Nisam siguran da smo u istoj "sarenoj viziji", jer nemam tih prividjenja a tvrdnja ti ne stoji jer oni pobijeni Bosnjaci 92.-95. sigurno nisu mahali nicim osim mozda bijelom zastavom za predajuLudzak wrote:AA valaj koliko mašemo turskom zastavom, koliko se uvlačimo 'Sultanu' i koliko su Turci osvojili bh gradove , i ja ponekad pomislim da smo Turci.Jolpaz wrote:
Ma oni to protiv Turaka, pa dan danas odgajaju djecu da su Bosnjaci Turci, dosli na njihova vekovna ognjista...
Tuzno i bolesno ali istinito
Fasisti medju Bosnjacima
- Jolpaz
#701 Re: Fasisti medju Bosnjacima
- Jolpaz
#702 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Druga drzava me ne zanima i ko u njoj mase necijom zastavom...Ludzak wrote:Demantuj ove moje 'brilijantne' misli!Gojeni H wrote:
Sta drugo osim briljantne misli ocekivati od ovakvog forumasa?
Nismo genetički Turci, ali ima dosta onih koji bi htjeli biti ono što nisu. Kakvo je ono nedavno mahanje turskom zastavom u Sandžaku kod proslave?
Vidjao sam ja i japanske zastave po Bosni pa mozda da vezemo Bosnjake za Japan?
- Šunj
#703 Re: Fasisti medju Bosnjacima
fakat wrote:Chmoljo wrote:dok su drugi stigli zakopat, prekopat, pa opet zakopat svoju prošlost... sekundarno, tercijarno... i sad samo gledaju naprijed. nekad malo zasmrdi, ali ništa strašno.Yug wrote:Da li je ovo moguce,sta je ovo ljudi ? Turske i arapske zastave djeca masu,forumasi i mnogi gradjani jos zive u 1993 god,prebacis na FTV samo ratne price,covjek da pomisli da je potrebna kolektivna psihoterapija,makar onaj Torabi

Ja ne priznajem ni jednu drugu zastavu sem ove na slici!
Grebo: Nikad mi niko neće objasniti zašto je zastava s ljiljanima nekome smetala
http://nap.ba/new/vijest.php?id=1421
Sadašnja zastava Bosne i Hercegovine zvanično je obilježje od 4. februara 1998. godine kada je tadašnji visoki predstavnik Carlos Westendorp nametnuo aktuelnu zastavu jer se poslanici Parlamentarne skupštine BiH nisu mogli dogovoriti oko nove zastave, a grb je usvojen sredinom maja 1998. godine.
Naime, zanimljivu priču o cijelom procesu nastanka i značenja aktuelne zastave i grba i njihovim elementima ispričao nam je profesor Zdravko Grebo.
Kako je kazao za bh. novinsku agenciju Patria imao je priliku vidjeti prve printove prijedloga za novi grb i novu zastavu.
- Kao danas se sjećam, sve varijante su bile žuto-plave. Neke su bile horizontalne, pa veća plava crta, pa manja žuta. Na kraju je bio i ovaj prijedlog koji danas imamo kao oficijelni grb i zastavu BiH. Ne republike, nego BiH kako se ona zove nakon Dejtona. A to je ova stilizovani žuti trougao, što bi trebalo biti kao grafički očišćeni prostor teritorije BiH. Imamo ovo plavo dno i ta dva polja dijele ove bijele zvijezde – kaže Grebo za NAP.
Kako je kazao, saznao je da je autor tog rješenja neki holandski dizajner što njemu stvara malu nelagodu, jer kako je rekao u svim državama koje drže do sebe i koje se pozivaju na tradiciju, na nacionalni ponos, državotvornost ovakvi simboli moraju biti produkt nekog od domaćih ljudi, a u ovom slučaju to je uradio stranac.
- Ono što je skoro karikaturalno i što cijelu ideju dovodi u pitanje jeste da te bijele zvijezde, koje simboliziraju Evropsku uniju, odnosno ona prva i ova zadnja su zvijezde sa hendikepom. Na zastavi ona prva zvijezda ima glavu i ruke, a nema noge, a zadnja ima samo noge i neko mi je pričao da to znači da te zvijezde permanentno kruže i teku i ona gornja izlazi, ona donja ulazi i onda one stalno na našem grbu i zastavi rade neki posao – kazao je Grebo objašnjavajući nam to dok posmatra grb u svom kabinetu.
