Šta ti se ovo češuga?Ne paziš je dobro!Neelix wrote:evo apdejet![]()
chesh
![]()
Fan club - MENSURA :D
Moderator: anex
- Phia
Čuj vakcina protiv buha?!Šta joj to daju?Otrov za buhe direkt u venu??Neelix wrote:vakcinise se ona protiv buha a ima i prasak nekakav. mora se nekad i cesat bez bolescura
Kakav prašak?Neo pitroid?
Ma čim se češuga nema šta već buhe vjeruj.
- Neelix
znam da su joj to davali tek kad smo je nasli
tako mi je bar seka rekla, ona je vodila... koji je prasak zaista ne znam
isla je i poslije toga, valjda bi veterinar skontao da ima.
a vodit ce je uskoro opet...trebaju je kastrirat
- Phia
Hehe..ma oni na veterini su znali svašta navaljati samo da naplate dobroNeelix wrote:znam da su joj to davali tek kad smo je naslitako mi je bar seka rekla, ona je vodila... koji je prasak zaista ne znam
isla je i poslije toga, valjda bi veterinar skontao da ima.
Koliko ja znam nema vakcina protiv buha.
Razmislite o kastraciji..možete poslije zažaliti..ipak je to miješanje u prirodu a ako ste u mogućnosti da je kontrolišete u toj mjeri da ne dolazi u kontakt sa drugim mužjacima psima možda je bolje da to barem odgodite.Takođe uzmite u obzir da postoji vakcina protiv parenja koja se daje svako pola godine.U tom periodu ženka ne može zatrudniti.Ali isto tako govore da se od te vakcine povećava rizik od raka kod psa..
Sretno u svakom slučaju!
PS. Imena za cuke su vam freaky.
- Phia
Al ga ti upakova u zlaćani papir!descent wrote:Ja bih vam preporucio da kastrirate ljepoticu jer zna se desiti da cesto pobjegnu kad imaju tjeranj koliko god mi to pazili
Neki ljudi osjećaju grižnju savjesti kad to učine.Nije to baš tako 'prosto' kako ti kažeš..
Last edited by Phia on 13/07/2007 00:01, edited 1 time in total.
- Neelix
ma ne zovu se tako, to su moja imena koja sam ja pokusao proturit al nije uspjelo nijednom
al posto ovdje ja pricam o njima, niko mi ne moze zabranit da ih zovem kako hocu
na zalost ne postoji nacin da je drzimo odvojenu, dvoriste je otvoreno, ima kucicu i trave da trci, ali sheta ona po komsiluku, svi je gotive
al naidje i lutalica...a ima i komsija jedan psa 
u svakom slucaju to je humanije nego da se osteni...nema sanse da bi mogli jos i kuchiche zadrzat...a ne zelim ni pomisljat na neko drugo "rjesenje"
citao sam i da je dobro da se to odradi cim stekne odredjenu starost, jer se sa svakim stenjenjem sve vise i vise povecava mogucnost raka
na zalost ne postoji nacin da je drzimo odvojenu, dvoriste je otvoreno, ima kucicu i trave da trci, ali sheta ona po komsiluku, svi je gotive
u svakom slucaju to je humanije nego da se osteni...nema sanse da bi mogli jos i kuchiche zadrzat...a ne zelim ni pomisljat na neko drugo "rjesenje"
citao sam i da je dobro da se to odradi cim stekne odredjenu starost, jer se sa svakim stenjenjem sve vise i vise povecava mogucnost raka
-
Nancy Drew
- Neelix
-
kujundzija
#116 Re: Mi se zovemo Mensura i Džafer
Cek nekontam ko se zove Mensura i DzaferNeelix wrote:...a tata me zove zlato
u nedjelju sam nadjena kako lutam po ulici, a sad imam dom
volim da se mazim i stalno piskim po kuci![]()
- Neelix
mogao bih ja tebe zaklati satarom nekom?stranac_ wrote:Kakvi su ti ono nokti...Mogla si ga zaklat onim noktima...
kujundzija, mensura je ova crno bijelo smedja, a dzafera imas na prethodnoj stranici, sav je smedj
- Phia
Jao kakva agresivnost.Neelix wrote:mogao bih ja tebe zaklati satarom nekom?stranac_ wrote:Kakvi su ti ono nokti...Mogla si ga zaklat onim noktima...
kujundzija, mensura je ova crno bijelo smedja, a dzafera imas na prethodnoj stranici, sav je smedj
Nelix žao mi je zbog Mesnure.Nadam se da ćete je uskoro naći.Psi često tako odlutaju ali se i vrate.Meni se to desilo nekih desetak puta.Možda joj je vrijeme parenja pa je otišla malo u 'šetnju'.Ima li ogrlicu?Pametno je psu staviti ogrlicu sa adresom i br. telefona ako postoji šansa da može otići.To imaju moje cukeU svakom slučaju sretno.
- Phia
Pa to što ima ogrlicu je dobra stvar.Jeste li je već tražili u okolini?Probajte nazvati kafileriju (šintore) i pitati jesu li je možda uhvatitli.također nazovite veterinu ako je možda nešto udarilo pa je neko donio.Ne bi bilo loše i nalijepiti par slika sa brojem tel.Ima toga mnogo što se može učiniti.Najgore je sjediti i čekati.Neelix wrote:nije mi do zajebancije.
ima ogrlicu, mislim da je roza, ali nema podataka na njoj. nadam se da ce sto prije doci