Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
StupskaBitanga

#401 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Sramota što prva vijest u D2 FTVa nije bila pomen na nevinu mladost na Tuzlanskoj kapiji :x :x :x :x :x :x :x :x
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#402 Re: Federalna televizija

Post by Pera Trta »

StupskaBitanga wrote:Sramota što prva vijest u D2 FTVa nije bila pomen na nevinu mladost na Tuzlanskoj kapiji :x :x :x :x :x :x :x :x
...čak je prije toga stavljena neka njihova jebada sa tužakanjem Bakira & co.sa ko zna kim :x
lord blackadder

#403 Re: Federalna televizija

Post by lord blackadder »

Interes partije je iznad svega.
skojotovski

#404 Re: Federalna televizija

Post by skojotovski »

to je taj Javni servis... :lol:
Bloger

#405 Re: Federalna televizija

Post by Bloger »

Nije FTV javni servis nego privatni servis Zlatka Lagumdžije. Takvo lizanje vlasti i medija nije viđeno još od pokojnog diktatora Srbije, S.Miloševića!
StupskaBitanga

#406 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Pohvala za novu voditelju Dnevnika 1 Lemanu Rašić
S obzirom da je tek počela odlično se snalazi
Naspram onog OBN Star modela je vrh
Banksy

#407 Re: Federalna televizija

Post by Banksy »

Duška Jurišić opet dobila nezakonit otkaz

02. Juni 2011. u 10:57

Duška Jurišić, nekad urednica Informativnog programa Federalne televizije i urednica popularne emisije Pošteno govoreći, nakon više od godinu dana sudskog sporenja i borbe za prava, ponovno je dobila otkaz na ovoj javnoj televiziji.

FTV: Sama je kriva

Jučer se saopštenjem za javnost oglasila Federalna televizija (RTVFBiH) navodeći da je Jurišićeva dobila otkaz jer je u zakonskom roku odbila potpisati novi ugovor.

U saopštenju se navodi da su nakon presude Kantonalnog suda u Sarajevu od 13. 4. 2011. godine, preduzeli sve da ispoštuju presudu. Navode da su isplatili razlike plata, sudske troškove, a ponuđeno joj je da potpiše novi ugovor.

Međutim, podsjetimo, FTV je u toku sudskog sporenja sa Jurišićevom napravio reorganizaciju i ukinuo mjesto na koje se ona trebala vratiti. Tako joj je ponuđeno mjesto za koje Uprava FTV-a drži da je ekvivalentno onom koje je imala prije prvog otkaza.

Zašto je Jurišićeva, koja je bila na meti političkih nacionalističkih napada od strane Fahrudina Radončića, a o čemu su Uprava i vodeći novinari FTV-a šutjeli, odbila ovu ponudu, upitali smo nju samu.

Nelegalan otkaz

Suština cijele priče jeste da Uprava FTV-a ne može dati otkaz Duški Jurišić jer je u toku izvršenje sudske presude!

Udruženje BH Novinari danas drži vanrednu press-konferenciju o ovom slučaju, na kojoj učestvuje i sama Duška Jurišić.

„Otkaz u periodu, dok traje postupak izvršenja presude, potpuno je nelegalan. Obmana je i to da je riječ o nekakvom novom ugovoru. Taj navodno novi ugovor je isti onaj koji sam morala potpisati nakon što sam smijenjena, a vjerovala sam u to vrijeme da ću moći raditi kao novinar“, kazala je za Radiosarajevo.ba Duška Jurišić.

U procesu izvršenja presuda, Jurišićeva i njen advokat su predložili da ona dobiva istu platu, da uređuje emisiju, ali da zbog pravne sigurnosti formalno pređe u Redakciju dokumentarnog programa.

