F.K. Čelik i Markale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Treba li F.K. Čelik prijaviti UEFI i FIFI zbog vrijeđanja žrtava sa Markala?

Da
103
80%
Ne
25
20%

Total votes: 128

zgembo_sa

#151 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by zgembo_sa »

poručujemo dragim našim primitivcima iz prijestolnice ne dolazite u naš grad, bilo to igrala Reprezentacija BiH ili neki od vaših Klubova jer žive glave nećete izvući iz Zenice.
Oho, prijetnje ubistvom... Ima ovdje mjesta ne samo za UEFA-u i FIFA-u nego i za javnog tuzioca... moglo bi bit sviranja klavira u KP domu :D
adi_ze

#152 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by adi_ze »

Ono pismo je izmisljeno. Robijaši to zvanično nisu poslali.
Gandalf

#153 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Gandalf »

Sve što se desilo u ovih par dana je ružno i žalosno - jedan lik iz Andrićeve " Na Drini Čuprija" reče : "Kako će ova zemlja ikada vidjeti svijetlu budućnost , kad nam se sva mjesta zovu , Zlokuće , Zluradi , Blatište , Bara , Crnjani ". A i ja se pitam kako će fudbal u ovoj zemlji
imati svijetlu budućnost , kad se navijači zovu Manijaci , Robijaši , Horde Zla , Fukare , Lešinari pa čak i Genocid - pri čemu je najvrjednija odlika svakog "navijača" da se tuče s policijom/drugim navijačima , da baca bombe , razbija auta/izloge/tramvaje/vozače tramvaja , vrijeđa mrtve itd.Svaka rasprava je suvišna .
Neelix

#154 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Neelix »

Gandalf wrote:Sve što se desilo u ovih par dana je ružno i žalosno - jedan lik iz Andrićeve " Na Drini Čuprija" reče : "Kako će ova zemlja ikada vidjeti svijetlu budućnost , kad nam se sva mjesta zovu , Zlokuće , Zluradi , Blatište , Bara , Crnjani ". A i ja se pitam kako će fudbal u ovoj zemlji
imati svijetlu budućnost , kad se navijači zovu Manijaci , Robijaši , Horde Zla , Fukare , Lešinari pa čak i Genocid - pri čemu je najvrjednija odlika svakog "navijača" da se tuče s policijom/drugim navijačima , da baca bombe , razbija auta/izloge/tramvaje/vozače tramvaja , vrijeđa mrtve itd.Svaka rasprava je suvišna .
:thumbup:

zbog ovog sam ja prestao ici na utakmice. i NIKAD mi nije zao kad vidim na tv da je policila mlatila "navijace".
Hare_ze

#155 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Hare_ze »

Gandalf wrote:Sve što se desilo u ovih par dana je ružno i žalosno - jedan lik iz Andrićeve " Na Drini Čuprija" reče : "Kako će ova zemlja ikada vidjeti svijetlu budućnost , kad nam se sva mjesta zovu , Zlokuće , Zluradi , Blatište , Bara , Crnjani ". A i ja se pitam kako će fudbal u ovoj zemlji
:thumbup: :thumbup:
Mobile_Disco

#156 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Mobile_Disco »

Ebo majku kako novinari iskoristavaju da ovo maximalno napushu.. Ovo nikad nije izjavljeno od bilo kojeg Robijasa.. Novinarska patka na koju se lijepe levati :D
Comrad

#157 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Comrad »

Ovako sve krece, zbog nekih 10-15 likova ljudi se pocinju medjusobno mrziti. A grad do grada. Ukoliko se nesto ne poduzme, bice jos gore. Pa sjetite se da je u 90' u SAD-u poceo rat izmedju repera istok - zapad :-) mozete misliti tih nebuloza, i to samo zbog dvojice likova 2Pac-a sa Zapada (a rodjen covjek u New Yorku, u Harlemu, znaci Istok) i Biggija sa Istoka, al jbg kad se umijesaju mediji i to napumpaju, ubacuju patke, to postaje sve vece i vece i vece... I ne kontam zasto se svi navijaci ne bi fino dogovorili da sada kada bude repka igrala svi zajedno dodju i navijaju, nek svako nosi svoja obiljezlja, ali i obiljezlja repke...i tako svaku tekmu repke, pa morala bi se smanjiti ta napetost...

