Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
- dino84
#51 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Umjesto bilo kakvog komentara...

- madner
#52 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Tvrde da je imao veca primanja nego sto mu je bio dio.JThomas wrote:pa ne moraš ni u jednoj centrali biti da bi se smijao i rekao vid' levatajazzer wrote:Kako se jutros u centrali SDA i SDP smiju i govore ''ja levata braco draga, sta je ovo''![]()
jer dobro znamo koliko korupcije ima, a koliko padne, ovdje da to pokušaš i padneš baš, baš moraš biti levat...
Sto znaci da je to uhodana sema, jer inace se ne bi pocesao za jednokratnu uslugu.
- Paranoid
#53 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
To je vrlo moguće, samo mi nije jasno kako je pristao da lično preuzme novac.. 
- madner
#54 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Bahatost cista.
- bimbokaposzta
#55 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Nisam načisto kako se postaviti u ovoj situaciji.Paranoid wrote:...
Nadam se da će se objelodaniti i lica koji su na osnovu (neprijavljenog) mita dobili posao u proteklom periodu, jer smatram da bi se i oni trebali procesuirati..
Poznajem ljude koji su godinama tražili posao u struci i nisu mogli da ga dobiju.
Moji poznanici, bračni par sa dvoje djece. Žena ne radi desetak godina. Nađu čovjeka koji će je za 18000 zaposliti na GAK u Sarajevu. Uzeli kredit, dali unaprijed 15000 s obavezom da 3000 daju kada dobije rješenje na neodređeno. Ne znam jeli došlo vrijeme za isplatu ostatka.
Primjer drugi. Poznanica se vratila u BiH kada je počelo sranje u Libiji. Imala ušteđevinu, kupila stan i ostalo joj nešto para. Posla na regularan način nema a mora se živjeti od nečega. Znam da je njena prva "rata" za posao u DZ Sarajevo bila 7000. Ne znam koliko je dala kasnije.
Primjer treći. Moja bivša radna kolegica. U firmu došla kao zamjena za kolegicu na trudničkom. Nakon povratka porodilje, okušala se na nekoliko poslova u firmi i ni na jednom nije ni izbliza zadovoljila. Žena jednostavno niti zna niti hoće da nauči nešto raditi. Ali pošto ovakvi kao ona obično imaju sreće, nađe zagondžiju i uda se u četrdeset i nekoj. Nakon mjesec-dva dana braka dobije posao u nekom od državnih ministarstava. Životom garantujem da nema tog testiranja koje ona sa svojim intelektom može proći. Cifru nije pominjala.
I najsvježiji primjer broj četiri od prije par mjeseci. Kolega radi na određeno već godinama. Žena stomatolog bez posla.
Dobili ponudu za posao za ženu, prva rata 5000 a ostatak kada dobije posao. Dao novac prije dva-tri mjeseca a posla još nema. Još im lik kojem su dali pare, navodno rekao kako se on nije ugradio jer mu ih ko biva žao a i raja su ali treba podmazati druge.
Znam da je ovakvih primjera bezbroj i da svako od nas skoro sigurno zna nekoga ko je dao pare za posao. Svi koje sam pomenuo ( osim primjera 3 ) su u nevolji i bolje im je zadužiti se i "kupiti" posao nego da bude po onoj narodnoj: " Krepaj kenjče dok trava naraste."
Dijagnozu znamo ali ja mislim da nam nema lijeka.
- Paranoid
#56 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Bio načisto ili ne, svi su oni učesnici u kriminalu. Mislim da su kazne za one koji su dali novac za "posao", a taj čin prešutili takodje zgriješili.
Oni koji su dobili posao time što sui platili ostaju bez posla i u većini slučajeva budu kažnjeni uslovno..
Oni koji su dobili posao time što sui platili ostaju bez posla i u većini slučajeva budu kažnjeni uslovno..
- madner
#57 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Najpravednija kazna za iste bi bio odkaz.
-
costacurta
#58 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Jel' ono bi (meščini) mlađi Zaimov.....bosansko more wrote:Da mi je pronaci djelatnika Elektroprivrede, Telekoma, bilo kojeg vladinog ministarstva, koji radno mjesto nije platio ili dobio preko veze, samo jedan takav... i ja bi se licno prijavio da robijam godinu dana, bez razloga, ali samo jedan takav ako postoji.
Naravno, siguran sam sto se moje slobode tice.
- ExNihilo
#59 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Raja se bezveze zanosi. Ovaj lik je samo žrtveno janje za bolju žetvu na izborima. Nije slučajno što "gospodin" dolazi iz mrtve Stranke za BiH.
Jedini relevantan indikator nekih potencijalnih promjena jeste pad kriminalaca iz SDP i SDA. Tome, naravno, nećemo svjedočiti nikada. SIPA bi trebala u kamione trpati optužene.
Jedini relevantan indikator nekih potencijalnih promjena jeste pad kriminalaca iz SDP i SDA. Tome, naravno, nećemo svjedočiti nikada. SIPA bi trebala u kamione trpati optužene.
- bosansko more
#60 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
A mene zanima, kako je uhvacen na djelu? ocito ga je ovaj, sto mu je kao dao mito, prijavio policiji. I onda ga policija "ozvucila", odnosno obiljezila novcanice ili koju vec metodu koriste.
Nema drugog nacina, bar meni poznatog.
Nema drugog nacina, bar meni poznatog.
- bosansko more
#61 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
I meni se cini da se on hvalio... bez stele.costacurta wrote: Jel' ono bi (meščini) mlađi Zaimov.....Zaima Backovića, barem on tako priča i kune se "sviju mi bez štele sa biroa".
Ne pada iver daleko od klade, i babo mu je u skupstini kantona kmecao kako mu niko ne smije dirati zenu, postenu suprugu Sabinu koja je prezivjela nekoliko infarkta, kako je ona jedna divna i postena zena itd. itd.... nedugo zatim, osvanu postena u upravnom odboru Psihijatrijske klinike. Usputno su cijela familija Backovic, od babe Zaima preko postene Sabine do starijeg sina, clanovi sedam borackih komisija. Zna Zagi za sta se borio.
-
RtrnOfSalisbury
#62 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
nasto to izajde, nemere se vise ni posteno kupit poso 
- McMoy
#63 Re: Federalni zastupnik SBiH uhapšen prilikom uzimanja mita
Mister Yes wrote:A sa kojim nickom druže Leclerc? Jer ovaj nick ti je od 2012It_is_a_Leclerc wrote:..............................................................It_is_a_Leclerc wrote:A kad sam ja predlagao da se Stranka Zagrabih zabrani kao kriminalna organizacija ?!
Kad?
............................................................
Čim su izgubili izbore i čim su otkrivene višemilionske malverzacije u elektroenergetskom i rudarskom sektoru.
Trebala bi ovo moderacija malo ispitati...