Dokumentarni program – spremište nepoćudnih

„Ništa od predloženog nije prihvaćeno - ni konkretan radni angažman, ni visina plate. To što su u razgovorima prihvatili da pređem u Dokumentarni program, dokazuje samo da oni ovu redakciju doživljavaju kao spremište za nepoćudne. Podsjećam da je prije više mjeseci u tu redakciju prebačena Arijana Saračević. Moj prijedlog za redakcijsko raspoređivanje bio je motiviran činjenicom da Redakcija Informativnog programa ne postoji, što stvara pravnu nesigurnost za sve uposlene u ovom segmentu, za razliku od onih koji imaju raspored u Redakciju dokumentarnog, Redakciju zabavnog ili Redakciju dječijeg i omladinskog programa“, dodaje Jurišićeva.

Pregovori nisu nastavljeni, a jedna od najiskusnijih i najpoznatijih novinarki u Bosni i Hercegovini dobila je legalnu prijetnju otkazom.

Iako RTVFBiH u saopštenju tvrdi da su Jurišićevoj isplaćene razlike plata od otkaza u maju 2010. pa sve do danas, istina je ipak da su razlike isplaćene samo do kraja 2010. godine.

http://www.radiosarajevo.ba/novost/5503 ... onit-otkaz
Hipatija

#408 Re: Federalna televizija

Post by Hipatija »

@Banksy, zar nisi vido naslov: "Zašto je Duška smijenjena?" Mislim da ovaj "problemčić" na FTV zaslužuje posebnu temu. I na ovako "sitnim problemima" može se predpostaviti kuda idemo (kao BiH zajednica).
Također, mislim da se trebamo posvetiti izvornom pitanju: Ko je, zašto i kako smijenio Dušku Jurišić! Tek nakon ovog pitanja razmatrati kad je, kako je i zašo je (TKO JE) nešto još rađeno i urađeno vezano za smjenu D. Jurišić.
U prvom učinjenom koraku ( prvom nepravilnom potezu) krije se suština problema!
Last edited by Hipatija on 03/06/2011 09:22, edited 1 time in total.
nosara

#409 Re: Federalna televizija

Post by nosara »

Bloger wrote:Nije FTV javni servis nego privatni servis Zlatka Lagumdžije. Takvo lizanje vlasti i medija nije viđeno još od pokojnog diktatora Srbije, S.Miloševića!
:lol:
Hipatija

#410 Re: Federalna televizija

Post by Hipatija »

@Nosara, sada bih ti trebao psovati i "lizanje" i Z. L. i....još mnogo toga!
Ako se zalažem za ideje koje su predočene u Platformi SDP-a to nikako ne znači da sam u sprezi sa Z. L. Odjebi sa takvim načinom razmišljanja! Možda to i nije tvoje razmišljanje, ali ako pastiraš mišljenje bez svog komentara, onda je to isključivo u afirmaciji citiranog! Zato te i "ružim" (jer je citirani tekst jedna najobičnija - LAŽ)!
karanana

#411 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

a ptpc?
Bosanac21

#412 Re: Federalna televizija

Post by Bosanac21 »

sunce100 wrote:Koji blam!!! Nemaju prevoda sa suđenja Mladiću! A profesionalnosti i televizije! I FTV i BHT.
Ma kao da je bitan prevod... Vaznije je da je Vladina g.u.z.i.c.a. vidjela puta pa otisla u Den Ha
jazzer

#413 Re: Federalna televizija

Post by jazzer »

Al' da je preCjenik kojim slucajem u 'agu prevod bi sigurno bio obezbjedjen :lol: .
StupskaBitanga

#414 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Jeste da nemaju kadra
Jeste da je on u fazi konstrukcije
Ali nakon ovog Dnevnika pregazili su samoproglešenu TV1
Ta nazovi news TV je totalno podbacila

FTV se uživo javio iz Srebrenice, Haag(makar telefonom) a TV1 ništa

Ovo je dokaz da se sa šašavim kadrom kakav ima FTV može učiniti puno a TV1 koja ima profilisani kadar ne uradi ništa
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#415 Re: Federalna televizija

Post by Pera Trta »

