Fikret Muslimović

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
User avatar
Smail Aga Cengic
Posts: 479
Joined: 30/07/2014 18:53
Contact:

Fikret Muslimović

Post by Smail Aga Cengic » 09/03/2016 16:27

Ovo je jedan od najzanimljivijih likova nase blize historije te nase politicke scene u zadnjih tridesetak godina.

Preuzecu neke zapise, neke isjecke iz knjiga, nesto sa nekih foruma da bi docarao lik i djelo ovog KOSovca a svako za sebe nek skonta sta on radi u nasem drustvu.

Ko ima i dvije ciste u glavi zna da je nas politicki vrh stremio nekoj drugoj BiH od one za koju smo se svi mi borili i likovi kao ovaj Muslimovic su samo dokazi toj teoriji.

Zanimljivo je da je Alija Izetbegovic Muslimovica odmah postavio na visoke funkcije u ARBiH a njegov sin ga drzi kao savjetnika za bezbjednost, ali da iznesemo cinjenice a svako nek dadne svoje misljenje.

Odmah na pocetku nek je jasno da ne pripadam nijednoj stranci i da se vodim ljubavlju prema domovini i ljudima u njoj i da prezirem sve ubice, profitere, prevarante i slicnu bagru.

General Fikret Muslimovic je rodjen 9. decembra 1948. godine u selu Rasljeva, Gracanica. Vojnu akademiju kopnene vojske, smjer artiljerije, zavrsio 1971. godine, kada je proizveden u cin potporucnika. Od 1978. do 1980. godine zavrsio Visoku vojnu politicku skolu u Beogradu, kao prvi u rangu za svoju klasu, sa prosjecnom ocjenom 9,86. Pohadjao je i Ratnu skolu u Beogradu 1991. godine. Tokom sluzbe u bivsoj JNA obavljao je razne duznosti, prvo komandne u jedinicama artiljerije, a zatim visoke funkcije u sluzbi vojne sigurnosti, tj. KOS-u.


User avatar
Smail Aga Cengic
Posts: 479
Joined: 30/07/2014 18:53
Contact:

Re: Fikret Muslimović

Post by Smail Aga Cengic » 09/03/2016 16:27

Jugoslav Petrušić, zvani Pauk ili Dominik, koji je tokom agresije na BiH, kako je rekao, boravio u BiH, gdje je radio za francusku obavještajnu službu, nastavio je 22.03.2012. svjedočenje na suđenju za genocid Francu Kosu i ostalima.

Petrušić je danas rekao da je zloglasni 10. diverzantski odred Vojske Republike Srpske, koji je odgovoran za zločine na području Srebrenice u julu 1995. godine, pored RS-a finansiran i od države Srbije, odnosno službi državne bezbjednosti RS i Srbije.

Inače,Tužilaštvo BiH tereti Kosa, skupa sa Stankom Kojićem, Vlastimirom Golijanom i Zoranom Goronjom, za genocid u Srebrenici, odnosno za učešće u ubistvima više od 800 muškaraca i dječaka u julu 1995. godine na Vojnoj ekonomiji Branjevo. Prema optužnici, Kos je bio komandir Prvog voda 10. diverzantskog odreda Glavnog štaba VRS-a, a Kojić, Golijan i Goronja pripadnici istog odreda, te su svi zajedno strijeljali zarobljenike.

Petrušić je opet ponovio da su postojali kontakti generala Fikreta Muslimovića i Alije Delimustafića, ratnog ministra unutrašnjih poslova RBiH, sa 10. diverzantskim odredom.

Petrušić je rekao da je Muslimović učestvovao u izradi lažnih pasoša za pripadnike zloglasnog Odreda.

Podsjećamo, Petrušić je ranije na sudu izjavio da je preko Muslimovića, u Sarajevo ubačena i jedinica „Ševe“, koja je, navodno, imala istog finansijera kao i 10. diverzantski odred. Petrušić je kazao da su „Ševe“ nastale u Nišu, te prebačene u Sarajevo, gdje im je pridodato još nekoliko članova.

- Oni su bili zaduženi za zločine, kao što je onaj nad porodicom generala Sefera Halilovića – rekao je na prethodnom ročištu Petrušić.

