stoka sitnog zuba napada samo u coporu, a i onda tek kad se uvjere da ne mozes uzvratiti. no sikiriki, samo ignorisi.didžej wrote:eki salonci?![]()
gdje ste vi bili na ovoj temi od pocetka, od.ebite ba nacionalisti.![]()
ostavite vi meni adrese u inbox kad ste mangupi.
Farma
Moderator: anex
-
Kir Janja
#18501 Re: Farma
-
boris_nsa
#18502 Re: Farma
Preponosan sam na svog druga iz srednjoškolskih i studentskih dana. Svaka ti čast Memara!
- StrelacAB80
#18503 Re: Farma
I tako to biva,uz duzno postovanje,naravno,sve sam "rekao" u svojim prethodnim postovima",prenosim samo rijeci kritike,istinite kritike 
MEMO HALJEVAC IZ UGLA TV KRITIKE/ POGLED NA POBJEDNIKA 'FARME': Kako je sarajevski slikar i neuki tv voditelj postao pretplaćena reality zvijezda...
Dok Memo Haljevac nakon pobjede sumira razloge svog trijumfa, dotle ga tv kritičari etiketiraju kao slikara pretplaćenog na pobjede u reality programima, aludirajući na svojevremeni show NTV Hayat - Izgubljeni, gdje je Memo također odnio pobjedu i ček sa više nula.
Kada je naknadno ušao u srbijanski reality show, već su počela nagađanja da je slikar iz Sarajeva Sulejman Memo Haljevac kec u rukavu producenata 'Farme', te da je u show i ubačen kao favorit iz sjene. Da li je zaista tako i bilo ili je Memina pobjeda stvar glasova i mahalske snalažljivosti u farmerskom grotlu, ostaje da se nagađa.
No, dok Memo Haljevac nakon pobjede sumira razloge svog trijumfa, dotle ga tv kritičari etiketiraju kao slikara pretplaćenog na pobjede u reality programima, aludirajući na svojevremeni reality show NTV Hayat - Izgubljeni, gdje je Memo također odnio pobjedu i ček sa više nula.
On sam svoje učešće u Farmi vidi kao bespoštednu i stresnu borbu za opstanak, u kojoj, tvrdi, upšte nije očekivao pobjedu:
- U Sarajevu važim za momka, osim što sam najmlađi magistar njemačkog impresionizma, koga nikada niko nije vrijeđao. U „Farmi“ sam doživio neke stvari koje nisam u životu i to mi je teško palo. Poznat sam kao neko kome nije strano da se potuče kad mi do toga dođe, ali ovdje sam imao problem samo sa ženama. Doživio sam od jedne žene na „Farmi“ ono što mi se za 32. godine nije desilo, a proživio sam mnogo. Vesna Rivas je svakoga znala da opelete, evo i sada me boli želudac kada pomislim šta mi je uradila. Pet stvari koje su za mene svetinja, ona ih je izvrijeđela. Dotukla me je. Nikada nisam doživio takav nok-daun i izgubio sam glas zbog stresa. Da sam odreagovao onako kako umijem, bio bih diskvalifikovan, ispričao je Memo za Ekskluzivu.ba, dodajući da je nakon emitiranja posljednje epizode realityja bio ubijeđen da je pobjednica Stanija, čak joj je i čestitao prije ulaska u studio.
Priznaje i da je neposredno pred ulazak u 'Farmu' drugovao sa Draganom Marinkovićem Macom i da je poslušao njegove savjete, koji su mu na kraju, čini se, obezbijedili 50.000 eura na računu.
Međutim, upravo zbog Maca-manira Memo se i našao na udaru srbijanske tv kritike. koja ga je okarakterisala kao 'maskotu sarajevskih kafića'.
- Memo nikada u životu nije imao dodirnih tačaka sa televizijom i poznatiji je kao maskota sarajevskih kafića, ali je gledajući TV kod kuće uzor našao u Draganu Marinkoviću Maci. Pokupio je sve njegove fore, a to su mahanje rukama, što više dranja i rečenice koje sadrže sve same ulične žargone. Neznanje kulja iz njegovih budalaština. Kada je u posljednjoj emisiji vođi navijača FK Čelik iz Zenice rekao da taj tim trenira Ivo Ištuk, pa se izvukao na tu grešku i rekao da mora malo više pratiti fudbal, mislili smo da će ga dotični sugovornik nokautirati, s obzirom na to da Memo ne poznaje osnovne stvari o timu, čiji je vođa navijača gost", zapisao je jednom prilikom TV kritičar Aleksandar Tomašević.
