Fakultet zdravstvenih nauka

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
zindlo

#26 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by zindlo »

Kao prvo pogrijesio si u nazivu fakulteta ako mislis na ovaj u Sarajevu,naziv je Fakultet zdravstvenih studija a ne nauka.
Kao drugo tezi je nego sto to vecina misli tako da budes spreman na zestoko ucenje,a i sva predavanja su ti obavezna tako da na kafu mozes racunati jedino u pauzama. Bio je tezak i dok je bio trogodisnji studij,a sad pogotovo.
Uglavnom rezon ti je dobar jedino sto se tice smjera radiologije jer jedino sa tim mozes relativno lako doci do posla,a ostali.....
Vernes_AMG

#27 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Vernes_AMG »

znam za naziv sad , ali tad nisam znao :D ma nije me strah teskog fakulteta , a to da ne mozes ni na kafu otici , nije istina , imam parp oznanika koji studiraju gore , i uopste nisu robovi faksa , samo edovno uciti i nema problema :thumbup:
Liina

#28 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Liina »

Forumaši, šta mi možete reći o smjeru SANITARNO INŽINJERSTVO? Težak ili ne, mogućnost zaposlenja i tak to? Čini se zanimljivo... :)

Pozdrav za sve!
Großmeister

#29 Re: Fakultet zdravstvenih studija

Post by Großmeister »

Da li mi neko može reći šta je potrebno za upis na ovaj fakultet?

Završio sam gimnaziju i razmišljam o ovom fakultetu (smjer fizioterapija ili radiološka tehnika).

Zanima me ustvari šta se radi na prijemnom ispitu, da li zadaci iz određenih predmeta (i kojih?) ili esej na neku temu (kao što sam negdje pročitao)?

Da li ima neko ko se već upisao na taj fax, da prenese lično iskustvo?
Vernes_AMG

#30 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by Vernes_AMG »

Fizika , Hemija i Biologije od ove godine na prijemnom. A sve detalje ce objaviti za par dana na njihovoj stranici :thumbup:
Filter

#31 Re: Fakultet zdravstvenih studija

Post by Filter »

kiki-miki wrote:
Großmeister wrote:Da li mi neko može reći šta je potrebno za upis na ovaj fakultet?

Završio sam gimnaziju i razmišljam o ovom fakultetu (smjer fizioterapija ili radiološka tehnika).

Zanima me ustvari šta se radi na prijemnom ispitu, da li zadaci iz određenih predmeta (i kojih?) ili esej na neku temu (kao što sam negdje pročitao)?

Da li ima neko ko se već upisao na taj fax, da prenese lično iskustvo?

Moj savjet ti je - radiološki smjer.Fizioterapeuta ima milion,nije sve rješeno oko priznavanja ove 4 godine sada,i još kamara drugih problema.A radiologa je manjak još uvijek. ;-)
jeste manjak, ali se bogami ni vegarka a ni faris ne trzaju da ih prime. po planu rada ih treba preko 70 a ima ih zaposleno oko 40. sad kad su odmori nema sanse da sastave smjene i odu na odmor, dezure ginu, prekovremenih sati kao u prici,ali ih ne mogu naplatiti, smanjenu platu, ne priznate kvalifikacije i kolektivni ugovor koji niko ne postuje... ili da pricamo o zracenju i testovima koje niko ne provodi jer bi ostali i bez to malo kadra...
matej_wnbstudent

#32 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by matej_wnbstudent »

