F.K. Čelik i Markale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Treba li F.K. Čelik prijaviti UEFI i FIFI zbog vrijeđanja žrtava sa Markala?

Da
103
80%
Ne
25
20%

Total votes: 128

Edin H.

#126 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Edin H. »

Pozivaju na "navijacki" rat na Bajram :shock:

Poput Karadzica u Aprilu 92-ge :cry:
MELBOURNE_SARAJEVO

#127 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

Amazonka27 wrote:
Religious Fantastic wrote:Nova eskalacija...

http://www.24sata.info/17671
*** SPAM *** - "U ime udruženja Robijaša Zenica želimo da sve medijske kuće objave našu poruku i stajalište na prethodne nemile događaje i nerede u Sarajevu. Tražili ste, dobili ste i dobiće te...", navodi se u današnjem saopštenju UG "Ujedinjeni Robijaši" Zenica, a u čijem nastavku se dodaje:
Mi smo pokušavali na sve moguće načine da uvedemo red i disciplinu i da se ne ponavljaju nemili događaji, ali ovakvu dobrodošlicu kakvu su nam Sarajlije pripremile iskreno smo i očekivali jer samo jedni takvi "primitivci iz Prijestolnice" mogu takvo nešto da naprave.

Na vanrednoj sjednici Robijaša došli smo do zaključka da od danas počinje "Navijački Rat protiv Sarajeva".

Svim snagama ćemo se boriti da odbranimo čast našeg Grada i naše navijačke grupe Robijaši, stoga poručujemo dragim našim primitivcima iz prijestolnice ne dolazite u naš grad, bilo to igrala Reprezentacija BiH ili neki od vaših Klubova jer žive glave nećete izvući iz Zenice.

Osjetićete prave posljedice i to u trenucima kad se budete najmanje nadali.

Na daljnoj vanrednoj sjednici navijačkog Pokreta Robijaši donijeli smo sljedeću odluku uvezi dotičnog gospodina Husnije Arapovića i ovim putem mu preporučujemo da drži jezik za zubima jer se treba propisno ponašati u našem gradu, gradu u kome i on živi, a ne da blati naš grad, klub i navijačku grupu od kako je prešao u Sarajevo. Stoga pitaru Husnija Arapoviću drži jezik za zubima da ti ga mi nebi slučajno kratili!

S poštovanjem,
Robijaši
http://www.robijasi.org
(24sata.info)

Sta reci poslije ovoga??? :shock: :shock: zivim za taj da ali bas zivim za taj da se navijaci oba kluba u nasem gradu ujedine i odu u Ze i naprave lom ne po gradu da ne bi i ja pozivao na nasilje nego na trebinama :D jer kao sto vidite ljudi su poceli da prijete gradu Sarajevu :shock: koji su to kompleksasi majko mila...Nesto mi ih nije zao sto su najsiromasniji grad u BIH :D
milivoje

#128 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by milivoje »

MELBOURNE_SARAJEVO wrote:

zivim za taj da ali bas zivim za taj da se navijaci oba kluba u nasem gradu ujedine i odu u Ze i naprave lom ne po gradu da ne bi i ja pozivao na nasilje nego na trebinama :D jer kao sto vidite ljudi su poceli da prijete gradu Sarajevu :shock: koji su to kompleksasi majko mila...Nesto mi ih nije zao sto su najsiromasniji grad u BIH :D
E tako bas pocinje
''Mi smo fini a oni drugi su za qrac...dal' crnci, pederi, zenicani....sam' neka nisu ''nashi''.
Blago nama s nasom omladinom
bhxxl

#129 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by bhxxl »

ovaj clanak je cista laz i podvala .....
valterbranisarajevo

#130 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by valterbranisarajevo »

Ja isto mislim da treba sačekati i vidjeti o čemu se radi. Ako je ovo neko napisao zlonamjerno i zlupotrijebio nečiji naziv, to će se brzo demantovati. Ipak ovdje se prijeti ljudima imenom i prezimenom. To je krivično djelo za koje se ide u zatvor. Ne vjerujem da se nakom baš ide u zatvor zbog budalaština..Ako ne, onda je ovo posao za organe bezbjednosti...
strong69

#131 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by strong69 »

Na daljnoj vanrednoj sjednici navijačkog Pokreta Robijaši donijeli smo sljedeću odluku uvezi dotičnog gospodina Husnije Arapovića i ovim putem mu preporučujemo da drži jezik za zubima jer se treba propisno ponašati u našem gradu, gradu u kome i on živi, a ne da blati naš grad, klub i navijačku grupu od kako je prešao u Sarajevo. Stoga pitaru Husnija Arapoviću drži jezik za zubima da ti ga mi nebi slučajno kratili!
Husnija, da ti ga ne bi kratili... :D :run:
weed

#132 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by weed »

:lol: :lol: :lol:

Ne znam koji vrag dolazite raditi u Sarajevo, kad imate takvo misljenje o ovom gradu... fino svi nazad u zenicu, eto vam zeljezara i svi cemo biti sretni (vi ce te raditi u svom gradu, a mi cemo na vasa mjesta dovesti sarajlije i druge normalne ljude iz cijele BiH, koji od vaseg lobija ovdje nisu mogli doci na te pozicije)! :thumbup:
LSD

#133 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by LSD »

Eno na Husniju sve svališe :mrgreen: ...čovjek gleda svoja posla,a oni hoce da mu skrate jezik :-)
Hare_ze

