FAFA
Moderator: anex
- sadie_forever
#26 Re: Varičele u starijoj dobi
sta je to varicele? 
- shmizlica
#27 Re: Varičele u starijoj dobi
vodene kozicesadie_forever wrote:sta je to varicele?
- karanana
#28 Re: Varičele u starijoj dobi
jesam li ovo dobro procito da ljudi pitaju sta su pljuskavice?
- JanuaryJones
#29 Re: Varičele u starijoj dobi
da i još tvrde da su ospicekaranana wrote:jesam li ovo dobro procito da ljudi pitaju sta su pljuskavice?
- ForzaZeljo
#30 Re: Varičele u starijoj dobi
evo ladno ustao jutros nijedna me ne svrbi, vecina se kao skorila, celo mi je totalno tvrdo
smijem se zakleti da me i svrbilo od ove kreme, kad god sam je namazao pocelo me je svrbiti...danas je bas necu mazati makar pola dana da vidim jel moguce da je do nje
tek sam na trecem danu ne moguce da tako brzo prestane samo od sebe..
da i primjetio sam da ih je jako puno iskocilo u ustima i grlu, ako je to uopste moguce ali mi je gutanje jako jako otezano kao i disanje ali nema temperature vise
smijem se zakleti da me i svrbilo od ove kreme, kad god sam je namazao pocelo me je svrbiti...danas je bas necu mazati makar pola dana da vidim jel moguce da je do nje
da i primjetio sam da ih je jako puno iskocilo u ustima i grlu, ako je to uopste moguce ali mi je gutanje jako jako otezano kao i disanje ali nema temperature vise
- JThomas
#31 Re: Varičele u starijoj dobi
čudo od filma. pogledaj, nećeš se pokajati.insomnia78 wrote:Za to vrijeme pogledaj "Variola vera" sa Šerbedžijom![]()
![]()
"Od svih onih koji su se borili protiv nje u ondasnjoj vojnoj bolnici jedini sam ja osto ziv, kljakav ali ziv"
-
serum
#32 Re: Varičele u starijoj dobi
prijatelju, variola vera (velike boginje) i vodene kozice (pljuskavice) nisu jedno te isto, ni pod razno.
Variola vera nastaju zarazom virusa Variola vera major ili Variola vera minor, dok ovo drugo su virus varicela-zoster-virus(VZV).
Ono jest slično, ali ni blizu......
Variola vera nastaju zarazom virusa Variola vera major ili Variola vera minor, dok ovo drugo su virus varicela-zoster-virus(VZV).
Ono jest slično, ali ni blizu......