Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Real Khan

#351 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

StupskaBitanga wrote:Isti film viđen je u Srbiji
Tako će sve biti i u BiH
Braća Karić su napravila Pokret Snaga Srbije i bili 3. i na kraju ih otjerali u Rusiju i oduzeli im BKTV a prije i Mobtel
Isto će biti i sa Fahrom.
Propast će i onda će Avaz prodati i pobjeći glavom bez obzira
A najinteresantnije isti naziv ima Fahro Snaga BiH
Da se razumijemo, naziv Fahrine stranke (Snaga Bosne ili Snaga BiH) nije odabran slučajno...To svakako nema nikakve veze sa "verzijom" iz Srbije (svaka sličnost je ovdje slučajna). Odmah da napomenem kako ova Fahrina stranka u suštini neće predstavljati nikakvu opasnost za SDA (jedino možda za Tihića), nego će ciljati da zauzme mjesto u KOALICIJI sa SDA... s tim da će vjerovatno ići na to da skinu Tihića sa SDA kormila i instaliraju Bakira Izetbegovića. Jedino u tom slučaju bi obje stranke imale punu podršku Reisa Cerića (koja im je već obećana i implicitno najavljena kroz bajramsku hutbu).

Naime, kao i za sve ostale stranke u BiH, u javnom diskursu će se često koristiti skraćenica kada se bude govorilo i pisalo o Snazi BiH. U njihovom slučaju bi skraćenica trebala da glasi "SBiH", što neodoljivo "podsjeća" na Stranku za BiH (kraće: SzBiH ili SBiH)... Dakle, imajući u vidu Fahrin animozitet izražen kroz pisanje Avaza u zadnjih nekoliko godina protiv SBiH (Stranke za BiH), ciljana skupina Snage BiH je da se upravo privuče razočarano biračko tijelo Stranke za BiH (Harisa Silajdžića) i istisne ta stranka iz koalicije sa SDA. Mislim da je ovaj marketinški trik sa imenom stranke "maslo" Muniba Jusufovića, dojučerašnjeg Generalnog Sekretara Stranke za BiH, a sada odmetnutog "disidenta" koji je kao "razočaran kadrovskom politikom Stranke za BiH" (koju je gle čuda i sam krojio i osmišljavao uz Harisa Silajdžića kao Predsjednik kadrovske komisije Stranke za BiH). To u principu i nije loše (skidanje SBiH i rasturanje koalicije sa SDA) niti je to nekakvo zlo, jer objektivno, Stranka za BiH je razočarala mnoge i totalno podbacila u odnosu na očekivanja pred prošle izbore 2006. godine.

Međutim, ovdje ima još nešto, a to je po mom skromnom mišljenju sama srž interesovanja Fahre & Co. Ukoliko Snaga BiH (SBiH) preuzme mjesto Stranke za BiH u koaliciji sa SDA, onda je sasvim razumljivo da ta nova stranka preuzme i resore koje trenutno drži Stranka za BiH...pogodite zašto je posljednjih nekoliko godina Avaz stalno pisao o "elektroenergetskoj mafiji" i Ministru Vahidu Heći (iz Stranke za BiH)...Tako bi Fahro jednim udarcem ubio nekoliko muha (preuzeo bi "brigu" o elektroenergetskom sektoru u FBiH, imao bi olakšan "pristup" kreditima razvojne banke, mogao bi lakše progurati svog mentora Miškovića da ostvari svoje interese...a sve to u cilju navodnog "spašavanja Bošnjaka" :roll: )

Pametnom dovoljno, a budale će da se pale i nasjedaju na priče o nekakvom "preporodu" i "spasiocima"... Nosat će se zastave pred izbore i najavljivati nova "Snaga Bosne" :zzzz:
SiD_Ljuti

#352 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by SiD_Ljuti »

Udje nam i formalno!
callmethebreeeze

#353 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by callmethebreeeze »

