FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#49051 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Za Alvesa tvrde da postoji klauzula koja ga oslobadja u slucaju povoljne ponude. Klub oslobadja 8 miliona neto.
skenderija04

#49052 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Sreca pa znamo za koga radi Braida :D :D :D :D
MyTao

#49053 Re: FC Barcelona

Post by MyTao »

Vertig0 wrote:When Barcelona U15's captain came up against PSG U15's captain. :lol:
Image
:lol: :lol: jos ga tjesi...
Distortion

#49054 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Klub je rekao da Mascherano nije na prodaju. Cini mi se da je ovaj novinar iz spanskog Daria.

@Vertig0 citao sam da je navodno bila ponuda koja je odbijena. Upitno je to ali eto novine se prodaju. Mislim da je Messi najveci zagovornik da se Dybaa dovede.

Neki talijanski novinar tvrdi da ce Pjanic zavrsit u Barceloni. Pjanicev agent treba da putuje u Barcelonu.
skenderija04

#49055 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Distortion wrote:Klub je rekao da Mascherano nije na prodaju. Cini mi se da je ovaj novinar iz spanskog Daria.

@Vertig0 citao sam da je navodno bila ponuda koja je odbijena. Upitno je to ali eto novine se prodaju. Mislim da je Messi najveci zagovornik da se Dybaa dovede.

Neki talijanski novinar tvrdi da ce Pjanic zavrsit u Barceloni. Pjanicev agent treba da putuje u Barcelonu.
Klub nista nije demantovao :D :D :D :D Jedini ko demantuje danas sve je Mundo Deportivo koji je cijeli dan u autu.

Idemo redom:
- Alves navodno ima klauzulu da ove godine moze ici dzaba. Produzenje koje je Barto potpisao nakon triplete , i pred izbore. Alves u Barceloni zaradjuje 8 miliona cisto. U Juventusu ce dobiti tri godine ugovora i bonus za slobodnog igraca. Barcelona oslobadja ogromnu svotu kojom ce amortizovati produzenja Neymara i Busquetsa koji su prioritet. Ne smije po statutu probiti 70% budzeta za plate. Dakle, ovo za Alvesa ima smisla.
- Mascherano je mutniji slucaj. On ima uslovnu robiju :D . Navodno zeli da bjezi iz Spanije glavom bez obzira. Ovo jos treba sacekati jer nije sve uvezano u novinarskoj prici.

Sto se tice medija, ovdje se igra kredibilitet. Ovaj decko, Gerard Romero, nije budala. Danas se bacio sa treceg sprata, na glavu, bez mreze. Valjda nije duduk da se provaljuje bez veze. Ne radi za medije koji traze par klikova.
skenderija04

#49056 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Uprava je znala za klauzulu, tako da imaju zamjenu. Ako ne, nema frke, tu je Douglas a i Montoya sa moze vratiti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
omar little

#49057 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

aman majko, bukvalno sezona samo sto je zavrsila tracerska oluja tuta forca ide. ko ce prezivjeti ljeto. tacno da covjek sa sjetom gleda na one sezone bana. :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#49058 Re: FC Barcelona

Post by un1ted »

Pa vecina transfera ce se zavrsiti prije EP, tako da nista nije cudno sto su sada aktivirane price.
LSD

#49059 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Uprava je znala za klauzulu, tako da imaju zamjenu. Ako ne, nema frke, tu je Douglas a i Montoya sa moze vratiti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Skenderija, ti si ozbiljan forumaš....budimo realni, vecina simpatizera Barce jedva ceka da vidi leđa Alvesu :mrgreen: :-) da se ne lažemo.
skenderija04

#49060 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:Uprava je znala za klauzulu, tako da imaju zamjenu. Ako ne, nema frke, tu je Douglas a i Montoya sa moze vratiti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Skenderija, ti si ozbiljan forumaš....budimo realni, vecina simpatizera Barce jedva ceka da vidi leđa Alvesu :mrgreen: :-) da se ne lažemo.
Ovdje Alves nije problem . Neka mu je sretno i vjecno hvala. Problem je sto se sve improvizuje. Vidis kako sve na kraju ispliva. Ovaj prošlogodišnji ugovor je bio čisto skidanje gaca pred Danijem radi bana. Hej, 8 miliona i besplatan izlaz :mrgreen:
Mascherano gotovo ista stvar, dokurcilo proganjanje po sudovima.

