FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post Reply
maher

#101 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by maher »

Brazilski predsjednik od 2003 do 2011 Luiz da Silva je covjek koji je imao osnovnu skolu i bio predsjednik...
po sopstvenom priznanju mislio je da ce taj posao ici puno lakse, ali rezultati prve godine mandata su bili katastrofalni...nakon toga je angazovao eksperte koji su ga savjetovali i Brazil je sada jedna od najprosperitetnijih zemalja...njegova sreca je bila sto je uvidio da ne zna, problem je sa onim sto misle da znaju...a ima takvih i sa skolom i bez skole...
FagusDrvo

#102 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by FagusDrvo »

hizo ramidovic wrote: dakle, nemas pojma. tako sam i mislio.
ti si, dakle, tipican fahrov isprdak, polupismeni saban majmunolikog oblika lica, bez stava, misljenja i ideje, nesposoban za bilo kakvu dublju raspravu, osim za klasicno seosko mahalanje.
haj vozdra.
:shock: :? :-) Slika i prilika standardnog SDA glasača, bez uvrede. Pozdravite Kalpana. :thumbup:
Last edited by FagusDrvo on 07/05/2013 17:22, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#103 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:koliko znam sljedeći na spisku za hapšenje je i Neven Kulenović na čemu insistira i OBN
Na spisku ili na hapšenju? :D Mislim jer Senad Avdić o tome piše godinama.. Ipak, ništa od toga, jer ima logističku političku podršku dvije vrane u glavi i SDA koja ga štiti još od rata i bojišnice, kao i SDP-a koja mu u miru namiče sredstva..
Rewben

#104 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by Rewben »

FagusDrvo wrote: :shock: :? :-) Slika i prilika standardnog SDA glasača, bez uvrede. Pozdravite Kalpana. :thumbup:
Ti SAMIRA KAPLANA u usta uzimati nećeš jer nisi vrijedan toga. Prvo ustaneš sa te stolice pa s poštovanjem kažeš njegovo ime, jer je to jedan pošten mladić koji se kroz najjaču, najuticajniju, najveću partiju u BIH istakao radom i trudom.

Jel ti jasno????????

Kad porediš stvari.. ona one moraju biti bar približno iste, a grijeh ti je u istu rečenicu staviti učenog momka i kojekakve crnogorske, nepismene, nekulturne, neobrazovane kabadahije koji su se silom prilika spustili u Sarajevo.

Jel ti jasno?????
nickelson

#105 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by nickelson »

Rewben wrote:
FagusDrvo wrote: :shock: :? :-) Slika i prilika standardnog SDA glasača, bez uvrede. Pozdravite Kalpana. :thumbup:
Ti SAMIRA KAPLANA u usta uzimati nećeš jer nisi vrijedan toga. Prvo ustaneš sa te stolice pa s poštovanjem kažeš njegovo ime, jer je to jedan pošten mladić koji se kroz najjaču, najuticajniju, najveću partiju u BIH istakao radom i trudom.

Jel ti jasno????????

Kad porediš stvari.. ona one moraju biti bar približno iste, a grijeh ti je u istu rečenicu staviti učenog momka i kojekakve crnogorske, nepismene, nekulturne, neobrazovane kabadahije koji su se silom prilika spustili u Sarajevo.

Jel ti jasno?????
je li ovo vic? ja svakavih nas ima tito dragi ili je ovo kaplan glavom i tastaturom?
BatoS

#106 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by BatoS »

Rewben wrote:Ti SAMIRA KAPLANA u usta uzimati nećeš jer nisi vrijedan toga. Prvo ustaneš sa te stolice pa s poštovanjem kažeš njegovo ime, jer je to jedan pošten mladić koji se kroz najjaču, najuticajniju, najveću partiju u BIH istakao radom i trudom.

Jel ti jasno????????
:lol:

Nadam se da je sarkazam u pitanju... :roll:
kamen spoticanja

#107 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by kamen spoticanja »

BatoS wrote:
Rewben wrote:Ti SAMIRA KAPLANA u usta uzimati nećeš jer nisi vrijedan toga. Prvo ustaneš sa te stolice pa s poštovanjem kažeš njegovo ime, jer je to jedan pošten mladić koji se kroz najjaču, najuticajniju, najveću partiju u BIH istakao radom i trudom.

Jel ti jasno????????
:lol:

Nadam se da je sarkazam u pitanju... :roll:
:shock:
Sjoj sjoj
Desnik

#108 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by Desnik »

Fahraon Radon je najveće zlo koje je ova zemlja mogla dobiti.