Također, medijski kritičari ga često pominju i kao pobjednika nekadašnjeg Hayatovog tv realityja 'Izgubljeni' nakon čega je dobio priliku da na ovoj televiziji vodi emisiju 'Zlate mi'. No, nakon što je emisija doživjela debakl kod gledatelja, jer je Memo nastavljao da 'viče i mlatara rukama', o(p)stao je kao predmet čaršijskog podsmjeha i 'slave koja je mnogo kratko trajala'.
Ipak, Memo se na ovakve i slične kritike ne obazire, a svoju pobjedu lakonski komentariše:
- Pravio sam čokove, držao sam Farmu 24 sata dnevno na nogama jer sam prvi ustajao, a zadnji išao u krevet... Na kraju, Stanija je na Farmi dobila ljubav, a ja 50.000 eura!
(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/kr/aa)
MEMO HALJEVAC IZ UGLA TV KRITIKE/ POGLED NA POBJEDNIKA 'FARME': Kako je sarajevski slikar i neuki tv voditelj postao pretplaćena reality zvijezda...
Dok Memo Haljevac nakon pobjede sumira razloge svog trijumfa, dotle ga tv kritičari etiketiraju kao slikara pretplaćenog na pobjede u reality programima, aludirajući na svojevremeni show NTV Hayat - Izgubljeni, gdje je Memo također odnio pobjedu i ček sa više nula.
Kada je naknadno ušao u srbijanski reality show, već su počela nagađanja da je slikar iz Sarajeva Sulejman Memo Haljevac kec u rukavu producenata 'Farme', te da je u show i ubačen kao favorit iz sjene. Da li je zaista tako i bilo ili je Memina pobjeda stvar glasova i mahalske snalažljivosti u farmerskom grotlu, ostaje da se nagađa.
No, dok Memo Haljevac nakon pobjede sumira razloge svog trijumfa, dotle ga tv kritičari etiketiraju kao slikara pretplaćenog na pobjede u reality programima, aludirajući na svojevremeni reality show NTV Hayat - Izgubljeni, gdje je Memo također odnio pobjedu i ček sa više nula.
On sam svoje učešće u Farmi vidi kao bespoštednu i stresnu borbu za opstanak, u kojoj, tvrdi, upšte nije očekivao pobjedu:
- U Sarajevu važim za momka, osim što sam najmlađi magistar njemačkog impresionizma, koga nikada niko nije vrijeđao. U „Farmi“ sam doživio neke stvari koje nisam u životu i to mi je teško palo. Poznat sam kao neko kome nije strano da se potuče kad mi do toga dođe, ali ovdje sam imao problem samo sa ženama. Doživio sam od jedne žene na „Farmi“ ono što mi se za 32. godine nije desilo, a proživio sam mnogo. Vesna Rivas je svakoga znala da opelete, evo i sada me boli želudac kada pomislim šta mi je uradila. Pet stvari koje su za mene svetinja, ona ih je izvrijeđela. Dotukla me je. Nikada nisam doživio takav nok-daun i izgubio sam glas zbog stresa. Da sam odreagovao onako kako umijem, bio bih diskvalifikovan, ispričao je Memo za Ekskluzivu.ba, dodajući da je nakon emitiranja posljednje epizode realityja bio ubijeđen da je pobjednica Stanija, čak joj je i čestitao prije ulaska u studio.
Priznaje i da je neposredno pred ulazak u 'Farmu' drugovao sa Draganom Marinkovićem Macom i da je poslušao njegove savjete, koji su mu na kraju, čini se, obezbijedili 50.000 eura na računu.
Međutim, upravo zbog Maca-manira Memo se i našao na udaru srbijanske tv kritike. koja ga je okarakterisala kao 'maskotu sarajevskih kafića'.
- Memo nikada u životu nije imao dodirnih tačaka sa televizijom i poznatiji je kao maskota sarajevskih kafića, ali je gledajući TV kod kuće uzor našao u Draganu Marinkoviću Maci. Pokupio je sve njegove fore, a to su mahanje rukama, što više dranja i rečenice koje sadrže sve same ulične žargone. Neznanje kulja iz njegovih budalaština. Kada je u posljednjoj emisiji vođi navijača FK Čelik iz Zenice rekao da taj tim trenira Ivo Ištuk, pa se izvukao na tu grešku i rekao da mora malo više pratiti fudbal, mislili smo da će ga dotični sugovornik nokautirati, s obzirom na to da Memo ne poznaje osnovne stvari o timu, čiji je vođa navijača gost", zapisao je jednom prilikom TV kritičar Aleksandar Tomašević.
