Farma

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
amiliana

#18476 Re: Farma

Post by amiliana »

Evo Memo na pinku
Chisum

#18477 Re: Farma

Post by Chisum »

Posto vec napisah ko mi je bio favorit (Shah), a uz to i objasnih zasto ne toliko i Memo, kojeg, kada ga vidim na nekom od nasih kanala, evo vec godinama ukidam daljinskim, jer me podsjeca na sve na sta me podsjeca - i ne samo on, nego citava ta shuplja "Hayat" generacija koja mili po Sarajevu, saplicuci se o "slavu" bez pokrica i siromasan vokabular - evo da se osvrnem i na noc proglasenja pobjednika.

Kao sto rekoh, Memo je sa i svih onih svojih hiljadu rupa, u onakvom koruzenju, ipak ispao covjek, a uz to mi se cini da je prijateljstvo sa Shahom i jedina iskrena stvar koja se desila na Farmi.

Pa kad jos na sve to dodam i kolicinu od huje sazvakanih muda po Lukavici, Mokrom, Han Pijesaku i slicnim vukojebinama, onda mi sve ovo sto se sinoc desilo bude jos draze. :lol:
Kal El

#18478 Re: Farma

Post by Kal El »

amiliana wrote:Evo Memo na pinku
Koji Pink?

Sent from my LT26i using Tapatalk 4 Beta
didžej

#18479 Re: Farma

Post by didžej »

s obzirom da sam jedan od prvoboraca ove teme uzimam za pravo da ucestvujem u njenoj zavrsnici iako farmu vecim dijelom nisam pratio, osim na pocetku i ovo malo na kraju. 8-)
imam jednu konstataciju i jedno pitanje-konstataciju.
konstatacija je da je nacionalizam na ovim prostorima jedina konstanta, da je jaci nego ikad i da ce imati dug zivot.
srbi ne mogu da podnesu da je sulejman pobjednik farme usred srbije a bosnjaci su glasali mahom za njega bas zato sto je sulejman jer tog istog memu u sarajevu, osim blize familije, niko ne gotivi.

pitanje-konstatacija, kad vam je svima sha bio tako drag zasto ispade onako rano? :D
sha je paradigma ante markovica i njegove stranke na prvim izborima 1990. kad je svima ante bio legenda ali na izborima niko za njega nije glasao nego za sda, sds i hdz.
memo je izdanak sdaovskog, novokomponovanog, hajatovog bosnjaka, narodnjak sa primjetnom vjerskom komponentom, bar verbalno ako ne prakticno.
s druge strane imamo staniju ciji je tata po svemu sudeci srpski patriota sds-ovskog tipa.
majku mu, da nam je jos jedan iz hdz-a pa da pravo zakuhamo... :thumbup:
Abid Sakalaš

#18480 Re: Farma

Post by Abid Sakalaš »

ti si jado paljanski (moguće i kiseljački) davno provaljen, sad razguli i jedi se od muke
Chisum wrote: ...
Pa kad jos na sve to dodam i kolicinu od huje sazvakanih muda po Lukavici, Mokrom, Han Pijesaku i slicnim vukojebinama, onda mi sve ovo sto se sinoc desilo bude jos draze. :lol:
:thumbup:
Last edited by Abid Sakalaš on 08/07/2013 18:47, edited 1 time in total.
Havatar

#18481 Re: Farma

Post by Havatar »

didžej wrote:s obzirom da sam jedan od prvoboraca ove teme uzimam za pravo da ucestvujem u njenoj zavrsnici iako farmu vecim dijelom nisam pratio, osim na pocetku i ovo malo na kraju. 8-)
imam jednu konstataciju i jedno pitanje-konstataciju.
konstatacija je da je nacionalizam na ovim prostorima jedina konstanta, da je jaci nego ikad i da ce imati dug zivot.
srbi ne mogu da podnesu da je sulejman pobjednik farme usred srbije a bosnjaci su glasali mahom za njega bas zato sto je sulejman jer tog istog memu u sarajevu, osim blize familije, niko ne gotivi.

