7:15

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

pinkzelena

Post by pinkzelena »

razbijač_magle wrote:hehe hvala ti za sliku Plutona i Mikija i ostalih...pa makar i bebe :-D

nisam nikad volio ove čelične....budalesaju samo

zna li ko imali Oscar svemirac negdje za skinuti?
pokusala sam naci svemirca,znam na koji crtani mislis,al kako se tacno na engleskom zove:)?

dangaaar evoksiiiii bića wawaaaaa :D :-)
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

pinkzelena wrote:
razbijač_magle wrote:hehe hvala ti za sliku Plutona i Mikija i ostalih...pa makar i bebe :-D

pokusala sam naci svemirca,znam na koji crtani mislis,al kako se tacno na engleskom zove:)?

a joj pa ne znam... bio sam jako mali kad se Oscar prikazivao... al znam da sam uzivao fenomenalno. joj ushićenja kad se sad sjetim :-)

da nemaš slonića Tonića gdjegod,onako pri ruci da ne tražim :D
pinkzelena

Post by pinkzelena »

razbijač_magle wrote:
pinkzelena wrote:

a joj pa ne znam... bio sam jako mali kad se Oscar prikazivao... al znam da sam uzivao fenomenalno. joj ushićenja kad se sad sjetim :-)

Sta ti mislis,da ja necu svunoc spavati da bih tebe ovdje uspavljivala sa crticima :D ..
E jbg i ti bas te neke izrovio,nema ih na googlu,trazila sam..al sjecam ih se i ja :)
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Image

oni pingvini od plastelina :-) :D
cyprus

Post by cyprus »

pinkzelena wrote:Image

Joj i ovi su mi bili ludi pravo. :D :-)
pinkzelena

Post by pinkzelena »

cyprus wrote:
pinkzelena wrote:Image

Joj i ovi su mi bili ludi pravo. :D :-)

Ja se sjecam jedne epizode kad se ovom jednom mama poradja..dobije brata..tako nesto :-) :-) :D
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

pinkzelena wrote:
razbijač_magle wrote:
pinkzelena wrote: pokusala sam naci svemirca,znam na koji crtani mislis,al kako se tacno na engleskom zove:)?

Sta ti mislis,da ja necu svunoc spavati da bih tebe ovdje uspavljivala sa crticima :D ..
E jbg i ti bas te neke izrovio,nema ih na googlu,trazila sam..al sjecam ih se i ja :)
zacrvenjeh se... :oops: :D

pa šta mogu kad sam baš te crtane volio... nego, kad vidjeh ove pingvine sjetih se još jednog dosta rijetkog (mojne me kritikovat- rjetkost je zlato, ili ono bješe zlato rjetkost...ma tako nekako): sjeća li se ko onog maleckog pingvina vazda skroz zdepastog i šega,sa skijaškom kapicom s kikicom na glavi... :lol:

hajd mi nadji pa te :kiss: bato! :D
Brzaner

Post by Brzaner »

pinkzelena

Post by pinkzelena »

razbijač_magle wrote:
pinkzelena wrote:
razbijač_magle wrote: a joj pa ne znam... bio sam jako mali kad se Oscar prikazivao... al znam da sam uzivao fenomenalno. joj ushićenja kad se sad sjetim :-)

zacrvenjeh se... :oops: :D

pa šta mogu kad sam baš te crtane volio... nego, kad vidjeh ove pingvine sjetih se još jednog dosta rijetkog (mojne me kritikovat- rjetkost je zlato, ili ono bješe zlato rjetkost...ma tako nekako): sjeća li se ko onog maleckog pingvina vazda skroz zdepastog i šega,sa skijaškom kapicom s kikicom na glavi... :lol:

Bato,meni se čini da ti mene zajebavaš :).Imaš i ti internet,pa traži te crtiće,za koje niko nikad nije čuo osim tebe.
Ubila sam se tražeći Oscara,evo tu su i pingvini oni za koje ja znam,a taj sa kapicom...nikad čula :D.
No,možda i nađem,ali nađi i ti meni onog Vili Pa-Pa..što jede tortu od puževa :lol:
dacina_curica

Post by dacina_curica »

razbijač_magle wrote:zacrvenjeh se... :oops: :D

jel' mislis na Cili-Vilija? imas ovdje kamaru nekih stvari http://www.chillywillyfan.com/

Image
skojotovski

Post by skojotovski »

sjecate li se ovih hajvana :-)