Također, medijski kritičari ga često pominju i kao pobjednika nekadašnjeg Hayatovog tv realityja 'Izgubljeni' nakon čega je dobio priliku da na ovoj televiziji vodi emisiju 'Zlate mi'. No, nakon što je emisija doživjela debakl kod gledatelja, jer je Memo nastavljao da 'viče i mlatara rukama', o(p)stao je kao predmet čaršijskog podsmjeha i 'slave koja je mnogo kratko trajala'.
Ipak, Memo se na ovakve i slične kritike ne obazire, a svoju pobjedu lakonski komentariše:
- Pravio sam čokove, držao sam Farmu 24 sata dnevno na nogama jer sam prvi ustajao, a zadnji išao u krevet... Na kraju, Stanija je na Farmi dobila ljubav, a ja 50.000 eura!
- didžej
#18504 Re: Farma
Kir Janja wrote:stoka sitnog zuba napada samo u coporu, a i onda tek kad se uvjere da ne mozes uzvratiti. no sikiriki, samo ignorisi.didžej wrote:eki salonci?![]()
gdje ste vi bili na ovoj temi od pocetka, od.ebite ba nacionalisti.![]()
ostavite vi meni adrese u inbox kad ste mangupi.
djeca su to, ne zamjeram im.
- dječak sa šibicama
#18505 Re: Farma
U jednu ruku si u pravu, njegova igra sa "vjerskim osjecanjima" zarad glasova meni licno je odvratna, to rekoh jos odavno... uopce ne vjerujem da je on prakticni vjernik, niti mi ide naglasena vjera uz umjetnost kakvom se Memo bavi, to je oksimoron jer biti boem podrazumjeva casicu u ruci.didžej wrote: memo je izdanak sdaovskog, novokomponovanog, hajatovog bosnjaka, narodnjak sa primjetnom vjerskom komponentom, bar verbalno ako ne prakticno.
Ali opet, naslusao sam se prica kako je jedan drugi umjetnik, puno poznatiji slikar u nasim kotlinskim krajevima, "tipicni primjer novobosnjacke elite" i "omiljeni sdaovski slikar" ko biva nije dobar SDAovac ko nema Hebibovu sliku na zida... a odlicno znam da se covjek gnusa ovih kako ih ti nazva, hajatovskih Bosnjaka odnosno novoformirane elite u seheru.
Tako da... mozda se varas sto se Meme tice. On samo pliva u tim vodama, jer mora ako hoce da zivi, moje misljenje.
- Sabirni centar
#18506 Re: Farma
Tako je Havatar..samo na ignore ove što su se registrovali prije par dana da bace otrov, nacionaliste i sl.Havatar wrote:Pusti ih neka komantarisu ostani sa nama da se salimo sad ce jos malo emisija sa pitanjima gledalacaLEDA wrote:Žao mi je što se ova tema ( razbibriga) pretvorila u nacionalističko prepucavanje vrijeđanje. Ja sam za ZDRAVU zezu ,malo peckanja koje nije zlonamjerno n prizmno. Bez namjere dablo koga prozivam ( a u nekoliko navrata sam to i činila) ja se udaljavam s ove teme .
Pozdrav mojim dragim PRAVIM FORUMAŠIMA 8 oniće se prepoznat) do neke druge prilike .......![]()
- Asamoah Gyan
#18507 Re: Farma
Srce mi ko sahat kulaTayyip wrote:Ja meraka u večeri rane. Muda svoja pojedošeSabirni centar wrote:Asamoah Gyan wrote:ignorišite salonce ba, Memo im je dohako malo je reći. Pojedoše se ljudiofirni su malo je reći
- Havatar
#18508 Re: Farma
Nije tacno da je Memo zadnji isao u krevet posto je on obicno oko 10 isao u krevet osim na dan zurke.StrelacAB80 wrote:I tako to biva,uz duzno postovanje,naravno,sve sam "rekao" u svojim prethodnim postovima",prenosim samo rijeci kritike,istinite kritike
- dječak sa šibicama
#18509 Re: Farma
Jebes ti to kad moras demantovati one koji pojma nemaju, u ovom slucaju novinare, cuj isao zadnji u krevet 
Memo u 20 nul nul u horizontali
Memo u 20 nul nul u horizontali
- didžej
#18510 Re: Farma
pa i kazem vise verbalno.dječak sa šibicama wrote:U jednu ruku si u pravu, njegova igra sa "vjerskim osjecanjima" zarad glasova meni licno je odvratna, to rekoh jos odavno... uopce ne vjerujem da je on prakticni vjernik, niti mi ide naglasena vjera uz umjetnost kakvom se Memo bavi, to je oksimoron jer biti boem podrazumjeva casicu u ruci.didžej wrote: memo je izdanak sdaovskog, novokomponovanog, hajatovog bosnjaka, narodnjak sa primjetnom vjerskom komponentom, bar verbalno ako ne prakticno.