StupskaBitanga wrote:
callmethebreeeze wrote:evo ja slusam intervju s ftv-a, kaze fahro "bosna mora postati jedno veliko gradiliste", bas me zanima koga je zamislio kao glavnog neimara. nema sale, bosna je na putu da dobije svog prvog berluskonija... :D :D :roll:

bez zahebancije, ovo je jos jedna nacionalna stranka kojoj ce dzemat biti glavno uporiste i koja ce vjerovatno cementirati i pojacati podjele koje vec postoje...
reis je napravio uvertiru na bajramskoj hutbi
jadni mi ako će nam hodže/reis/popovi/kvazi biznismeni/seljaci
voditi državu

a meni jako smeta što ističe bošnjaci
Gdje su ostali?
pa fahro je jasan da su mu bosnje broj 1, imam osjecaj da se ova stranka stvara da bi se moglo suprostaviti "anamo onima". zato sam i rekao da se cementiraju podjele na nacionalnoj osnovi. moramo se pomiriti sa tuznom cinjenicom da bosna jos uvijek nema dovoljno jaku politicku opciju koja moze okupiti normalan svijet iz oba entiteta...
harač

#354 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by harač »

SiD_Ljuti wrote:Udje nam i formalno!
Samo Bošnjacima :D al' bolje ikom nemo nikom :lol:
oridjidji

#355 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

Fahro je jedan od najinformisanijih osoba u BIH-a, a ko vlada informacijom itekako moze da vlada drustvom. Fahrin novac nije dosao preko noci, on je svoje carstvo gradio kroz more kredita i na kraju ga je i sagradio. Kao i svi bogati ljudi i on se sluzio podmetanjem nogu, ali za razliku od Selimovica kojeg napada on je zlatan i preposten. Fahro se pokazao kao veliki biznismen i itekako sposoban covjek. On moze biti jaka figura unutar Bosnjackog naroda jer ima podrsku rijaseta i sigurno na ovaj potez ga je nagovorio Reis efendija Cerić. Radoncic je prvi covjek koji je progurao i podrzao ideju o gradnji rezidencije IZ. Sada mu Reis uzvraca uslugu tj. budite sigurni da ce on biti prvi koji ga podrzava i gura u politiku. Medjutim ulazak Fahre u politiku, donjece jos jednu slabost u bosnjacki politicki milje tj. bosnjacki narod ce biti podijeljen na jednu stranku vise. Vrlina njegovog poteza je ta, sto ce se on nametnuti kao biznismen u politici i moguce je da ce sa njim u opoziciji veci pritisak biti na ostale politicare, tako da ce sada biti na neodoljivim mukama jer za protivnika imaju i medijskog magnata koji se pokazao mnogo jakim i koji se ne libi da sada bude i ostriji radi svojih politickih interesa. U njegovoj medijskoj politici on je davao podrsku svim novacima, ali ih je kudio kada bi se na vlasti uzoholili. Mozda je Avaz zbog toga bio mnogima kao jedan od ulizivaca vlasti. Medjutim Avaz ni tada ni sada, kada njegov vlasnik ulazi u politiku nisu bili slabi i istom tom Avazu nije trebalo ulizivanje. Istina je da su nastali uz podrsku Alije Izetbegovica koji je shvatio Fahrinu poruku kako Bosnjaci moraju da imaju sopstveni medij. Medjutim nisu svi bili istomisljenici Alije Izetbegovica, pa se Avaz sam morao boriti za svoju buducnost. Avaz je vremenom zagospodario medijskim prostorom. Isto tako moglo bi se desiti da i Fahro vremenom zagospodari politickim prostorom. Medjutim, vrijeme ce pokazati svoje.
StupskaBitanga

#356 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

Real Khan wrote:
StupskaBitanga wrote:Isti film viđen je u Srbiji
Tako će sve biti i u BiH
Braća Karić su napravila Pokret Snaga Srbije i bili 3. i na kraju ih otjerali u Rusiju i oduzeli im BKTV a prije i Mobtel
Isto će biti i sa Fahrom.
Propast će i onda će Avaz prodati i pobjeći glavom bez obzira
A najinteresantnije isti naziv ima Fahro Snaga BiH

Pametnom dovoljno, a budale će da se pale i nasjedaju na priče o nekakvom "preporodu" i "spasiocima"... Nosat će se zastave pred izbore i najavljivati nova "Snaga Bosne" :zzzz:
A gdje su nane hodže i ljudi sa završenom osnovnom školom(ako i toliko imaju) da aplaudiraju??
To će postati prava narodna veselja
Bez zezanja
Ovo će postati cirkus živih razmjera
Jadni mi
Ja bi po opredeljenju trebao biti Bošanjak ali to nisam a da mi on bude spasioc-vođa- :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Do kada ćemo se u torove dijeliti i da će nam trebati čobani da nas vode?
VjecitiStudent