I bilo bi fino kada bi jebeni BHT i FTV ako vec ne prenose utakmice, koji onda qrac moraju prikazivati navijace kako se tuku, divljaju, pa to njima samo poboljsava rejting, pa mogu reci, e eno ono ti ja razbijam drota, e eno ja prevrcem djecija kolica i razbijam izloge...
JThomas

#158 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by JThomas »

pa šta će drugo mediji, oni žive od negativnosti...

no svejedno, ovo sa sarajevom i zenicom stvarno prelazi sve granice...vjerovatno niko ni ne zna kako i zašto je to počelo, bitno da se po nekome pljuje, da se mariše, da se krivi drugi za svoje probleme :roll:
lopta

#159 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by lopta »

Problem je mnogo dublji nego sto neki misle. Cesto sam u Zenici i vjerujte nevezano uopste za navijace, vecina ljudi jednostavno mrzi Sarajevo(pod tim mislim i sarajlije), ne da ga ne voli, nego mrzi. Naravno navijaci su samo ogledalo drustva i javno ispoljavanje siguran sam vecinskih misljenja stanovnika tog grada, ali ono sto tamo srecem ja ne mogu da vjerujem. Recimo jedan primjer, prije jedno 5-6 godina tako mislim(dakle problem traje duze vrijeme) u Zenici u jednoj diskoteci navece muzika normala sve, oko 12h gase se svjetla bukvalno i pocinje muzika na temu sto navijaci pjevaju ''mrzim te saraj'vo'' i pale se svjetla i bukvalno cijela diskoteka, ali cijela na nogama i urlice(sta drugo reci) ''mrzim te saraj'vo'', dakle ne znam treba li dalje...U Tuzli se takodje 'radja' taj kompleks, nije toliko izrazajan, ali mnoge stvari pokazuju istu ili slicnu stvar kao u Zenici.

ps: naravno necu da generalizujem sve Zenicane kao takve, samo navodim primjer koji sam licno dozivio(a ima ih jos).
scooter21ba

#160 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by scooter21ba »

adi_ze wrote:Na snimku se vidi koji je momak. Nije grupa nego je momak iz auta. Momak nije zdrav.

Al opet ponavljam sto neko gore napisa, Zenicani nikada nisu dosli u Sarajevo i bacili bombu na djecije igraliste. To NI JEDAN SARAJLIJA nije javno osudio. To su bili 'neodgovorni pojedinci'. Njih 5. A jedan ima 50 godina. Izgleda da samo Sarajevo ima pravo imati neodgovorne pojedince. Zenicani su branili Sarajevo u ratu.
sve se slazem s tobom ali enmoj boga ti tvog pricati kako su zenicani branili sarajevo
da su ga branili danas ga ne bi bilo
pusti se te price
i pun mi je *rac sandzaklije branile sarajevo zenicani branili sarajevo jos ce ispasti da su oni iz berlina branili sarajevo
pa gdje su onda bile sarajlije citav rat?
Gandalf

#161 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Gandalf »

lopta wrote:Problem je mnogo dublji nego sto neki misle. Cesto sam u Zenici i vjerujte nevezano uopste za navijace, vecina ljudi jednostavno mrzi Sarajevo(pod tim mislim i sarajlije), ne da ga ne voli, nego mrzi. Naravno navijaci su samo ogledalo drustva i javno ispoljavanje siguran sam vecinskih misljenja stanovnika tog grada, ali ono sto tamo srecem ja ne mogu da vjerujem. Recimo jedan primjer, prije jedno 5-6 godina tako mislim(dakle problem traje duze vrijeme) u Zenici u jednoj diskoteci navece muzika normala sve, oko 12h gase se svjetla bukvalno i pocinje muzika na temu sto navijaci pjevaju ''mrzim te saraj'vo'' i pale se svjetla i bukvalno cijela diskoteka, ali cijela na nogama i urlice(sta drugo reci) ''mrzim te saraj'vo'', dakle ne znam treba li dalje...U Tuzli se takodje 'radja' taj kompleks, nije toliko izrazajan, ali mnoge stvari pokazuju istu ili slicnu stvar kao u Zenici.