Ali opet, naslusao sam se prica kako je jedan drugi umjetnik, puno poznatiji slikar u nasim kotlinskim krajevima, "tipicni primjer novobosnjacke elite" i "omiljeni sdaovski slikar" ko biva nije dobar SDAovac ko nema Hebibovu sliku na zida... a odlicno znam da se covjek gnusa ovih kako ih ti nazva, hajatovskih Bosnjaka odnosno novoformirane elite u seheru.
Tako da... mozda se varas sto se Meme tice. On samo pliva u tim vodama, jer mora ako hoce da zivi, moje misljenje.
normalno je da ce igrati na tu kartu, nece igrat' na kartu da bude veci srbin od ere.
meni je samo tragikomicno kako se ljudi na to naloze.
ne samo na ovoj farmi nego i na onoj kad je pobijedio govedja glava.
-
Kir Janja
#18511 Re: Farma
ako je vjerovati izjavi, to za odlazak u krevet ne tvrde novinari nego memo. oni ga citiraju.
- dječak sa šibicama
#18512 Re: Farma
Jebiga, ne moze se reci da je Memina taktika bila losa, znao je da ce komsijama zasvrbiti usi sa sultanu moj, na hajr, ramazan postim, iftare organizuj Lejla i slicnim izjavama... ali je zato kupio hiljade glasova od napaljenih turbo Bosnjakadidžej wrote:pa i kazem vise verbalno.dječak sa šibicama wrote:U jednu ruku si u pravu, njegova igra sa "vjerskim osjecanjima" zarad glasova meni licno je odvratna, to rekoh jos odavno... uopce ne vjerujem da je on prakticni vjernik, niti mi ide naglasena vjera uz umjetnost kakvom se Memo bavi, to je oksimoron jer biti boem podrazumjeva casicu u ruci.didžej wrote: memo je izdanak sdaovskog, novokomponovanog, hajatovog bosnjaka, narodnjak sa primjetnom vjerskom komponentom, bar verbalno ako ne prakticno.
normalno je da ce igrati na tu kartu, nece igrat' na kartu da bude veci srbin od ere.
Ono kad je greskom zagrizao ustipak, pa ispljunuo ko da je govno zagrizao jer mu je u istom momentu Zorica dobacila "nemoj to jesti Memo"... jer su isprzeni na masti... meni licno je tumach sto kazu. Mislim, ok ne jedes, ali ne pljuvati i uzvikivati fuj fuj... vrijedjas ljude oko sebe, ispada da jedu govna.
Ali hajde, ne bih da se bavim takvim detaljima. Sto Leda rece, ovo je tema na kojoj smo se zabavljali.
Eno na Pink Reality poceli od Farme 1
- rukfashmoj
#18513 Re: Farma
Dobri su mi ovi sto pricaju i pozivaju se na neku kulturu a ko je gledao vidio je da je memo jedini pored danijela i par jos unutra bio među najkulturnijim i odgovarao je samo na provokacije.Znaci ovi sto pricaju suprotno nisu pazili na casu.Sto se sha tice meni je zasmetalo juce sto je ubacio Gocu ispred meme hajde za akija razumijem ali Goca pa ono kao memo mislim da mu tako nesto nije trebalo ali hajde sad.
- dječak sa šibicama
#18514 Re: Farma
Ne znam bas, ova izjava je izvucena sa onog gostovanja na Pink World, ali ne sjecam se da je spomenuo lijeganje u krevet, Mozda nisam sve cuo, ali to nisam primjetio, ostalo sto je citirano jesam.Kir Janja wrote:ako je vjerovati izjavi, to za odlazak u krevet ne tvrde novinari nego memo. oni ga citiraju.
