Fidel Castro RIP

Post Reply
jeza u ledja

#1201 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

:?
Naravno da su trajale predugo.
Connaisseur Karlin

#1202 Re: Fidel Castro RIP

Post by Connaisseur Karlin »

jeza u ledja wrote::?
Pa sto nisu skinnuli sankcije? Prije 10tak godina su juzne drzave pocele trade sa Kubom,prije par godina se pocelo surajdivati o razmjeni agro-proizvoda...

Na drugoj strani,forumasi/ce sto kmece sa Fidelom su takodjer nerelani,a to najbolje zna dio stanovnistva koji zivi na Kubi,narocito mlade generacije,koje zele promjene u vlastitoj drzavi.
jeza u ledja

#1203 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

Connaisseur Karlin wrote:
Pa sto nisu skinnuli sankcije?
Pa zbog politike koju forsira kubanska dijaspora. Drugi i treci republikanski predsjednicki kandidat su porijeklom Kubanci. Samo to govori koliko jak im je uticaj.
Connaisseur Karlin

#1204 Re: Fidel Castro RIP

jeza u ledja wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Pa sto nisu skinnuli sankcije?
Pa zbog politike koju forsira kubanska dijaspora. Drugi i treci republikanski predsjednicki kandidat su porijeklom Kubanci. Samo to govori koliko jak im je uticaj.
Mladi Kubanci sa Floride zele skidanje bana od stane USofA! Marko Rubio je obicni ljigavac!
jeza u ledja

#1205 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

Tacno i slazem se.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1206 Re: Fidel Castro RIP

Post by _BataZiv_0809 »

Hakiz wrote: S tim što Amerika, za razliku od drugih država, može zaobići svoj Ustav.

Pa, tako, otvarati tajne zatvore od Afganistana, preko Egipta do Poljske i gdje sve ne, stasus zatvora u Gvantanamu itd. Pa čak uskratiti pravnu zaštitu nekim ljudima na svojoj kopnenoj, uskoj, teritoriji time što će im izmišljati statuse koji ne potpadaju pod Ustavne odredbe.

U pravu si sa posljednjom rečenicom citata.

A šta znači kada najnaprednija demokratija traži načine da zaobiđe demokratske procese kada joj treba? Da li je to onda najnaprednija demokratija? Ili su, u suštini, isti kao i najveće diktature. CIlj opravdava sredstvo, a ako je sredstvo neustavno, nismo diktatura pa ne možemo direktno, ali nije problem, zaobići ćemo nekako Ustav.

Mene, recimo, interesuje slijedeće: Ako sada razne službe u demokratskim zemljama same ili preko internet i GSM provajdera prate i špijuniraju sve, kako ih to razlikuje od, recimo, STASI-ja u komunističkoj Istočnoj Njemačkoj koji je to isto radio, samo drugačijim, primitivnijim, metodama?

Pročitajte prijedlog novog zakona u UK što se tiče praćenja internet i GSM prometa, pa će vam 1984. izgledati kao šala.

Sve je farsa.
Ne treba zaboraviti ni vrlo mastovito izbjegavanje Zenevskih konvencija izmisljanjem termina "enemy combatants".
Connaisseur Karlin

#1207 Re: Fidel Castro RIP

jeza u ledja wrote:Tacno i slazem se.
:kiss:
Connaisseur Karlin

#1208 Re: Fidel Castro RIP

_BataZiv_0809 wrote:
Hakiz wrote: S tim što Amerika, za razliku od drugih država, može zaobići svoj Ustav.

Pa, tako, otvarati tajne zatvore od Afganistana, preko Egipta do Poljske i gdje sve ne, stasus zatvora u Gvantanamu itd. Pa čak uskratiti pravnu zaštitu nekim ljudima na svojoj kopnenoj, uskoj, teritoriji time što će im izmišljati statuse koji ne potpadaju pod Ustavne odredbe.

U pravu si sa posljednjom rečenicom citata.

A šta znači kada najnaprednija demokratija traži načine da zaobiđe demokratske procese kada joj treba? Da li je to onda najnaprednija demokratija? Ili su, u suštini, isti kao i najveće diktature. CIlj opravdava sredstvo, a ako je sredstvo neustavno, nismo diktatura pa ne možemo direktno, ali nije problem, zaobići ćemo nekako Ustav.

Mene, recimo, interesuje slijedeće: Ako sada razne službe u demokratskim zemljama same ili preko internet i GSM provajdera prate i špijuniraju sve, kako ih to razlikuje od, recimo, STASI-ja u komunističkoj Istočnoj Njemačkoj koji je to isto radio, samo drugačijim, primitivnijim, metodama?

Pročitajte prijedlog novog zakona u UK što se tiče praćenja internet i GSM prometa, pa će vam 1984. izgledati kao šala.

Sve je farsa.
Ne treba zaboraviti ni vrlo mastovito izbjegavanje Zenevskih konvencija izmisljanjem termina "enemy combatants".
a ne osudjujete UDBA koja je slala svoje spijune i bombe-pakate van Juge :oops:
jeza u ledja

#1209 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

Al ta UDBA se nije pravila da radi za drzavu koja propagira prava njenih gradjana, bratstvo, jedinstvo. Nije radila za drzavu koja je propagirala borbu protiv neo-kolonijalizma, prava malih naroda, slala svoje emisare, savjetnike pa i vojnu pomoc sirom svijeta...a cekaj. :hm:
Connaisseur Karlin

#1210 Re: Fidel Castro RIP

jeza u ledja wrote:Al ta UDBA se nije pravila da radi za drzavu koja propagira prava njenih gradjana, bratstvo, jedinstvo. Nije radila za drzavu koja je propagirala borbu protiv neo-kolonijalizma, prava malih naroda, slala svoje emisare, savjetnike pa i vojnu pomoc sirom svijeta...a cekaj. :hm:
malkice :oops: :D :lol:
jefferson

#1211 Re: Fidel Castro RIP

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:
jefferson wrote: Americki ustav
Ma dobro, malo brkamo ustavne i statutorne zakone, al nije bitno. :D

Kladim se da ce na ovu zadnju recenicu iz mog prethodnog posta neko odgovoriti sa "pa nije daleko od toga". Da zatvorim i forum i internet i kompjuter i kazem ustani Orvele da ja legnem.
Mah, ja govorim o Ustavu. Statutorni zakoni ne mogu ici protiv ustava.
uglavnomja

#1212 Re: Fidel Castro RIP

Post by uglavnomja »

maradona place

kaze, parafraziram: bio mi je kao drugi otac, tako mi je zao sto nisam bio tu kad je otisao.
kad su mi sve klinike za lijecenje od ovisnosti zatvorile vrata kastro mi je otvorio vrata i klinike i srca kubanskog naroda, veliki covjek, ...
Post Reply