Paradigma cijele situacije u BiH.

Nema nam izlaza sve dok se takvi kao Fahraon išta pitaju.
chupacabra

#109 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by chupacabra »

Rewben wrote:

Jel ti jasno????????

Jel ti jasno?????
Jeli to Rile promijenio sefa? Mislim, ovo ustajanje kad se spomene sefovo ime mi je odnekud poznato. :lol: :lol: :lol:
zateznistub

#110 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by zateznistub »

Rewben wrote:

Jel ti jasno????????

Jel ti jasno?????
Ja lično, većeg komada govedine u zivotu nisam vidio. Jebo osobu kojoj je prvo radno mjesto-ministar! A nekidan kad sam ga gledao na hayatu, malo mi se i gadi.
Horasio_Sarajlic

#111 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by Horasio_Sarajlic »

Rewben wrote:

Jel ti jasno????????

Jel ti jasno?????
:lol: :lol: nemoj obojicu da vas namaram ko konjine ;-) 8-)
dzungla

#113 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by dzungla »

necu dugo jer mi se fakat lik gadi ali moram .ne mogu da vjerujem da ima raje kojoj nije vazno sto ministar sigurnosti ima samo osnovnu skolu , biznis hajde i nekako , ali ministar sigurnosti jedne drzave - strah da te uhvati .i samo mala ispravka za forumasa malo ranije - fahrudin radoncic - ministar sigurnosti bih - jos uvijek nema ovlastenje za pristup svim informacijama koje nose oznaku tajno .
Drvosjeca iz Dejcica

#114 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dzungla wrote:necu dugo jer mi se fakat lik gadi ali moram .ne mogu da vjerujem da ima raje kojoj nije vazno sto ministar sigurnosti ima samo osnovnu skolu , biznis hajde i nekako , ali ministar sigurnosti jedne drzave - strah da te uhvati .i samo mala ispravka za forumasa malo ranije - fahrudin radoncic - ministar sigurnosti bih - jos uvijek nema ovlastenje za pristup svim informacijama koje nose oznaku tajno .
Sve mi diraj al' FaHraaa mi ne diraj. :D

A što ti ne pišeš kako Bog zapovijeda? Tačka (.), zarez (,), se ne odvoja iza riječi...ovako, ne ovako , :wink: Iza tačke ide veliko početno slovo, s, š, ć, č, c nisu ista slova zato ih koristi na pravom mjestu. Probaj slobodno, ne boli ništa. :) Skrenuh malo sa teme ali eto malo savjeta ne škodi.

A što se tiče FaHraaa i njegove škole, meni je tužnije kada vidim mlade ljude sa završenim kojekakvim vikend fakultetima a ne znaju rečenicu napisati ispravno. Jbg. neće niko za bravara...
HM 2011

#115 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by HM 2011 »

Rewben wrote:Fahro RADONČIĆ tzv RADON završio vanredno srednju školu u 22 godini u Vučitrnu na Kosovu,

Pedagoška komisija je brojala samo 2 od minimalno 5 članova po tadašnjem zakonu, a u komisiji se nalazili ljudi koji su u neposrednoj krvnoj vezi sa Radončićem.

Njegova diploma iz tzv. srednje škole je neligitimna tako da on u stvari ima završenu legalno samo OSNOVNU ŠKOLU.

bravo za pošteni i radni narod Bosne i Hercegovine koji ovakvima daje glas na izborima!
Nakon što sve napisano preskočim, moram da upitam:

Adano dječače, imaŠ ti kakav dOkaZ o ovom što Zboriš.
Ako imaŠ, jel baJat malO.
Da ti nisi fahrO personaLno - VidiM njeGovim se MetoDama KoriStiŠ.....
hevi metalac

#116 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by hevi metalac »

Savjetnica bez VSS wrote:Pa nije ni čudo kada mu je savjetnica ,zamislite državnog ministra, Elma Kazagić,koja ima jedva završenu srednju školu i neki kurs novinarstva.E pa šta drugo oćekivati.

Elma Kazagić: Štikla mi se ljuljala u emisiji

http://www.avaz.ba/showbiz/film/53604-e ... isiji.html

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
fakat mi nije jasno ko je tu ....osobu... doveo na TV?!
Da su je bar instruisali da se (previse) izvjestaceno ne krevelji pa i nekako. Ovako stvarno generalno nepodesna/nedorasla za mjesto na kom je
Man of steel

#117 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by Man of steel »

Fahru najviše krivim zbog toga što je sav politički dijalog, kritiku i raspravu sveo na onu najgoru i naprljaviju avazovštinu, što se i na ovoj temi može vidjeti.

