Ti se osjecas Jugoslovenom i zivis na Kipru,a njemu nesto prigovaras.cyprus wrote:Ama ne bi ja imo problema da se on osjeća bosancem i nastupa za Bosnu, ili da se osjeća njemcem i nastupa za Njemačku. Ali.... da se osjeća bosancem i nastupa za Njemačku, to mi je nešto klimavo i jebo takvo bosanstvo.Celicna_saka wrote:Bas si smijesan lik, jedna Italija daje promptno drzavljanstvo ljudima kojima su preci emigrirali u usa prije 120 godina, Hrvati, Srbi isto tako, jedino se mi olako odricemo ljudi koji se osjecaju Bosancima iako su rodjeni negdje vani.cyprus wrote: Dakle, ako se nema šta više reći, ovim zaključujem raspravu sa jednim jedinim zaključkom: "Felix je njemac". Rasprava se nastavlja samo u slučaju pojavljivanja novih kontraargumenata koji imaju potencijal da obore postavljeni zaključak.
Felix Sturm (Adnan Catic) vs. Javier Castillejo
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
klixober
-
AjdinBSC
Ja sam kontao da je to slucaj kao "ibrahimovic" dok nisam vidio da je frajer nakon meca podigo nasu zastavu i svaka mu cast.A ovi sto govore da je da je budala ............ nek skontaju to da on nastupa za bosnu nebi bio ni blizu ovoga sto je sad nek sad dodje ovamo da nastupa za nas nece vise nikad svijet cuti za njega ko neku noc.Valjda svi znaju razloge.
- Topla voda
da li bi adnan bio profesionalni boxer da je nastupao za bih?
ne bi,naravno
da li je pogrijesio sto je uzeo "umjetnicko "ime?
nimalo,a zasto bi to bilo uopste bitno
adnan je jedan rijetko pozitivan lik i veci bosanac(hercegovac) od svih nasih sportista zajedno, odraslih u dijaspori .
kakve veze ima pasos koji mu je u ruci,pa pola nasih ljudi ima strane pasose.ko sto adnan boksuje za njemacku,tako nasi ljudi ciste hale po svijetu.sto ne dodju da ovdje ciste hale,nisu patriote?
eto domerkant je patriota,i castle i vasiljevic i hrgovic i milinkovic i razni tipovi iz hrvatske i srbije il brazila,fol bajano reprezentativac...a mali iz blagaja nije
ne bi,naravno
adnan je jedan rijetko pozitivan lik i veci bosanac(hercegovac) od svih nasih sportista zajedno, odraslih u dijaspori .
kakve veze ima pasos koji mu je u ruci,pa pola nasih ljudi ima strane pasose.ko sto adnan boksuje za njemacku,tako nasi ljudi ciste hale po svijetu.sto ne dodju da ovdje ciste hale,nisu patriote?
eto domerkant je patriota,i castle i vasiljevic i hrgovic i milinkovic i razni tipovi iz hrvatske i srbije il brazila,fol bajano reprezentativac...a mali iz blagaja nije
- cyprus
Odakle ti ideja da ja živim na Kipru.komeba wrote:Ti se osjecas Jugoslovenom i zivis na Kipru,a njemu nesto prigovaras.cyprus wrote:Ama ne bi ja imo problema da se on osjeća bosancem i nastupa za Bosnu, ili da se osjeća njemcem i nastupa za Njemačku. Ali.... da se osjeća bosancem i nastupa za Njemačku, to mi je nešto klimavo i jebo takvo bosanstvo.Celicna_saka wrote: Bas si smijesan lik, jedna Italija daje promptno drzavljanstvo ljudima kojima su preci emigrirali u usa prije 120 godina, Hrvati, Srbi isto tako, jedino se mi olako odricemo ljudi koji se osjecaju Bosancima iako su rodjeni negdje vani.
A vezano za moje etničko izjašnjavanje: ne da mi se opet upadat u to objašnjavanje razlika između kruški i jabuka. Tako naučite ti i svi ostali razliku između državne i etničke pripadnosti, pa onda nešto možemo razgovarat na ovu temu.
- cyprus
Ja nisam ni reko da su oni patriote. Ne radi se ovdje o patriotizmu. Oni nastupaju za BiH i to ih čini bosancima. Oni mogu bit patriote, a i ne moraju, njihov izbor. Uglavnom oni su Bosanci i Hercegovci.Topla voda wrote:da li bi adnan bio profesionalni boxer da je nastupao za bih?
ne bi,naravno
A ovaj mali iz Leverkuzena (Blagaja malo sutra) može bit patriota ali samo prema državi pod čijom zastavom nastupa. Gajit patriotizam prema drugoj državi nije normalno. To rade ovi nam sugrađani iz manjeg nam entiteta. E, ako je to ponašanje i osjećanje normalno, onda je normalno i ovo Felixovo.
