a svakako je lakše s vremena na vrijeme dati marku prosjaku nego kontinuirano čuvati savjest čistom.
Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
- JThomas
#151 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
na to i hvataju. to su niski udarci. ili oni pred bolnicom...
a svakako je lakše s vremena na vrijeme dati marku prosjaku nego kontinuirano čuvati savjest čistom.
- gnjev
#152 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
Ja je neki dan vidio nosi air maxhopcup wrote:s obzirom da sam je nekoliko puta vidio u jako sumnjivom društvu (u onom žbuju u parku, iza penzionera šahista), ne bi me čudilo da se i dalje drogira...Female_Sa wrote:Ne znam je li je ko pominjao, ali je tuga vidjeti onu djevojku bez noge sto prosi u Ferhadiji. Ne znam da li ona prosi za sebe ili je i ona dio neke "organizacije" ali koliko znam, noga joj je amputirana jer je bila narkomanka. Tesko mi je da prodjem pored nje, a da joj nista ne dam. Jos mi je teze kada joj dam novac, a pomislim da se mozda jos uvijek drogira
-
GaRGa
#153 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
yoda82 wrote:Inače ne dajem novac prosijacima po Ferhadiji, a i ako dadnem to je obično nekim starijim ljudima. Ima jedna nana, obično sjedi kod Yves Rocher-a, i nikad ne traži. Njoj dam marku-dvije. Kada mi dođu na vrata da traže hranu, uvijek im dam hranu, mada se jednom desilo da sam te konzerve poslije našao u ulazu, i naravno da ta više nikad ništa nije dobila.
U komšiluku imam 7-8 malih Roma koji navodno žive samo sa ocem. Uvijek traže 10 feninga. Njima dam, jer vidim da odmah potroše sve pare što su dobili. Čim im nešto daš, oni u granap i kupe soka, slatkiša, a Boga mi i hljeba. Neki dan mi se desilo da je jedan od njih bio u granapu dok sam sebi kupovao čokoladu i upitah ga hoće li i on čokoladu, a on reče da neće. Pa rekoh hoćeš li nešto drugo, on klima glavom i kaže hoće sok. Uzmi koji hoćeš, ja rekoh, a prodavačica mi odmah naplaćuje pola marke. I ja u čudu kako zna šta će uzeti, a ona reče da uvijek uzima taj sok (najjeftiniji od pola KM). Kad sam vidio da nisu ''gladni'' od tada mi je još lakše da im dam novac.
ma takvim malim cigama je sevap hrane samo sto oni jadni uvijek najjeftiniji salamu i majnezu uzimaju
kad ih pitam hoce li voca kaze ne moze se od toga najesti :S:S:S:S
-
VjecitiStudent
#154 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
Ekvivalent za cigu bi bio balija, nešto što je i samim Bošnjacima uvreda, kao što je uvreda 'ciganin' za Rome.Obuca9 wrote:Evo ih, lažni moralisti. Svega ti, koja je razlika kad kažeš "bošnjo" umjesto Bošnjak i "cigo" umjesto Rom?VjecitiStudent wrote:Romi, a ne 'cige', moliću lijepo.
VjecitiStudent wrote:Dovoljno je bilo da puste Bošnje da koju deceniju sami sobom vladaju.
- JThomas
#155 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
ko god stoji ili sjedi na ulici profesionalni je prosjak. i ako "ciganima ne date", a "našima" date, ako vam jednih nije žao a drugih jeste - ili ste naivčina koja guta foru ili diskriminator.
- S4mpion
#156 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
Tako što ne daš pare prosjacima i djeci, pomažeš borbi protiv izrabljivanja djece, to što ti daš pola marke, marku, činiš djeci medvjeđu uslugu, otac će im to pokupiti i opet ih poslati na ulicu, jer zna da ćeš im ti dati lovu opet.m_l wrote:Ja ne provodim na ulici 24h da bih znala ko od njih laze, a ko ne, kome je zaista nuzda, a kome ne.Obuca9 wrote: Bravo. Nadam se da si ponosan na sebe, što omogućavaš "gazdama" da i dalje izrabljuju tu djecu i šalju ih na ulicu i na -20. Svaka ti čast.
Kad si vec upucen ko se izrabljuje a ko ne, sta si ti uradio da se ta djeca ne iskoristavaju?
