Film "KARAULA"

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

edu

Post by edu »

jebo li te ejkondišn.. :D :D ..i dejan.. :D :D :D
breskva

Post by breskva »

i ipswich :D
Altsa

Post by Altsa »

taxi_driver wrote:stari ,atmosfera je prava.cak i oni peskiri vojni i bokserice.sve me podsjetilo na odsluzenje vojske .
JEST FAKAT JE SVE ISTO ALI JA SAM IMAO BIJELE PODKOSULJE A NE SIVOMASLINASTE.
remake

Post by remake »

edu wrote:jebo li te ejkondišn.. :D :D ..i dejan.. :D :D :D
:(
edu

Post by edu »

remake..djes ti.. :-) :D
Timotije

Post by Timotije »

breskva wrote:i ipswich :D
Mislim da je ime kluba za koji Kengur brani Eastwich (ne postoji barem u prve tri lige), cika Cile je meni izvrstan u filmu, pravi cinik, sef parade u svakom momentu. Legenda komentator (Yu dres, 8, Safet Susic na ledjima), je u originalu skinuo i glas i rijecnik pokojnog Vladanka Stojakovica, sportskog komentatora sa RTB-a (kakav danak neiskustvu!!!).
remake

Post by remake »

edu wrote:remake..djes ti.. :-) :D

:faraon: bila par sedmica u Visokom, osigurala suho meso za sljedecu godinu, jer ko zna, hoce li sta ostat' kad se piramide konacno razotkriju.. :D
edu

Post by edu »

ja bio tuzan bez tebe.. :( :roll: :D
rumenko

Post by rumenko »

dobar film...realan...a i ona Emirova zena nije losa.....a svidio mi se i specijalni efekat....kako su ono napravili.....
edu

Post by edu »

rumko..ne zachatavaj.. :D :D ..vidis da sam u poslu.. :D :D :D
Stari

Post by Stari »

Koji specijalni efekat ?...mislis ono kad su mitraljezom izresetali Pintzgauera?...ja mislim da to nije bio skup efekt...izresetali su ga zivom municijom ... :D ...Tih pinztova u Srbiji sigurno ima rashodovanih na hiljade...pa zasto ga ne poderati 53-ojkom (ili ono 84-vorka) za oprave ...vizavi ubjedljivosti scene.

Naravno samo nagadjam... :D
rumenko

Post by rumenko »

ma jok to ba stari....nego ono kad ga doktor splico prvi put pregleda...pa on izvati halatku....bi reko prava. :D ...

edu kralju...nastavi po planu...i dnevnoj zapovjesti... :D...
remake

Post by remake »

edu wrote:ja bio tuzan bez tebe.. :( :roll: :D
tako i treba, ipak me nije bilo dvije sedmice... :-)
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Film ima politicku poruku jer je jasna aluzija na glavne aktere i raspad bivse drzave.
Na pocetku se prvi buni Slovenac "sto ostaje bez dopusta zbog vanrednog stanja", a onda glavne uloge u prici preuzimaju Bosanac, Srbijanac i Hrvat. Naivni Bosanac u cijeloj prici najvise nahebe i to uglavnom od Srbijanca, ali mu nenadano noz u ledja zabije i Hrvat, istina u puno manjoj mjeri. (aluzija na rat u BiH)
Rasplet: Bosanac je zbog poludjelog Srbijanca otishao u MP3 i nema mu spasa (postdejtonska BiH), Hrvat se iz cijele tarpane izvlaci manje vise neokrznut, sa manjim emotivnim problemima (Hrvatska na putu u EU), a sudbinu Srbijanca ne znamo ali mozemo naslutiti da ga ceka neka vrsta kazne (sankcije Srbiji).
Bosanac in Lederhosen

Post by Bosanac in Lederhosen »

Image

Sinoc sam ga opet gledao ! :-) :)
stvarno je kusturica majstor...

Karaula je skolska trica...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

kako me je kraj filma nanerviro. :roll:
Posebno kada je doktor nasao Emira onako unakazenog i dok ga pregleda ugleda prijatelja Srbina za kojeg precuta da je tu. Ispo je prava hinja, iako je ustvari cijeli film skoro pa pozitivan lik.

I jel po vama Sergej Trifunovic tj. lik koji je glumio Srbina u filmu bio zesci drogeras, ili toliko pakostan da to moj mozak ne moze svarit :roll:
Grozny

Post by Grozny »

[quote="Bosanac in LederhosenSinoc sam ga opet gledao ! :-) :)