#357 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

callmethebreeeze wrote: pa fahro je jasan da su mu bosnje broj 1, imam osjecaj da se ova stranka stvara da bi se moglo suprostaviti "anamo onima". zato sam i rekao da se cementiraju podjele na nacionalnoj osnovi. moramo se pomiriti sa tuznom cinjenicom da bosna jos uvijek nema dovoljno jaku politicku opciju koja moze okupiti normalan svijet iz oba entiteta...
Iskljucivi cilj stvaranje nove stranke pod Fahrinim liderstvom jeste poklapanje preostalih resursa unutar Bosnjakistana, po cemu ce se vrlo malo razlikovati od ostalih bosnjackih stranaka, SBiH i SDA.
ultima_palabra

#358 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Prpa.ba wrote:Masivan odziv na izborima znaci jos ubjedljiviju pobjedu nacionalne i desne opcije.
Fula totalna, glasači nacionalnih stranaka su najdisciplinovaniji, uglavnom zato što glasanjem spašavaju vlastitu guzicu i osiguravaju još 4 godine statusa quo. Ljudi kojima ovo stanje ne odgovara ostaju isključeni i pasivni, ostaju kod kuće, jer im je pamet razvučena onim "svi su isti" - najvećim kancerom našeg društva.
JThomas wrote:
VjecitiStudent wrote:Ako Fahru podrzi i Avaz, pobijedice sigurno
:lol: :lol: :lol:
bježi, nasmijah se, a nije smiješno uopšte... :roll: :lol:
:lol: Tu rečenicu ne bi smislili ni Monty Python ni Nadrealisti :roll:
Real Khan wrote:Da se razumijemo, naziv Fahrine stranke (Snaga Bosne ili Snaga BiH) nije odabran slučajno...To svakako nema nikakve veze sa "verzijom" iz Srbije (svaka sličnost je ovdje slučajna). Odmah da napomenem kako ova Fahrina stranka u suštini neće predstavljati nikakvu opasnost za SDA (jedino možda za Tihića), nego će ciljati da zauzme mjesto u KOALICIJI sa SDA... s tim da će vjerovatno ići na to da skinu Tihića sa SDA kormila i instaliraju Bakira Izetbegovića. Jedino u tom slučaju bi obje stranke imale punu podršku Reisa Cerića (koja im je već obećana i implicitno najavljena kroz bajramsku hutbu).

Naime, kao i za sve ostale stranke u BiH, u javnom diskursu će se često koristiti skraćenica kada se bude govorilo i pisalo o Snazi BiH. U njihovom slučaju bi skraćenica trebala da glasi "SBiH", što neodoljivo "podsjeća" na Stranku za BiH (kraće: SzBiH ili SBiH)... Dakle, imajući u vidu Fahrin animozitet izražen kroz pisanje Avaza u zadnjih nekoliko godina protiv SBiH (Stranke za BiH), ciljana skupina Snage BiH je da se upravo privuče razočarano biračko tijelo Stranke za BiH (Harisa Silajdžića) i istisne ta stranka iz koalicije sa SDA. Mislim da je ovaj marketinški trik sa imenom stranke "maslo" Muniba Jusufovića, dojučerašnjeg Generalnog Sekretara Stranke za BiH, a sada odmetnutog "disidenta" koji je kao "razočaran kadrovskom politikom Stranke za BiH" (koju je gle čuda i sam krojio i osmišljavao uz Harisa Silajdžića kao Predsjednik kadrovske komisije Stranke za BiH). To u principu i nije loše (skidanje SBiH i rasturanje koalicije sa SDA) niti je to nekakvo zlo, jer objektivno, Stranka za BiH je razočarala mnoge i totalno podbacila u odnosu na očekivanja pred prošle izbore 2006. godine.

