"FEDERACIJA ILI RAZLAZ"

Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

sve ce doci na svoje wrote:federacija BIH je ostatak onoga sto zlocinci velike srbije nisu mogli da okupiraju a ne volja naroda u federaciji.

Manji blentitet je ostatak onoga sto je zaustavljeno da se oslobodi 95-e.

Prema tome sadasnja podjela BIH je privremenog karaktera,a ovo sa policijom je posljednji jaci udarac ako ne i glavni za sl;amanjem genocidne tvorevine zvane rs.

to sto neki misle da je jedno potpisano za policiju,a da ce se drugo i kako ko hoce sprovoditi pisi propalo.

Dodik je jedna prodana dusa koji ce uskoro promijeniti dres.

Vec su takvi osigurali sebi mjesto u drzavnim institucijama BIH,a govore protiv BIH.

da je stanje ko 92-e nebi oni nikad prihvatili nista sto je u interesu BIH.

Pustimo ih da se jos malo izlaju.

Federacija je nastala spajanjem bošnjački kontrolisanog dijela BiH sa hrvatskom republikom Herceg-Bosnom a mnogi su osjetili njeno nastajanje.
Qwert

Post by Qwert »

mnogi su osjetili njeno nastajanje.
Kako mislis mnogi? Sta su to osjetili?
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

Qwert wrote:
mnogi su osjetili njeno nastajanje.
Kako mislis mnogi? Sta su to osjetili?
Ti si izgleda pao sa Marsa!
Qwert

Post by Qwert »

Moguce. Pa eto ne konram sta su to osjetili ili kako su osjetili...mozda me interesuje sta su to mnogi po tebi osjetili i kako? Mislim, nista ne mora.
majka

#55 ukinite sebe vragovi vraziji

Post by majka »

vi cete ukinuti srpsku republiku, ma daj da vas vidim. Hajde da vidim te junacine, samo krenite, .... Srpska republika je garant opstanka srba u bosni, i ona je dio bosne, jer uprotivnom nema bosne... citaj bivsa bosna i hercegovina .., a vi sad nastavite da se sprdate i da pleseta kako SDA svira.., pa cemo da vidimo ko ce bolje a ko gore proci..
Majmuni jedni pa zivimo u ustoj zemlji, i ako bilo ko od nas sere onda svi jedemo govna pred EU i medjunarodnom zajednicom.. tako molim vas prestanite da serete, ... jer tako nije nikom dobro u BIH.
Sa Dodikom se potpuno slazem... RS u okviru bih, jer mi smo bosanci svi, niko nije zive vrijedan ni manje vrijedan bosne, tako dosta o tome, jel srpska, hrvatska, bosnjacka.
A ova politika propasti moze samo da dovede do toga o cemu i govori, do razlaza, ili da tabamo u mjestu.
Kakvo ukidanje.
pozdrav svima
Qwert

#56 Re: ukinite sebe vragovi vraziji

Post by Qwert »

majka wrote:vi cete ukinuti srpsku republiku, ma daj da vas vidim. Hajde da vidim te junacine, samo krenite, .... Srpska republika je garant opstanka srba u bosni, i ona je dio bosne, jer uprotivnom nema bosne... citaj bivsa bosna i hercegovina .., a vi sad nastavite da se sprdate i da pleseta kako SDA svira.., pa cemo da vidimo ko ce bolje a ko gore proci..
Majmuni jedni pa zivimo u ustoj zemlji, i ako bilo ko od nas sere onda svi jedemo govna pred EU i medjunarodnom zajednicom.. tako molim vas prestanite da serete, ... jer tako nije nikom dobro u BIH.
Sa Dodikom se potpuno slazem... RS u okviru bih, jer mi smo bosanci svi, niko nije zive vrijedan ni manje vrijedan bosne, tako dosta o tome, jel srpska, hrvatska, bosnjacka.
A ova politika propasti moze samo da dovede do toga o cemu i govori, do razlaza, ili da tabamo u mjestu.
Kakvo ukidanje.
pozdrav svima
Prvo: caca ti je majmun. :oops: Drugo: ko koga rusi??? :?
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Ukinuti RS i Federaciju nego sta i oko toga nema pregovora sa nama Bosancima i Hercegovcima. BiH zatim decentralizovati i teritorijalno podijeliti na Regije i opstine. Prenesi ovo svojim haverima, Dodiku, SDS-u, SDA-u i HDZ-u.