A sad da vidimo kako to rade Robert i Lucho. 60 miliona je malo.Mozda onaj Sidnei i nije lavor :mrgreen:
LSD

#49061 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:
Ovdje Alves nije problem . Neka mu je sretno i vjecno hvala. Problem je sto se sve improvizuje. Vidis kako sve na kraju ispliva. Ovaj prošlogodišnji ugovor je bio čisto skidanje gaca pred Danijem radi bana. Hej, 8 miliona i besplatan izlaz :mrgreen:
Mascherano gotovo ista stvar, dokurcilo proganjanje po sudovima.

A sad da vidimo kako to rade Robert i Lucho. 60 miliona je malo.Mozda onaj Sidnei i nije lavor :mrgreen:
Kolike su bile godišnje plate Alvesa i Mascherana :mrgreen: to je vrlo bitno u citavoj prici.
Skidaju se sa klupske sise i ta lova se usmjerava na ove ugovore za Neymara i Busquetsa....znam da grubo zvuci, ali to je tako u današnjem fudbalu jbg.
Ne treba zaboraviti da oni imaju po 32 i 33 godine i da nece biti bolji :wink: realno.... mislim da ce Enrique ovo ljeto podmladiti defanzivu tima, kupiti neke mlađe igrace za buducnost ili možda ispromovisati nešto iz omladinskog pogona.
Treba krenuti u remont odbrane, što da ne ovo ljeto.

Idu za njima i Adriano, Mathieu, Vermalen....ode to niz lijehe :mrgreen:
skenderija04

#49062 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
Kolike su bile godišnje plate Alvesa i Mascherana :mrgreen: to je vrlo bitno u citavoj prici.
Skidaju se sa klupske sise i ta lova se usmjerava na ove ugovore za Neymara i Busquetsa....znam da grubo zvuci, ali to je tako u današnjem fudbalu jbg.
Ne treba zaboraviti da oni imaju po 32 i 33 godine i da nece biti bolji :wink: realno.... mislim da ce Enrique ovo ljeto podmladiti defanzivu tima, kupiti neke mlađe igrace za buducnost ili možda ispromovisati nešto iz omladinskog pogona.

To je kljuc. Ovih 8 miliona idu Neymaru direktno :D Sve je to tacno.

Neka, ako misle da podmladjuju neka to i naprave. Ali stari, i sljedece sezone bice isto MSN Pique,Busquets Iniesta i hamali. E tim hamalima treba dobro pregledati zube i da budu jeftini.
Mene je vise strah jedne druge situacije: Sta cemo ako se Iniesta povriedi ili padne u formi? E onda smo ugasili!
LSD

#49063 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:

To je kljuc. Ovih 8 miliona idu Neymaru direktno :D Sve je to tacno.

Neka, ako misle da podmladjuju neka to i naprave. Ali stari, i sljedece sezone bice isto MSN Pique,Busquets Iniesta i hamali. E tim hamalima treba dobro pregledati zube i da budu jeftini.
Mene je vise strah jedne druge situacije: Sta cemo ako se Iniesta povriedi ili padne u formi? E onda smo ugasili!
Ja mislim da ce umjesto Alvesa uletiti Vidal, logicno jel....vjerovatno ce dovesti i nekog backupa jeftino. Mislim da desni bek nije toliki problem.
E sad stoperi, trebat ce dva....znamo da je Zubi doveo Vermalena i Mathieua da odrade dvije sezone i vozdra, francuz je solidno krpio zadnju liniju ove dvije sezone, Vermalen manje-više i to je to, vrijeme za rastanak...e sad trebaju prava dva stopera, nakon eventualnog odlaska Mascherana - dakle, pravi ispit za Roberta.
Takođe, ocekujem po jedno pojacanje u vezi i napadu.
skenderija04

#49064 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
Ja mislim da ce umjesto Alvesa uletiti Vidal, logicno jel....vjerovatno ce dovesti i nekog backupa jeftino. Mislim da desni bek nije toliki problem.
E sad stoperi, trebat ce dva....znamo da je Zubi doveo Vermalena i Mathieua da odrade dvije sezone i vozdra, francuz je solidno krpio zadnju liniju ove dvije sezone, Vermalen manje-više i to je to, vrijeme za rastanak...e sad trebaju prava dva stopera, nakon eventualnog odlaska Mascherana - dakle, pravi ispit za Roberta.
Takođe, ocekujem po jedno pojacanje u vezi i napadu.
Stari, pocinje spektakl. Danas izmedju bombe i bombe nismo prokomentarisali dvije vijesti koje prodjose onako...nezapazeno.