pitanje-konstatacija, kad vam je svima sha bio tako drag zasto ispade onako rano? :D
sha je paradigma ante markovica i njegove stranke na prvim izborima 1990. kad je svima ante bio legenda ali na izborima niko za njega nije glasao nego za sda, sds i hdz.
memo je izdanak sdaovskog, novokomponovanog, hajatovog bosnjaka, narodnjak sa primjetnom vjerskom komponentom, bar verbalno ako ne prakticno.
s druge strane imamo staniju ciji je tata po svemu sudeci srpski patriota sds-ovskog tipa.
majku mu, da nam je jos jedan iz hdz-a pa da pravo zakuhamo... :thumbup:
Sto se tice Sha da nije bio ovoliko drag ne bih ni dosao dokle je dosao posto je imalo mnogo vecih imena od njega i popularnijih
didžej

#18482 Re: Farma

Post by didžej »

Abid Sakalaš wrote:ti si jado paljanski (moguće i kiseljački) davno provaljen, sad razguli i jedi se od muke
posto vidim da svakog ko se s tobom ne slaze vrijedjas i provociras nije mi jasno kako nisi do sad banovan.
a za to paljanski ili kiseljacki bi dobio po tamburi da te sretnem uzivo.
ne vrijedis bana.
astrid

#18483 Re: Farma

Post by astrid »

Sabirni centar wrote:
Igbala wrote:
Havatar wrote:Posto na ovoj temi ima dosta onih koji su gledali i Veliki Brat i Farmu pa me zanima njihovo misljenje koji je show bio bolji :?:

VB nisam gledala, Farmom se zarazila :mrgreen:
Samo se ti trudi da održiš temu :wink:
Pitam se gdje su @astrid, @LEDA, @amiliana :D , @gnjev, @partizanka,@ MLI, @kemp opravdano odsutan, negdje na moru hladi .... :D, ovom prilikom ga pozdravljam..@neradnik- kao da sam mu sinoć vidio klon :oops:
Prisutna :D

VB je bio bolji :) Farmu sam i pocela gledati jer se VB zavrsio :-)
:vece: :kiss:
Pescanik

#18484 Re: Farma

Post by Pescanik »

Image
LEDA

#18485 Re: Farma

Post by LEDA »

Upit neko da li je bolji VB ili farma . Volim rialiti program , jer je to zaista pokus ,uživo gledanje kombinacije karaktera ,kultur ,različitog stepena obrazivanja ...itd. Nekada je VB bolji nekada Farma :) to zavisi od učesnika i njihovih relacija i dinamike tih odnosa. Ma koliko mi smetale psovke i pljuvačine ,ti momenti su savršeno vrijeme za sagledavanje likova ,a ,Boga mi, i emocije koju takviodnosi izazivaju u nama ....uhhhhh što se napisah :D

Dobar dan dobri ljudi :kiss:
Abid Sakalaš

#18486 Re: Farma

Post by Abid Sakalaš »

didžej wrote:
Abid Sakalaš wrote:ti si jado paljanski (moguće i kiseljački) davno provaljen, sad razguli i jedi se od muke
posto vidim da svakog ko se s tobom ne slaze vrijedjas i provociras nije mi jasno kako nisi do sad banovan.
ne vrijedis bana.
jado paljanski javi se u inbox, ostavi broj telefona i ulicu na sokocu ili kiseljaku, da te posjetim preko vikenda
forum_selektor

#18487 Re: Farma

Post by forum_selektor »

:sax:
Kir Janja

#18488 Re: Farma

Post by Kir Janja »

radostan dan wrote: hajd da ti ja odgovorim, mada mi je ovo prvi post na temi...farmu ne pratim, ali temu da, jer mi je interesantna profesionalno i bla, bla, bla...
(a i red je, pošto se potpomažemo na -dimnim- temama :mrgreen: :wink: )

znaš kako je nastala pica u italiji, taj -specijalitet- danas poznat i priznat širom svijeta?
hrana, najčešće večera ili doručak gladnih italijana, dok su pape, biskupi i nadbiskupi, mecene i ostali -ždrali-meso kao glavno jelo i salatu, ovi prvopomenuti nesretnici su od onoga što im ostane (ako im ostane) od ručka, doručka, večere, sve to bacali na tijesto i pekli. znači od otpada pravili obrok.
(to se kod nas kaže - od govana pitu)

e tako ti je i sa rijalitijima...imaš red sisa, red svađa, onda tračevi, onda gole guzice (u novije vrijeme jebačinu, ali nije dokazano jer niko kitu da isuče maksuz, nego ispod jorgana. no, obzirom na profil učesnika, koji izgledom više liče na metroseksualce a u nekim slučajevima i potpuno gejevski (da budem pol. korektan), opravdano se sumnja na ljuljanje kreveta - na prazno)).