Međutim, ovdje ima još nešto, a to je po mom skromnom mišljenju sama srž interesovanja Fahre & Co. Ukoliko Snaga BiH (SBiH) preuzme mjesto Stranke za BiH u koaliciji sa SDA, onda je sasvim razumljivo da ta nova stranka preuzme i resore koje trenutno drži Stranka za BiH...pogodite zašto je posljednjih nekoliko godina Avaz stalno pisao o "elektroenergetskoj mafiji" i Ministru Vahidu Heći (iz Stranke za BiH)...Tako bi Fahro jednim udarcem ubio nekoliko muha (preuzeo bi "brigu" o elektroenergetskom sektoru u FBiH, imao bi olakšan "pristup" kreditima razvojne banke, mogao bi lakše progurati svog mentora Miškovića da ostvari svoje interese...a sve to u cilju navodnog "spašavanja Bošnjaka" )

Pametnom dovoljno, a budale će da se pale i nasjedaju na priče o nekakvom "preporodu" i "spasiocima"... Nosat će se zastave pred izbore i najavljivati nova "Snaga Bosne"
Jah, pametnima dosta, slagalica se polako slaže :x
VjecitiStudent

#359 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

oridjidji wrote:Fahro je jedan od najinformisanijih osoba u BIH-a, a ko vlada informacijom itekako moze da vlada drustvom. Fahrin novac nije dosao preko noci, on je svoje carstvo gradio kroz more kredita i na kraju ga je i sagradio. Kao i svi bogati ljudi i on se sluzio podmetanjem nogu, ali za razliku od Selimovica kojeg napada on je zlatan i preposten. Fahro se pokazao kao veliki biznismen i itekako sposoban covjek. On moze biti jaka figura unutar Bosnjackog naroda jer ima podrsku rijaseta i sigurno na ovaj potez ga je nagovorio Reis efendija Cerić. Radoncic je prvi covjek koji je progurao i podrzao ideju o gradnji rezidencije IZ. Sada mu Reis uzvraca uslugu tj. budite sigurni da ce on biti prvi koji ga podrzava i gura u politiku. Medjutim ulazak Fahre u politiku, donjece jos jednu slabost u bosnjacki politicki milje tj. bosnjacki narod ce biti podijeljen na jednu stranku vise. Vrlina njegovog poteza je ta, sto ce se on nametnuti kao biznismen u politici i moguce je da ce sa njim u opoziciji veci pritisak biti na ostale politicare, tako da ce sada biti na neodoljivim mukama jer za protivnika imaju i medijskog magnata koji se pokazao mnogo jakim i koji se ne libi da sada bude i ostriji radi svojih politickih interesa. U njegovoj medijskoj politici on je davao podrsku svim novacima, ali ih je kudio kada bi se na vlasti uzoholili. Mozda je Avaz zbog toga bio mnogima kao jedan od ulizivaca vlasti. Medjutim Avaz ni tada ni sada, kada njegov vlasnik ulazi u politiku nisu bili slabi i istom tom Avazu nije trebalo ulizivanje. Istina je da su nastali uz podrsku Alije Izetbegovica koji je shvatio Fahrinu poruku kako Bosnjaci moraju da imaju sopstveni medij. Medjutim nisu svi bili istomisljenici Alije Izetbegovica, pa se Avaz sam morao boriti za svoju buducnost. Avaz je vremenom zagospodario medijskim prostorom. Isto tako moglo bi se desiti da i Fahro vremenom zagospodari politickim prostorom. Medjutim, vrijeme ce pokazati svoje.
Je li istina da je lijep pogled iz Fahrinog nebodera?
StupskaBitanga

#360 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

Jedno pitanje
Šta mislite hoće li na skupovima pjevat Ceca? Dosta je puštaju po AvazTV-Alfa?
Ne bi me ništa čudilo
oridjidji

#361 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

callmethebreeeze wrote:evo ja slusam intervju s ftv-a, kaze fahro "bosna mora postati jedno veliko gradiliste", bas me zanima koga je zamislio kao glavnog neimara. nema sale, bosna je na putu da dobije svog prvog berluskonija... :D :D :roll:

bez zahebancije, ovo je jos jedna nacionalna stranka kojoj ce dzemat biti glavno uporiste i koja ce vjerovatno cementirati i pojacati podjele koje vec postoje...
Ako su Bosnjaci za suzivot, a drugi nisu, onda je ovo normalan sljed dogadjaja. Vrijeme nam je da shvatimo da mi nesmijemo da budemo, jedini koji popustaju i drugi moraju povuci ka suzivotu da bi nam svima bilo bolje. SDA je uvijek popustala i tezila kompromisu i zato je pala na tako niske grane. Raduje Fahrin ulazak u politiku jer je sustinski bitan za uzdizanje i promovisanje bosnjacke politike koja je u zadnje 2 godine upala u golemu krizu. Mi trebamo svoga Dodika jer ocigledno je da se misljenje u RS-u, a i u zapadnom dijelu Bosne nije promjenilo. Srbi i dalje vole nacionaliste, Hrvati takodjer, dok se Bosnjaci kolju izmedju svojih nacionalista i nenacionalista i ideje o Bosni zemlji sa Bosnjacima, Hrvatima i Srbima i ideji o Bosni kao zemlji Bosanaca muslimana, katolika i pravoslavaca. Mi treba da shvatimo da je ova druga ideja izgubljena i da je umrla sa potpisom Dejtona 1995 godine jer je tadasnja vlast pritisnuta ili ne, legalizovala zlocin nad sopstvenim narodom, podijelila Bosnu i legalizovala tvorevinu koja nikad nije postojala tj. RS. Iako svoj glas necu dati Fahri, volio bih da bude uspjesan politicar kao sto je uspjesan biznismen.
VjecitiStudent

#362 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

oridjidji wrote:

Ako su Bosnjaci za suzivot, a drugi nisu, onda je ovo normalan sljed dogadjaja. Vrijeme nam je da shvatimo da mi nesmijemo da budemo, jedini koji popustaju i drugi moraju povuci ka suzivotu da bi nam svima bilo bolje. SDA je uvijek popustala i tezila kompromisu i zato je pala na tako niske grane. Raduje Fahrin ulazak u politiku jer je sustinski bitan za uzdizanje i promovisanje bosnjacke politike koja je u zadnje 2 godine upala u golemu krizu. Mi trebamo svoga Dodika jer ocigledno je da se misljenje u RS-u, a i u zapadnom dijelu Bosne nije promjenilo. Srbi i dalje vole nacionaliste, Hrvati takodjer, dok se Bosnjaci kolju izmedju svojih nacionalista i nenacionalista i ideje o Bosni zemlji sa Bosnjacima, Hrvatima i Srbima i ideji o Bosni kao zemlji Bosanaca muslimana, katolika i pravoslavaca. Mi treba da shvatimo da je ova druga ideja izgubljena i da je umrla sa potpisom Dejtona 1995 godine jer je tadasnja vlast pritisnuta ili ne, legalizovala zlocin nad sopstvenim narodom, podijelila Bosnu i legalizovala tvorevinu koja nikad nije postojala tj. RS. Iako svoj glas necu dati Fahri, volio bih da bude uspjesan politicar kao sto je uspjesan biznismen.
Da li je i Mile Dodik uspjesan biznismen?
oridjidji

#363 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

VjecitiStudent wrote:
oridjidji wrote:Fahro je jedan od najinformisanijih osoba u BIH-a, a ko vlada informacijom itekako moze da vlada drustvom. Fahrin novac nije dosao preko noci, on je svoje carstvo gradio kroz more kredita i na kraju ga je i sagradio. Kao i svi bogati ljudi i on se sluzio podmetanjem nogu, ali za razliku od Selimovica kojeg napada on je zlatan i preposten. Fahro se pokazao kao veliki biznismen i itekako sposoban covjek. On moze biti jaka figura unutar Bosnjackog naroda jer ima podrsku rijaseta i sigurno na ovaj potez ga je nagovorio Reis efendija Cerić. Radoncic je prvi covjek koji je progurao i podrzao ideju o gradnji rezidencije IZ. Sada mu Reis uzvraca uslugu tj. budite sigurni da ce on biti prvi koji ga podrzava i gura u politiku. Medjutim ulazak Fahre u politiku, donjece jos jednu slabost u bosnjacki politicki milje tj. bosnjacki narod ce biti podijeljen na jednu stranku vise. Vrlina njegovog poteza je ta, sto ce se on nametnuti kao biznismen u politici i moguce je da ce sa njim u opoziciji veci pritisak biti na ostale politicare, tako da ce sada biti na neodoljivim mukama jer za protivnika imaju i medijskog magnata koji se pokazao mnogo jakim i koji se ne libi da sada bude i ostriji radi svojih politickih interesa. U njegovoj medijskoj politici on je davao podrsku svim novacima, ali ih je kudio kada bi se na vlasti uzoholili. Mozda je Avaz zbog toga bio mnogima kao jedan od ulizivaca vlasti. Medjutim Avaz ni tada ni sada, kada njegov vlasnik ulazi u politiku nisu bili slabi i istom tom Avazu nije trebalo ulizivanje. Istina je da su nastali uz podrsku Alije Izetbegovica koji je shvatio Fahrinu poruku kako Bosnjaci moraju da imaju sopstveni medij. Medjutim nisu svi bili istomisljenici Alije Izetbegovica, pa se Avaz sam morao boriti za svoju buducnost. Avaz je vremenom zagospodario medijskim prostorom. Isto tako moglo bi se desiti da i Fahro vremenom zagospodari politickim prostorom. Medjutim, vrijeme ce pokazati svoje.
Nisam se popeo jos na njih, ali mogu ti reci puno je ljepsi nego sa k.rcevih nebodera koji su nam sagradili i poturili Sda, SBIH, SDP i jos neke stranke koje su se prosetale na vlasti. Moja stranka je mala stranka i zove se NASA STRANKA. Volim te utopljenisticke ideje i to furam. Ali kad nekoga hvalim, znam i zbog cega. Jbg, htijeli mi ili nehtijeli priznat sebi Fahro je itekako sposoban covjek. Na kraju on nije od svoga Avaza napravio nesvrseni projekat, kao sto je BOSMAL. On je gradu poklonio dva nebodera, koja su postali simboli ovoga grada.
Banksy