ps: naravno necu da generalizujem sve Zenicane kao takve, samo navodim primjer koji sam licno dozivio(a ima ih jos).
Doživio sam i ja par situacija sličnog karaktera u Sarajevu , pa ne govorim "Ljudi u Sarajevu mrze Zenicu" - to jednostavno nije istina .
Ti si izuzetno jaku generalizaciju napravio na samom početku posta i ovaj ps na kraju posta ne znači baš ništa - malo ti je bila Zenica za ocrnit pa napadaš i Tuzlu - to već postaje kompleks tipa "svi mrze Sarajevo"- ne valja razmišljati na taj način . U ova teška vremena , nemaju ljudi vremena razmišljati o drugim gradovima i mrziti druge gradove - životari se od danas do sutra a ljudi u Sarajevu , Tuzli , Zenici ne razlikuju se ni najmanje jedni od drugih .
ps: U diskoteci u 2 poslije ponoći jedino što možeš naći je belaj - zbog tvog vlastitog zdravlja , bolje ti je da izbjegavaš takva mjesta
thron

#162 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by thron »

lopta wrote:u Zenici u jednoj diskoteci navece muzika normala sve, oko 12h gase se svjetla bukvalno i pocinje muzika na temu sto navijaci pjevaju ''mrzim te saraj'vo'' i pale se svjetla i bukvalno cijela diskoteka, ali cijela na nogama i urlice(sta drugo reci) ''mrzim te saraj'vo'', dakle ne znam treba li dalje...U Tuzli se takodje 'radja' taj kompleks, nije toliko izrazajan, ali mnoge stvari pokazuju istu ili slicnu stvar kao u Zenici.

He he sigurno si bio u ten-u leglu seljaka šanera i fudbalera

ps: sa kim si takav si
lopta

#163 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by lopta »

Gandalf wrote:
lopta wrote:Problem je mnogo dublji nego sto neki misle. Cesto sam u Zenici i vjerujte nevezano uopste za navijace, vecina ljudi jednostavno mrzi Sarajevo(pod tim mislim i sarajlije), ne da ga ne voli, nego mrzi. Naravno navijaci su samo ogledalo drustva i javno ispoljavanje siguran sam vecinskih misljenja stanovnika tog grada, ali ono sto tamo srecem ja ne mogu da vjerujem. Recimo jedan primjer, prije jedno 5-6 godina tako mislim(dakle problem traje duze vrijeme) u Zenici u jednoj diskoteci navece muzika normala sve, oko 12h gase se svjetla bukvalno i pocinje muzika na temu sto navijaci pjevaju ''mrzim te saraj'vo'' i pale se svjetla i bukvalno cijela diskoteka, ali cijela na nogama i urlice(sta drugo reci) ''mrzim te saraj'vo'', dakle ne znam treba li dalje...U Tuzli se takodje 'radja' taj kompleks, nije toliko izrazajan, ali mnoge stvari pokazuju istu ili slicnu stvar kao u Zenici.

Doživio sam i ja par situacija sličnog karaktera u Sarajevu , pa ne govorim "Ljudi u Sarajevu mrze Zenicu" - to jednostavno nije istina .
Ti si izuzetno jaku generalizaciju napravio na samom početku posta i ovaj ps na kraju posta ne znači baš ništa - malo ti je bila Zenica za ocrnit pa napadaš i Tuzlu - to već postaje kompleks tipa "svi mrze Sarajevo"- ne valja razmišljati na taj način . U ova teška vremena , nemaju ljudi vremena razmišljati o drugim gradovima i mrziti druge gradove - životari se od danas do sutra a ljudi u Sarajevu , Tuzli , Zenici ne razlikuju se ni najmanje jedni od drugih .
ps: U diskoteci u 2 poslije ponoći jedino što možeš naći je belaj - zbog tvog vlastitog zdravlja , bolje ti je da izbjegavaš takva mjesta
ps, sam i naveo da se ogradim od svih

