ja sam mislio da samo ja umisljam ali evo vidim da nisamzengi wrote: U ovoj zemlji se svi prave neki mangupi i svi (ukljucujuci i dede i nane) imaju neki "ja sam pravo zajeban" izraz na licu. Jeli se to samo meni prividja, ili i neko od vas ima ovaj utisak?
I sta sam jos primjetio u ovoj zemlji je to da ako si ljubazan i kulturan ljudi misle da ih se bojis pa se onda pogotovu ku..ce.
Fenomen zvani "šta gledaš"
- black
#126 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
-
zengi
#127 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Bog te cuo kojeime!!!!!
- medvjed23
#128 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
svi bi da grade karizmu na ozbiljnosti i zajebanosti
Šta ćeš... kad nisi pametan ni duhovit složi opaku facu i izgledaj zajebano
a ionako se pamet ne cijeni a dobar humor je često neshvaćen pa je možda to i najbolja opcija

Šta ćeš... kad nisi pametan ni duhovit složi opaku facu i izgledaj zajebano
a ionako se pamet ne cijeni a dobar humor je često neshvaćen pa je možda to i najbolja opcija
- burek_in_space
#129 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
A sad lafo niko s foruma ne pravi belaje?!
Ma daaaaaaaaj 
-
zengi
#130 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Jeste jeste black. Udjes u pekaru i kazes "molim vas jedan polubjeli" a ona konta da je ti sarmiras pa ono hoce-nece da ti da..... polubjeli. Imam jednog dedu sto me na pijaci bas mrko gleda evo vec duze vrijeme. A nane su specijalno mangupi. 
E upravo tako medvjed23.
E upravo tako medvjed23.
- ratata
#131 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
zengi wrote: Sta te bolan briga?! Vodio krokodila na sunecenje. Isao da gledam skakvce kako se ritaju... itd.. itd..
-
zengi
#132 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Od sa cu govoriti nesto u stilu... ma ovaj mi jedan pas piski u krevet pa ga vodio na terapiju pa evo malo je bolje ne piski vise tako cesto ali ipak mu se ponekad omakne. A ovaj drugi ima fobiju od lasta i skika ga stoji cim vidi lastu. Neznam kako cu proljece sa njim docekati. Da ti slucajno neznas nekog ko bi ga mogao od ih od toga izlijeciti, a slozit cu onu zabrinutu facu i duboko uzdisati. 
- black
#133 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
ja sam na policiju navikao sa tim pitanjima, cesto i navece radim, i uvijek je pitanje 'popije li se sta i odakle idem'zengi wrote:Od sa cu govoriti nesto u stilu... ma ovaj mi jedan pas piski u krevet pa ga vodio na terapiju pa evo malo je bolje ne piski vise tako cesto ali ipak mu se ponekad omakne. A ovaj drugi ima fobiju od lasta i skika ga stoji cim vidi lastu. Neznam kako cu proljece sa njim docekati. Da ti slucajno neznas nekog ko bi ga mogao od ih od toga izlijeciti, a slozit cu onu zabrinutu facu i duboko uzdisati.
-
debela
#134 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
joj zengi
hajde sad ne pretjerujte redom. ima ljudi kojima je prirodno ozbiljan i smrknut izraz lica, a vecinu neka muka tjera da izgledaju tako. nije bas da svi bulje u vas.
hajde sad ne pretjerujte redom. ima ljudi kojima je prirodno ozbiljan i smrknut izraz lica, a vecinu neka muka tjera da izgledaju tako. nije bas da svi bulje u vas.
-
zengi
#135 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Black, ma znam ali me nije pitao jesam li sta popio dok mu nisam rekao da sam vodio pse na socijalizaciju.
Debela, nisam ni rekao da bas svi bulje u mene a nije problem i da gledaju koliko god hoce ali daj makar da se nasmjese ili klimnu glavom ili neki drugi prijateljski gest. Ne kazem ja, imamo svi mi svoih problema i posebno sad ima dosta ljudi da su u problemima preko glave ali nema potrebe traziti jos jedan.