On je kazao da su upravo putem Muslimovića Kos i Zijad Žigić, također bivši pripadnik 10. diverzantskog odreda, 1994. godine napustili Armiju RBiH i preko Bijeljine prebačeni u VRS. Ovo su, kako je rekao, dogovorili Muslimović i komandant 10. diverzantskog odreda Milorad Pelemiš.

Inače, advokat Franca Kosa, Duško Tomić je danas sa zakašnjenjem došao na ročište i sudu je rekao da mu je ugrožen život. On je kazao da mu Milorad Pelemiš prijeti smrću. Tomić je podsjetio da se Pelemiš pojavio u emisiji “Nekad bilo” Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) emitovanoj 21. marta. Kako navodi ovaj advokat, Pelemiš je u toj emisiji rekao da "Tomića treba ubiti".

Tomić je također otkrio i da mu je Pelemiš nudio 300 hiljada eura da otruje Franca Kosa, ali je on to odbio.

Inače, Sud BiH je za Miloradom Pelemišem, koji se pominje kao jedan od aktera zločina u Srebrenici, raspisao međunarodnu crvenu potjernicu dana 21.03.2012. godine.

User avatar
Smail Aga Cengic
Posts: 479
Joined: 30/07/2014 18:53
Contact:

Re: Fikret Muslimović

Post by Smail Aga Cengic » 09/03/2016 16:28

Maja 1992. godine, Vasiljevic salje Rekica za Bosnu a Fikret Muslimović „prodaje paprike" na pijacama u Sarajevu „kako bi prehranio porodicu" dok je, zaapravo, u suštini još uvijek aktivni šef KOS-a za BiH. Muslimović provodeći vrijeme na pijaci pokušava da „provali" lanac ilegalnog naoružavanja Muslimana u RBiH. (Procjena KOS-a bila je da se Muslimani naoružavaju dovozeći oružje autobusima i na kamionima koji prevoze robu za pijace i slična mjesta.) Da je teza tačna potvrđuje i dio Rekićeve izjave u kojoj govori o svojoj supruzi (inače zaposlenoj u autobuskom poduzeću Centrotrans) i nalogu Fikreta Muslimovića (u vrijeme dok, ovaj "prodaje paprike") da je dovede na salušanje kako bi doznao nešto više o tom kanalu ilegalnog naoružavanja Muslimana u RBiH. Rekić, u vezi s tim, u izjavi piše: „Sjećam se jedne prilike, da me je Muslimović molio, odnosno zahtijevao da ga spojim sa svojom suprugom koja je bila zaposlena u Centrotransu sa namjerom da sazna da li može doći do podataka odnosno da li zna kako se prebacuje oružje autobusom za Sandžak ili za Sarajevo..."

O tome kakav je Rekic biser, mozete citati OVDJE

Kako bi u MUP RBiH došao što uobičajenije, Rekić prima instrukcije od „pijačnog radnika" Fikreta Muslimovića. Prisjećajući se tih detalja, Rekić piše: „Negdje u ljeto 1991. ja sam došao na vikend u Sarajevo, te me je pozvao telefonom Fikret Muslimović i rekao da dođem u njegovu kancelariju. Kada sam došao, rekao mi je da li ja poznajem organizacijsku strukturu i ostale podatke jedinice za posebne namjene MUP-a RBiH, te sam ja odgovorio potvrdno, jer smo zajedno izvodili sa pripadnicima MUP-a vježbe i lično sam poznavao ljude u toj jedinici, a prije svega Dragana Vikića. Fikret je zatražio da na papiru sačinim organizacionu šemu cijele jedinice, rukovodnu strukturu, sastav i nacionalnu strukturu ljudi, vrstu naoružanja, broj naoružanja, te broj i vrstu oklopnih vozila.

Rekao mi je da hitno napišem i rekao mi je da mu tu procjenu traže „ovi gore" misleći na centralu KOS-a u Beogradu. Fikret mi je rekao da ja dođem u kontakt sa Vikićem i da snimim razgovor sa Vikićem u cilju da se vidi kakva je borbena gotovost jedinice, odnosno spremnost Vikića da se suprostavi Armiji. Prije nego što ću krenuti na zadatak koji mi je dao Muslimović, rekao mi je isti, da ne postavljam odmah pitanje nego da se podsjetimo na naše zajedničke dane saradnje, s tim da je prije toga Fikret nazvao zastavnika Vujčića i rekao meni da odem kod Vujčića koji će mi dati mikrokasetofon i koji će mi objasniti način njegovog rada. Tada sam ili ranije nazvao Vikića pa smo se našli u restoranu Šentada. Sjeli smo u unutrašnjost restorana, a tada sam ja u svemu postupao po zadatku Muslimovića.

