FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
popokatepetl_com

#16701 Re: FC Barcelona

Post by popokatepetl_com »

Obicna laz je to da je ovakav sistem glasanja uvijek bio. Ovakav sistem je usvojen 2010 kad su se spojili Fifa igrac godine i Balon d Or i sad masa novinara, kapitena, selektora iz svih zemalja clanica FIFE glasa za tim i igraca godine. Da li se manipulisalo glasovima? Ne znam, da se moze manipulisati moze se. Posto je Balon d Or uvijek bio "jaci" od ovog fifinog izbora ja pricam o njemu i takav sistem glasanja kao sada prije nije bio stoga se nemaju sta dovoditi u pitanje izbori prije 2010 godine.
skenderija04

#16702 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

popokatepetl_com wrote:Obicna laz je to da je ovakav sistem glasanja uvijek bio. Ovakav sistem je usvojen 2010 kad su se spojili Fifa igrac godine i Balon d Or i sad masa novinara, kapitena, selektora iz svih zemalja clanica FIFE glasa za tim i igraca godine. Da li se manipulisalo glasovima? Ne znam, da se moze manipulisati moze se. Posto je Balon d Or uvijek bio "jaci" od ovog fifinog izbora ja pricam o njemu i takav sistem glasanja kao sada prije nije bio stoga se nemaju sta dovoditi u pitanje izbori prije 2010 godine.
Sve se moze dovesti u pitanje kada nema jasnog kriterija. Glasovi su i sada odlucujuci kao sto su bili i prije spajanja nagrade. Sada glasaju selektori,kapiteni i novinari a prije su glasali dopisnici France Football-a. Isto kao sto sada neki osporavaju Mesija tako se raspravljalo zasto je trecu loptu dobio Platini a ne Shuster i zasto su je dali Papinu a ne Savicevicu. Tada se govorilo da je to Francuska nagrada. Prije je bila nagrada fudbalskog casopisa a danas je glamurozna dodjela Fifinog trofeja. Sve u svemu, zabava koja bar meni nista ne znaci
Zmijuga loma

#16703 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Kako nema kriterija kad je kriterij jasan da jasniji ne može biti - broj glasova. Drugi par čarapa je koje kriterije koristi glasač neposredno kod glasanja.
skenderija04

#16704 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Zmijuga loma wrote:Kako nema kriterija kad je kriterij jasan da jasniji ne može biti - broj glasova. Drugi par čarapa je koje kriterije koristi glasač neposredno kod glasanja.
Glasanje je nacin odlucivanja. Kriterij je nesto sasvim drugo.Kao na Eurosongu: Meni se svidja pjesma,zemljak mi je, koka je vrhunska i vrijedi glasati za nju, frajer ima dobar glas......To su kriteriji. Opet kazem, Messi je dobio ali meni su vazniji golovi u Ligi Sampiona koje je postigao protiv Reala ili Uniteda od zlatne lopte.
Obuca9

#16705 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Da vas Messi vidio kako se "borite" za njega, pravo bi bio ponosan. Možda bi vam i paket poslao.
R9..

#16706 Re: FC Barcelona

Post by R9.. »

Obuca9 wrote:Da vas Messi vidio kako se "borite" za njega, pravo bi bio ponosan. Možda bi vam i paket poslao.
:thumbup:
i poster 120cmx60cm u prirodnoj velicini :run:
pakica_

#16707 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

R9.. wrote:
Obuca9 wrote:Da vas Messi vidio kako se "borite" za njega, pravo bi bio ponosan. Možda bi vam i paket poslao.
i poster 120cmx60cm u prirodnoj velicini :run:
tako mali, a opet najveci :P
Zmijuga loma