On je dodao da se identifikacija ljudi sa svojom zemljom izgrađuje i kroz ove simbole, dodajući pri tome i himnu, piše Patria.
Grebo je dodao i da kao legalista prihvata i poštuje grb i zastavu svoje zemlje, himnu bez teksta što je popriličan presedan, ali da emotivnu vezanost nema.
- Nikad mi niko neće objasniti zašto je zastava s ljiljanima koja ima svoje korijene u srednjovjekovnoj Bosni bilo kome smetala. Ako su ljiljani bilo kakvi simboli onda su više katolički, nego muslimanski, odnosno anžuinski apsolutno nisu muslimanski simboli ako su ikakvi simboli to su anžuinski ljiljani koji postoje u heraldici – kazao je Grebo za NAP.
On kaže da u svom kabinetu pored aktuelnog grba, ima i zastavu s ljiljanima.
- Zastava s ljiljanima ima temelj, cijela heraldika, franjevački grbovnik to se može vidjeti. Grb koji smo imali s mačem i šest ljiljana, to je bio grb koji se veže za kralja Tvrtka. A pravi bosanski grb, koji se može naći u grbovniku ima bordo podlogu s krunom i ruku savijenu u laktu – kazao je Grebo.

Izgled sadašnjeg grba i onog od 1992. do 1998. godine
- Connaisseur Karlin
#704 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Zasto je tesko vratiti tako lijepu zastavu?
-
Kaligula I
#705 Re: Fasisti medju Bosnjacima
...oči vide što oči žele, ali isto tako i previde ono što žele...Gojeni H wrote:
Ne znam kako je u Hercegovini, ali ja se ne sjecam kad sam zadnji put vidio da neko mase turskom zastavom.
Ima ih koji masu ljiljanima, zastavom drzave BiH, par posebnih pacijenata i zastavom Saudije, ali turskom zastavom ...?
Mora da su oko mene sve neki turkofobi
-
pemanapemani
#706 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Zato sto se kod ljudi sistemski ubija BiH identitet.Connaisseur Karlin wrote:Zasto je tesko vratiti tako lijepu zastavu?
Zastava sa ljiljanima simbolizira bosanski identitet. Glavni cilj agresije na RBiH je bio unistenje BiH drzavnosti i identiteta.
Kao slag na kraju, Mustafa Ceric i BANU intelektualci je proglasavaju zastavom svih Bosnjaka.
- Connaisseur Karlin
#707 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Hvala ,to nisam znalapemanapemani wrote:Zato sto se kod ljudi sistemski ubija BiH identitet.Connaisseur Karlin wrote:Zasto je tesko vratiti tako lijepu zastavu?
Zastava sa ljiljanima simbolizira bosanski identitet. Glavni cilj agresije na RBiH je bio unistenje BiH drzavnosti i identiteta.
Kao slag na kraju, Mustafa Ceric i BANU intelektualci je proglasavaju zastavom svih Bosnjaka.
- tandmand
#708 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Bespotreban potez, jer se Srbi i Hrvati nisu otimali za nju.pemanapemani wrote:Kao slag na kraju, Mustafa Ceric i BANU intelektualci je proglasavaju zastavom svih Bosnjaka.
-
stari grad Visegrad
#709 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Evo da ti i ja odgovorim. Nije problem u šijama, eno ih tamo u svijetu.AzerVisoko wrote:Prosli smo rat kao jedina nefasisicka strana, 500 godina jevreji ovdje zivili, bili smo primjer tolerancije medjutim sto vise gledam i citam vidim da je se sve promjenilo. Postali smo fasisti, i zrtve naseg fasizma nisu Srbi, salonci ili cetnici.