Kada je Rekić u svojoj izjavi potpuno demaskirao i dokazao ulogu Muslimovića u pripremama za agresiju na RBiH, radu na podrivanju borbene moći RBiH i njihovoj, zajedničkoj, saraadnji sa četnicima, sudsko – vojni tandem Kreho i Bisić odlučuju da Muslimovića uvrste na spisak osumnjičenih i uzmu izjavu od njega prije podizanja optužnice za neprijateljsku djelatnost. Muslimović u svojoj izjavi, na okolnosti saradnje sa Rekićem kaže da je Rekić bio dobar vojnik i da s njim, osim službenih, nikakvih drugih kontakata nije imao. Muslimović nadalje tvrdi da je „od nekog momka na pijaci" čuo da je Rekić počeo raditi u MUP-u. Ipak, prestrašen, Muslimović, iako se brani, pravi greške iz kojih se vidi da ne govori istinu. Muslimović tvrdi da je u Beogradu saznao, kada mu je Rekić kazao, da je po Vasiljevićevoj naredbi prešao u Savezni SUP. Međutim šta je istina? „Od momka na pijaci" ili u centrali KOS-a? Muslimović veli kako o svojim saznanjima informiše prof. Enesa Pelidiju koji, opet, informiše Aliju Izetbegovića. Zanimljivo, niko od pomenutih ne reaguje.

Rekićevim svjedočenjem, te svjedočenjem ostalih svjedoka, došlo se do krivične odgovornosti Muslimovića. Za djela koja su se njemu, u početku, stavljala na teret bila je zaprijećena kazna od 15 godina zatvora. Muslimović je već bio jednom nogom u zatvoru. Bio je to kraj mjeseca maja 1993.g. Sjećajući se ovog procesa tužilac Bisić će novembra 1993.g. izjaviti sljedeće: „Početkom aprila mjeseca 1993. godine kao okružni vojni tužilac zaprimio sam Krivičnu prijavu sa prilozima protiv prijavljenog Rekić Seada. Kada sam na osnovu izvršenog uvida u zaprimljeni materijal ustanovio da postoje indicije o umješanosti Muslimović Fikreta kao i nekih komandanata i jedinica OS RBiH u nezakonite radnje, tj. o saradnji sa agresorom, odlučio sam da u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima o istome obavijestim državno rukovodstvo. S tim u vezi, sačinio sam informaciju veličine 5–8 stranica, u kojoj smo Senad Kreho i ja ukratko obradili dokaze vezane za Fikreta Muslimovića, zatim obaranje mosta u B.Šamcu, zatim ubistvo Fadila Đoze kao i druge radnje vezane za Igman i slične stvari.

Ovu Informaciju koju smo potpisali Senad Kreho i ja, dostavili smo tokom juna 1993. godine najvišem državnom rukovodstvu i to predsjedniku Predsjedništva RBiH, članu Predsjedništva dr.Ejupu Ganiću, zamjeniku ministra za MO, ministru MUP–a RBiH i načelniku GŠ ARBiH Seferu Haliloviću." U trenutku kada je Rekić u pritvoru, Muslimović očekuje hapšenje svakog sata, Mujezinović pod istragom jer je prešućivao poznanstvo sa Rekićem, i kada je kompletna vrhuška KOS-a u RBiH potpuno razbijena dešava se potpuni, neočekivani, obrat. Po istom principu kako se to dogodilo i krajem 1991.g. kada je Muslimović o Rekiću obavjestio Izetbegovića a ovaj potonji šutio, sada 1993.g. očito je da je Izetbegovića „neko" obavijestio da je Muslimović na korak od zatvorske ćelije. Iako je smjena bila tek pusta želja ustaških secesionističkih krugova, Alija Izetbegović telefonom poziva Rasima Delića da hitno dođe u Sarajevo.