Mahalanje, konstruisanje, izmišljanje i pljuvačina je glavna odlika čitavog političkog djelovanja u ovoj državi, a za to najveću krivicu snosi upravo Fahro uz veliku pomoć Bakira Hadžiomerovića i njegovih 60 minuta.

Najmanji problem je taj što je on završio samo osnovnu školu, naprotiv, to je samo odličan pokazatelj da je on izuzetno sposoban kada se od jedne nepismene osobe uspio vinuti do jednog od najmoćnijih ljudi u državi.
dzungla

#118 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by dzungla »

"A što ti ne pišeš kako Bog zapovijeda? Tačka (.), zarez (,), se ne odvoja iza riječi...ovako, ne ovako , :wink: Iza tačke ide veliko početno slovo, s, š, ć, č, c nisu ista slova zato ih koristi na pravom mjestu. Probaj slobodno, ne boli ništa. :) Skrenuh malo sa teme ali eto malo savjeta ne škodi."

nadam se samo da je cas bio besplatan
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#119 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by JoseMujica »

Fahrudin Radončić je istinski Bošnjak-musliman, poznati dobrotvor i neimar, čovjek s najvećom hedijom za izgradnju sjedišta IZ na Kovačima. Napadi i blaćenje ovog istaknutog Bošnjaka-muslimana su mučki udari u srce bošnjačkog bića i još jedan nastavak u nizu genocida nad napaćenim bošnjačkim narodom.

Gospodin Fahrudin Radončić je bio čovjek od najvećeg povjerenja rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića pod čijim mentorstvom je i pokrenut Bošnjački Avaz, kao časni odgovorr na neprijateljsku propagandu protiv Bošnjaka-muslimana i protiv Bosne. Fahrudin Rdončić je i u najtežim godinama bio uz svoj narod i svoju zemlju, časno i hrabro vršeći svoje zadatke u odbrani zemlje.

nemogu više...povraća mi se od svakog narednog slova
Desnik

#120 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by Desnik »

JoseMujica wrote:Fahrudin Radončić je istinski Bošnjak-musliman, poznati dobrotvor i neimar, čovjek s najvećom hedijom za izgradnju sjedišta IZ na Kovačima. Napadi i blaćenje ovog istaknutog Bošnjaka-muslimana su mučki udari u srce bošnjačkog bića i još jedan nastavak u nizu genocida nad napaćenim bošnjačkim narodom.

Gospodin Fahrudin Radončić je bio čovjek od najvećeg povjerenja rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića pod čijim mentorstvom je i pokrenut Bošnjački Avaz, kao časni odgovorr na neprijateljsku propagandu protiv Bošnjaka-muslimana i protiv Bosne. Fahrudin Rdončić je i u najtežim godinama bio uz svoj narod i svoju zemlju, časno i hrabro vršeći svoje zadatke u odbrani zemlje.
Odličan tekst!!!
Samo si na kraju trebao staviti:
"Ma šalim se naravno hehehh".

Ti si očito na Fahraonovom platnom spisku :run: :run:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#121 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by JoseMujica »

ćoro, daj raji piće :D

Al Allah te čuo za platni spisak...vavjek sam želeo biti yUgo jal Sanja ili barem Tunjo :lol:
Nekako s proljeća

#123 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by Nekako s proljeća »

