i ne možeš očekivati da dođe neko koga nisi zvao
eee to hoću da odgledam par dana već, al' pošto sam zaboravna..
mohikanac
Moderator: _BataZiv_0809
Pa može se shvatit kako je taj čin samoubistva sebičan jer uvijek ima neko kome je stalo do nas (u ovom slučaju ovaj Clay, roditelji).huxley wrote:
Na forumima se autor osuđuje zbog eksploatacije teen kulture, i kao, kako je navodno, samoubistvo izlaz, bez da se previše energije troši u traženju rješenja, a i krivac je isključivo okolina, a zanemaruju se drugi faktori, npr. genetika i sl.
ma on k'o da života nema, ja ne znam kad stigne sve ove serije gledati, ja jednu kako treba ne mogu da ispratimirac300 wrote:Prati se, prati znači.Za @Krstea nisam ni sumnjao.
A jbg ono, tinejdžer si kojem više nije dovoljna ljubav i podrška roditelja... tražiš potvrdu i prihvaćanje od vršnjaka... ideš iz gluposti u glupost da se dokažeš, da budeš prihvaćen, da i drugi vide vrijednosti koje imaš. Hannah je definitivno tragičan lik, ali upravo zbog toga serija se i vrti oko nje, da neko ko je u sličnoj situaciji vidi ma koliko god grešaka i pizdarija napravio, uvijek ima neko kome si sve, nije baš da nema izlaza. Barem sam ja tako shvatio.Mutivoda wrote:
a ja fkt ne kontam ovu Hannah, ma ni pola njenih reakcija, a prošlo je dosta otkako sam pregledala, i još mi budala nije jasna.![]()
al đakuzi je nadmašio sve.
Upravo tako. Ljudi zaboravljaju da je u pitanju tinejdžerica, kao da svi mi nismo bili u tim godinama, kada je jedino bitno kako se uklopiti u društvo. I onaj njen zadnji potez, zbog kojeg je većinom okrivljuju, zašto je otišla na tu zabavu i ušla u jacuzzi, potvrđuje očajnu želju da bude prihvaćena.Jimmy McNulty wrote:A jbg ono, tinejdžer si kojem više nije dovoljna ljubav i podrška roditelja... tražiš potvrdu i prihvaćanje od vršnjaka... ideš iz gluposti u glupost da se dokažeš, da budeš prihvaćen, da i drugi vide vrijednosti koje imaš. Hannah je definitivno tragičan lik, ali upravo zbog toga serija se i vrti oko nje, da neko ko je u sličnoj situaciji vidi ma koliko god grešaka i pizdarija napravio, uvijek ima neko kome si sve, nije baš da nema izlaza. Barem sam ja tako shvatio.Mutivoda wrote:
a ja fkt ne kontam ovu Hannah, ma ni pola njenih reakcija, a prošlo je dosta otkako sam pregledala, i još mi budala nije jasna.![]()
al đakuzi je nadmašio sve.
Što se tiče druge sezone i pisac knjige je rekao da mu je drago što će se snimati te će i on biti dio tog projekta. Neće pisati drugu knjigu, ali kaže da želi staviti tačku na i.
Što se mene tiče nek nekako napravi da i Hannah bude tu, bez nje to ne bi bilo to.
e baš ovo, što Vena kaže.VenomousV wrote:
Mala je pretjerivala sa reakcijama definitivno. Sjecam se vremena kad sam bila teen i fakat je za svaku sitnicu djelovalo kao da je smak svijeta al' brate dragi "Stavio me na listu da imam najbolju guzicu i to je jedan od razloga sto sam se ubila"Mislim, stvarno...