Pozdrav,ja se nemilice javljam ovdje,ali eto sto cu pobijen losom rijesenoscu ispita drzavne mature u mojoj rodnoj Hrvatskoj ( padam matematiku ) ovo ostalo sve prolazim ali sta ces kad je obavezan moram na jesenski rok,a na jesenskom roku nista nece biti tako da u razgovoru sa par poznanika i prijatelja dosao sam na ideju da idem studirati radiolosku tehnologiju jer vidim tu je predidiplomski a u Zagrebu strucni,dok je samo u Splitu preddiplomski + diplomski.
Pohadjao sam 4 godine medicinske skole ovdje,prosjek 4 godine mi je 4,44 ( 2 sa odlicnim prosao,2 sa vrlo dobrim ) ako se broje bodovi,ono sto me zanima,razgovarao sam i sa voditeljeme studentske sluzbe preko e-maila,odakle da se pripremam to jest gdje u Hrvatskoj da nabavim knjige,jel tezak toliko prijemni za radiolosku tehnologiju,ako me mozete uputiti na nekakve ogledne ispite ili skripte da mogu uciti da se ne moram muciti sa knjigama ...
Kad su prijave i koliko poslije toga su ispiti te kada dolaze rezultati ispita ( ja sam kod Slavonskog Broda pa razmisljam da bi troskovi puta jer moram osobno predati prijavu i ispuniti,da odem na prijave,unajmim stan i budem dok ispiti ne krenu ...)
Mogu li ja upasti bez placanja jer mi je gospodin voditelj studentske sluzbe rekao da mogu upasti nevezano sto sam strani student.
Zahvaljujem i ispricam se na poduzem postu. :thumbup:
asimKasim

#33 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by asimKasim »

PostPostao/la matej_wnbstudent
Pozdrav,ja se nemilice javljam ovdje,ali eto sto cu pobijen losom rijesenoscu ispita drzavne mature u mojoj rodnoj Hrvatskoj ( padam matematiku ) ovo ostalo sve prolazim ali sta ces kad je obavezan moram na jesenski rok,a na jesenskom roku nista nece biti tako da u razgovoru sa par poznanika i prijatelja dosao sam na ideju da idem studirati radiolosku tehnologiju jer vidim tu je predidiplomski a u Zagrebu strucni,dok je samo u Splitu preddiplomski + diplomski.
Pohadjao sam 4 godine medicinske skole ovdje,prosjek 4 godine mi je 4,44 ( 2 sa odlicnim prosao,2 sa vrlo dobrim ) ako se broje bodovi,ono sto me zanima,razgovarao sam i sa voditeljeme studentske sluzbe preko e-maila,odakle da se pripremam to jest gdje u Hrvatskoj da nabavim knjige,jel tezak toliko prijemni za radiolosku tehnologiju,ako me mozete uputiti na nekakve ogledne ispite ili skripte da mogu uciti da se ne moram muciti sa knjigama ...
Kad su prijave i koliko poslije toga su ispiti te kada dolaze rezultati ispita ( ja sam kod Slavonskog Broda pa razmisljam da bi troskovi puta jer moram osobno predati prijavu i ispuniti,da odem na prijave,unajmim stan i budem dok ispiti ne krenu ...)
Mogu li ja upasti bez placanja jer mi je gospodin voditelj studentske sluzbe rekao da mogu upasti nevezano sto sam strani student.
Zahvaljujem i ispricam se na poduzem postu. :thumbup:
Prijemni ti je smijesan, i sto se toga tice samo se pojavi i to ti je to, a imas sve na fzs.unsa.ba.... mislim da nekada 15.07. pocinje upis, al provjeri
matej_wnbstudent

#34 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by matej_wnbstudent »

Hvala na brzom odgovoru,planiram i prijemni u Tuzli,na njihovoj stranici nista ne pise u vezi upisa i kada treba predati dokumente te kada su ispiti,cudno mi samo da se pise iz Biologije i kemije...isao bi u Tuzlu jer mi je blize 130km,kakav je tamo faks,profesori,upisi i to ako imas kakvih saznanja :o
enlola

#35 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by enlola »

Faklutet zdravstvenih studija
Prijemni iz fizike, hemije, biologije

Da li mogu pomoci knjige iz gimanzije, koji autor?!
croup

#36 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by croup »

Imal li neko da je upisao Fakultet Zdravstvene njege? Zanima me kakav je prijemni, jel tesko? hvalaaa
croup

#37 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by croup »

Planiram upisati smjer Zdravstvena njega i terapija, pa me interesuje kakav je prijemni, ima li propremna nastava, da li je tesko? hvala
abondanzieri

#38 Re: Fakultet zdravstvenih nauka

Post by abondanzieri »

Bilo bi lijepo i kad bi se javio neko ko studira Laboratorijske tehnologije.Procitao sam da se na prijemnom ispitu polazu fizika,hemija i biologija,pa me zanima kako izgledaju pripreme za polaganje,kako obezbijediti potrebnu literaturu i slicno?
Post Reply