- DaffyDuck
#157 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
ma nisu samo prosjaci, nego ce uskoro ferhadija postati jedna velika ljetna basta 
Prije sam davala novac prosjacima, vise ne dam. Jako sam skepticna prema svima, pa tako i onima kojim vjerovatno treba ne dam zbog ovih ulicnih biznismena
Prije sam davala novac prosjacima, vise ne dam. Jako sam skepticna prema svima, pa tako i onima kojim vjerovatno treba ne dam zbog ovih ulicnih biznismena
-
Mr. Brightside
#158 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
prosjaci po ulicama sikter..
posljednji put mi je pokucala na vrata žena s dječakom od desetak godina i rekla pomozi mi, nemam dati djetetu šta da jede... teško je ostati ravnodušan
posljednji put mi je pokucala na vrata žena s dječakom od desetak godina i rekla pomozi mi, nemam dati djetetu šta da jede... teško je ostati ravnodušan
- S4mpion
#159 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
Ne znam da li je neko opazio onog čovjeka koji bude u onom prolazu pekare kod sahat kule, ima problema sa očima, starosti između 40-50 godina, čini se OK?
- DaffyDuck
#160 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
U tom slucaju das hranu. Ako uzme hranu bez da se buni, onda vjerovatno i nema. Ima tih sto kucaju, kazu nemaju sta jesti pa kad im das hranu traze pare, kaze sta ce s tim 
- bogumila
#161 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
hvala svima koji su upozorili na onu sto trazi pare za benzin
potrefila me juce ispred bogoslovije (kod muzicke), bilo je "posla s majkom na kemoterapiju nestalo benzina".
ne dajem nikom svakako al kad ti spomene takvu bolescinu lakse je otpilit kad znas 100% da je LAZ.
potrefila me juce ispred bogoslovije (kod muzicke), bilo je "posla s majkom na kemoterapiju nestalo benzina".
ne dajem nikom svakako al kad ti spomene takvu bolescinu lakse je otpilit kad znas 100% da je LAZ.
-
Mr. Brightside
#162 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
odkud ja znam šta oni vole da jeduDaffyDuck wrote:U tom slucaju das hranu. Ako uzme hranu bez da se buni, onda vjerovatno i nema. Ima tih sto kucaju, kazu nemaju sta jesti pa kad im das hranu traze pare, kaze sta ce s tim
- DaffyDuck
#163 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
Pa onda najbolje da ih odvedes u nabavkuMr. Brightside wrote:odkud ja znam šta oni vole da jeduDaffyDuck wrote:U tom slucaju das hranu. Ako uzme hranu bez da se buni, onda vjerovatno i nema. Ima tih sto kucaju, kazu nemaju sta jesti pa kad im das hranu traze pare, kaze sta ce s tim![]()
Nego je li se iko susretao sa onim momkom na carsiji, visok, krupan, plav.. Jako je neprijatan i unese ti se u facu kad prica, ne mozes ga se rijesiti jer je bas drzak
- Novi_Nick
#164 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
Svi koji hoce da prose trebaju da registruju svoje firme i placaju porez kao i svi drugi pojedinci, gradjani i firme!
Znaci pod 1, Vlasti trebaju da zabrane da se prosi na svakom mjestu nego im vlasti trebaju dozvoliti da to rade jedino na specijalnim za to namjenjenim lokacijama. Prosenje para je posao odnosno jedna vrsta djelatnosti kao i svaki drugi posao i za to treba donijeti zakon da svi koji prose i bave se tom vrstom posla ili djelatnosti moraju da registruju svoju firmu, da imaju kasaaparat na licu mjesta i ukucavaju u kasu koliki su dnevni/mjesecni/godisnji promet napravili te da na osnovu toga kao i s ve druge firme i zaposleni poreski obveznici placaju porez drzavi koja bi opet na kraju godine kao povrat od tog novca jedan dio investirala u nova radna mjesta a drugi drugi dio tog novca bi se vracao na kraju godine poreskim obveznicima (Fimama kao poreskim obveznicima i pojedincima zaposlenim u firmama kao poreskim obveznicima kojima se stalno od plate ili zarade naplacuju razni porezi)