#364 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

Fahrin ulazak u politiku ne odgovara samo Selimovićima, Safi i Haretu.

Svi ostali su u igri u novim predizbornim i postizbornim koalicijama.

A biće tu veeeeelikih iznenađenja, za one koje ne čitaju između redova (čak i forumska škrabanja :D ).
StupskaBitanga

#365 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

Banksy wrote:Fahrin ulazak u politiku ne odgovara samo Selimovićima, Safi i Haretu.

Svi ostali su u igri u novim predizbornim i postizbornim koalicijama.

A biće tu veeeeelikih iznenađenja, za one koje ne čitaju između redova (čak i forumska škrabanja :D ).
jadni mi :(
VjecitiStudent

#366 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

oridjidji wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nisam se popeo jos na njih, ali mogu ti reci puno je ljepsi nego sa k.rcevih nebodera koji su nam sagradili i poturili Sda, SBIH, SDP i jos neke stranke koje su se prosetale na vlasti. Moja stranka je mala stranka i zove se NASA STRANKA. Volim te utopljenisticke ideje i to furam. Ali kad nekoga hvalim, znam i zbog cega. Jbg, htijeli mi ili nehtijeli priznat sebi Fahro je itekako sposoban covjek. Na kraju on nije od svoga Avaza napravio nesvrseni projekat, kao sto je BOSMAL. On je gradu poklonio dva nebodera, koja su postali simboli ovoga grada.
Eto nas ko New York, neboderi su nam simboli grada :-)

PS. Je li ti poznata informacija da je upravo zahvaljujuci "Nasoj stranci" Fahrin drugi neboder za sada izbacen iz urbanistickog plana?
Ako si ti u "Nasoj stranci", ja sam osnivac SDA :D
Banksy

#367 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

Real Khan wrote:
Odmah da napomenem kako ova Fahrina stranka u suštini neće predstavljati nikakvu opasnost za SDA (jedino možda za Tihića), nego će ciljati da zauzme mjesto u KOALICIJI sa SDA... s tim da će vjerovatno ići na to da skinu Tihića sa SDA kormila i instaliraju Bakira Izetbegovića. Jedino u tom slučaju bi obje stranke imale punu podršku Reisa Cerića (koja im je već obećana i implicitno najavljena kroz bajramsku hutbu).
Sasvim pogrešno. Ti si obično bolje informisan od većine :D a ovo nije izgledna opcija :D
nickyy

#368 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nickyy »

oridjidji wrote:
VjecitiStudent wrote:
E pretjera ga ti, cuj simboli grada :lol: mozda bi i bili da nije bila olimpijada 84-te ali to mozda Fahro nezna, tada nije bilo struje u njegovom selu u CG...
Banksy

#369 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
PS. Je li ti poznata informacija da je upravo zahvaljujuci "Nasoj stranci" Fahrin drugi neboder za sada izbacen iz urbanistickog plana?
U redu je, iskupio se Danis naslovnicom :D
HAVANA

#370 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by HAVANA »

SiD_Ljuti wrote:Udje nam i formalno!