#16708 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

skenderija04 wrote:
Zmijuga loma wrote:Kako nema kriterija kad je kriterij jasan da jasniji ne može biti - broj glasova. Drugi par čarapa je koje kriterije koristi glasač neposredno kod glasanja.
Glasanje je nacin odlucivanja. Kriterij je nesto sasvim drugo.Kao na Eurosongu: Meni se svidja pjesma,zemljak mi je, koka je vrhunska i vrijedi glasati za nju, frajer ima dobar glas......To su kriteriji. Opet kazem, Messi je dobio ali meni su vazniji golovi u Ligi Sampiona koje je postigao protiv Reala ili Uniteda od zlatne lopte.
Poređenje sa Eurosongom je vrlo dobro i ilustruje koliko je besmisleno uopšte polemisati o rezultatu takvog natjecanja. Rezultat je stav većine i to je to, suvišno je kasnije pričati da je trebao pobijediti Iniesta ili Hari. Mada je 'koka je vrhunska', 'pjesma je najbolja' i slično prilično tanak kriterij u usporedbi sa recimo 'Igrač je zabio XY golova', ' Igrač je osvojio XY trofej' i nebi se moglo staviti na istu ravan. Ali i dalje ne vidim kako se može dovesti u pitanje nagrada zbog kriterija onog ko glasa (čak i da pretpostavimo da je moguće da glasač ima jasne kriterije) jer je rezultat glasanja taj koji je konačan. Jedino neregularnosti oko glasanja mogu dovesti nešto u pitanje. Kriteriji glasača ne. A oni u Ballon d'Oru kao i Eurosongu po prirodi stvari nikad neće biti dovoljno jasni. Da je moguće ustanoviti egzaktne kriterije glasanje nebi ni bilo potrebno.
skenderija04

#16709 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Zmijuga loma wrote:
skenderija04 wrote:
Poređenje sa Eurosongom je vrlo dobro i ilustruje koliko je besmisleno uopšte polemisati o rezultatu takvog natjecanja. Rezultat je stav većine i to je to, suvišno je kasnije pričati da je trebao pobijediti Iniesta ili Hari. Ali i dalje ne vidim kako se može dovesti u pitanje nagrada zbog kriterija onog ko glasa (čak i da pretpostavimo da je moguće da glasač ima jasne kriterije) jer je rezultat glasanja taj koji je konačan. Jedino neregularnosti oko glasanja mogu dovesti nešto u pitanje. Kriteriji glasača ne. A oni u Ballon d'Oru kao i Eurosongu po prirodi stvari nikad neće biti jasni. Da je moguće ustanoviti egzaktne kriterije glasanje nebi ni bilo potrebno.
Ja mislim da svi ovi sto osporavaju i pricaju o namjestanju ( ne ovi nasi sa foruma, vec ovi satro ozbiljniji) pokusavaju da se ogrebu i iskoriste medijsku pompu koju pruza dogadjaj. Kako god okrenes, i oni su dio zabave.
LSD

#16710 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Fol Valdes nešto pogođen kritikama i nece da produži ugovor :lol: :lol:
Nabiti s noge na nogu i dovesti normalnog golmana....niko ne traži Casillasa ili Bufona, vec samo pristojnog golmana.
5 0 5

#16711 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

do plate je nesto.
Ironman1921

#16712 Re: FC Barcelona

Post by Ironman1921 »

Mislim da bi jedan normalan golman iz Primere dobro legao,dosta je Valdes branio,a na golu bi lijepo doslo neko osvjezenje.Bacio sam pogled na ovog Kurtoa iz Atletica,Belgijanac na posudbi iz Chelseja.Posto Chelsea ima Cecha,ovaj bi samo sjedio na klupi,a takav potencijal bi super dosao Barci.A na kraju krajeva,Barca nije momcad koja ovisi o golmanima.Stoga,netreba se previse ni brinuti oko toga.
Kemal Malovčić

#16713 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

LSD wrote:Fol Valdes nešto pogođen kritikama i nece da produži ugovor :lol: :lol:
Nabiti s noge na nogu i dovesti normalnog golmana....niko ne traži Casillasa ili Bufona, vec samo pristojnog golmana.
Nojera ili Begovića.
ultima_palabra

#16714 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Meni je taj Kurto glomazan i trom. A ne znam šta je sa Valdesom... on će dobiti priliku u nekom drugom jakom klubu.
skenderija04

#16715 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Momak je izjavio da ne iskljucuje mogucnost odlaska neku drugu ligu. Nije ni do para, smatra da je njegov ciklus u Barceloni zavrsen- Ugovor mu istice u junu 2014 godine. Igra otvorenih karata.
E sad, u Barceloni to znaju. Prema nekim informacijama, dva su golmana koja interesuju. Prvi je Ter Stegen. Poznavaoci bundeslige naprijed. Ja stvarno ne znam da li je taj golman dobar. `Drugi je Vicente Guaita iz Valencije.
ascari