-
Kir Janja
#18515 Re: Farma
govedja glava je isapo inteligentniji od meme, i kad laze. njega su tek u nekoliko direktnih lazi uhvatili i nakon farme, ovoga u vec bar 25. covjek zivi u sopstvenoj, nagomilanoj hrpi lazi, jedino sto je tu pozitivno je to sto i sam zna da je tako. tu je slican sa govedjom glavom, on je od toga napravio biznis, a memo je na dobrom putu da to sebi i samo sebi ostvari.didžej wrote:pa i kazem vise verbalno.dječak sa šibicama wrote:U jednu ruku si u pravu, njegova igra sa "vjerskim osjecanjima" zarad glasova meni licno je odvratna, to rekoh jos odavno... uopce ne vjerujem da je on prakticni vjernik, niti mi ide naglasena vjera uz umjetnost kakvom se Memo bavi, to je oksimoron jer biti boem podrazumjeva casicu u ruci.didžej wrote: memo je izdanak sdaovskog, novokomponovanog, hajatovog bosnjaka, narodnjak sa primjetnom vjerskom komponentom, bar verbalno ako ne prakticno.
- dječak sa šibicama
#18516 Re: Farma
Navedi koje su to nagomilane lazi?Kir Janja wrote:
govedja glava je isapo inteligentniji od meme, i kad laze. njega su tek u nekoliko direktnih lazi uhvatili i nakon farme, ovoga u vec bar 25. covjek zivi u sopstvenoj, nagomilanoj hrpi lazi, jedino sto je tu pozitivno je to sto i sam zna da je tako. tu je slican sa govedjom glavom, on je od toga napravio biznis, a memo je na dobrom putu da to sebi i samo sebi ostvari.
- astrid
#18517 Re: Farma
Cuj Meme,Adu ciganiju

-
Kir Janja
#18518 Re: Farma
da pratis na casu, to ne bi bila losa ideja. ovako, neka te sa memom.dječak sa šibicama wrote:Navedi koje su to nagomilane lazi?Kir Janja wrote:
govedja glava je isapo inteligentniji od meme, i kad laze. njega su tek u nekoliko direktnih lazi uhvatili i nakon farme, ovoga u vec bar 25. covjek zivi u sopstvenoj, nagomilanoj hrpi lazi, jedino sto je tu pozitivno je to sto i sam zna da je tako. tu je slican sa govedjom glavom, on je od toga napravio biznis, a memo je na dobrom putu da to sebi i samo sebi ostvari.
- Havatar
#18519 Re: Farma
Mislim da ovo na hajr , sultanu moj, na hajr, ramazan postim, iftare organizuj Lejla itd nije bila taktika nego tako covjek prica i to mi je najveca glupost da mu neko iz Srbije zamjera posto to je isto kao kad bih neki iz Srbije ucestvovao u bosanskom shou i da se ljudi u Bosni ljute sto ne kaze rahmetli, hairli i slicno nego kaze pokaojni , na zdravlje .
- Havatar
#18520 Re: Farma
Evo poce ova emisija
- Kal El
#18521 Re: Farma
Sranija kasni pfff...mora ispostovati ugovor! Mislio sam da ce ih vise biti :/
Sent from my LT26i using Tapatalk 4 Beta
- golfiista
#18522 Re: Farma
http://--- NO LINKS ---/clanak/10717371512 ... ajcitaniji
Što bi raja rekla, a jes se dig`o, pa nisi Nobelovu dobio, a tek riječnik ...Žalim, iskreno, svih 10 KM što potroših na glasanje, fuj.
Što bi raja rekla, a jes se dig`o, pa nisi Nobelovu dobio, a tek riječnik ...Žalim, iskreno, svih 10 KM što potroših na glasanje, fuj.
Last edited by golfiista on 08/07/2013 20:15, edited 1 time in total.
- _Reds_
#18523 Re: Farma
Eno je na Pink WORLDKal El wrote:Sranija kasni pfff...mora ispostovati ugovor! Mislio sam da ce ih vise biti :/
- didžej
#18525 Re: Farma
probao sam da gledam ovu farmu ali mi je nekon vb bila pravo bezze, a kamoli jos da analiziram govedju vugla ali ti vjerujem da je opasan spekulant.Kir Janja wrote:
toliko od mene na temu farma 4.
that's just my two cents.