Znaci pod 1, Vlasti trebaju da zabrane da se prosi na svakom mjestu nego im vlasti trebaju dozvoliti da to rade jedino na specijalnim za to namjenjenim lokacijama. Prosenje para je posao odnosno jedna vrsta djelatnosti kao i svaki drugi posao i za to treba donijeti zakon da svi koji prose i bave se tom vrstom posla ili djelatnosti moraju da registruju svoju firmu, da imaju kasaaparat na licu mjesta i ukucavaju u kasu koliki su dnevni/mjesecni/godisnji promet napravili te da na osnovu toga kao i s ve druge firme i zaposleni poreski obveznici placaju porez drzavi koja bi opet na kraju godine kao povrat od tog novca jedan dio investirala u nova radna mjesta a drugi drugi dio tog novca bi se vracao na kraju godine poreskim obveznicima (Fimama kao poreskim obveznicima i pojedincima zaposlenim u firmama kao poreskim obveznicima kojima se stalno od plate ili zarade naplacuju razni porezi)
- P308
#165 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
Ne bih da grijesim dusu, ali jednom sam je vidio u tramvaju sa nekim sumnjivim momkom, vidi se da su jako bliski (mozda joj je momak ili brat?), on sa poprilicno dobrim mobitelom i fino obucen. Mislim ne mora to nista znaciti, ali opet ti cudno vijedti...hopcup wrote:s obzirom da sam je nekoliko puta vidio u jako sumnjivom društvu (u onom žbuju u parku, iza penzionera šahista), ne bi me čudilo da se i dalje drogira...Female_Sa wrote:Ne znam je li je ko pominjao, ali je tuga vidjeti onu djevojku bez noge sto prosi u Ferhadiji. Ne znam da li ona prosi za sebe ili je i ona dio neke "organizacije" ali koliko znam, noga joj je amputirana jer je bila narkomanka. Tesko mi je da prodjem pored nje, a da joj nista ne dam. Jos mi je teze kada joj dam novac, a pomislim da se mozda jos uvijek drogira
-
Mutivoda
#166 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
Nekoliko puta sam vidjela kako je policija otjeruje, ona trči, bježi od njih (koliko je to moguće sa štakama), prođe pola sata - opet je tu. I tako u krug..Female_Sa wrote:Ne znam je li je ko pominjao, ali je tuga vidjeti onu djevojku bez noge sto prosi u Ferhadiji. Ne znam da li ona prosi za sebe ili je i ona dio neke "organizacije" ali koliko znam, noga joj je amputirana jer je bila narkomanka. Tesko mi je da prodjem pored nje, a da joj nista ne dam. Jos mi je teze kada joj dam novac, a pomislim da se mozda jos uvijek drogira
-
tetaissa
#167 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
E super. Ja sam je jučer vidjela na autobuskoj. Samo prošla pored nje.bogumila wrote:hvala svima koji su upozorili na onu sto trazi pare za benzin
-
nino90
#168 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
Ta djevjka je bez noge ostale zbog predoziranje, ne znam koja je droga u pitanju bila, uglavnom morali joj amputirati da bi ostala ziva. Bilo je ja mislim i na vijestim po netu mozda i na tvu ne sjecam se. I dalje se drogira kako sam cuo.Mutivoda wrote:Nekoliko puta sam vidjela kako je policija otjeruje, ona trči, bježi od njih (koliko je to moguće sa štakama), prođe pola sata - opet je tu. I tako u krug..Female_Sa wrote:Ne znam je li je ko pominjao, ali je tuga vidjeti onu djevojku bez noge sto prosi u Ferhadiji. Ne znam da li ona prosi za sebe ili je i ona dio neke "organizacije" ali koliko znam, noga joj je amputirana jer je bila narkomanka. Tesko mi je da prodjem pored nje, a da joj nista ne dam. Jos mi je teze kada joj dam novac, a pomislim da se mozda jos uvijek drogira
- DaffyDuck
#169 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
Dati novac djevojki koja je izgubila nogu zbog svoje ovisnosti, obucena u novu markiranu trenerku i tene, full nasminkanoj? I svojim ocima sam je vidjela preko puta suda BiH kako je momak prati na taksi da hanuma ide prositi u grad.P308 wrote:Ne bih da grijesim dusu, ali jednom sam je vidio u tramvaju sa nekim sumnjivim momkom, vidi se da su jako bliski (mozda joj je momak ili brat?), on sa poprilicno dobrim mobitelom i fino obucen. Mislim ne mora to nista znaciti, ali opet ti cudno vijedti...hopcup wrote:s obzirom da sam je nekoliko puta vidio u jako sumnjivom društvu (u onom žbuju u parku, iza penzionera šahista), ne bi me čudilo da se i dalje drogira...Female_Sa wrote:Ne znam je li je ko pominjao, ali je tuga vidjeti onu djevojku bez noge sto prosi u Ferhadiji. Ne znam da li ona prosi za sebe ili je i ona dio neke "organizacije" ali koliko znam, noga joj je amputirana jer je bila narkomanka. Tesko mi je da prodjem pored nje, a da joj nista ne dam. Jos mi je teze kada joj dam novac, a pomislim da se mozda jos uvijek drogira
I cula sam da se opet pocela drogirati...