Evo dva primjera:
Jevreje: Gazimo im zastave, Palestina je kod nas veci problem od genocida u Prijedoru i Srebrenici (iako su Palestinci sve do same smrti Milosevica bili uz njega a i dan danas imaju vise nego odlicne odnose sa Srbijom). Pjesme na stadionu: "Ubij, zakolji, da jevrej ne postoji." Edo Maajka je odlican primjer, ozenio jevrejku i ogroman broj Bosnjaka ga zamrzio. Fasisticka facebook stranica "Bosnjaci" (150k pratilaca) siri dezinformacije o Edi, izmisljaju citate kako mrzi Sarajevo jer nema krmetine itd.
Sije: Iako je slabo koji bosnjak ikada upoznao siju mrznja je ogromna. Mislim da su bosnjackim fasistima sije veci problem od cetnika. Evo par primjera sa Saffa:
Enver Koca Treba te sije po kratkom postupu ta otpad od ljudi gadu mi se.
InsaAllah da se udruze dvije bratcke zemlje Velika Turska i S.Arabija da proteraju ta otpad sa njihovom bracom rusima.Ista sorta.
InsaAllah da ih smaknu sa zemaljske kugle, tu gamad.
Edin Hadzikadunić Bićete pobijeđeni i u vatru bačeni šijske hijene allah vam postelju od vatre pripremio amin
Esmir Call Iran je veliki brat Israilu!!!
Jasin Aga Stoka rafidisko alevitska!
Moje pitanje: Ko siri ovu mrznju i zasto? Sta zele Fatmir Alispahic i ostali i ko ih finansira?
Problem je sto niko ne zeli dvije vrste muslimana u ovoj zemlji. Jer ih je lahko zavaditi, kao sto su ih sad zavadali. To nema veze sa fašizmom. Nikome ne trabaju 2 vrste muzmana u BiH. Znas onu jako jako staru: zavadi pa vladaj. To znaju i ptice na grani.
Svi Bosnjaici trebaju da su jednaki i jedenstveni u vjerii, zasto da se podjele u 2 vjerske grupe? Zbog 100e ? Zavadi pa vladaj.
Kakve veze imaju Bosnjaci i Jvereji, kakva je ovo tema sa fasizmom, mrznja nije fašizam. Jevrejska politika je uticajna u svijetu, oni nisu razdvojeni na dve vjere, oni finansijski pomazu rodbinu, npr. pomazu jedi druge u osnivanjima firmi, i ne idu u banke da placaju rentu. Jer da se oznuje firma treba neki novac. Radjaju sto vise djece itd. A da ti otvoris ja jevreskom forumu temu: Fashizam u Jevreja? To bi bilo postenije.
Edu majku ne mjestaj u fašizam. To je glupo. Edi Majki je namjesteno da se makne iz ove zemlje jer je bio uticajan na mase. Njegove pjesme su bile patriotske i mogao je pokrenuti mase protiv rs.
Meni se cini da je osnivac teme robocup koji je otvorio uvurnutu temu. Katanac.
- pike
#710 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Hahhahah eki katanac za nezgodne teme. Jok, zaheftaj ovo na vrh 
-
hAZNADAR
#711 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Ljiljani simbolizuju bosansku drzavnopravnu tradiciju. Dakle - nijedan etnos, naciju, vjeru,... - samo tradiciju drzavnosti BiH.pemanapemani wrote:Zato sto se kod ljudi sistemski ubija BiH identitet.Connaisseur Karlin wrote:Zasto je tesko vratiti tako lijepu zastavu?
Nije mi poznato da je BANU proglasio ljiljan eksplicitno bosnjackim. Ako jeste - nepotrebno. A u neku ruku i nije neka kradja, otimacina buduci da su se ostali narodi vecinom odrekli tog simbola.
I tu dolazi do izrazaja glupost i paradoks nacionalisticke politike na Balkanu gdje se sve svodi na stereotipni ekluzivitet i reakcije.
Ljiljane prisvajaju Hrvati jer im to simbolizuje Bogorodicu, nekima i trojstvo,.. u svakom slucaju simbol krscanskog predznaka koji je nasiroko upotrebljava u Evropi.
Srbi prisvajaju ljiljan u historiografiji da je u Bosnu usao preko Nemanjica. Koji su izmedju ostalog i taj simbol imali preko rodbinskih veza sa Anzuvincima. Srpska mitomanija na taj nacin simbol drzavnosti BiH i Kotromanice veze iskljucivo za Nemanjice. A to je ovdje plasirao i asurbanipal.