Debela, nisam ni rekao da bas svi bulje u mene a nije problem i da gledaju koliko god hoce ali daj makar da se nasmjese ili klimnu glavom ili neki drugi prijateljski gest. Ne kazem ja, imamo svi mi svoih problema i posebno sad ima dosta ljudi da su u problemima preko glave ali nema potrebe traziti jos jedan.
-
debela
#136 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
a onda bi bilo - jooj gleda me levat i smjeska mi se, sta hoce od mene, mora da je neka teska dileja ili nesto
pa bi ti njemu rekao - sta gledas, a onda bi on dosao na ovu temu da se zali
pa bi ti njemu rekao - sta gledas, a onda bi on dosao na ovu temu da se zali
- innovision
#137 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
da sam bogdo ovakav fali jos malo videa oni podju za njim ali se lik opet vrati i ond ih jos malo razvaliNightSkyWalker wrote:To treba ovako!!
http://www.youtube.com/watch?v=g7tApE5H ... r_embedded
-
zengi
#138 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Najvjerovatnije bi bilo tako debela.

- Tuzla_BHF
#139 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
nekad u srednjoj svega bilo..srce ko džamija
kako sam krenuo na fax i postao akademski gradjanin, sve kriticne situacije sam rijesio lagano
ignorisanjem ili diplomatski..to su uglavnom sve manijaci, narkomani ili kritični likovi, a ne sigurno neko skim se može konstruktivno razgovarati..
Pljucu ne bih nikad nosio jer ne volim oružije a i nemam neki razlog za to..
Najvise se brinem za ovu djecu na ulicama od 15 do 18 godina i jadne starce kojima kradu penzije..
murija nam je čista nula..
kako sam krenuo na fax i postao akademski gradjanin, sve kriticne situacije sam rijesio lagano
ignorisanjem ili diplomatski..to su uglavnom sve manijaci, narkomani ili kritični likovi, a ne sigurno neko skim se može konstruktivno razgovarati..
Pljucu ne bih nikad nosio jer ne volim oružije a i nemam neki razlog za to..
Najvise se brinem za ovu djecu na ulicama od 15 do 18 godina i jadne starce kojima kradu penzije..
murija nam je čista nula..
- NightSkyWalker
#140 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
A zasto ne poneses sa sobom jedan dobar prut?
-
zengi
#141 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Ja niti nosim niti bih kad nosio oruzje bilo koje vrste ali bih zakonom odredio da svaki punoljetni gradjanin mora nositi makar tt-jca jer sam primjetio da su odmah poslije rata (kad su gotovo svi nosili oruzje) ljudi bili puno ljubazniji i kulturniji i rijetko je ko koga pitao "sta me gledas", a niko nikoga nije gledao vise od jedne sekunde. Bilo je par slucajeva da neko nekoga izrafala za sitnicu i svi su pazili da ne naprave neku glupost. Zato bih bas zbog ovih nakurcenih jalijasa, nana, deda, hodza, medcinskog osoblja, prodavacica, policajaca, postara, itd. uveo ovaj zakon.
- NightSkyWalker
#142 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Mislio sam na jedan obicni vrbov prut, a ne na pravo oruzje.zengi wrote:Ja niti nosim niti bih kad nosio oruzje bilo koje vrste
-
zengi
#143 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Znam drug, ali ipak kazem to je jedini nacin da se u ovaj narod unese malo kulture i da ih se natjera da malo razmisle o svom ponasanju.NightSkyWalker wrote:Mislio sam na jedan obicni vrbov prut, a ne na pravo oruzje.zengi wrote:Ja niti nosim niti bih kad nosio oruzje bilo koje vrste
-
zengi
#144 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Razlog sto nas nikako nece u EU nije sto nemamo para, nego nece majmuna da im se setaju okolo namrgodjeni, nadrkani i bahati.
