Fenomen zvani "šta gledaš"
- RIZVA
#201 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
e jeb..trebao sam napisati,dvije,tri minute,vise ne mozes nikog ni smuntati na forumu 
- sekiracija
#202 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Gledam kako izdajice Republike Bi H varaju narod na sibicarski nacin i mislim se
Boze pa sto im nisi dao malo pameti?
Boze pa sto im nisi dao malo pameti?
-
zengi
#203 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
To je to urban jarane.Urban B. wrote:a nigdje na svijetu toga nema osim u bosni,,niko ne zna za markiranu odjecu osim nas bosanaca,svi nose nokiu 3310 i iphone ih ne zanima,dobar sizengi wrote:Inace ti se ponavlja strasna istorija svakih 40-tak godina, kao sto se to nama desava a mi i dalje mislimo da je poenta zivota i vrhunac kulture u tome da mi znamo koje marke maica a koje marke pantole su trenutno u modi (i to samo kod nas).
Dali si papak ili ne ako ides u odredjenu kafanu. Sta studiraju papci a sta gradska raja. Ko ima kakav mobitel. Itd. itd.
Svagdje ima materijalizma i svuda u svjetu ti se socijalni status popravi kad ljudi (a posebno zene), vide da vozis novog ferarija ali u nas je to dovedeno na takav jedan jadan nivo da je to nevjerovatno.
Kod nas je razlika u tome dali ti je nokia 3310 ili je 3310i. Dali ti je golf 3 ili je golf 3 sa aloj felgama.
Nego da se vratimo na famozno pitanje "sta me gledas".
Sta uraditi kad ti neko postavi to pitanje.
Ako si u nekoga buljio i ta osoba te pita sta me gledas, treba se izviniti i reci nesto kao nisam tebe gledao nego se nesto zamilio pa mi tako pogled odluta, ili tako nesto.
Ako te neko pita sta me gledas a ti ga uopste nisi pogledao, ili si ga pogledao na trenutak, znaci neki prihvatljiv vremenski period, onda se opet treba izviniti i reci ovo gore navedeno ali ovaj put drhtavim i preplasenim glasom (dati mu lazni osjecaj sigurnosti i opustiti ga) a istovremeno treziti neki tup predmet sa koim ces doticnoj osobi rascopati tu majmunsku lobanju (i to na foru i po mogucnosti sledja) da mu takve stvari vise nikad na pamet ne padnu.
- Urban B.
#204 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Najveci problem sto u 99% slucajeva kada ti neko kaze "sta gledas" ti tu osobu nisi posmatrao ni sekundu a kamoli duze i tu nema mjesta za izvinjavanje jer znas sta ce se desiti i u tom slucaju il se fataj noge il udaraj prvi,sa takvim likovima se ne moze civilizovano pricati 
-
zengi
#205 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Ma da kako, pa to je pojam bez-veznog zakuhavanja a ovu prvu opciju u mom proslom postu sam stavio za ovih tvoih 1% znaci ako ti se stvarno omaklo da u neznani blenes u nekoga a nisi ni svjestan. Kao sto kazes u 99% slucajeva ide ova druga opcija sa tupim predmetom.Urban B. wrote:Najveci problem sto u 99% slucajeva kada ti neko kaze "sta gledas" ti tu osobu nisi posmatrao ni sekundu a kamoli duze i tu nema mjesta za izvinjavanje jer znas sta ce se desiti i u tom slucaju il se fataj noge il udaraj prvi,sa takvim likovima se ne moze civilizovano pricati
-
zengi
#206 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Uranila podranila Sanabe-hanum, gdje si ti do sad?
Nek si nam se vala i ti pridruzila.
Nek si nam se vala i ti pridruzila.
-
todd_smith
#207 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
kiki-miki wrote:Ma samo ga upitaj:Jesi li to ti Nedim?![]()
![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#208 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
bolje častan bijeg nego nečastan poraz 
lagano se okreneš za 180 onda počneš trčati koliko te noge nose
osim ako si u tramvaju
onda ne znam

osim ako si u tramvaju
- Bosanski_kralj
#209 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Prvo ga lupiš bilo čim tvrdim i neće biti potrebe za bjegomkomi wrote:bolje častan bijeg nego nečastan poraz
osim ako si u tramvajuonda ne znam
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#211 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
napadam prvi samo s leđaBosanski_kralj wrote:Prvo ga lupiš bilo čim tvrdim i neće biti potrebe za bjegomkomi wrote:bolje častan bijeg nego nečastan poraz
- Bosanski_kralj
#212 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Dobra taktika, malo kukavička, ali dobra.komi wrote:napadam prvi samo s leđaBosanski_kralj wrote:Prvo ga lupiš bilo čim tvrdim i neće biti potrebe za bjegomkomi wrote:bolje častan bijeg nego nečastan poraz
- black
#213 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
uozbiljis se i kazes momak moze malo licna karta ili da idemo do stanice 
- Troll_Happens
#214 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Stvarno interesantno ovakve osobe tacnije receno bolesnike trenutno spaliti napalmom i zavrsiti posao
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/234223 ... u-iz-skole
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/234223 ... u-iz-skole
-
salter071
#215 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
sheilak wrote:@zengi
Ne pricinjava ti se, ovdje stvarno ljudi gledaju ako na bilo koji nacin odstupas od norme (njihove), upravo onako kako je CVIKERASH rekao. Sjecam se kad sam tek došla u Sarajevo.Stvarno sam pocela dobijati komplekse: od starih nena koje su me gledale kao da sam u najmanju ruku poklonik samog sejtana (zbog moje ljubavi prema tamnijoj odjeci i upadljivo blijedog lica), ali i od mojih vrsnjakinja, njihovog snebivanja i hihotanja jer ne volim D. Mirković, Dacu, Cacu i kako im je vec vise ime. Sjecam se da su mi se poceli smijati jer nisam znala razliku izmedju neke dvije pjevacice folk muzike, pa su me fino prozvale seljankom.
Moj muzicki ukus im je svejedno bio sumnjiv, kao i moj izgled, moje društvo, moja česta putovanja, moj nacin sminkanja, moj momak stranac, ama sve.
![]()
Dakle, ne radi se o tome da, kada neko pita "šta gledaš?!", samo zeli zapoceti kavgu-iako je to, naravno, vrlo cest slucaj-nego je u pitanju odgovor na primitivizam i malogradjanstvo, koje se nadje u cudu i panici kada se susretne s necim sto mu je neobicno. Onda malogradjanin zuri, neprijateljski, napadno-time ti daje do znanja da je on superiorniji u svojoj "normalnosti", a da si ti "čudan" i kao takav manje vrijedan. I tjera te svojim prezrivim, podsmjehivačkim pogledom da se osjećaš nelagodno i da nestaneš, da ga više svojom pojavom ne bihuzuriš.
I, sada se susrecem s tim jer sam mozda i neobicna u poredjenju sa ostalim, jer se, recimo, volim neobicnije obuci ili staviti originalan nakit, ali to sve manje dopire do mene. Samo, ponekad, kada osjetim da me neko nametljivo odmjerava, onda jednostavno iz mene izleti: "Šta je, zašto gledaš?"
A šta ćeš ako ti odgovori:" Gledam ono što mi se sviđa."?