Sjooj, jesi se primio na americku pricu.jefferson wrote: Koja to zemlja nema samo interese?
To je ko kad se o Libiji pocne raspravljati, te sta se uradi od zemlje te ovako onako, i tamo negdje na 5 stranici oni najveci pobornici gadafija pocnu spominjati Bosnalijek, GP Gradnja i slicno i poslove u Libiji. Znaci samo interes.
U dobra stara vremena dok je Yuga se borila za interese trecih zemlja, nezavisnih i slicno, a radni narod radio, niko nije pita sto je Juga dilala oruzje svima, pogotovo objema stranan u odredjenim ratovima (Irak i Iran npr.). Sve se svodi na dolar, na interes, bila to Amerika, Kuba, Bosna, Juga, Njemacka.
Kada neko spomene "Amerika je imala svoje prste" imam osjecaj ko da se sad rodio majke mi.
Nije neistina ovo sto govoris, ali jeste poluistina.
Pokusavas da stavis jednakost izmedju stvari koje nikako ne mogu biti jednake.
Dakle, kada Rusija salje specijalne jedinice u istocni dio Ukrajine, kada negira volju cecenskog naroda i razara Grrozni je agresija i zlocin.
Sve price oko toga kako medju Ukrajincima ima i onih neo-nacista, ili kako je sada Grozni prelijep pod onom Putinovom podguznom muhom Kadirovim su samo opravdanja za nesto nad cim nema opravdanja.
Isto tako, americko zavijanje citavog jednog kontinenta (Latinska Amerika) u crno, dilovanje droge i oruzja, obucavanje odreda smrti, te svrgavanje demokratski izabranih predstavnika vlasti je nista drugo do agresija i zlocin.
Kradja oksigena je kada ti, Fudo i ja raspravljamo da li je Broz bio u pravu kada je prodavao oruzje Iraku, ili da li je Svedska trebala prodavati zeljezo Hitleru. Niti je neku drugu zemlju glava zabolila od SFRJ niti je Svedska s kim u ratu vec 100+ godina.
Elem, neuporedivo.