Delić stiže.

Naprasno, iznenadno, Izetbegović smjenjuje sa mjesta prvog čovjeka ARBiH Sefera Halilovića, a koji dan kasnije novopostavljeni Delić, po Izetbegovićevom naređenju, odmah smjenjuje sa mjesta predsjednika Vojnog suda i šefa Vojnog tužilaštva Senada Krehu i Mustafu Bisića. Muslimović, umjesto kao pritvorenik, dobija šansu da uđe u Centralni zatvor u Sarajevu i posjeti Rekića. Rekao mu je da ima pravo da sa sobom radi šta hoće ali da ne smije da izda njih, misleći na agenturu KOS-a u RBiH. Savjetovao mu je, na kraju, da na suđenju kaže da je sve priznao pod pritiskom. Tako se i odigralo. Muslimović je, umjesto zatvorske ćelije, dobio kabinet u Predsjedništvu RBiH, u kabinetu Alije Izetbegovića kao njegov savjetnik. Ključni svjedoci protiv Rekića su, odjednom, povukli svoje iskaze jer je potpuno promijenjena državna garnitura koja je razbila agente KOS-a u RBiH. Rasim Muharemović biva pretučen. Struktura, predvođena Seferom Halilovićem, koja je htjela da se obračuna sa KOS-om, slomljena je. Svjedoci su vidjeli da je vrh ARBiH sklonjen i počišen za nekoliko dana. Bilo je jasno da je samo Alija Izetbegović mogao pružiti tako sigurno utočište za kadrove KOS-a u RBiH, i ne samo to već i odmah, i nakon svih dokaza, unaprijediti Muslimovića, Mujezinovića, Mehića i druge, te pustiti na slobodu Rekića. Tako je Alija Izetbegović postao najsigurnije utočište špijunima KOS-a u RBiH.

User avatar
Smail Aga Cengic
Posts: 479
Joined: 30/07/2014 18:53
Contact:

Re: Fikret Muslimović

Post by Smail Aga Cengic » 09/03/2016 16:29

Od Muniba Alibabica Munje:

"Negdje 25. maja 1991. god. hitno me traži Asim Dautbegović i kaže da imamo sve podatke o jednom SDS-ovom kamionu oružja oko Bileće, koji je natovaren u Nikšiću. Šta da radimo? Predlažem mu da ga policija proprati do Mostara, to je predmet iz više nadležnosti, civili i civilno vozilo je u pitanju. I takav nalog se izda i ekipa operativaca čeka u CSB-Mostar. Kad zove uspaničeno Fikret Muslimović, potpukovnik JNA, i hoće s nama da razgovara oko oružja. Odmah napade Asima, a on dade slušalicu meni.

Muslimović mi reče: „Ko vam je dao za pravo da se igrate sa ugledom JNA? Vodite računa, razgovarate sa potpukovnikom JNA.! Smjesta naredjujem da se to ne vozi u Mostar, već da se vrati u Bileću. Eno na putu do Mostara srpski narod postavio barikade i ja ću upotrijebiti vojsku i spriječiti da kamion udje u Mostar, jer je tamošnji CSB antijugoslavenski.“ Pokušaj A. Hebiba pomoćnika ministra policije BiH, u junu mjesecu 1991.g., da spriječi transport kamiona oružja iz Srbije u Knin, razljutio je druga Muslimovića, tada prvog KOS-ca u Bosni pa je protiv Hebiba podnio i krivičnu prijavu u Vojnom sudu u Sarajevu. Tvrdio je da je u pitanju vojni transport, a u kamionima su bili civili i izvjesna gospodja Milunka. Boravak Šešelja na Romaniji otvorena podrška SDS-a njegovim aktivnostima, zatim prolazak tenkova JNA kroz Listicu, kada su bili blokirani u mjestu Polog, u kojem je Predsjednik Izetbegović održao čuveni govor, rekavši: „Ja izdati ne znam“, otkrivanje plana RAM, te aktivnosti potpukovnika JNA Muslimovića oko spasavanja kamiona oružja SDS-a, njegova izjava da je CSB Mostar antijugoslavenski, koja korespondira s izjavom trebinjskog gradonačelnika Vučurevića, koji kaže kako istragu ovog slučaja neće prepustiti Mostaru, jer se tamo vjeruje Izetbegoviću i Tudjmanu, i da se u Mostaru neće suditi srpskom narodu, definitivno su skinule maske KOS-a, Beograda i SDS-a.