Dobro sad nemoj prebacivati lopticu na Sarajevo, imam takvih jos bruku primjera, nemoj da bezveze navodim, uostalom dovoljne su ti samo ove utakmice, a da si ti dozivio slicnu situaciju da cijela diskoteka skace i vice ''mrzim zenicu'', e bogami nisi. :wink:
Isti ili slican primjer je i sa Tuzlom, mozda nema tog animoziteta kao kod Zenicana, ali...
thron wrote: He he sigurno si bio u ten-u leglu seljaka šanera i fudbalera
ps: sa kim si takav si
Taj ten vam je tamo najpoznatije leglo sta god ti pricao o njemu, a ten prije 5-6 godina(ako ne i vise) nije ni postojao koliko ja pamtim.
ps: glup ti ps. :D
Gandalf

#164 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Gandalf »

@lopta , mene i moje jarane su htjeli namarisat i jedva smo se izvukli - puno bi mi draže bilo samo da su psovali Zenicu - uvreda kako god teška bila , manje boli od lanca po leđima ili cigle po glavi - opet moram reći disko u 2 u noći u BIH - pa šta tu očekivati osim belaja - što se tiče uvreda na račun Zenice - prije 3-4 godine kada je Bosna ASA igrala protiv Širokog za prvaka BIH ,pa zar nije cijela Skenderija skandirala " Zenica kurva bosanska" - fino se to čulo na tv- u , Hayat prenosio tekmu a i jedan jaran mi je potvrdio da sam dobro čuo , jer je on bio na toj tekmi .
ledeny

#165 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by ledeny »

mi smo sami sebi najveći dušmani :(
Hare_ze

#166 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Hare_ze »

lopta wrote: Taj ten vam je tamo najpoznatije leglo sta god ti pricao o njemu, a ten prije 5-6 godina(ako ne i vise) nije ni postojao koliko ja pamtim.
Nije ten najpoznatije vec collegium :D. Ali to je isto sranje. Budi sretan sto si izvukao zivu glavu bez obzira odakle si. Dole se svako malo puca i bacaju bombe...I ti to mjesto nasao da prikazujes sliku drustva preko njega. Isto ko da ja navodim punu akvu kad pjeva Aca Lukas i kazem - eto vidis sve cobani. Generalizujes.

P.S. Sjecam se koncerta Z.Pusenja na Bilmiscu i pjeva Sejo Sexon "To je raja from Zenica" heheh i onda rece:"Poslije ovog jeftinog uvlacenja u supak zenickoj publici, sada cu da otpjevam pravu verziju i covjek fino otpjeva "To je raja iz Saraj'va". Niko ga nije izvizdao, ne mogu reci da su svi horski pjevali, ali dosta raje je pjevalo. Primjer i nema veze sa temom, samo hocu da kazem da ima milion razlicitih situacija.
Gandalf

#167 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Gandalf »

Hare_ze wrote:
lopta wrote: Taj ten vam je tamo najpoznatije leglo sta god ti pricao o njemu, a ten prije 5-6 godina(ako ne i vise) nije ni postojao koliko ja pamtim.
Nije ten najpoznatije vec collegium :D. Ali to je isto sranje. Budi sretan sto si izvukao zivu glavu bez obzira odakle si. Dole se svako malo puca i bacaju bombe...I ti to mjesto nasao da prikazujes sliku drustva preko njega. Isto ko da ja navodim punu akvu kad pjeva Aca Lukas i kazem - eto vidis sve cobani. Generalizujes.