Karaula je skolska trica...[/quote]

slusaj bosanac,
kao prvo oduzima ti se naziv "bosanski" iz nicka na neodređeno vrijeme. Ostaju ti samo lederhosen da ih nosas zajedno sa subarom na toj tvojoj glupoj tintari.
Cuj njega kriticara, ko mu je majstor. nemas blage veze.....film o kojem dotični dijasporac govori, je toliko glup! uf UF UF da ne postoji vokabular kojim bi opisao stvaralstvo bivseg balije a danasnjeg metotija iz dravograda ili kako ga vec zove.....
jedno veliko BLJAK

i ono se naslo da karaulu naziva skolskim tricam....ccccc boze milostiv li si

pozdrav
Grozny

Post by Grozny »

i jos nesto! nikako da razumijem jednu stvar. A to je da mnogi u filmu traze neke paralele sa ratom u bih. Nekako izvuku odnekud tu ideju i budalesu okolo kako je film aluzija na rat u bih.
NE RAZUMIJEM......
DRAGI MLADJI GLEDAOCI....I PRIJE RATA U BOSNI I HERCEGOVINI A TAKO I U JUGOSLAVIJI (ONOJ) BILO JE RAZLICITIH NACIJA.....A KAKO U DRZAVI TAKO I U VOJSCI JNA KOJA JE I BILA GLAVNI PROMOTOR IDEJE "BRATSTVO JEDINSTVO" SVIH NARODA I NARODNOSTI. I NORMALNO DA SE U FILMU I SUSRECU TAKVI LIKOVI TJ. PRIPADNICI RAZNIH NACIJA......

I stvarno ne kontam!

eto da jos jednom ponovim kako sam odusevljen filmom. Pored "savrsenog kruga" i "nicije zemlje" u vrhu poslijeratne kinematografije.....daleko daleko ispred filmova poput "Grbavice" "remake" i sta ti ja znam jos debitantskih gluposti nadobudnih rezisera.....
mislim da se film karaula pretezno ne svidja sarajevskoj publici jer eto radnja filma tj. karaula nije na sedreniku i negovori o ratnoj golgoti sarajlija.....strasno mi vas je zao. evo ja cu sad da snimim obavezno "karalu 2" negdje na cavljaku pa da smo mirni
edu

Post by edu »

sta mu je?.. :D :D :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

evo i ja kontam, kad se vecini raje film svidja :D
rumenko

Post by rumenko »

ma film odlican...ja ne znam sta pojedinci hoce Tom Cruza i specijalne efekte iz MI3....daj ba.....nasi su filmovi bolji nego Holivud i Bolivud zajedno.....ja sam je slucajno sluzio one godine u kojoj se radnja filma desava (mescini '87 se spominje)...i znam sta je bilo....bar tamo gdje sam ja bio nije se jos osjetio nacionalizam medju obicnom vojskom...a bilo je fakat svega od slovenije do makedonije.......mada vec sljedeca generacija je nayebala...a pogotovo oni koji su otisli '90 u vojsku...jer to je bila nekako zadnja generacija prije nego sto se skontalo da je JNA postala srpska vojska...
Sejtan26

Post by Sejtan26 »

imam film ali mi se ne gleda :roll:
Santos

Post by Santos »

Film je paglu do bola.Koje sitne zajebancije i lafo neki humor.Radnja lafo raja u vojsci psovanje i na kraju toliko uvreda na racun Albanaca.Sranje.
Tandzika

Post by Tandzika »

Konacno dobih i ja film..i odgledah..i 'bem ti sunce zaljubila se u glavnog glumca :D Drug doktor!

"svih mojih tristo ovaca doslo u posjetu..."

Laganini film...sega ...
Bosanac in Lederhosen

Post by Bosanac in Lederhosen »

Grozny wrote:[quote="Bosanac in LederhosenSinoc sam ga opet gledao ! :-) :)

Karaula je skolska trica...
slusaj bosanac,
kao prvo oduzima ti se naziv "bosanski" iz nicka na neodređeno vrijeme. Ostaju ti samo lederhosen da ih nosas zajedno sa subarom na toj tvojoj glupoj tintari.
Cuj njega kriticara, ko mu je majstor. nemas blage veze.....film o kojem dotični dijasporac govori, je toliko glup! uf UF UF da ne postoji vokabular kojim bi opisao stvaralstvo bivseg balije a danasnjeg metotija iz dravograda ili kako ga vec zove.....
jedno veliko BLJAK

i ono se naslo da karaulu naziva skolskim tricam....ccccc boze milostiv li si

pozdrav[/quote]

slusaj roki,

1.) nisam bosanac nego hercegovac...i ti mi neces nista oduzet
2.) boli tebe čundara kako ja ocjenjujem film.
3.) iako je emir, pardon sada se zove nemanja ili tako nekako, i za vecinu je izdajnik ali mene to neinteresira. njegov izbor, ako mu je ljepse... pa nek ide za pravoslavne svestenike, briga me. Al za mene je odlican reziser, zato sto fura svoj stil.
4.) iz karaule se moglo jos vise izvuc. glup mi je kraj. i idem mi na zivce da svaki nas film se zavrsava sa nekom tragedijom. vazda neka depresija, tragedija, rat.... dosta togo vise, krenimo vise naprijed....
"ma raja hoce veselo, ko ce slusat vazda tudu muku..."
Post Reply