-
zengi
#145 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Auuu, zaboravio sam najvaznije "NAMAZANI".
- Bosanski_kralj
#146 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Eto sad ispade da su u EU svi nasmješeni, veseli, razigrani...a mi svi namrgođeni.
Možda se nisi susretao sa bahatošću "kulturnih" Slovenskih ili Talijanskih policajaca i sa njihovim pogledmo sa visoka na strance, a ništa im bolji nisu ni građani
Možda se nisi susretao sa bahatošću "kulturnih" Slovenskih ili Talijanskih policajaca i sa njihovim pogledmo sa visoka na strance, a ništa im bolji nisu ni građani
-
dezurni_ucenik
#147 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 16:24, edited 1 time in total.
- burek_in_space
#148 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Malo pretjerujesh po pitanju ovog "laktanja" jer se znalo meni desiti i da nekoga udarim sluchajno, i da mene nenamjerno udare, nagaze ili neshto slichno, pa se uredno izvinjavam i ja ljudima koji to urade, ali i oni meni.CVIKERASH wrote:
s obzirom da smo mi "kolijevka civilizacije" ,ne treba cuditi bahatost talijanskih policajaca,,,,ne kazem da su svi u EU nasmjeseni i veseli ali kod njih se zna red ,,,,zamisli sta bi bilo da je u centru rima neko uzeo kalas i poceo da puca po policiji kao sto je slucaj bio kod nas prije mjeseca dana...
i jos jedna stvar kad vec neko engleze spominje,recimo na exitu prosle godine slucajno me zakaci laktom neki englez ,,izvinjavao se pola sata zbog toga....a mogu misliti kod nas sta bi bilo ..da me je neki bosnjo udario bilo bio odmah: jbm ti mamu sta stojis tu .....
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#149 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
joj bureče, ove besane, svugdje, stalno nešto ljudima dobacuje... šta ćemo s njomsanabe wrote:
joj smorova svakavih, pa idi u Englesku
- Bosanski_kralj
#150 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Ja ne znam da li vi ovdje govorite o uređenosti države ili svijesti njenih građana.CVIKERASH wrote:s obzirom da smo mi "kolijevka civilizacije" ,ne treba cuditi bahatost talijanskih policajaca,,,,ne kazem da su svi u EU nasmjeseni i veseli ali kod njih se zna red ,,,,zamisli sta bi bilo da je u centru rima neko uzeo kalas i poceo da puca po policiji kao sto je slucaj bio kod nas prije mjeseca dana...Bosanski_kralj wrote:Eto sad ispade da su u EU svi nasmješeni, veseli, razigrani...a mi svi namrgođeni.![]()
i jos jedna stvar kad vec neko engleze spominje,recimo na exitu prosle godine slucajno me zakaci laktom neki englez ,,izvinjavao se pola sata zbog toga....a mogu misliti kod nas sta bi bilo ..da me je neki bosnjo udario bilo bio odmah: jbm ti mamu sta stojis tu .....
Ukoliko je u pitanju ovo drugo, previše vi potencirate naše mane, kojih dakako ima, ali ništa više ni manje u odnosu na sve ostale narode. Mogao bih i ja nabrojati x stvari koje mi se ne sviđaju u EU, namjerno izostavljajući one pozitivne i tako stvari prikazati gorima nego što jesu.
U tom Rimu navijač baci Moltovljev koktel na policajca i ubije ga i šta je bilo? Napoli zatrpan smećem, Berluckoni se je*e sa djevojčicama, ne plaća poreze, mafijaš umjesto dokumenata karabinjerima "da" metak u čelo...
Englez ti se vjerovatno izvinjavao zato što je od takvih poput tebe naslušao svakavih priča o Balkanicma, pa se iz straha da ga ne uhvatiš zavrat počeo izvinjavati i više nego što je potrebno.
Ne znam kakva si ti iskustva imao, ali meni se 95% "bošnji" kulturno izvine kada me zakači laktom ili nešto slično