Bosnjacima ljiljan samo predstavlja drzavnopravnu tradiciju BiH - ali rijetko nacionalni simbol buduci da je dobar dio vjernika blizi vjerskom identitetu.
Znaci - svi ga prisvajaju - ali u politici i javnom mijenju se ljiljan odavno veze samo za Bosnjake. Prve novcanice dinara u RS 1992-ge su imale ljiljan. Sa jasnom simbolikom tumacenja bosanske drzavnosti i Kotromanica samo kroz srpsku prizmu. Poslije izbaceno kada su ljiljani asocirali samo na ArmijuBiH. Hrvati imenovali ulice, postrojbe,. imenima bosanskog srednjovjekovlja a odbacili ljiljan koji ide uz ta imena - nidje veze.
Slicnu sudbinu dozivljava i cirilica, cirilicno pismo. Koje je dio kulturne bastine sviju nas i nikada nije bila necija etnicka ili vjerska svojina. Cirilica koja se pisala sve do Moravske, a na nasim prostorima javljala u razlicitim oblicima poput glagoljice, bosancice, begovice,... Nauka kaze jedno a politika drugo - pa se nerjetko cirilica tumaci kao samo cetnicko pismo, saraju se table sa cirilicnim natpisima, demnostracije, bojkoti,.. Srbi se na to samo mogu duboko zahvaliti jer im svecano poklanjamo eskluzivitet nad pismom koje jedio kulturne bastine sviju nas.
Tako se i mi po pitanju ljiljana mozemo samo zahvaliti na eksluzivitetu jer nismo nista nezakonito prisvojili samo za sebe - drugi su se toga odrekli pa na nama samo to ostade.
-
Yug
#712 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Mislim da je vec bio ovaj predlog u parlamentu,u svakom slucaju dobra ideja da se makar malo priblizimo preko obiljezja,za pocetak

- mO k3
#713 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Ovdje je vidim sprsku zastavu kao simbol srba , ljiljane kao simbol bosnjaka a gdje su hrvati??Yug wrote:Mislim da je vec bio ovaj predlog u parlamentu,u svakom slucaju dobra ideja da se makar malo priblizimo preko obiljezja,za pocetak
-
Yug
#714 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Pa i Ljiljan je dio hrvatskog identiteta u BiH,crvena,plava i bijela boja su slavenske boje uglavnom na zastavama.Na kraju krajeva moze se ubaciti i sahovnica negdje,nije beg cicija.mO k3 wrote:Ovdje je vidim sprsku zastavu kao simbol srba , ljiljane kao simbol bosnjaka a gdje su hrvati??Yug wrote:Mislim da je vec bio ovaj predlog u parlamentu,u svakom slucaju dobra ideja da se makar malo priblizimo preko obiljezja,za pocetak
- mO k3
#715 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Pa i ljiljani su dio srpskog identiteta , tako ja i ti vidimo ,ali opet to oni ne vide bas tako...
Kako god pisi propalo
Kako god pisi propalo
-
Yug
#716 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Pa bolje sve nego ova VARTA.Imali smo u kraljevini Jugoslaviji dobar zajednicki grb,nije ni on los,ubaciti samo ljiljane.Ovo je sprdacina,Varta zastava,visoki predstavnik,OHR,strane sudije,sprdacina od drzave.mO k3 wrote:Pa i ljiljani su dio srpskog identiteta , tako ja i ti vidimo ,ali opet to oni ne vide bas tako...
Kako god pisi propalo

- asurbanipal
#717 Re: Fasisti medju Bosnjacima
hAZNADAR wrote:
Srbi prisvajaju ljiljan u historiografiji da je u Bosnu usao preko Nemanjica. Koji su izmedju ostalog i taj simbol imali preko rodbinskih veza sa Anzuvincima. Srpska mitomanija na taj nacin simbol drzavnosti BiH i Kotromanice veze iskljucivo za Nemanjice. A to je ovdje plasirao i asurbanipal.
Ne spomeni moje ime uzalud...
-
hAZNADAR
#718 Re: Fasisti medju Bosnjacima
stari grad Visegrad wrote: Evo da ti i ja odgovorim. Nije problem u šijama, eno ih tamo u svijetu.