P.S. Sjecam se koncerta Z.Pusenja na Bilmiscu i pjeva Sejo Sexon "To je raja from Zenica" heheh i onda rece:"Poslije ovog jeftinog uvlacenja u supak zenickoj publici, sada cu da otpjevam pravu verziju i covjek fino otpjeva "To je raja iz Saraj'va". Niko ga nije izvizdao, ne mogu reci da su svi horski pjevali, ali dosta raje je pjevalo. Primjer i nema veze sa temom, samo hocu da kazem da ima milion razlicitih situacija.
Sejo zna napravit' atmosferu - sjećam se tog koncerta :D
elSaik

#168 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by elSaik »

Samo niz glupih poređenja, teza i stereotipa. :)
elSaik

#169 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by elSaik »

KPNCTNJAH wrote:
elSaik wrote:Cilj je isprovocirati suparničku stranku pri čemu se ne biraju metode... Očigledno pali. Mene lično ne zanima zašto dižu tri prsta, zašto psuju Markale itd... samo me zanima zašto mrze Sa. A ne samo oni, već i ljudi iz mnogih drugih gradova. Znamo da ni Tuzlacima nismo baš dragi. A čuo sam da isto mišljenje vlada i u drugim manjim mjestima u toj oblasti. Zbog čega? Jedno od objašnjenja bi bilo to što ove roDŽene Sarajlije smatraju sebe nekakvim polubogovima samo zato što su ih starci napravili u glavnom gradu (jakom mi glavnog grada) Bosne. Nije da branim Zeničane i njihove postupke, ali s obzirom kako Sarajlije sa prezirom gledaju prema svemu što nije iz Sa, ne čudi me njihov animozitet spram Sarajeva i Sarajlija. Mislim, s obzirom da su u očima roDŽenih Sarajlija svi Manijaci "došlje, brđani koji su se šljegli u metropolu", kakvi su tek Robijaši, Fukare i ostali iz bh. provincija u njihovim očima.
A reci nam zasto ti mrzis rodjene Sarajlije ?
Ja ne mrzim nikoga, samo mi je pun racku spike kako su samo ljudi iz Sarajeva ljudi, a svi ostali u BiH, papci, seljaci, brđani i sl. Pa dovoljno je pročitati (služi samo kao primjer, ne odnosi se na sve) komentare jednog navijača Sarajevo na ovom forumu, kako je Sarajevo samo do mosta Suade Dilberović Sarajevo, a ostatak su sela naseljena seljacima, i da prave Sarajelije, urbana raja, navijaju za Sarajevo, a za Želju, došlje, oni što su se šljegli... Jbg, shvati me, nije mi lahko, odem u Zenicu, Tuzlu, yebu mi sve jer sam Sarajlija, odem u Banja Luku, yebu mi sve jer sam Turčin, a ovdje u Sa, yebu mi sve jer nisam rođen ovdje... ;-) Ne možeš ljude gledati s visine i s prezirom, a onda očekivati da te vole... ;-)
elSaik

#170 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by elSaik »

moler wrote:koliko ja znam ovo nije prvi put da oni psuju Markale!!!!!E sad se treba zapitati jesuli to beš zeničani ili naseljeni u Zenicu :bih:
A izgleda da ni ovi u Ze nisu ništa bolji. Baš Zeničani i Ne Baš Zeničani. :roll:
Oi

#171 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Oi »

kao sto rekoh, obozavam generaliziranje!
Altsa

#172 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Altsa »

psovanje Markala dizanje tri prsta i ostala sranja koja non-stop provode navijaci celika je sasvim normalno za navijace koji dolaze iz najveceg srpskog grada.
Mahalac

#173 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Mahalac »

Ukoliko se neko odmah i sada ozbiljno ne ukljuci u ovaj problem siguran sam da ce uskoro biti mrtvih glava.
S obzirom koliko su odgovorni oni koji to trebaju da budu i koliko prepoznaju neke stvari oni kojima je to posao da poznaju I DJELUJU, siguran sam u tragican ishod ove jadno/bijedno/primitivne Ze-Sa-Ze frustracije.

Valjda nas ima pa nas i nije steta :roll: :(
Ingot

#174 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Ingot »

Bas skrenuste sa teme. Konkretno, o desavanjima na Ciglanama, evo par pitanja pa sad ako mi moze neko dati konkretan odgovor...:

Zasto svi mediji forsiraju "tri prsta" i "psovanje Markala", a niko da konstatuje cinjenicu da su navijaci Celika u stvari NAPADNUTI od organizovane sarajevske "sacekuse" i da su bili prisiljeni da se brane?