fantom slobode wrote:
Nekako s proljeća wrote:
Nije Fahro, već Fahrudin. Nikada stepen obrazovanja nije bio suštinski uslov da neko bude uspješan ili ne. Odgoj je nešto drugo. Za ono što je do sada iza sebe uradio , mislim da je školski primjer da bi tvoja predrasuda u vezi njegovog stepena školske spreme morala da padne u vodu. A kako je došao do tih ''ostvarenja'' je drugi par cipela, i oko toga se ne usuđujem stati na njegovu stranu. Znam samo da je zadovoljio veoma kompleksne sigurnosne provjere , prije nego što je dobio saglasnost za imenovanje ministra sigurnosti BiH. To mi je za sada dovoljno.
Eto, to me bas cudi kako mu je uspjelo da prodje kompleksne sigurnosne provjere prije imenovanja, ali kad malo bolje pogledam da i ratni zlocinci mogu da ucestvuju u vlasti, onda mi kompleksnost provjera izgleda vec drugacije. Naravno da je cist dok se ne dokaze suprotno, ali lik je bljak. Usput, nisam nikad ni glasao za SDA, niti bi to uradio. Gadi mi se vecina tih sto se bave politikom na prostorima bivse YU, sve su to mjenjaci dresova, oni sto su se obogatili preko ledja svih obicnih i postenih ljudi, licemjeri bez morala, koji gaze preko ljudi i ne rade za dobrobit svih ovih drzava, vec za licnu korist i interese onih koji sa njima upravljaju, jer ih drze u saci zbog debelih dosijea u njihovim rukama, koje mogu uvijek potegnuti, ako doticni pomisli da bi se mogao osamostaliti. Sistem je samo naslijedjen od komunjara i to onih losih, drzavna sluzba je puna poslusnika, drzi se sve pod kontrolom da bijela mafija ostane na vlasti. S tim da se krade vise nego u proslom sistemu, prekomjerno licno bogacenje nije problem.
Fahru mi je sve rekao kad sam ga vidio kako se naklanja i ljubi ruke Zlatku Lagumdziji (cini mi se kad je Zlatko drzao vlast 2000,2001) kod Goge u kaficu, upitah koji je ono crv - kazu to je Fahrudin...sve u svemu zna se kako je poceo, kako je unistio oslobodjenje sa dugovima stvaranim u ratu, a kako je dobijao kredite za dizanje zgrada, to je naravno prica za sebe, takvih prica je pun prostor bivse Jugoslavije - odabrani su mogli, ali ne zato sto su sposobni, vec sto su podobni.
To sto je zaposlio 1000 ljudi i kao podigao zgrade, to mi je tako smijesan plus za doticnog, ako cemo tako i ostali su to uradili (Bh telekom, Elektroprivreda,Aluminijum, drzavna sluzba i mnoge druge slicne "firme" su pune zaposlenih, sa tim se kupuje socijalni mir, a drzava samo pretjerano zaduzuje. Kad tad ce doci dani naplate po ledjima gradjana, a ne Fahrinim i inim ostalim. Jebe se njima, cuj pomazu narod, zaposljavaju...cccc
Napravi ti komentarom puno prostora za razmjenu mišljenja , a po meni je na ovoj temi u fokusu diskriminatorska teza autora da Fahrudin ima nizak stepen obrazovanja- osnovnu školu. Ta činjenica ni mene ne raduje, s obzirom na njegovu trenutnu poziciju , ali i na njegovu primarnu novinarsku profesiju. Pomalo zbunjujuće, ali tako je kako je. Pošto ima tema o njemu i političkoj opciji kojoj pripada, ja ne bih na ovoj temi ulazi u neku diskusiju, smatrajući da su nepotrebne dvije teme o istoj materiji.
S obzirom da si me citirao...imamo u komentarima zajednički fokus na njegovom prolasku kompleksnih sigurnosnih provjera , prije nego što je imenovan na poziciju državnog ministra sigurnosti-bezbjednosti. Majku mu, meni je to sasvim relevantno, jer sam svjestan da ionako ovom državom u suštini vladaju ljudi koji nisu njeni državljani. A i njima se samo čini da vladaju Bosnom, jer Bosnom nikada niko nije vladao u potpunosti. Samo mu se činilo...

Evo , neko je u predhodnom komentaru istakao da Fahrudin nema još uvijek pristup svim informacijama u ministarstvu čiji je ministar. Mene to iskreno raduje ako je istiina, jer sam čim je imanovan na tu funkciju bio zabrinut za moguće zloupotrebe , koje su moguće kada se dođe do tzv ''zatvorenih informacija'' .

Isto tako sam protiv toga da te tzv ''zatvorene informacije'' budu dostupne samo za užu političku elitu i da budu samo predmet trgovine i ucjena, među suprostavljenim političkim subjektima.