Munja kaze dalje:

"Tog dana bit će zarobljen Slavoljub Belošević Beli, jedan od čelnika KOS-a, kojeg počinju saslušavati operativci Sektora, ali stupa na scenu Muslimović, koji je već u Ministarstvu odbrane, odnosno TO BiH glavni za bezbjednost, moli da ga ustupimo, jer treba da da informacije o planu borbenih aktivnosti agresora. Jak argument, popuštamo, i Belošević se tako spasava iscrpnog rzagovora o mreži i aktivnosti kOS-a, biva razmijenjen pod sumnjivim okolnostima.

Neko je oko toga obmanuo Kljuića i Doku.

Muslimović uzima od njega minorne podatke i kao stari saradnici razgovor završavaju na evociranju zajedničkih uspomena, čak mu daje nešto maraka za puta, da li državnih? A zašto? Pa ni Muslimović, izmedju ostalog, nikad nije ustupio nadležnim organima kako svoju, tako ni mrežu drugih KOS-ovaca za koju je znao, a što je bilo bitno radi njenog neutraliziranja, onemogućavanja dalje veze sa onim KOS-cima koji su bili na agresorskoj strani, objašnjavajući da to nije etički ispravno?! Pošto je bilo na njega pritisaka, dao je nekolicinu imena marginalaca, koji s obzirom na skromne karakteristike i mogućnosti nikad nisu bili ozbiljan oslonac KOS-u. Prašina u oči! Upravo tih dana neko od mojih inspektora je registrirao zaposlenje u V upravi SDB-a bivšeg Ančevskog. Ustanovljam da Muslimović s njima kontaktira. Po kom osnovu? Da li ga je on tu i ugradio? Insistram da se za kriminalne radnje koje je izvršio na Aerodromu podnese krivična prijava, Muslimović ga pokušava zaštiti, ali to nisam dozvolio. Bilo je indicija da se informacije koje su sa naše strane ustupane usmeno Muslimoviću za TO, a ticale su se najava granatiranja i drugih agresorskih aktivnosti, ne prosledjuju u potpunosti i blagovremeno nadležnim komandantima, zbog čega sam, dok on nije bio smijenjen sa te funkcije, naložio saradnicima da se značajniji podaci ustupaju paralelno i drugim izvršnim nivoima."

Na slučaju Halilović i njegovom procesu praktično je demonstriran kompletan KOS-ov mehanizam, montaža, dezinformisanja, ucjena iz najboljih Vasiljevićevih dana. Njegovi sljedbencii Mujezinović, Jašarević i Muslimović su to sve sada primijenili prema čovjeku na čijoj kompromitaciji dvojica od ovih rade od maja 1992., služeći se i KOS-ovim pamfletom. Ovaj obračun sa Seferom Halilovićem ima svoje korijene još od njegovog bjekstva iz JNA sredinom 1991., kada pristupa PL, organizuje otpor srbijanskim agresorima, o čemu je KOS stvarao dokumentaciju i vrebao priliku da mu se osveti. U tome je imao svjesnu i nesvjesnu podršku najodgovornijih državnih i stranačkih (SDA) faktora kojima su Mujezinović, Jašarević i drugi, obračun, sa Seferom predstavili kao pitanje od interesa za dalju bosansku borbu. Preko Sefera će ovi pokušati da operu ruke za sve svoje propuste i promašaje, činjenja i nečinjenja, ispoljene u gajenju izgrednika sa kojima se obračunalo 26. 10. 1993. tako da će njegov slučaj apsorbirati dosta toga što nije valjalo. Halilović je znao da ni jedan od ovih nije ponudio ostavku, javno se suprotstavio kriminalu – izuzev slanja ponekog internog pisamceta koje im služi kao alibi, a kamoli da su prozvali nekog od stranačkih moćnika ili drugih podstrekača kriminala, jer su kalkulisali da im od ovih zavisi dalje napredovanje i trebalo im se dodvoriti, čak tada politički moćnici, istovremeno tolerišu aktivnost izgrednika i neaktivnost vojnih organa čije nečinjenje su izgrednici uzimali kao osnov za nelegalno odvodjenje gradjana na kopanje rovova, što je za neke bio i posljednji odlazak od kuće.