P.S. Pitam se za koga bi vi navijali u meču Felixa sa nekim Srbinom, Kinezom ili crncom pod našom zastavom. To me živo zanima.
-
artzy
Kako ljudi ovdje pretjeruju. Sad bi neko trebalo da ti objasnjava kako su cudni putevi dospodnji i kako su ljudske sudbine neobicne i kako ljudi imaju razlicite razloge da rade ono sto rade.....PasoDzigera007 wrote:Pedercina izdajnicka,cuj mediji ga u BIH ignorisu,pa taj smrad nije vrijedan spominjati se u BIH,stoji pod zastavom Njemacke uz njihovu himnu promjenio ime u Felix Sturm,da se sve sto je bosansko izbrise,ko ga jebe pedercina izdajnicka nek se ugleda na bracu Klicke koji sa ponosom u Njemackoj dizu zastavu Ukraine i slusaju svoju himnu dok intonira,a ovaj papak se stidi svoje zemlje jabala ga svabija u supak.
-
basta sljezove boje
Jasmin je predivna. Adi je neki frend fotograf radio promotivne fotografije, zaista izgleda mrak na njima. A on je namjerno zelio boksati u Stuttgartu zbog "nasih". Ado nije imao izbora kao neki nasi sportisti, rodio se u Njemackoj i tu zivi cijeli zivot, tu je poceo boksati, tu je postao svjetski prvak. To da se osjeca vezanim za BiH je krasno, a doprinosi mnogo dobrom image-u Bosanaca i Hercegovaca u Njemackoj.wels wrote:basta sljezove boje wrote:nemojte blatiti Adnana, momak je prva liga. Njegovi su primili jako puno izbjeglica kod sebe u Leverkusen za vrijeme rata. Rodjen je u Njemackoj i zivi cijeli zivot tamo, tako da je na neki nacin i Nijemac. U svakom slucaju primjer uspjesnog Hercegovca, muslimana vjernika, koji je idol Nijemcima
Jedan od miljenika zenske populacije u Njemackoj.
Nedavno se i ozenio,Jasmin mu je prelijepa zena sa onom finom dobrocudnom facom.
- burekodsira
neki dan na forumu vidjoh isjecak clanka nekih avazovih novina sa adnanovom slikom i pise da ce sledeci mec odrzati u sarajevu... ima li to ko da postavi da procitamo?
-
Zhaba
on je poslusao Alana i zato uzeo "Felix Sturm" radi bolje promocije, para itd. samo s tim nije sebi nista dobro ucinio, mislim on je bokser ne pjevac koji mu k...to trebalo i klitschkos su uspjeli bez njemackog imena...a bilo s kim da sam o njemu pricala (pogotovo njemci) prva rijec je da nije simpa ni malo, arogantan...u zadnje vrijeme je radio na tom ali je jos daleko od toga da ga ljudi ovdje "vole"...ja licno ne volim ljude koji sve rade za pare, koji sjediju s guz na 2 stolice 
- burekodsira
e pa nemoze svako biti najveci patriota svoje zemlje jebiga... on se i nije rodio u bih ali je prihvatio kao svoju, ima evo tona nasih boxera u bih pa dokle su dosli... covjek je s pravom koristio bolju startnu poziciju da uspije i poslo mu je za rukom a svojih korjena se ipak nije odrekao masuci bh zastavom u srednj njemacke nakon meca. a sto se imena tice ima i kamara fudbalera koji imaju "pjevacka" imena pa sta...
bez veze raspravljate o ovome ba. bitno je da se bosna pomene pozitivno i tamo gdje nije bilo ocekivano a ostala naglabanja sluze samo za ubijanje dosade...
bez veze raspravljate o ovome ba. bitno je da se bosna pomene pozitivno i tamo gdje nije bilo ocekivano a ostala naglabanja sluze samo za ubijanje dosade...
-
basta sljezove boje
Catici su prihvatili dosta izbjeglica za vrijeme rata, nije bilo jednostavno ganjati ljudima vize za Njemacku, ici po uredima, a onda je njih masa spavala u njihovom stanu. Danas je lako pljuvati po ljudima koji su 90-ih prihvatali izbjegliceburekodsira wrote:e pa nemoze svako biti najveci patriota svoje zemlje jebiga... on se i nije rodio u bih ali je prihvatio kao svoju, ima evo tona nasih boxera u bih pa dokle su dosli... covjek je s pravom koristio bolju startnu poziciju da uspije i poslo mu je za rukom a svojih korjena se ipak nije odrekao masuci bh zastavom u srednj njemacke nakon meca. a sto se imena tice ima i kamara fudbalera koji imaju "pjevacka" imena pa sta...