Pozdrav Bosanci i Hercegovci :-D
sve ce doci na svoje

#58 Re: ukinite sebe vragovi vraziji

Post by sve ce doci na svoje »

majka wrote:vi cete ukinuti srpsku republiku, ma daj da vas vidim. Hajde da vidim te junacine, samo krenite, .... Srpska republika je garant opstanka srba u bosni, i ona je dio bosne, jer uprotivnom nema bosne... citaj bivsa bosna i hercegovina .., a vi sad nastavite da se sprdate i da pleseta kako SDA svira.., pa cemo da vidimo ko ce bolje a ko gore proci..
Kakvo ukidanje.
pozdrav svima

Radi se o velikoj zamjeni teza.

Rusenje rs mora biti propraceno paralelno i rusenjem federacije BIH.

Rusenje rs-e nije rusenje prava naroda koji zive u njoj,nego rusenja sistema vladavine koji hara tim entitetom.

Ustav rs se kosi sa svim civilizovanim normama i pravima(vazi i za federaciju isto).

Po sadasnjim ustavima entiteta nemoze niko u rs-u biti prijesednik entiteta ako nije srbin i obratno u feder.

Kad se ustavi entiteta i drzave BIh usklade sa svjetskim i evropskim standardima,postijanje istih ce postati suvisno.

Rs i federaciju ce unistiti savremeni tokovi zivota.

Postavlja se pitanje sta je razlika izmedu rs i federacije.

Razlika je u tome rs nepostuje prava drugih naroda,naziv entiteta je samim imenom degradirajuci i iritirajuci za ostale narode i ono glavno protiv su drzave BIH.

Dok je federacija slicna rs-u stim da veci dio stanovnistva podrzava i stiti interese drzave BIH.

Zakljucak.

Postojanje entiteta je prijetnja opstanku drzave BIH,jer su i stvoreni da se unisti BIH.

Nikad nece paralelno funkcionirati i drzava BIH i entiteti.

BIH mora biti normalna drzava kao i sve ostale ili?
sve ce doci na svoje

#59 Re: ukinite sebe vragovi vraziji

Kakvo ukidanje.
pozdrav svima

Radi se o velikoj zamjeni teza.

Rusenje rs mora biti propraceno paralelno i rusenjem federacije BIH.

Rusenje rs-e nije rusenje prava naroda koji zive u njoj,nego rusenja sistema vladavine koji hara tim entitetom.

Ustav rs se kosi sa svim civilizovanim normama i pravima(vazi i za federaciju isto).

Po sadasnjim ustavima entiteta nemoze niko u rs-u biti prijesednik entiteta ako nije srbin i obratno u feder.

Kad se ustavi entiteta i drzave BIh usklade sa svjetskim i evropskim standardima,postijanje istih ce postati suvisno.

Rs i federaciju ce unistiti savremeni tokovi zivota.

Postavlja se pitanje sta je razlika izmedu rs i federacije.

Razlika je u tome rs nepostuje prava drugih naroda,naziv entiteta je samim imenom degradirajuci i iritirajuci za ostale narode i ono glavno protiv su drzave BIH.

Dok je federacija slicna rs-u stim da veci dio stanovnistva podrzava i stiti interese drzave BIH.

Zakljucak.

Postojanje entiteta je prijetnja opstanku drzave BIH,jer su i stvoreni da se unisti BIH.

Nikad nece paralelno funkcionirati i drzava BIH i entiteti.

BIH mora biti normalna drzava kao i sve ostale ili?
dizZaster

#60 Re: ukinite sebe vragovi vraziji

Post by dizZaster »

Kakvo ukidanje.
pozdrav svima
Bosancima i Hercegovcima najbolje odgovara unitarizacija republike BiH :) "JEDAN COVJEK- JEDAN GLAS" :) To je gradjanska opcija.
Na zalost to ce biti dugotrajan proces :( Tome se najvise protive nacionalisti iz srpskog i hrvatskog naroda :(
genocidnu tvorevinu ce ukinuti internacionalni sud pravde :)
pojedinci kao "majka" sad bi da budu srbi ili u datim momentima bosanci :? :? :D
sve ce doci na svoje

onog dana kad bosanski srbi i hrvati budu prestali biti interesni dio hrvatske i srbije,zbog njihovog napredka u evropu i svijet,tada ce poceti da se stvara normalna drzava BIH.

A to je uskoro.