1. Menadzer Brava je bio na stadionu i razgovarao je sa upravom. Ako ode, ter Stegen brani sve i Masip donosi vodu ili ce traziti novog za klupe?
2. Denis Suarez za Radio Marcu otvoreno rece da je fino to da sevrati u Barcelonu, ali da zeli prije bilo kakve odluke da razgovara sa trenerima jer zaboga, mora imati neku vrstu garancije da ce dobiti minute. Nije mi se svidio nastup.

Odbrana. Vermaelen i Bartra idu. Mascherano je tema koju ja jos ne bi zatvorio. Mathieu je meni gotivan tip koji je odradio sve kako treba 20 miliona, dvije korektne sezone. Ali ne mozes racunati na njega. Jadni Mathie istrcao dva sprinta u nedjelju eno ga sa upalom misica ne trenira sa Francuskom :D
Znaci dvojica. Jedan mladi i jedan iskusniji ili viddjeniji. Vec dva dana se spominje Blind na koga Mou izgleda ne racuna. I ne bi bio toliko skupp

Sredina: Neko da odmjeni busquetsa 15 utakmica. Prve dvije tri runde kupa, onih 3-4 glupe tekme lige u Barceloni koje nisu opasne, ...Samper? Sergi Ro?
I jedan tehnicar jer ako Iniesta rikne ili padne u formi, ostaje jedino Messi .

Za napadaca me bas briga.
sizifinho

#49065 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Reus!!!!!
skenderija04

#49066 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Opa, sad ni Alves ne ide :D :D :D :D

Progovorila je gospodja bivsa supruga i sadasnji menadzer. Dakle tacno je, postoji klauzula da moze ici dzaba, ali takodje postoji i klauzula prema kojoj Alves u slucaju da odigla +50% tekmi sljedece sezone automatski dobija jos jednu godinu. :D :D :D :D :D

Ne odrice se Dani tako lako tih 8 miliona po sezoni :izet: :izet: :izet:
p206

#49067 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

skenderija04 wrote:Opa, sad ni Alves ne ide :D :D :D :D

Progovorila je gospodja bivsa supruga i sadasnji menadzer. Dakle tacno je, postoji klauzula da moze ici dzaba, ali takodje postoji i klauzula prema kojoj Alves u slucaju da odigla +50% tekmi sljedece sezone automatski dobija jos jednu godinu. :D :D :D :D :D

nek prepise Vidalu bar 2 miliona zasluzio je zbog ocajne forme
omar little

#49068 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija04 wrote:Opa, sad ni Alves ne ide :D :D :D :D

ko mu dade takav ugovor, bokte, sta su ti barcini advokati skolu u travniku zavrsavali :-) sunce ti poljubim, lik je dobio sta je htio, mjesec i zvijezde. kako ih je ucijenio velemajstorski zbog bana. odigra pet vrhunskih tekmi po sezoni ostalo kelja po terenu, a milijuni kapaju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#49069 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Alves car :mrgreen: mada sumnjam da je to njegovo djelo, kad ga vidis kako se oblaci, tesko mi to ide s nekom velikom pamecu....ocito ima odlicnog menadzera i advokata iza sebe.
U jednoj Barco covjek odlucuje hoce li ostati ili ide :shock: rijetko vidjeno :thumbup: jos nije uopste jedan od glavnih igraca, pa da kazes da mu se moze.
HB_BHF

#49070 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Alves i Masche u Juve. Bellerin u barcu
Jedan dan jedno, drugi dan drugo :D.

Image
tufahija12345

#49071 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Sta ba pisete o Alvesu ko da je Avdija Vrsajevic. Lik odlican. Napravi ponekad pogresku, zajebe nesto...boze moj, brazilac je. Pogledajte kakvi su drugi ofanzivni bekovi. Al dobro, tek cete ga cijenit kad ode. Kad pocnu dolazit razni padobranci. Ona proslogodisnja procjena protiv Bajerna da krene naprijed, uzme loptu rafinji i doda je messiju...maestralno, savrseno, prelomilo utakmicu.
Vertig0

#49072 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

I meni vala mnogi idu na zivce u vezi Danija. Pa i pored svega opet je jedan od najboljih igraca na svojoj poziciji.
Tito_i_Partija

#49073 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Gdje idu Bartra i Vermaelen?

I ovo za Alvesa i njegovu bivsu zenu prvi put cujem, bas nekako interesantan aranzman. Ako ne ide u spavacoj, probaj preko biznisa. :D
skenderija04

#49074 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Image
Crvena Tifoza

#49075 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

skenderija04 wrote:Image

Uffff :thumbup:

Vratile se vertikalne linije. 8-)
Post Reply