Zaista čudi kako je Predsjedništvo jednostavno posmatralo ovaj obračun sa Seferom i kako je vjerovalo dezinformacijama koje su im plasirane, a koje su bile veoma providne. Njegovo saslušavanje se vršilo u Sektoru SDB-a Sarajevo, vodile su ga mješovite ekipe Državne i Vojne bezbjednosti, medju kojima je bilo bivših Zgonjaninovih perjanica. Bio sam nemalo iznenadjen kad sam saznao sastav isljednika i da bi me Mujezinović umirio rekao je da su Alispahić i Ugljen tako htjeli, kao, eto, i ovi su mu pretpostavljeni. Ljudi iz politike su, vjerovatno, bili zavedeni, jer ih je dvojac Mujezinović – Muslimović dugo vremena u ime organa Vojne bezbjednosti bombardirao lažnim informacijama o Seferu i drugim slučajevima.

User avatar
Smail Aga Cengic
Posts: 479
Joined: 30/07/2014 18:53
Contact:

Re: Fikret Muslimović

Post by Smail Aga Cengic » 09/03/2016 16:31

u KOS-u u BiH su od 1980-1990. god., pored Mileta Babića, „harali“ Aleksandar Vasiljević, Simeun Tomanov, Fikret Muslimović, negdje 1984. i 1985. god., pojavio se jedan poručničić Enver Mujezinović, čulo se za Jusufa Jašarevića, Seju Ćudića, Šaćira Arnautovića i druge, i sadašnje i bivše kosovce. Zgonjanin i Vasiljević, naravno uz podršku na saveznom nivou, na terenu Bosne provode simbiozu SDB i KOS-a, u kojoj KOS ipak dominira.

User avatar
Smail Aga Cengic
Posts: 479
Joined: 30/07/2014 18:53
Contact:

Re: Fikret Muslimović

Post by Smail Aga Cengic » 09/03/2016 16:32

Ilija Zovko:

"Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, sudeći prema dobro obavještenim izvorima, dugogodišnji je suradnik zagrebačke UDB-e, koji je djelovao pod kodnim nazivom „Vezir“. Istodobno, Cerićev političko-ideološki oslonac Fikret Muslimović, osnivač bošnjačkog AID-a, predratni je zamjenik šefa KOS-a JNA Aleksandra Vasiljevića. "

User avatar
Smail Aga Cengic
Posts: 479
Joined: 30/07/2014 18:53
Contact:

Re: Fikret Muslimović

Post by Smail Aga Cengic » 09/03/2016 16:35

Moja zelja je da se ovo procita i da se svako normalan zapita sta ovakav covjek jos uvijek radi na nasoj politickoj sceni...Da li smo mi toliki bilmezi da ne znamo da biramo ljude ili smo toliki idioti da cak i kad nas prevare ne znamo da izaberemo druge u nadi da nas nece bas toliko prevariti ili smo ipak tolike ljencuge kojima je mrsko otici i glasati, mora svako za sebe da odluci.

Onaj ko se ne bude bavio politikom, politika ce se baviti njim, a to nikako nije dobro, dobro razmislite svi, i rijec politika je nastala iz grckog i znaci mnogo interesa....

User avatar
Smail Aga Cengic
Posts: 479
Joined: 30/07/2014 18:53
Contact:

Re: Fikret Muslimović

Post by Smail Aga Cengic » 10/03/2016 12:29

U drzavi u kojoj je SDA na vlasti niko da se od njihovih glasaca ne javi i ne kaze kako tolerisu ovakvog lika u svojim redovima i kako to da su mu povjerili svoj glas?

Ili jos internet nije dospio do glasaca doticne stranke?

User avatar
asurbanipal
Posts: 5909
Joined: 28/06/2010 15:54
Location: opet sam ti u kafani

Re: Fikret Muslimović

Post by asurbanipal » 10/03/2016 13:24

Smail Aga Cengic wrote:U drzavi u kojoj je SDA na vlasti niko da se od njihovih glasaca ne javi i ne kaze kako tolerisu ovakvog lika u svojim redovima i kako to da su mu povjerili svoj glas?