Mijenjanje dresova vec je pocelo.
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

rehaktor wrote:
gavrilo wrote:
rehaktor wrote:gavro, ne kaki... bas sam ti lijepu paralelu genocidnoj tvorevini napravio... ili mislis da je r. mrska tekovina herojske borbe golorukog srpskog naroda?
nebitno kakva je to tvorevina (koja se moze da ukine, ako pitas dejvia ili mene), ti dijelis narod na ljude i "srbe", i zato nemoj ti nesto da kakis o bosni i bosanskom duhu kada ti nemas ni b od bosne u sebi.

posle svih uvreda na forumu nije mi palo na pamet da vrijedjam bosnjake i stigmatizujem/demonizujem cijeli narod, nego sam iskljucivo napadao tu osobu. kao sada tebe...
nemam ni ja nista protiv srba kojima ne smeta da zive s ljudima, samo protiv onih koji najradije zive samo sa srbima, a tu svoju zelju vojskom i silom ostvarise... kontash
nemam ja nista ni protiv tebe ni crocketa... nemam ja nista ni protiv srba... ja sam ti bosanac od b do c
Nemaš ništa protiv Srba u FBiH jer su oni po običaju lojalni jer moraju biti. Prilagođavaju se onome ko je većina. Hajde neka nešto kažu a da to ne odgovara bošnjačkim nacionalistima. Šta misliš kako bi prošli? Ne kažem da u RS-u nema ima ekstremista ima ih ali ni Federacija ne oskudijeva njima. Ima ih čak i među Bošnjacima a pogotovo među Hrvatima i to hercegovačkim, bosanski nisu ni približno ekstremni kao južna braća. U RS-u ima normalnih ljudi kojima je politike preko qrca samo što ti to ne znaš. Tebi je svako ko živi u RS-u fašista. Znaš da ima dosta njih što u RS nisu došli svojom voljom. Tu ne mislim na Srbe iz Dobrinje koji su spaljivali stanove krajem 1995. nego Srbe protjerane sa teritorije današnje FBiH uglavnom su to područja koja su bila pod kontrolom HVO-a, kao i dijelova zapadne Bosne pod kontrolom ARBiH a ima ih iz Sarajeva. Trebinje je puno sarajevskih i mostarskih Srba. Da se malo provozaš po Federaciji danas da vidiš koliko je "čista". Slažem se da je nakon rata bilo mijenjanja stanova i uglavnom zbog sigurnosti jer se svako osjeća sigurnije sa svojima i kada ne mora strahovati da ćemu se nešto dogoditi ako se nekome ko predstavlja većinu ćefne bilo da se radi o FBiH ili RS-u. Više napada jeste bilo u RS-u dok u FBiH Mostar drži rekord u broju postavljenih bombi u stanovima povratnika. Poslijednji slučaj se dogodio mislim prošle ili pretprošle godine u naselju Centar 2 a da slučaj prije njega nikada nije rješen.
sve ce doci na svoje

Davy Crockett wrote:
rehaktor wrote:
gavrilo wrote: nebitno kakva je to tvorevina (koja se moze da ukine, ako pitas dejvia ili mene), ti dijelis narod na ljude i "srbe", i zato nemoj ti nesto da kakis o bosni i bosanskom duhu kada ti nemas ni b od bosne u sebi.

posle svih uvreda na forumu nije mi palo na pamet da vrijedjam bosnjake i stigmatizujem/demonizujem cijeli narod, nego sam iskljucivo napadao tu osobu. kao sada tebe...
nemam ni ja nista protiv srba kojima ne smeta da zive s ljudima, samo protiv onih koji najradije zive samo sa srbima, a tu svoju zelju vojskom i silom ostvarise... kontash
nemam ja nista ni protiv tebe ni crocketa... nemam ja nista ni protiv srba... ja sam ti bosanac od b do c
Nemaš ništa protiv Srba u FBiH jer su oni po običaju lojalni jer moraju biti. Prilagođavaju se onome ko je većina. Hajde neka nešto kažu a da to ne odgovara bošnjačkim nacionalistima. Šta misliš kako bi prošli? Ne kažem da u RS-u nema ima ekstremista ima ih ali ni Federacija ne oskudijeva njima. Ima ih čak i među Bošnjacima a pogotovo među Hrvatima i to hercegovačkim, bosanski nisu ni približno ekstremni kao južna braća. U RS-u ima normalnih ljudi kojima je politike preko qrca samo što ti to ne znaš. Tebi je svako ko živi u RS-u fašista. Znaš da ima dosta njih što u RS nisu došli svojom voljom. Tu ne mislim na Srbe iz Dobrinje koji su spaljivali stanove krajem 1995. nego Srbe protjerane sa teritorije današnje FBiH uglavnom su to područja koja su bila pod kontrolom HVO-a, kao i dijelova zapadne Bosne pod kontrolom ARBiH a ima ih iz Sarajeva. Trebinje je puno sarajevskih i mostarskih Srba. Da se malo provozaš po Federaciji danas da vidiš koliko je "čista". Slažem se da je nakon rata bilo mijenjanja stanova i uglavnom zbog sigurnosti jer se svako osjeća sigurnije sa svojima i kada ne mora strahovati da ćemu se nešto dogoditi ako se nekome ko predstavlja većinu ćefne bilo da se radi o FBiH ili RS-u. Više napada jeste bilo u RS-u dok u FBiH Mostar drži rekord u broju postavljenih bombi u stanovima povratnika. Poslijednji slučaj se dogodio mislim prošle ili pretprošle godine u naselju Centar 2 a da slučaj prije njega nikada nije rješen.