- VenomousV
#170 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
sta je sa onom zenom sto poreda djidje? mali cuko bude sa njom, obicno i upaljen tranzistor...
nisam nikad vidjela da joj neko daje novac i ne djeluje mi kao da prosi nego eto prodaje te djidje
nisam nikad vidjela da joj neko daje novac i ne djeluje mi kao da prosi nego eto prodaje te djidje
- Logovan
#171 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
I mene ova žena interesuje... Ko je, šta je, nisam ni ja nikad vidio da joj je neko prišao i dao pare.VenomousV wrote:sta je sa onom zenom sto poreda djidje? mali cuko bude sa njom, obicno i upaljen tranzistor...
-
moke33-sa
#172 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
eto kako ti lupas ..cuj ostala bez noge radi predoziranja,da se predozirala mogla je samo da se ne probudi ili da se probudi,a ostala je bez noge jer se sredjivala u femoralku(to je vena koja prolazi kroz nogu)i obicno narkomani kada ostanu bez vena(radi previse uboda u istu) imaju jos tu opciju da se sredjuju tu. medjutim to je veoma rizicno i vecina ih radi toga ostaju bez noge jer se krv zgrusava i jedina opcija je da se sjece noga ili postoji mogucnost od smrti,prema tome nemoj te da lupate kada ne znate ..ako nemas da das nekom onda prodji i nemoj komentarisati a na silu te ne moze niko natjerati da mu das..pozznino90 wrote:Ta djevjka je bez noge ostale zbog predoziranje, ne znam koja je droga u pitanju bila, uglavnom morali joj amputirati da bi ostala ziva. Bilo je ja mislim i na vijestim po netu mozda i na tvu ne sjecam se. I dalje se drogira kako sam cuo.Mutivoda wrote:Nekoliko puta sam vidjela kako je policija otjeruje, ona trči, bježi od njih (koliko je to moguće sa štakama), prođe pola sata - opet je tu. I tako u krug..Female_Sa wrote:Ne znam je li je ko pominjao, ali je tuga vidjeti onu djevojku bez noge sto prosi u Ferhadiji. Ne znam da li ona prosi za sebe ili je i ona dio neke "organizacije" ali koliko znam, noga joj je amputirana jer je bila narkomanka. Tesko mi je da prodjem pored nje, a da joj nista ne dam. Jos mi je teze kada joj dam novac, a pomislim da se mozda jos uvijek drogira
-
nino90
#173 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
Jbg, ne razumijem se u te stvari, nit se drogiram niti sam liječnik
Ja sam prenosim kako sam čuo. A davno je bilo na medijima pa ne znam kako je tačno pisalo
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Ja sam prenosim kako sam čuo. A davno je bilo na medijima pa ne znam kako je tačno pisalo
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#174 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
nije ferhadija ni titova, ali je ulica Safeta Hadzica
dovukao 50 ovaca na livadu 15m od ograde državnog suda BiH, nisam mogao da slikam.
nije mu prva godina, samo što je ovaj put promjenio lokaciju...
dovukao 50 ovaca na livadu 15m od ograde državnog suda BiH, nisam mogao da slikam.
nije mu prva godina, samo što je ovaj put promjenio lokaciju...
-
artime
#175 Re: Ferhadija-Titova-ulice kojima se ne moze vise proci
Za prozvanu djevojku bez noge što prosi sam čula istu verziju priče; od predoziranja. Bilo kako bilo, tjera je policija ona se ponovo vraća. Ne znam Fkt u sta se pretvorio ovaj grad, samo prose ljudi, nude ti čestitke, nameću ti se u facu. Previše je takvih ljudi i kafića. I nema čini mi se ni neke naznake da se to riješi. Da psi lutalice nisu agresivni s vremena na vrijeme ne bi se ni taj slučaj riješio.