onda imaš plaćene medije i spinovanje informacija (mediji a la - skandal, kurir, ekspres i sl.) jer tv nije dovoljan. niko ne može da gleda 24 sata tv bez prekida. na primjer, moraš da kenjaš jbg... e zato imaju novine, da dok kenjaš možeš da čitaš o rialitiju, i da u pisanoj formi sebe preslišaš da nisi šta propustio, eventualno koriguješ stavove i to...

rialitijem upravlja trust ekonomskih i psiholoških magova, koji su prije odabira i ubacivanja učesnika, sondirali javno mjenje i shodno tome našli 10-20 nesrećnika koji će zabavljati masu svojim glupostima, nekulturom, neznanjem.
jbg, ne možeš prodavati led eskimima. moraš prepoznati i naći tržište.

još ako se namjesti (a hoće i mora) koja nacionalna varnica (vidi pod - maca, miloš, vesna, memo und co.), zagarantovan je profit od više miliona maraka ili eura, na osnovu reklama, sponzora, a prije svega sms-ova.

a gledateljstvo guta. prima se. i prima ga. i traži još. i još.
što jače. brže. bolje i više. krvavije. ( za sledeći rialiti predlažem i predviđam uvođenje kamera i u wc šolju, odozdo. mogu kamere i u kao i na polnim organima).

jebeš rialiti bez porođaja. znači ovo u formi predloga, autorska prava ili ideju halalim - sledeća farma 9 mjeseci, snošaj, trudnoća, porod u štali, krv, posteljica, bolovi, švaleranje dok se mlada porađa).

krajnji ishod, tj proglašenje pobjednika - no, no u studiju, demonstracije bar 200.000 ljudi negdje kod ili u lisovićima, organizovane grupe iz srbije, bih, cg, makedonije, sa sve motkama, goli, traže pobjedu svog pulena.

veliki bratovi, farme i ostalo, su naše ogledalo. to smo mi. ja i ti.
možeš se opirati koliko hoćeš. opusti se, lakše ulazi.

kao demokrata po vokaciji, ostvaljam ti da biros - hoŠ da budeš vendi ili ona mimi iz podgorice?
meni sve jedno. ionako će nas naguziti.

:wink:
:sax:
prvo pa umalo musko… :-) sve ti je to ko bonbona, ali je zakljucak :shock:

upravo taj princip linije manjeg otpora je i kriv za to sto sada jos i moras sam sebi pjevusiti kakvu romanticnu pjesmicu dok nemilice primas. nije kasno, nikad.
Asamoah Gyan

#18489 Re: Farma

Post by Asamoah Gyan »

ignorišite salonce ba, Memo im je dohako malo je reći. Pojedoše se ljudi :D
foluška

#18490 Re: Farma

Post by foluška »

Abid Sakalaš wrote:
didžej wrote:
ne vrijedis bana.
jado paljanski javi se u inbox, ostavi broj telefona i ulicu na sokocu ili kiseljaku, da te posjetim preko vikenda
proslijedi i meni ako bude imao damu da ti pošalje
Havatar

#18491 Re: Farma

Post by Havatar »

LEDA wrote:Upit neko da li je bolji VB ili farma . Volim rialiti program , jer je to zaista pokus ,uživo gledanje kombinacije karaktera ,kultur ,različitog stepena obrazivanja ...itd. Nekada je VB bolji nekada Farma :) to zavisi od učesnika i njihovih relacija i dinamike tih odnosa. Ma koliko mi smetale psovke i pljuvačine ,ti momenti su savršeno vrijeme za sagledavanje likova ,a ,Boga mi, i emocije koju takviodnosi izazivaju u nama ....uhhhhh što se napisah :D