Zato i stvaramo jedinstvenu policiju da se takvi slucajevi rijese.

Gradanin u rs i federaciji se mora prvo osjecati gradaninom BIh,a tek poslije entiteta,kantona,regije itd.
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

sve ce doci na svoje wrote:
Davy Crockett wrote:
rehaktor wrote: nemam ni ja nista protiv srba kojima ne smeta da zive s ljudima, samo protiv onih koji najradije zive samo sa srbima, a tu svoju zelju vojskom i silom ostvarise... kontash

Zato i stvaramo jedinstvenu policiju da se takvi slucajevi rijese.

Gradanin u rs i federaciji se mora prvo osjecati gradaninom BIh,a tek poslije entiteta,kantona,regije itd.

Gradanin u rs i federaciji se mora prvo osjecati gradaninom BiH

Na tome se najmanje radi.,
sve ce doci na svoje

pa radi se , uskoro nece biti onog"zaustavili me federalci(narodno ustase) ili srpska policija(cetnici)"

uskoro ce biti samo policija i cao.
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

Qwert wrote:Moguce. Pa eto ne konram sta su to osjetili ili kako su osjetili...mozda me interesuje sta su to mnogi po tebi osjetili i kako? Mislim, nista ne mora.
Da si živio na području koje se zvalo Herceg-Bosna da si bio u koži Srbima iz doline Neretve osjetio bi ti ili protjerivanje ili Dretelj, ili čak "informativne razgovore" a dobar dio onih što su odvedeni nikada se nisu vratili. Za sve neupućene: Dretelj je otvoren 1992. kao logor za Srbe a godinu dana nakon toga je nastavljena hrvatska agresija i dalji tok događaja je svima dobro poznat a 1993. pored Dretelja otvoreni su i logori na Helidromu i u Stocu.
majka

Post by majka »

koliko je muslimanima stalo do zajednickog zivota pokazujete tako sto opet sve ide iz pocetka: sve glavne ulice, trgovi,u svim gradovima federacije, u Zenici, Tuzli, Bihacu, Sarajevu,pa cak i nas medjunarodni aerodrom dobija ime Alija Izetbegovic!?????
gdje je tu ravnopravnost?
ma daj te vise, ... vi nepostujete ni srbe ni hrvate odkako vam SDA vodi politiku.
Moji u rodbini nisu nikad glasali za SDS, imam najbolje prijatelje medju muslimanima al to je nekolicina. Vecina me vidi kao cetnika zato sto sam srbin. A to sam bio i uvijek cu biti koliko god to nekim smetalo.
Da postoji bar neki konsenzus medju nasih 3 naroda da se svakom nesto ugodi, bosna bi mogla imati zajednicku buducnost i prosperitet.
To znaci da srbi prihvate bosnu za svoju zemlju, hrvati isto tako, nema menjanja drzavnih granica, i federalno uredjenje gdje srbi i hrvati i muslimani imaju svoje federalne jedinice, citaj bosnjacku republiku, hercegbosnu i republiku srpsku.
Ostaje pitanje ovlasti tih jedinica, licno mislim da opstinske vlasti bi trebale da imaju znacajne ovlasti i time decentralizovati zemlju.
Kad bi o tome imali konsenzus, mogli bi se ujediniti i skinuti ove glavonje sa vlasti, HDZ/SDS/SDA i time izbjeci dalje razbijanje zemlje, na svim planovima, ekonomskim, politickim itd.
Tako nebi nikad vise nasi parkovi, ulice, aerodrumi, skole nosili pogrbne nazive ili nazive koje vrijedjaju druge. Umjesto trg Alije, zasto ne Trg ruza, ulica maslacaka, ili neke muzicare, pisce, zar su stvarno politicari zasluzni da im se daju ta imena.?!
Ovu promjenu,reformu u policiji, treba primjeniti i na nazive skola, ulica, trgova.