Zaključak mogu izreći u smislu da je Fahrudin Radončić ministar sigurnosti-bezbjednosti Bosne i Hercegovine, i kao takav s moje strane će biti tretiran samo po onom što uradi za vrijeme svog mandata. Svjestan da je nemali broj onih koji bi da ništa ne radi, ili da bar radi ali da zaobiđe pojedince ili grupe pojedinaca.... :D
fantom slobode

#124 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by fantom slobode »

Nekako s proljeća wrote:
Napravi ti komentarom puno prostora za razmjenu mišljenja , a po meni je na ovoj temi u fokusu diskriminatorska teza autora da Fahrudin ima nizak stepen obrazovanja- osnovnu školu. Ta činjenica ni mene ne raduje, s obzirom na njegovu trenutnu poziciju , ali i na njegovu primarnu novinarsku profesiju. Pomalo zbunjujuće, ali tako je kako je. Pošto ima tema o njemu i političkoj opciji kojoj pripada, ja ne bih na ovoj temi ulazi u neku diskusiju, smatrajući da su nepotrebne dvije teme o istoj materiji.
S obzirom da si me citirao...imamo u komentarima zajednički fokus na njegovom prolasku kompleksnih sigurnosnih provjera , prije nego što je imenovan na poziciju državnog ministra sigurnosti-bezbjednosti. Majku mu, meni je to sasvim relevantno, jer sam svjestan da ionako ovom državom u suštini vladaju ljudi koji nisu njeni državljani. A i njima se samo čini da vladaju Bosnom, jer Bosnom nikada niko nije vladao u potpunosti. Samo mu se činilo...

Evo , neko je u predhodnom komentaru istakao da Fahrudin nema još uvijek pristup svim informacijama u ministarstvu čiji je ministar. Mene to iskreno raduje ako je istiina, jer sam čim je imanovan na tu funkciju bio zabrinut za moguće zloupotrebe , koje su moguće kada se dođe do tzv ''zatvorenih informacija'' .

Isto tako sam protiv toga da te tzv ''zatvorene informacije'' budu dostupne samo za užu političku elitu i da budu samo predmet trgovine i ucjena, među suprostavljenim političkim subjektima.

Zaključak mogu izreći u smislu da je Fahrudin Radončić ministar sigurnosti-bezbjednosti Bosne i Hercegovine, i kao takav s moje strane će biti tretiran samo po onom što uradi za vrijeme svog mandata. Svjestan da je nemali broj onih koji bi da ništa ne radi, ili da bar radi ali da zaobiđe pojedince ili grupe pojedinaca.... :D
Slazemo se i sa tim da su mnogi dolazili sa strane dolazili i mislim da vladaju u potpunosti Bosnom, ali im se to samo cinilo.
I ja sam protiv toga da te tajne informacije budu dostupne samo za uzu politicku elitu i da budu predmet trgovine i ucjena, a Fahrudin na mjestu ministra sigurnosti je sigurno neko ko pokusava da iskoristi sve te informacije za svoje dobro i na nacin koji je vec pokazao kroz uredjivacku politiku Avaza. Zna i on sam da mu je stranka mala, pa misli da ce je moci vecom napraviti i uci u krug nedodirljivih, postati jos jedan vodja stada sa ovog prostora. Pljuvao je Fahro po svima kad su mu drugi naredili, poslusnik je po profesiji, drzava mu je izvor novca, kao poduzetnik naravno da moze za sve da se dogovori sto nije njegovo.
Za svoga mandata ce pokazati da se nastavlja trend kakav je i do sad bio. Gdje ces bolje mjesto da te ne uhapse. Eto dici se da je dao Budimira, dosta za njegova mandata, Zivko svakako nije bio u krugu nedodirljvih. On je cuko koji je lajao na stado, dok su cobani uzivali u icu i picu. A i Fahrudin bi da postane coban, sa te je nadmorske visine.(neko rece doline).
hizo ramidovic

#125 Re: FAHRO RADONČIĆ osoba sa završenom OSNOVNOM školom

Post by hizo ramidovic »

FagusDrvo wrote:
hizo ramidovic wrote: dakle, nemas pojma. tako sam i mislio.
ti si, dakle, tipican fahrov isprdak, polupismeni saban majmunolikog oblika lica, bez stava, misljenja i ideje, nesposoban za bilo kakvu dublju raspravu, osim za klasicno seosko mahalanje.
haj vozdra.
:shock: :? :-) Slika i prilika standardnog SDA glasača, bez uvrede. Pozdravite Kalpana. :thumbup:
u, jebote, koja pronicljivost i inteligencija, odmah se vidi da si fahrov covjek. kako si me skonto, matere ti?
ti mora da si fahrina desna ruka i druga glavica. sa tolikom inteligencijom vjerujem da si mozak svih njegovih poslova i operacija, posebno u podrucju bezbjednosti. imati takav kapacitet u svom timu-neprocjenjivo.
Post Reply