Dobar dan :kiss:
Sabirni centar

#18492 Re: Farma

Post by Sabirni centar »

Asamoah Gyan wrote:ignorišite salonce ba, Memo im je dohako malo je reći. Pojedoše se ljudi :D
:thumbup: ofirni su malo je reći :D
didžej

#18493 Re: Farma

Post by didžej »

eki salonci? :lol:
gdje ste vi bili na ovoj temi od pocetka, od.ebite ba nacionalisti. :-)
ostavite vi meni adrese u inbox kad ste mangupi. :D
Tayyip

#18494 Re: Farma

Post by Tayyip »

Sabirni centar wrote:
Asamoah Gyan wrote:ignorišite salonce ba, Memo im je dohako malo je reći. Pojedoše se ljudi :D
Ja meraka u večeri rane. Muda svoja pojedoše :D
Havatar

#18495 Re: Farma

Post by Havatar »

Tayyip wrote:
Sabirni centar wrote:
Ja meraka u večeri rane. Muda svoja pojedoše :D
:thumbup: :mrgreen:
Imal neki novi info iz hotela :?:
Sabirni centar

#18496 Re: Farma

Post by Sabirni centar »

LEDA wrote:Upit neko da li je bolji VB ili farma . Volim rialiti program , jer je to zaista pokus ,uživo gledanje kombinacije karaktera ,kultur ,različitog stepena obrazivanja ...itd. Nekada je VB bolji nekada Farma :) to zavisi od učesnika i njihovih relacija i dinamike tih odnosa. Ma koliko mi smetale psovke i pljuvačine ,ti momenti su savršeno vrijeme za sagledavanje likova ,a ,Boga mi, i emocije koju takviodnosi izazivaju u nama ....uhhhhh što se napisah :D

' dan i tebi LEDA, ulegnu mahsuz da tebe pozdravim :-D :kiss:

Pitao sam se danas gdje ste svi, ono da prebiramo utiske od sinoć, dok nisu stavili katanac na temu. :D
LEDA

#18497 Re: Farma

Post by LEDA »

Žao mi je što se ova tema ( razbibriga) pretvorila u nacionalističko prepucavanje vrijeđanje. Ja sam za ZDRAVU zezu ,malo peckanja koje nije zlonamjerno n prizmno. Bez namjere dablo koga prozivam ( a u nekoliko navrata sam to i činila) ja se udaljavam s ove teme .

Pozdrav mojim dragim PRAVIM FORUMAŠIMA 8 oniće se prepoznat) do neke druge prilike ....... :cao: :cao:
Tayyip

#18498 Re: Farma

Post by Tayyip »

Havatar wrote: :thumbup: :mrgreen:
Imal neki novi info iz hotela :?:
Nema, došli im bili Ekrem i Čupo, njih dvojica bili u sobi do njihove, malo se zajebavali s njima. Memo Ekrema ložio, on bio sjeban pravo. Sad će emisija Farma narod pita.
Havatar

#18499 Re: Farma

Post by Havatar »

LEDA wrote:Žao mi je što se ova tema ( razbibriga) pretvorila u nacionalističko prepucavanje vrijeđanje. Ja sam za ZDRAVU zezu ,malo peckanja koje nije zlonamjerno n prizmno. Bez namjere dablo koga prozivam ( a u nekoliko navrata sam to i činila) ja se udaljavam s ove teme .

Pozdrav mojim dragim PRAVIM FORUMAŠIMA 8 oniće se prepoznat) do neke druge prilike ....... :cao: :cao:
Pusti ih neka komantarisu ostani sa nama da se salimo sad ce jos malo emisija sa pitanjima gledalaca
Sabirni centar

#18500 Re: Farma

Post by Sabirni centar »

astrid wrote: Prisutna :D

VB je bio bolji :) Farmu sam i pocela gledati jer se VB zavrsio :-)
:vece: :kiss:
:vozdra: :kiss:

Nemo' tako da pričaš, bolja je Farma :D
Locked