Problem je sto niko ne zeli dvije vrste muslimana u ovoj zemlji. Jer ih je lahko zavaditi, kao sto su ih sad zavadali. To nema veze sa fašizmom. Nikome ne trabaju 2 vrste muzmana u BiH. Znas onu jako jako staru: zavadi pa vladaj. To znaju i ptice na grani.
Svi Bosnjaici trebaju da su jednaki i jedenstveni u vjerii, zasto da se podjele u 2 vjerske grupe? Zbog 100e ? Zavadi pa vladaj.
Kakve veze imaju Bosnjaci i Jvereji, kakva je ovo tema sa fasizmom, mrznja nije fašizam. Jevrejska politika je uticajna u svijetu, oni nisu razdvojeni na dve vjere, oni finansijski pomazu rodbinu, npr. pomazu jedi druge u osnivanjima firmi, i ne idu u banke da placaju rentu. Jer da se oznuje firma treba neki novac. Radjaju sto vise djece itd. A da ti otvoris ja jevreskom forumu temu: Fashizam u Jevreja? To bi bilo postenije.
Edu majku ne mjestaj u fašizam. To je glupo. Edi Majki je namjesteno da se makne iz ove zemlje jer je bio uticajan na mase. Njegove pjesme su bile patriotske i mogao je pokrenuti mase protiv rs.
Meni se cini da je osnivac teme robocup koji je otvorio uvurnutu temu. Katanac.
Sve se svodi na psihologiju. Obicno ne volim taj nacin diskutovanja i argumentovanja,.. - ali kada se sve opcepoznate cinjenice, argumenti,.. potrose, sva normalna logika,.. na vise stranica ove teme sve lijepo objasni i izvaga - na kraju ostaje samo psihologija.
A to je da ljudi imaju razlicite afinitete i unaprijed postavljene stavove, predispozicije, fobije, demone,...
Neko dodje u Sarajevo i utvrdi da je pola grada radikalno, broj pokrivenih zena i skracenih tola mnozi sa 100.
I poslije samo potvrdi vec unaprijed utvrdjeno da se radi o radikalizaciji, islamizaciji,....
A neko drugi dodje u Sarajevo i samo primjecuje nemuslimanska imena i to mnozi sa 100. Pa poslije prica o tihoj agresiji, multi-kulti kroz negativnu prizmu, bosnjackoj naivnosti,... aman Srbi i Hrvati nam polako okupiraju grad.
Razlicite stvari nas bodu u oci. Ista stvar sa fasizmom gdje se love sporadicne izjave par budala i pali se alarm o fasizmu u Bosnjaka - a u stvari se radi o fobiji tih ljudi koji nesvjesno zele da je tako sve preuvelicano pa da njihove bojazni imaju osnovu. I naravno dobronamjeran savjet ostalima da otvore oci na tu opasnost. Ista stvar i sa turkofobijom - neko od drveta ne vidi sumu,.. pa se prica o spomenicima sultanima diljem BiH, zastavama,.. a zmiri na realnu sliku.
Takvim ljudima ne vrijedi nista objasnjavati. Mozda je stvar u mentalitetu, tvrdoglavosti,... ali je cinjenica da se unaprijed utvrdjeni stavovi tesko ili nikako mogu promijeniti.
Zaguljene vjernike koje bodu u oci crkve, nemuslimanska imena, slavljenje predosmanskog perioda historije,.. tesko mozes razuvjeriti da tu nema nikakve opasnosti.
Tako i ljevicare jugo tipa - koje bodu u oci sve sto je u bivsoj drzavi bilo stigmatizirano - tesko mozes razuvjeriti da nije toliko crno i podsjetiti na iste arsine.