#16716 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote:Momak je izjavio da ne iskljucuje mogucnost odlaska neku drugu ligu. Nije ni do para, smatra da je njegov ciklus u Barceloni zavrsen- Ugovor mu istice u junu 2014 godine. Igra otvorenih karata.
E sad, u Barceloni to znaju. Prema nekim informacijama, dva su golmana koja interesuju. Prvi je Ter Stegen. Poznavaoci bundeslige naprijed. Ja stvarno ne znam da li je taj golman dobar. `Drugi je Vicente Guaita iz Valencije.
A Iker? :D

Sta vam je ljudi, jedan je Colorado!
skenderija04

#16717 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Colorado je odlucio da predje u muzicke vode :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=12YTyuK1c58 [/youtube]
ascari

#16718 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

veljaca wrote:
505sCrtom wrote:
veljaca wrote:
Hvala :thumbup:

Sta ti mislis da li bi ista ovih nekolicina "sumnjivih" glasova ( po nekima - najcesce oni koji simpatisu Ronalda ) mogla sta da promijeni ? Po tebi.

MESSI :thumbup:
vjeruj da nisam nigdje naisao na tu "teoriju zavjere" osim ovdje. to je sad ono malo, daj da nesto pa sta god. isto kao i neki dan kada su iskopali onog africkog fudbalera (kojem sam vec zaboravio ime)...
ne vidim potrebu za tim upitkivanjima jer sistem glasanja nije nov. i ako ima propusta onda su ih imali i prije. sto znaci da sad svaku od tih nagrada trebamo zapitkivati. glupost.
Kao i obicno :thumbup:

Izgleda da su ovi ljubitelji Ronalda poprimili njegove odlike i postaju placljivci ..... :mrgreen:
Ovaj je otisao bas daleko :-D
Image
ascari

#16719 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote:Colorado je odlucio da predje u muzicke vode :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=12YTyuK1c58 [/youtube]
Cirkuzant bio i ostao :-D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#16720 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Barcelona line-up (official): Pinto - Alves Puyol Mascherano Montoya - SergiRoberto Song Thiago - Alexis Cesc Villa
BHF_Manijak

#16721 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Ter Stegen je jako kvalitetan golman! Mlad i pred njim je buducnost, to je sigurno! Bio je pozivan i u repku, ali trema je ucinila svoje te moze se reci da je imao katastrofaln dan protiv Svicaraca, ali ono sto ga gledam u Gladbachu je druga prica. Decko ima cudesan refleks, inteligentan je i siguran sam da ce biti u top 10 golmana za godinu-dvije. Interes za njega je pokazao i Real, eh sad...
Nesreca mu je u njemackoj sto ispred sebe ima strasne golmane (kao i uvijek kod Nijemaca) Neuera, Adlera i sad Lenoa, no uz kontinuiran rad moze ih preteci!

Barci bi on bio idealno rjesenje jer sam ubjedjen da ce biti kvalitetniji od Valdesa. Jeftino bi ga mogli dovesti, a da li postoji interes to ne znam.
LSD

#16722 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ter Stegen je vec sad kvalitetniji golman od Valdesa (o Pintu da ne pricam)....decko je sa 20 god. među najboljim golmanima Bundesa, a tamo je pravi rasadnik na tim pozicijama.
Ako ne mogu njega dovesti, nek' dovedu našeg Bega iz Stokea.
Ironman1921

#16723 Re: FC Barcelona

Post by Ironman1921 »

Ajd nek sam i ja rijesio da pogledam utakmicu Barce,sve nekako nemam vremena,letam vamo,letam tamo i tako.Neka,bas mi je drago.Imal itko da prenosi na TV? Cujem da je Arena,ali ja imam samo onu bosansku,znaci samo jednu i imam SK,i to onaj .hr ili tako nesto,nemam prime niti plus.Sto se tice postave,zadovoljan sam,malo promjene,ima igraca koji se mogu iskazati i dobiti priliku u jacim utakmicama u ligi ili LP.Moje oci ce biti uprte u Villu i Roberta,te Songa.Puno ocekujem od njih.Ovu Cordobu dobiti 5-0 i to je to..
Ironman1921

#16724 Re: FC Barcelona

Post by Ironman1921 »

http://liveutakmice.blogspot.com/p/channel6.html
Kome treba dobar i normalan link
Ironman1921

#16725 Re: FC Barcelona

Post by Ironman1921 »

Villa se ubio za prve postave.Koja samo igracina sjedi na klupi,a ovaj Alexis nemoze ni zeni medju noge zabiti.
Post Reply