. Defitnitivno vrijedi pogledati! :thumbup:

Howl's Moving Castle
http://www.imdb.com/title/tt0347149/
Ne trebam ništa opsivati, dovoljno je reći: Hayao Miyazaki :thumbup:

Perfect Blue
http://www.imdb.com/title/tt0156887/
Dobar anime, ništa posebno, ali nije loš fakat :roll:
kolloring

#139 Re: Anime

Post by kolloring »

BLEACH
Image

DEATH NOTE
Image

HIGH SCHOOL OF THE DEAD
Image

MOBILE SUIT GUNDAM
Image
YuYFullBusterSsj3

#140 Re: Anime

Highschool of dead upravo pratim,gotivan,steta sto ima samo 12 nastavaka -.-

Bleach sam pokusao 3 puta gledati,ne ide...onaj glavni lik mi ide na zivce,ono bas :x
Tkd

#141 Re: Anime

Post by Tkd »

@duplanula

Nisam ili možda jednanput, ne sjećam se.

@NenjiA

Dobra je i ta, u rangu s 1 openingom :)
Mislim da sam i ja gledao par epizoda toga animea, no ne na obn-u.

Hvala za preporuke :thumbup:

@kolloring

I ja nisam ljubitelj Bleacha, nemam pojma što. Frend mi navalio na to govoreći best ovo-ono, a ja sam pogledao malo jedne epizode i okanio se. Valjda će biti ako Bog da vremena i da se jednom taj pogleda do kraja. Čuo sam da je predobar, jake ocjene ali nema svako isti ukus.
Death note je također jako dobro ocjenjen anime, mnogi ga gledaju, mnogi ga preporučuju, no ni njega nisam pogledao.
High school od death, mislim da sam ga htio gledati, a gledao sam high school dxd.
Mobile suit nisam prije čuo, no hvala za preoporuku.

Volim horror anime's, haha, JAPAN !!!!!!!!

@YuYFullBusterSsj3

Haha, znam kako ti je. Slični smo. I ja ne volim toliko anime s malo nastavaka, no i oni s puno mi nekada dosade, pa mi treba short break od gledanja.

http://www.youtube.com/watch?v=WHlZf2g0 ... re=related

Reći će ljudi, šta si više navalio sa Narutom. No od je jedan od animea s najviše različitih openinga i endingsa, a ono što odmah zapazi čovjek je da je svaka pjesma predobra :dance: :mrgreen:
Recimo Shippuden je to, a ima još i "obični" Narutu dok je mlađi bio.
Tkd

#142 Re: Anime

Post by Tkd »

Slušao sam par opneinga Fairy Taila, kul su. Malo sam gledao jednu epizodu, djeluje mi likovi kao iz One peace-a i mješavanima sa drugim anime-karakterima. Vidim da ima spoj humora, borbi i ispada :D baš kao što volim.

Izašao nova manga od Naruta.

SPOILER ALARM

Par stranica su pravo bez veze, no par su odlični. Napokon da i pogode Tobija tako što je KAkashi po 102940293 put upotrebio Kamui, a još je živ. Mislim da će uskoro umrijeti.

Također poslao je od Naruta rasengan u drugu dimenziju, gdje se upravo Tobi uvijek apsorbuje, pa odmah pretpostavka ista dimenzija gdje je Kakashi, tako je je Tobi Obito što je meni obična glupost.

Kada će ljudi shvatiti da Obito ne može biti Tobi- Što bi on htio napasti Konohu, ubiti kakashija, bilo koga, da vlada svijetom looooool. Jedino ako su upotrijebili edo tensei na njega, no zar mrtvi rastu ? :? :mrgreen:
Gandalf

#143 Re: Anime

Post by Gandalf »

još 30 epizoda mangi pa da konačno ( nadam se ) poraze "Madare" :D U a animeima će to biti 2020 :D ako ne bude pretjerivali sa filerima o Konohomaruu i njegovoj raji :D
Tkd

#144 Re: Anime

Post by Tkd »

Očekujem 400-450 epizoda animea. Več je 271 :-D

Fillera će biti još, ja baš gdje je on nestao, nije ga odavno bilo. Zamisli nastavak, Naruto mu sensei, ono odrastao, ozbiljan čovjek, Hinata mu žena :lol:

Orochimaru 10-tak mangi, i po 50-tak na Madaru i na Tobija. Pa 50-tak još što sve želi da se utvrdi itd. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tkd

#145 Re: Anime

Post by Tkd »

Izažla 271 epizoda Naruta Shippuden, taman sam je download :-D
Tkd

#146 Re: Anime

Post by Tkd »

Image

:D

Image

Kickers i dole Tsubaza :D

Lijepa stara vremena.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#147 Re: Anime

Post by Truba »

kreveljenje me nervira to sam rekao
i kad u nekoj sceni recimo prolaznici stoje...a glavim likovima se samo mrdaju usta :D

pa nemoj onda prikazati prolaznike :roll:
Averus

#148 Re: Anime

Post by Averus »

Black swan wrote:kreveljenje me nervira to sam rekao
i kad u nekoj sceni recimo prolaznici stoje...a glavim likovima se samo mrdaju usta :D

pa nemoj onda prikazati prolaznike :roll:

pa onda nemoj gledati crtane nego gledaj igrane filmove :oops:
Tkd

#149 Re: Anime

Post by Tkd »

Dobro, neko voli gledati detalje ;-)
gerberica

#150 Re: Anime

Post by gerberica »

Sta vi gledate :skoljka:
Post Reply