StupskaBitanga wrote:Pohvala za novu voditelju Dnevnika 1 Lemanu Rašić
S obzirom da je tek počela odlično se snalazi
Naspram onog OBN Star modela je vrh
I meni se sviđa...djeluje prirodno i smireno.
TalkTalkTalk

#416 Re: Federalna televizija

Post by TalkTalkTalk »

StupskaBitanga wrote:Jeste da nemaju kadra

Ovo je dokaz da se sa šašavim kadrom kakav ima FTV može učiniti puno a TV1 koja ima profilisani kadar ne uradi ništa

Vidjela sam ja na TV1, bili su live u Srebrenici, Banja Luci i u selu nekom Mladicevom,a takodjer telefonom iz Brisela.

Zna li neko je li kupljena 3 sezona od sister jackie?
ja.neron

#417 Re: Federalna televizija

Post by ja.neron »

TalkTalkTalk wrote:

nije, jer se u americi emituje 3 sezona i ostale su još dvije epizode do kraja sezone pa ako budu otkupljivali neće to raditi prije iduće godine
StupskaBitanga

#418 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

TalkTalkTalk wrote:
StupskaBitanga wrote:Jeste da nemaju kadra

Vidjela sam ja na TV1, bili su live u Srebrenici, Banja Luci i u selu nekom Mladicevom,a takodjer telefonom iz Brisela.

ja sam govorio za Dnevnik u 12 ili u podne
Centralni u pola 8(19:30) nisam ni gledao
seshat

#419 Re: Federalna televizija

Post by seshat »

Hoće li ikada iko ukinuti ovu novinarku Elmu Kazagić što vodi Odgovorite ljudima!!!! Odavno ne vidjeh/slušah iritantniju osobu na televiziji. Shvatam da postije režimski novinari svugdje pa i kod nas, ali ona to svojim vođenjem i upadicama i ne krije, odnosno potencira "stranu". Pa da je na Fahrinoj Alfi shvatam, ali na javnoj televiziji.
TalkTalkTalk

#420 Re: Federalna televizija

Post by TalkTalkTalk »

ja.neron wrote:
TalkTalkTalk wrote:

nije, jer se u americi emituje 3 sezona i ostale su još dvije epizode do kraja sezone pa ako budu otkupljivali neće to raditi prije iduće godine

Hvalaaaa 8-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#421 Re: Federalna televizija

Post by ladyblue18 »

Sinoc u 2 prebacujem kanale kad ono ni manje ni vise nego Viza za buducnost na ftv-u. :shock: Nisam mogla da vjerujem. :-) :lol:
Bosanac21

#422 Re: Federalna televizija

Post by Bosanac21 »

ladyblue18 wrote:Sinoc u 2 prebacujem kanale kad ono ni manje ni vise nego Viza za buducnost na ftv-u. :shock: Nisam mogla da vjerujem. :-) :lol:
Je li to jubilarno 185 repriziranje haha :D
kritichar

#423 Re: Federalna televizija

Post by kritichar »

ladyblue18 wrote:Sinoc u 2 prebacujem kanale kad ono ni manje ni vise nego Viza za buducnost na ftv-u. :shock: Nisam mogla da vjerujem. :-) :lol:
Jel bio rile? :lol:
Ultravox

#424 Re: Federalna televizija

Post by Ultravox »

Pokušavam konzumirati ono što kupujem.
Sluđuju vijestima u kojima je više pitanja nego odgovora, reprizama repriza, starim YU filmovima, ko fol nekim "premijerama", tuc muc novinarima...
Nije mi zbog 6 KM ali kad znam da je to 100% pogrešna investicja a moram i dalje to raditi ... :x Lud, zbunjen, nenormalan!
P.S.
Uz taksu za FTV ide nervozni želudac, žgaravica, čir/Ranitidin & Apaurin = 9,60 KM bez recepta.
Još malo pa ću i šifru dobit :-) Poskupo je ovo "zadovoljstvo" :-)
StupskaBitanga

#425 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

ja sada prebacujem kanale i ja ne mogu da vjerujem
OOOO svašta
Locked