Konkretno ovdje dolazi do izrazaja taj tip ljudi koji imaju unaprijed utvrdjen stav o Bosnjacima koji slave samo okupatore, ulizice, radikalne same po sebi jer im je vjera radikalna, nacionalizam samo kroz sablon susjednog sivinizma i mitomanije,... njima ne treba puno da zakljuce da je fasizam realna opasnost. Nerjetko se tu i izmislja pa je navodno reis rekao nesto protiv mijesanih brakova sto je samo vjerovanje u stereotip krute zaguljene zajednice gdje vrhovni imami diktiraju slobode. Pa sasvim normalna historiografija koja nema nikakve politicke, etnicke, teritorijalne pretenzije dozivljava kao mitomanija. Kolektivna svijest, zajednistvo docekuje u startu na noz ma koliko bilo miroljubivo - pa se tumaci kao agresivni sovinizam, nacizam maltene,..Da nema Latica, Alispahica, par huligana,.... nasli bi oni i facebook komentare, iskopali iz historije bilo sta iz konteksta,..
Kao sto rekoh - ljudi imaju razlicite demone, razlicite stvari bodu u oci,... pa tako i otvorena diskusija o necemu cesto zanemari cinjenice, argumente, realan prikaz stvarnosti i drustva - sve se svodi na psihologiju. U pun harddisk tesko da mozes staviti nove informacije. Ista stvar i sa mozgom.
- asurbanipal
#719 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Yug wrote:Pa i Ljiljan je dio hrvatskog identiteta u BiH,crvena,plava i bijela boja su slavenske boje uglavnom na zastavama.Na kraju krajeva moze se ubaciti i sahovnica negdje,nije beg cicija.mO k3 wrote: Ovdje je vidim sprsku zastavu kao simbol srba , ljiljane kao simbol bosnjaka a gdje su hrvati??
Nema ta zastava veze sa Srbima i Slavenima, premda je danas uvriježeno mišljenje da se tu radi o slavenskim bojama. Priča o bojama sa zastave počinje s Francukom buržoaskom revolucijom (liberté, égalité, fraternité), doduše, Francuzi su je "posudili" od Holanđana...
-
Yug
#720 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Pa sve pocinje sa tom revolucijom u Francuskojasurbanipal wrote:Yug wrote:Pa i Ljiljan je dio hrvatskog identiteta u BiH,crvena,plava i bijela boja su slavenske boje uglavnom na zastavama.Na kraju krajeva moze se ubaciti i sahovnica negdje,nije beg cicija.mO k3 wrote: Ovdje je vidim sprsku zastavu kao simbol srba , ljiljane kao simbol bosnjaka a gdje su hrvati??
Nema ta zastava veze sa Srbima i Slavenima, premda je danas uvriježeno mišljenje da se tu radi o slavenskim bojama. Priča o bojama sa zastave počinje s Francukom buržoaskom revolucijom (liberté, égalité, fraternité), doduše, Francuzi su je "posudili" od Holanđana...
- BHCluster
#721 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Yug wrote:Mislim da je vec bio ovaj predlog u parlamentu,u svakom slucaju dobra ideja da se makar malo priblizimo preko obiljezja,za pocetak
Kakav perveznjak moras biti da stavljati grb sa ljiljanima na genocidnu zastavu? Fuj!
- BHCluster
#722 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Bosna i Hercegovina, love it or leave it!Yug wrote: Pa bolje sve nego ova VARTA.Imali smo u kraljevini Jugoslaviji dobar zajednicki grb,nije ni on los,ubaciti samo ljiljane.Ovo je sprdacina,Varta zastava,visoki predstavnik,OHR,strane sudije,sprdacina od drzave.
- tandmand
#723 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Kada bi se umjesto horizontalne bijele linije stavila ZELENA, to bi već ličilo na nešto.
- BHCluster
#724 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Zato sto se radi o zastavi sto predstavlja drzavu a ne etno-torove.Connaisseur Karlin wrote:Zasto je tesko vratiti tako lijepu zastavu?
- asurbanipal
#725 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Yug wrote: Pa sve pocinje sa tom revolucijom u Francuskoj
Priča o slavenskim bojama na zastavi počinje sa Prvim slavenskim kongresom (Pan-slavenskim kongresom) održanom u Pragu 1848. godine.
Eno, onaj reče da zastave mogu biti i genocidne, to prvi put čujem.
Da je rekao genocidna ideologija, pa hajde, ali da zastava jednog naroda ili jedne države može biti genocidna, to je fakat smiješno. Eto ispadoše po njemu i Zukorlić, Ugljanin, Ljajić, Čanak, Čeda Jovanović genocidaši...