Fiat brava

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
admiral_sa

#1 Fiat brava

Post by admiral_sa »

Pozdrav raji.
Sta mislite o ovom tipu automobila a rijec je kao u naslovu posta o Fiat-Brava 1.6?Da li neko od raje voza ovaj auto i kakve impresije ima u vezi sa njim?Potrosnja,dijelovi i sl.prateca problematika. :?
biciklo

Post by biciklo »

mhh moj stari ima fiat mareu 1.9JTD 105KS 2000god (to ti je karavan verzija)
.. nije udoban a nije ni nesto sportski nastrojen... nije robustan... nije kvalitetan iznutra (motor je kvalitetan i evo ima 120.000 bez ikakve greske ) ali su ostali djelovi auta kriza ... limarija nema hrdje ali se na svaki udarac ili ako se neko nasloni udubi ... s branika otpada boja ... klima slabije hladi sad(treba kupiti novi filter ili sta vec) ... iznutra se auto dosta pohabalo,izgrebalo ...
motor kako vrijeme ide gubi brzinu i snagu(valjda zbog loseg goriva i zbog starosti)
potrosnja je 7litara kad vozis normalno kad brze vozis ode do 10 i cak nemozes vjerovat kako kazaljka goriva brzo spada kad agresivno vozis a ovo je dizel motor pa ti je dosta cudno ...
dijelove koji su mijenjani
prednji branik i hladnjak 1800KM
sofersajba 400Km
zupcasti remen i zamjena 700KM
nisam bas siguran u ove cijene jer je kasko osiguranje platilo branik i sajbu...

i tako dalje... uglavnom nebih ga opet kupio da imam izbora ... a sve u svemu nisam ga ja toliko popljuvo da nevalja nego ima dosta sitnica koje mi idu na zivce i tako ja zamzim auto ...
SHOCK

Post by SHOCK »

Ja takođe tražim da kupim Bravo ili Brava. Kažu da je 1,6 16v najbolji izbor. Raspitivao sam se dosta pa ako te nešto specijalno zanima samo pitaj. Obavezno traži crveni ključ. Uglavnom bila je tema pa ima dosta toga već napisano. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=17836
ADO_SA

Post by ADO_SA »

JA IMAM BRAVO 1,6 16V I AUTO JE ZA DESET. ZADNJA SERIJA KOJA JE IZASLA JE 2001 GOD I JA SAM USPIO NALETITI NA TU ZADNJU SERIJU KOJA IMA TONU OPREME: KLIMU, SERVO, ABS, SRS, KOZA, GRIJACE U SJEDISTIMA, 4 ZRACNA EL. PODIZACE STAKALA, EL. RETERVIZORE, VOLAN I SJEDISTA PODESIVI PO VISINI, CENTRALNU A JA SAM MU SAMO DOGRADIO ALARM I PRESAO JE SAMO 55 HILJADA, A TEK JE PRIJE 1 MJESEC USAO U BOSNU IJA SAM MU 2 VLASNIK. POTROSNJA PO GRADU MU SE KRECE OD 7 DO 10 LITARA ZAVISNO OD VOZNJE, A NA OTVORENOM MU JE 7L. PRI KUPOVINI OBRATI PAZNJU DA DOBIJES 1 CRVENI TZV MASTER KLJUC JER TI JE ON ZA SVE,PORED NJEGA DOBIJE JOS DVA PLAVA KJLUCA I CODE KARTICU. NA DRUMU JE ZVIJER JER NIJE TEZAK NI 850 KG. SVE U SVEMU AUTIC JE SMINKA.
shin

Post by shin »

Imam Mareu 1.6 16v, talijan izbija u svakoj komponenti. Plastika šugava, lim tanak, veoma osjetljiva na loše gorivo, troši ko McLaren F1.

Uglavnom auto je odron.
dr.iver

Post by dr.iver »

shin wrote:Imam Mareu 1.6 16v, talijan izbija u svakoj komponenti. Plastika šugava, lim tanak, veoma osjetljiva na loše gorivo, troši ko McLaren F1.

Uglavnom auto je odron.
Mozda jedino da je plastika malo slabijeg kvaliteta u odnosu na odgovarajuce konkurente. To sto je auto osjetljivo na gorivo, je do goriva, a ne do auta. Ne trosi ko McLaren F1(al haj ti ubijedi fanatike g2 dizelcine u to)

ali samo mi reci cime si debljinu lima mjerio... :lol: :lol: :lol:
shin

Post by shin »

Imam Seata Cordobu 1.4 MPi i FIAT Mareu 1.6, ta dva auta ne mozes porediti. Sjedi malo u neko njemacko auto pa sjedi u fiata. Uglavnom prosla Ibiza 180 000 na satu i kad sam je prodao imala 250 000 nikad nisam otisao kod majstora osim ulja, filtera i remenova.