Kako to da navijace iz Sarajeva u Zenici uvijek cuva kordon policije, bilo da dolaze busevima ili vozom, pa bivaju sprovedeni sa stanice na stadion nekih 300-njak metara, uz maximalno obezbjedjenje. Takvo obezbjedjenje je uobicajeno i za zenicke navijace u Sarajevu. Ovaj put je kolonu zenickih navijaca pratio "kordon" od dva auta, sa po par prashinara u istim.

Zasto su usmjereni prema Ciglanama?

Zasto niko ne spominje ono uplaseno DIJETE na zadnjem sjedistu Robijaskog kombija kojem je razbijeno staklo, onako junacki, kamenom? Iako je i ta slika bila na svim ovim portalima?

Pa se vi sad cudite zasto su vam polupani kafici i zasto neki maloumnici u nasim redovima rade to sto urade (tri prsta itd.). Nasih par je dobilo dobrih udaraca, kad je stigao jos jedan dio Robijasa, pitari su se odlucili povuci, bilo je ganjanja po Ciglanama, jesu nasi polupali kafice, ali sta ste to ocekivali? Prvo nas pitari napadnu (kamenjima, shipkama, teleskopima, izgleda da danas boj ipak bije svijetlo oruzje), pa na kraju mi po medijima ispadamo glavni krivci i cudovista, ko da nas je Sotona sve pravio. Pogledajte sebe prvo malo, pa onda pljujte druge. Ne samo Zenici, nego citavoj Bosni i Hercegovini se ne svidja vasa arogancija.

Pozdrav normalnima, bili iz Ze ili Sa.
Altsa

#175 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Altsa »

Ingot wrote:Bas skrenuste sa teme. Konkretno, o desavanjima na Ciglanama, evo par pitanja pa sad ako mi moze neko dati konkretan odgovor...:

Zasto svi mediji forsiraju "tri prsta" i "psovanje Markala", a niko da konstatuje cinjenicu da su navijaci Celika u stvari NAPADNUTI od organizovane sarajevske "sacekuse" i da su bili prisiljeni da se brane?

Kako to da navijace iz Sarajeva u Zenici uvijek cuva kordon policije, bilo da dolaze busevima ili vozom, pa bivaju sprovedeni sa stanice na stadion nekih 300-njak metara, uz maximalno obezbjedjenje. Takvo obezbjedjenje je uobicajeno i za zenicke navijace u Sarajevu. Ovaj put je kolonu zenickih navijaca pratio "kordon" od dva auta, sa po par prashinara u istim.

Zasto su usmjereni prema Ciglanama?

Zasto niko ne spominje ono uplaseno DIJETE na zadnjem sjedistu Robijaskog kombija kojem je razbijeno staklo, onako junacki, kamenom? Iako je i ta slika bila na svim ovim portalima?

Pa se vi sad cudite zasto su vam polupani kafici i zasto neki maloumnici u nasim redovima rade to sto urade (tri prsta itd.). Nasih par je dobilo dobrih udaraca, kad je stigao jos jedan dio Robijasa, pitari su se odlucili povuci, bilo je ganjanja po Ciglanama, jesu nasi polupali kafice, ali sta ste to ocekivali? Prvo nas pitari napadnu (kamenjima, shipkama, teleskopima, izgleda da danas boj ipak bije svijetlo oruzje), pa na kraju mi po medijima ispadamo glavni krivci i cudovista, ko da nas je Sotona sve pravio. Pogledajte sebe prvo malo, pa onda pljujte druge. Ne samo Zenici, nego citavoj Bosni i Hercegovini se ne svidja vasa arogancija.

Pozdrav normalnima, bili iz Ze ili Sa.
ne cudim se razbijanju kafica. cudim se dizanju tri prsta i psovanju MARKALA. kontas ili ne.
Locked