Eto toliko.
rehaktor

Post by rehaktor »

Davy Crockett wrote:
Qwert wrote:Moguce. Pa eto ne konram sta su to osjetili ili kako su osjetili...mozda me interesuje sta su to mnogi po tebi osjetili i kako? Mislim, nista ne mora.
Da si živio na području koje se zvalo Herceg-Bosna da si bio u koži Srbima iz doline Neretve osjetio bi ti ili protjerivanje ili Dretelj, ili čak "informativne razgovore" a dobar dio onih što su odvedeni nikada se nisu vratili. Za sve neupućene: Dretelj je otvoren 1992. kao logor za Srbe a godinu dana nakon toga je nastavljena hrvatska agresija i dalji tok događaja je svima dobro poznat a 1993. pored Dretelja otvoreni su i logori na Helidromu i u Stocu.
ja ne kazem da su se srbi bajno proveli, posebno s hrvatima na pocetku rata...
ono sto ja zelim reci, a ti se ne moras sloziti sa mnom, jeste da su bosnjaci mnogo bolje tretirali (i danas tretiraju) srbe nego sto su srbi tretirali ili danas tretiraju bosnjake... zato je mrska neodrziva, zato bosnjaci nikada nece vjerovati srbima iz republike mrske... znaju bosnjaci kako je mrska nastala, pa mi svaki onaj koji je voli i zalaze se za nju djeluje kao krvnik... davy, ako ti volis mrsku i ti si mi krvnik... eto, tako ti je to
MedoX

Post by MedoX »

Na pitanja ovog tipa obicno odgovaram isto... Bosna i Hercegovina u svojim granicima ili ce nesto protresti Banja Luku,a vjerujte to nece biti zemljotres... :lol:
rehaktor

Post by rehaktor »

majka wrote:koliko je muslimanima stalo do zajednickog zivota pokazujete tako sto opet sve ide iz pocetka: sve glavne ulice, trgovi,u svim gradovima federacije, u Zenici, Tuzli, Bihacu, Sarajevu,pa cak i nas medjunarodni aerodrom dobija ime Alija Izetbegovic!?????
ma daj te vise, ... vi nepostujete ni srbe ni hrvate odkako vam SDA vodi politiku.
Moji u rodbini nisu nikad glasali za SDS, imam najbolje prijatelje medju muslimanima al to je nekolicina. Vecina me vidi kao cetnika zato sto sam srbin. A to sam bio i uvijek cu biti koliko god to nekim smetalo.
Da postoji bar neki konsenzus medju nasih 3 naroda da se svakom nesto ugodi, bosna bi mogla imati zajednicku buducnost i prosperitet.
To znaci da srbi prihvate bosnu za svoju zemlju, hrvati isto tako, nema menjanja drzavnih granica, i federalno uredjenje gdje srbi i hrvati i muslimani imaju svoje federalne jedinice, citaj bosnjacku republiku, hercegbosnu i republiku srpsku.
Ostaje pitanje ovlasti tih jedinica, licno mislim da opstinske vlasti bi trebale da imaju znacajne ovlasti i time decentralizovati zemlju.
Kad bi o tome imali konsenzus, mogli bi se ujediniti i skinuti ove glavonje sa vlasti, HDZ/SDS/SDA i time izbjeci dalje razbijanje zemlje, na svim planovima, ekonomskim, politickim itd.
Tako nebi nikad vise nasi parkovi, ulice, aerodrumi, skole nosili pogrbne nazive ili nazive koje vrijedjaju druge. Umjesto trg Alije, zasto ne Trg ruza, ulica maslacaka, ili neke muzicare, pisce, zar su stvarno politicari zasluzni da im se daju ta imena.?!
Ovu promjenu,reformu u policiji, treba primjeniti i na nazive skola, ulica, trgova.