Ili jos internet nije dospio do glasaca doticne stranke?Zato što je sve to povezano. Evo, uzmi i pogledaj biografiju Alije Izetbegovića. Koliko samo šupljina ima. Pogotovo period od 1949. do 1990. Uzmi samo npr. dio koji govori o njegovom prvom boravku u zatvoru iz biografije koju je napisao Zehrudin Isaković:


Po završetku rata, a na zaprepaštenje tadašnji komunističkih vlasti, organizacija nastavlja raditi sa obnovljenim entuzijazmom. Njeni aktivisti Mladi muslimani su za početak dobili diskretno (pred)upozorenje, a kada ono nije urodilo plodom, dat je nalog za njegovo hapšenje. Tako se Alija Izetbegović prvi put obreo u zatvoru. Budući da se nalazio na odsluženju vojnog roka tadašnje FNRJ, vojni sud ga je osudio na tri godine strogog zatvora, u koji je otišao marta 1946., a iz kojeg je izašao 1949. godine. U toku istrage, Izetbegović je boravio u vojnom zatvoru kasarne „Maršal Tito“ u Sarajevu. Bio je smješten u sobu u kojoj je polovica zatvorenika bila osuđena na smrt. Među njima je, dok su čekali konačnu odluku „po žalbi na presudu“, vladala mučna atmosfera. Izetbegovićeva zatvorska kazna od tri godine smatrana je u takvom okruženju prilično blagom, jer su neki politički zatvorenici osuđivani na smrt ili duge godine zatvorske robije. Međutim, valjalo je, ni kriv ni dužan, iza zatvorskih rešetki proboraviti punih hiljadu dana i isto toliko noći. Prvo je upućen na izdržavanje kazne u Zenicu, ali već nakon dva mjeseca biva prebačen u Stolac. Ovdje je „preležao“ sedam mjeseci, pa opet biva prebačen na novu lokaciju. Ovaj put se radilo o „vaspitno-popravnom radu“ na gradilištu kod Boračkog jezera. Ironija sudbine je htjela da Izetbegović radi na budućoj zgradi UDB-e (Uprava državne bezbjednostijugoslavenska politička policija), gdje su se kasnije odmarali i „njegovi“ udbaši, ljudi koji su ga isljeđivati tokom istrage.Preko Hasana Bibera, potpuno tajno, Izetbegović se ponovo povezao sa „Mladim muslimanima“. Tačno četrdesetog dana njihovog kontaktiranja, 11. aprila 1949., Biber biva uhapšen. U istrazi su ga strašno pritiskali da svjedoči o ponovnom Alijinom mladomuslimanskom angažmanu. On je, međutim, ostao čvrst, dok drugi članovi organizacije još uvijek nisu znali za Izetbegovićevu aktivnost. Tako je, zahvaljujući Biberu, ostao na slobodi, u kojoj, još neoporavljen od netom odležane tri godine zatvora, praktično još uvijek nije imao vremena uživati. Biber je na suđenju u julu osuđen na smrt, a revnosni komunisti su kaznu realizirali već u oktobru 1949. godine.I tako, Aliji život, a Biber u smrt, baš kao i Omer Stupac, Halid Kajtaz, Nusret Fazlić. Alija je dalje nastavio sa obrazovanjem, završio pravo, dobio posao, u međuvremenu se oženio Halidom (čija je biografija također interesantna), a sve to u "zlom komunističkom režimu". Još pri tome ide u Ameriku, piše Islamsku deklaraciju, koja mu se štampa u Beogradu, druguje sa Ćosićem. Ko je u stvari bio Alija ? Šta je on ? Čiji je igrač ili projekat bio ? Mislim da malo toga još znamo o njemu.