Otkud svi ti paraziti
što su nam zagustili
nemoj stari moj,
krivi smo mi
što smo ih pustili

Ni svi silni infatilni
što su puške sanjali
ne,ne derane
krivi smo mi
što smo se sklanjali

Putuj Evropo
nemoj više čekati na nas
ne pitaj mnogo
dospečeš i ti na rđav glas

Putuj planeto
super smo se družili
nama je lepo,
TAMAN KAKO SMO ZASLUŽILI

Putuj planeto
ovde se vrag priziva
nama je lepo,
SLIKA JEDNA NEOPISIVA...
nokia6170

#371 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nokia6170 »

Fahro je samo iskoristio paradigmu tranzicijskih drustava da :

nema razvoja bez kriminala....a kad kriminal pocne isplivavati i pravna drzava djelovati, onda je vrijeme da se kriminal podvede po legalizam, odnosno vlast i zakone.
oridjidji

#372 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

VjecitiStudent wrote:
oridjidji wrote:

Da li je i Mile Dodik uspjesan biznismen?
Dodik je bio bogat covjek i prije rata. Naknadno se podebljao za vrijeme rata. Dodik kada je usao u politiku, nije bio sve ovo sto je danas tj. nacionalista. SNSD je tada bio jedina stranka u manjem entitetu koju je imao podrsku Amerike i bio je finansiran zbog svoje socijalisticko-demokratske politicke platforme od istih Amerikanaca. U FBIH-a, istu podrsku je uzivao SDP i danas uziva kao jedina stranka koju sponzoriraju Amerikanci. Kada sam rekao da mi trebamo svoga Dodika, to sam rekao u smislu da trebamo nekoga ko zagrizeno brani stavove i interese svoga naroda (svakako da Dodik brani RS, zato sto on ima i svoga interesa u svemu tome). On je snaga koja cuva RS i od RS-a ce sigurno, ako nije vec napraviti bolji dio BIH-a nego sto je FBIH jer on u RS-u ima politicki konsenzus i sa neistomisljenicima jer im je cilj da prioritetno sacuvaju RS, a vremenom ga ucine i boljim mjestom za zivot nego sto je FBIH-a. Gluho i daleko bilo, ali Fahru nikada u nekom drugom kontekstu nebi mogao da izjednacim sa Dodikom. O tome koliko je uspjesan Dodik moze da govori i njegovo predratno i ratno i posljeratno bogatstvo. Taj covjek je i prije rata bio bogat, u ratu se jos vise obogatio, a ovih godina na vlasti je bas odvalio. Dodik nije uspjesan biznismen kao Fahro jer Fahro i on su imali razlicite zivotne puteve i nacin na koji su stekli svoja bogatstva. Fahrin Avaz se gradio godinama. Prvo je selio sa Grbavice, na Alipasino, sa Alipasinog u Nedzarice i danas se preselio na Pofalice. Dodik je svoje bogatstvo gradio kroz politiku. A Fahro se sa izgradjenim bogatstvom latio politike sto nije isto. Kada sam rekao da mi trebamo svoga Dodika, onda sam rekao da trebamo nekoga ko ce zastiti na najbolji nacin interese FBIH-a i bosnjackog naroda koji je vecina u toj sredini, jer o cemu se sada najvise prica jeste o stvaranju treceg entiteta u BIH-a i mogucoj podijeli FBIH-a. Bojim se da bi mi i od ovoga sto imamo stalnim popustanjem u politici mogli napraviti veresiju.
Banksy

#373 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

nokia6170 wrote:
Fahro je samo iskoristio paradigmu tranzicijskih drustava da :

nema razvoja bez kriminala....a kad kriminal pocne isplivavati i pravna drzava djelovati, onda je vrijeme da se kriminal podvede po legalizam, odnosno vlast i zakone.
MFToonyo wrote:
fahro bi se mogao pokazati puno multikulturalniji, gradjanskiji i liberalniji nego sto se to cini.
fahro je u biti jedan komunista - oligarh koji hoce pare na vecem nivou, u stotinama miliona, a zna da je bosnjacki narod neobrazovam pa ih levati putem avaza. no dodje li na vlast, lako ce servirati drugu pricu. glasajte ljudi za fahru, ne bacajte glasove na sitnog sibicara komsica.