Image
Image
karanana

Post by karanana »

Brzaner wrote:Eustahije Brzic :razz: http://www.youtube.com/watch?v=gzVFuOEkDJI
Joj nervira me ovo kako su hrvati preveli i sinhronizirali. nije to-to, ono cega se sjecam od prije 20 godina.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

skojotovski wrote:sjecate li se ovih hajvana :-)

Image
Image

:lol: i ovi su uvijek nešto pravili,teglili.. :lol: ..
Tesssa

Post by Tesssa »

sto ovih crtanih nema vise na tv-u? :sad:

A evo legende :D

http://www.youtube.com/watch?v=PmT9AE3RpAk
pinkzelena

Post by pinkzelena »

dinchy84 wrote:sto ovih crtanih nema vise na tv-u? :sad:

A evo legende :D

http://www.youtube.com/watch?v=PmT9AE3RpAk

U ovakvu sam napast da se smijem najviše dolazila na večernjem aktu kod Musića :D
Tesssa

Post by Tesssa »

meni kod Musica nije nista bilo smijesno, naprotiv, htjela sam da placem svaki put :D
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

OVO JE fakat nevjerovatna koincidencija. Večeras sam izašao ranije, i pogledam na sat u kafiću - 7:15! Vidi, reko, u ova doba sam nekad gledao crtane filmove :)

Ona ružna kocka na tv sa, ispod koje je pisalo CRTANI FILM, sjećate je se? kao kubrikova kocka :)

Sjećam se gustava i njegove dvije dlake, stripija i luđačkog smijeha, draguljče, aligator vali, nindža kornjače, transformersi, himen i skeletor :), vilko kojot (supergenij), duško dugouško (kuharu, gdje je moj hasenfefer), atomski mrav, plejada likova iz diznija, le pjaf ...

toliko ih je... joj:)
Tesssa

Post by Tesssa »

joj Draguljce!!!!! Tako je mene tetka zvala, smijala se isto ko on kad sam bila mala :D
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

E, a sjećaš se kako ono saginje ramenima, u onom kaputu, kad se smije :D:D:D i vazda neko zaplati :)

A uvod u vilija aligatora, ono kad se vozi u čamcu, kao na surf dasci, pa ono napravi salto oko grane :) samo se ne sjećam kako ide ona pjesma :)
Tesssa

Post by Tesssa »

Jel Vili aligator onaj sto ima sablju u ruci uvijek? :D
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Joj, više se i ne sjećam! čini mi se da je imao neku plavu maramu oko vrata. Moguće da je imao kakvu sablju :) Kao od drveta sklepanu.

nego, kad sam shvatio da se He-man izgovara kao himen, bio sam mali. No, kad sam se ozbiljnije zainteresirao za cure, taj mi je crtani posto odvratan :) hebo te! dati takvo ime crtanom filmu. zamisli, molim te! :)

leteći medvjedi, štrumfovi - gargamel i azrael :), baltazar. a evoksi i duloksi :) joj božeeeeeee ... kako bih da se malo vratim i osjetim onu sreću kad dođe tih 7 i 15, a otac ne prebaci na neki bezvezni program...
Tesssa

Post by Tesssa »

He-Man je bio moja prva ljubav :D

Al meni su najdrazi bili oni sto su izgledali ko krompiri i pricali nekim cudnim jezikom. :D
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

a jel se sjećaš onih čeških, e sad se ne mogu sjetiti šta su bili... ali su živjeli u kutiji od šibica. pa kad nije bilo one djevojčice oni bi izlazili i radili neke ceremonije. korisne trikove i na kraju bi se umorni vraćali u kutiju :)
Tesssa

Post by Tesssa »

to mi je bas poznato, ali nikako ne mogu vizuelno da ih se sjetim...

E ko se ovoga sjeti, svaka mu cast! Bio je jedan crtani s mackama.U jednoj epizodi je ovaj sin macak trebao da cuva "hladetinu", prodjose godine, a ja jos ne saznah sta je to hladetina :-)
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Da... bila su to vremena kada smo gledali češke filmove i mislili da su čehinje bogom dani sehualni objekti tokom ljetnih mjeseci.

mislim da tih čehinja nikad nije bilo u crtanima :) hm... ne. to su bili crtani romani o mister no-u i dilan dog-u!

eeeeee, dinči, dinči! draguljče moje malo :D
Post Reply