Zato i ne čude veze Izetbegovića sa KOS-ovcem Muslimovićem. Je li Bakir Muslimovićev, ili Muslimović Bakirov. Prije bih rekao da je ovo prvo u pitanju:


Uloga Fikreta Muslimovića u porodici Izetbegović i kakve veze s njim imaju Iran, Haag, KOS...http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/370 ... uzije.htmlImage

User avatar
JoseMujica
Posts: 20781
Joined: 11/01/2011 14:33
Location: pod svjetlima Neona

Re: Fikret Muslimović

Post by JoseMujica » 10/03/2016 14:43

samo skontajte da je hAlija Prvovjenćani, narodni neprijatelj, nakon izlaska iz zatvora, u zemlji koja se metkom obraćunavala s takim reakcionarima, dobijo državni poso i stan u centru grada :? #kakodaznamkadništaneznam

a tek drugi boravak u zatvoru i kad se Dobrica i ostala bratija upiru da ga oslobode i popularizuju pred raspad sistema i još mu u Srpskoj reči u Beogradu štampaju Islamsku dekleraciju :?

za mene previše koincidencija :run:

User avatar
Smail Aga Cengic
Posts: 479
Joined: 30/07/2014 18:53
Contact:

Re: Fikret Muslimović

Post by Smail Aga Cengic » 10/03/2016 14:47

Naravno, treba i podvuci, da ovi KOSovci so podnosili racun Beogradu a Beograd je podnosio dalje ili Moskvi ili Washingtonu, jer na kraju svakog belaja, ili na pocetku bolje receno, naci cete jedan od ova dva centra.

Nedavno je objavljeno da je Jovica Stanisic priznao da od 1991. godine radi za CIA...

stoga te veze sa azijskim islamistima, i sa Bin Ladenom tih nasih bisera koji su gledali samo da napune svoje dzepove sto vise....

User avatar
Ali Kemal
Posts: 2060
Joined: 04/01/2012 18:49

Re: Fikret Muslimović

Post by Ali Kemal » 10/03/2016 14:59

Alija je bio sposoban lik, zajebo je sve redom, a na kraju i svoj narod, a i ostala dva.
Očigledno je da je pored svega navedenog, imao dogovor i sa Miloševićem da bude prvi predsjednik skraćene države, ali je tu zajebo i njega, jer je jednostavno volio da zajebe bilo koga.
Koje ono godine bješe kada je zajebo i Tudjmanja i stvorio tzv muslimasnko-hrvatsku federaciju koja je trebala biti u konfederaciji sa Hrvatskom, ali znamo da je ostala federacija, a nidje konfederacije :D
Tako je isto zajebo i Fikreta Abdića, pa je zajebo potpisivanje Kutiljerovog plana, u ratu je zajebo Sefera Haliliovića.
U Dejtonu je zajebo sve one koj su ratovali protiv VRS, kada je tu RS legalizovao svojim potpisom.
Na kraju je zajebo i Hag, jer je umro. :oops:
Ima ljudi ovde koji znaju više koga je sve zajebo, tako da se može sa sigurnošću tvrditi da je bio najzajebaniji igrač u Regionu, tokom devedesetih.

User avatar
Smail Aga Cengic
Posts: 479
Joined: 30/07/2014 18:53
Contact:

Re: Fikret Muslimović

Post by Smail Aga Cengic » 10/03/2016 15:08

Ali Kemal wrote:Alija je bio sposoban lik, zajebo je sve redom, a na kraju i svoj narod, a i ostala dva.
Očigledno je da je pored svega navedenog, imao dogovor i sa Miloševićem da bude prvi predsjednik skraćene države, ali je tu zajebo i njega, jer je jednostavno volio da zajebe bilo koga.
Koje ono godine bješe kada je zajebo i Tudjmanja i stvorio tzv muslimasnko-hrvatsku federaciju koja je trebala biti u konfederaciji sa Hrvatskom, ali znamo da je ostala federacija, a nidje konfederacije :D
Tako je isto zajebo i Fikreta Abdića, pa je zajebo potpisivanje Kutiljerovog plana, u ratu je zajebo Sefera Haliliovića.
U Dejtonu je zajebo sve one koj su ratovali protiv VRS, kada je tu RS legalizovao svojim potpisom.
Na kraju je zajebo i Hag, jer je umro. :oops:
Ima ljudi ovde koji znaju više koga je sve zajebo, tako da se može sa sigurnošću tvrditi da je bio najzajebaniji igrač u Regionu, tokom devedesetih.


izgleda da im je to familijarno jer i Ridji jase istim stazama kao i rahmetli mu tata...

Post Reply