Eto toliko.
majka... da li si ti za to da se ukine republika mrska?
evo, ukinimo republiku mrsku i sda... valja li ovako...
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

majka wrote:koliko je muslimanima stalo do zajednickog zivota pokazujete tako sto opet sve ide iz pocetka: sve glavne ulice, trgovi,u svim gradovima federacije, u Zenici, Tuzli, Bihacu, Sarajevu,pa cak i nas medjunarodni aerodrom dobija ime Alija Izetbegovic!?????

Eto toliko.
ne ide to nikako. znas sto? zato sto bi ti da pamtis do bitke na kosovu a onda se cudis sto mi pamtimo 15 godina unatrag... sta ces, nisai glasao za sds ali nisi nista ni ucinio da ih sprijecis. stoga patis. u hagu si npr kriv i ako si znao da se nesto radi a nisi nista poduzeo da to sprijecis. sorry frendu ali srbi i hrvati iz bih su sami sebe doveli u poziciju da su u vlastitoj zemlji manjina. neka se odu zaliti vodjama u beograd i zagreb, bosnjaci sa tim nemaju nikakve veze.

eto toliko.
majka

Post by majka »

hehe... uredu, jebiga , covjek pokusava da nadje neku zajednicku al vidim da neide..., bosna ima svijetlu buducnost..al u panjevima.
Sta to ja nisam nista poduzeo,,, a sta da poduzmem, kad i medju muslimanima vlada mrznja i strah... kome da se normalan covjek osloni u nenormalnoj zemlji.

boga pitaj kad ce bosna ako ikad izaci iz mraka.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

majka wrote:hehe... uredu, jebiga , covjek pokusava da nadje neku zajednicku al vidim da neide..., bosna ima svijetlu buducnost..al u panjevima.
Sta to ja nisam nista poduzeo,,, a sta da poduzmem, kad i medju muslimanima vlada mrznja i strah... kome da se normalan covjek osloni u nenormalnoj zemlji.

boga pitaj kad ce bosna ako ikad izaci iz mraka.
:-D @ majka, ne smijes biti pesimista, destruktivan i pasivan kao RS. Moras biti aktivan i konstruktivan a da bi to bio moras raditi aktivno na ukidanju RS odmah i sada :-D To je jedini preduslov da svim gradjanima bude bolje i kako ti kazes svjetlija buducnost :bih:
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

rehaktor wrote:
Davy Crockett wrote:
ja ne kazem da su se srbi bajno proveli, posebno s hrvatima na pocetku rata...
ono sto ja zelim reci, a ti se ne moras sloziti sa mnom, jeste da su bosnjaci mnogo bolje tretirali (i danas tretiraju) srbe nego sto su srbi tretirali ili danas tretiraju bosnjake... zato je mrska neodrziva, zato bosnjaci nikada nece vjerovati srbima iz republike mrske... znaju bosnjaci kako je mrska nastala, pa mi svaki onaj koji je voli i zalaze se za nju djeluje kao krvnik... davy, ako ti volis mrsku i ti si mi krvnik... eto, tako ti je to
Ako se RS ukine neka budu regije. Nekih 15 regija na nivou BiH i zabrana rada trojnoj koaliciji i njihovim partnerima a onda da vraćaju svaki fenig koji su maznuli.

Osim ukoliko se ti ne zalažeš za ukidanje RS-a i SDS a zadržao bi SDA i SBiH. Ili sve ili ništa! Biraj!
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

_BaykoNoor_ wrote:

Eto toliko.
ne ide to nikako. znas sto? zato sto bi ti da pamtis do bitke na kosovu a onda se cudis sto mi pamtimo 15 godina unatrag... sta ces, nisai glasao za sds ali nisi nista ni ucinio da ih sprijecis. stoga patis. u hagu si npr kriv i ako si znao da se nesto radi a nisi nista poduzeo da to sprijecis. sorry frendu ali srbi i hrvati iz bih su sami sebe doveli u poziciju da su u vlastitoj zemlji manjina. neka se odu zaliti vodjama u beograd i zagreb, bosnjaci sa tim nemaju nikakve veze.

eto toliko.
Srbi i Hrvati nisu nikakva manjina nego konstitutivni narodi. Srbi, Hrvati i Bošnjaci jesu manjine na određenim teritorijama jer neki od naroda je u većini. Tako je bilo i ranije. I da ima 7% Hrvata iako ih ima duplo više(po fadilu) oni su konstitutivni narod u BiH i imaće sva prava kao i druga 2. sviđalo se to nekome ili ne.
Post Reply