ljudi to je vise nego ocita stvar. mi idemo ka drustvu oligarhije gdje vlada par tajkuna koji su u periodu inicijalne akumulacije kapitala klepili puno drzavne imovine i tu se nista ne moze, to je tako u tranzicijskim sistemima - prvi bogatasi su bogatasi ukradenih para. e tim bogatasima je u interesu da se njihovo bogatsvo konacno uknjizi i potpuno legalizira - u suprotnom izazivace tenzije, a kod nas je tenizje lako izazvati. nas problem su sitni poludoreceni tipovi kao silajdzic ili nedoreceni frustrirani likovi kao komsic i lagumdzija koji su satro socijaldemokrati a za njih je fahro izmislio socijaldemokratiju.

stabilizacija ce se desiti kada se oligarhijska elita zadovolji i dogovori. fahro je u talu sa srbijanskim oligarhom miskovicem a ovaj vuce sve konce u srbiji. jedino se fahro iz cisto licnog interesa moze dogovoriti sa dodikom, da se dodiku nista ne sudi i da zadrzi svoju lovu. to je sistem spojenih posuda, da bi funkcionisale moraju biti skupa cim jedna iscuri, iscurise svi. napravice se neki kompromis, ne znam kakav, ali kompromis i to bez ohr-a, jer ohr nema sta da se petlja u kapital velikih tajkuna, a opet bice sretni da se postigne kakav takav dogovor.

nije fino sto ovi pokrali ali jedino se njih dvojica mogu dogovoriti i jedino tako mozemo imati sjesenje gdje niko nije pobjednik ali nije ni porazeni. ono najvaznije je da ce nacionalne tenzije popustiti i da cemo se onda moci okrenuti ekonomiji.

da, pokradene pare nece niko vratiti niti ce dodik ici u zatvor, ali imacemo stabilan establisment kojem u interesu nisu nacionalna prepucavanja, jer nacionalizam je izmisljen samo da bi se pokralo, vjerujte mi nema drugog razloga. sad kad se pokralo idemo u stabilizaciju na nacin da se obican svijet moze okrenuti vlastitom ekonomskom boljitku. i ovo je zbilja jedini nacin.
oridjidji

#374 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

VjecitiStudent wrote:
oridjidji wrote:
VjecitiStudent wrote:
Eto nas ko New York, neboderi su nam simboli grada :-)

Ako si ti u "Nasoj stranci", ja sam osnivac SDA :D
U toj sam stranci kao clan. Placam clanarinu. Iskreno, nista vise nisam od toga.O tome sta i kako rade nisam informisan jer nisam zelio da budem aktivni clan u smislu da budem neko koji ce se vise politicki angazovati. Politicka platforma koju imaju za mene je utopisticka jer ovo drustvo nije spremno za neke vece pragove demokratije. Meni se ta platforma svidja, ali ta platforma ima mana. Znam da bi nas iz ove gabule, mogle izvaditi samo stranke koji dijele istu politicku platformu kao Nasa stranka, ali kad bi pobijedili u oba entiteta na izborima ili spletom okolnosti postali jaka koalicija na vlasti. Medjutim takvo sto je za sada nerealno ocekivati i u domeni je nemoguceg. Ovu informaciju nisam znao sve do sada.

A istina je da nismo New York, zalosno je da Sarajevo od Olimpijade 1984, pa do sada ima samo jedan neboder kojim se posebice moze pohvaliti.
konfučije

#375 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by konfučije »

Kada su nam ljevičari u BiH ovakve indolentne pičkice ( nažalost ) onda se podrazumijeva da će stvari u ruke preuzeti neko ko želi iskoristiti ovakvu krizu. Radončić je čovjek od djela i zato se ne obazirite više isključivo na priče i i neke naučnofantastične spekulacije a koje su oportunistima poput vas najrelevantniji faktor pri odabiru vašeg idola.

Radončić će sigurno odnijeti apsolutnu većinu na izborima, i drago mi je da to nije jedan čovjek koji isključivo, negdje iza sjene sa konjakom u ruci, samo kritizira i pljuje na koga god stigne, sve u svemu, Fahrudine, svaka čast na hrabrosi.
Post Reply