FIAT-u je za 20 000 stradala lamela, krajnice i termostat......

Lim je tanak, auto malo kucnes da vidis kako se guzva.
Anell

Post by Anell »

Hoces nesto da ti otvoreno kazem?
Haj ne seri! :D
Anell

Post by Anell »

Uglavnom lim je tanak, pa ja se sa bagerom sudario, Fiat-u nista, a bager se sav smrsko. Ko da ga je tenk opalio, a ne Fiat! :D
shin

Post by shin »

Toliko o diskusiji, Bošnjo pravi.
dr.iver

Post by dr.iver »

lamela zavisi od stila voznje i pređene kilometraze....
krajnice od nasih dobrih cesta..a i stila voznje rupama,

osim toga, lim se moze udubiti na svakom autu

pitam cime si mjerio, pa da izmjeris i na tim seatima i golfovima, pa da vidimo tu istinu vec jednom... :)

sjedio sam u puno auta, tako da i mogu i smijem govoriti za fata a protiv spanjolaca, ovaj nijemaca i tako ti bezlicnih auta. Kazu kvalitet, i traktori su kvalitetni, samo kako kome...ovdasnji mentalitet niko ne promijeni... :roll:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

sofersajba 400Km
Josh malo da si dodao mogao si kupiti golf2 dizel....dobar :D.

Jel to servis radjen u Bosni ili negdje vani...meni ovo plaho neshto puno para :D.
TheGodfather001

Post by TheGodfather001 »

Citat:
sofersajba 400Km

Josh malo da si dodao mogao si kupiti golf2 dizel....dobar .

Jel to servis radjen u Bosni ili negdje vani...meni ovo plaho neshto puno para .

Ovo je istina,mislim za dijelove,moj drug je neki dan imao saobracajnu i u petak isao da vidi koliko su dijelovi,i sve je ista cijena kao sto je ovaj napisao.Ali je nasao nekog lika iza benzinske pumpe na Pofalicima koji prodaje dijelove ali nisu original,i jeftiniji je za 25-30 %.
Mahalac

Post by Mahalac »

Nekada su Fiat Tipo (auto godine..neke '8?) poredili sa Golfom II i tvrdili kao sto i vidim danas mnogi tvrde da je mnogo bolji a jeftiniji, mnogo opreme....
Kao i uvijek vrijeme pokaze svoje vidimo sad sve ove silne dvojke golfove a Tipa skoro pa da i nema na cestama...GROHNO :D

Pouka bivsih generacija, Fiat je dobar samo kad je nov. 8)
shin

Post by shin »

I još jedna.

Kad je talijan bio vojnik, a FIAT auto :lol:
ADO_SA

Post by ADO_SA »

A samo me interesuje koje je auto godine 96 bilo i ima li golfa gdje na mapi od 90 tih, a u golfu od dodatne opreme imaju grijaci u zadnjem staklu da vam se ruke ne smrznu kad ga gurate, a sjedite i naslanjate se a dvije sperploce.
golf vama valja sto se u njemu osjecate kao u tenku sto i jeste i sto moze izdrzati i puteve u tanzaniji koji su jedino gori od nasih.
i ove price pricaju oni koji jedino golfa mogu si priustiti pa raji valjaju price o kvaliteti drugih auta.
a moj jaran ima seat ibizu 1,6 u servisu je konstantno a na drumu mi vidi stopke na 100 metara ispred a istu su nam motori. bravo je zvjerka na cesti i ko ga nije probao moze pricati sta hoce, vazno je da ja znam istinu.
s golfom krenes na dalji put i fasujes reumu i sjebes ledza da ti ni godina u reumalu ne moze pomoci. :lol: :lol: :lol:
Qler

Post by Qler »

ma brava je nekvalitetna i ima tanak lim i to je cinjenica.... niko nije rekao da je ona neudobna... da je spora... ali je nekvalitetna! Golf je kanta samo takva ali se bar ne kvari toliko.
shin

Post by shin »

Ne trebas poredit FIAT-e sa VW autima eto, uporedi sa Mazdom, Toyotom, pa da nastavimo argumentovanu raspravu.

Kliše odgovor odmah se golfa uhvatio :roll:
Post Reply