#134 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Hare_ze »

hladovina wrote::lol: :lol: :lol:

Ne znam koji vrag dolazite raditi u Sarajevo, kad imate takvo misljenje o ovom gradu... fino svi nazad u zenicu, eto vam zeljezara i svi cemo biti sretni (vi ce te raditi u svom gradu, a mi cemo na vasa mjesta dovesti sarajlije i druge normalne ljude iz cijele BiH, koji od vaseg lobija ovdje nisu mogli doci na te pozicije)! :thumbup:
Ne znam sta je tragicnije, ovi sto pozivaju na rat ili ovakvi kao ti. Cuj lobi :) hahah. De me malo bolje uputi pa da se i ja uhljebim :D :lol: :lol:

Sva sreca pa svi stanovnici ova dva grada nisu samo Robijasi, Manijaci i Horde zla (kako veseli nazivi), inace nas odavno ne bi bilo.
Edin H.

#135 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Edin H. »

hare-ze :thumbup:

Ipak bih zelio da pitam da li Gospodin Kawasaki podrzava objavu ratnih aktivnosti? :-)
Hare_ze

#136 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Hare_ze »

Edin H. wrote:hare-ze :thumbup:

Ipak bih zelio da pitam da li Gospodin Kawasaki podrzava objavu ratnih aktivnosti? :-)
To ce ti morati odgovoriti neki upuceniji od mene. Nisam imao cast da upoznam doticnog gospodina. :lol:

U svakom slucaju imam jednako misljenje prema Zenicanima koji mrze Sarajevo, kao i prema Sarajlijama koji mrze Zenicu. Sve je to zalosno. Ta potreba da je uvijek neko drugi kriv i ono djecije pokazivanje prstom "on je prvi, on je prvi".

Stvarno nemam potrebe da nekoga mrzim, a pogotovo kad nemam razloga. Osim ako mrzim sebe, pa mi onda kriv Sarajlija sto Zenica nema para ili mi kriv Zenicanin sto je uzeo posao rodjenom Sarajliji. Na kraju krajeva i da hocu da mrzim nekoga, nekako nemam vremena da ga trosim na to, treba raditi, studirati, graditi sebi bilo kakve temelje za zivot, a ne gubiti vrijeme kriveci drugoga dok zajedno propadamo.
forzaitalia

#137 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by forzaitalia »

Nisam iz SA, nisam iz ZE, a robijase treba ukinuti...
KPNCTNJAH

#138 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by KPNCTNJAH »

elSaik wrote:Cilj je isprovocirati suparničku stranku pri čemu se ne biraju metode... Očigledno pali. Mene lično ne zanima zašto dižu tri prsta, zašto psuju Markale itd... samo me zanima zašto mrze Sa. A ne samo oni, već i ljudi iz mnogih drugih gradova. Znamo da ni Tuzlacima nismo baš dragi. A čuo sam da isto mišljenje vlada i u drugim manjim mjestima u toj oblasti. Zbog čega? Jedno od objašnjenja bi bilo to što ove roDŽene Sarajlije smatraju sebe nekakvim polubogovima samo zato što su ih starci napravili u glavnom gradu (jakom mi glavnog grada) Bosne. Nije da branim Zeničane i njihove postupke, ali s obzirom kako Sarajlije sa prezirom gledaju prema svemu što nije iz Sa, ne čudi me njihov animozitet spram Sarajeva i Sarajlija. Mislim, s obzirom da su u očima roDŽenih Sarajlija svi Manijaci "došlje, brđani koji su se šljegli u metropolu", kakvi su tek Robijaši, Fukare i ostali iz bh. provincija u njihovim očima.
A reci nam zasto ti mrzis rodjene Sarajlije ?
weed

#139 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by weed »

Hare_ze wrote:

Ne znam sta je tragicnije, ovi sto pozivaju na rat ili ovakvi kao ti. Cuj lobi :) hahah. De me malo bolje uputi pa da se i ja uhljebim :D :lol: :lol:

Sva sreca pa svi stanovnici ova dva grada nisu samo Robijasi, Manijaci i Horde zla (kako veseli nazivi), inace nas odavno ne bi bilo.
Konkretno, cca. 40% uposlenika OHR-a je iz zenice... ako imas ista od skole, pokusaj! ;-)
Hare_ze

#140 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Hare_ze »

hladovina wrote:
Hare_ze wrote:

Konkretno, cca. 40% uposlenika OHR-a je iz zenice... ako imas ista od skole, pokusaj! ;-)
Hmmm :) imam skole dovoljno, ali me takva vrsta posla ne zanima ;) A nekako se jezim tih zenickih lobija i sarajevskih klanova :) Samo se pitam gdje je granica svim tim nebulozama...

P.S. znas sta je najzalosnije, glavesine iz klubova unaprijed dogovore rezultat, a navijaci idu "bodriti" svoj tim, i jos se tuku.
Edin H.

#141 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Edin H. »

hladovina wrote:
Hare_ze wrote:

Market rada bi trebao valjda biti kompetitivan.

Valjda se ljudi zaposljavaju prema znanju, iskustvu, obrazovanju..., a ne po mjestu rodjenja ili prebivalista :shock:
weed

#142 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by weed »

Kako god, cinjenica je da gro ljudi iz zenice dolazi u Sarajevo na skolovanje, poslom... cinjenica je i to da ovdje kupujete stanove i dolazite zivjeti... ali to nije tema ovog topica...

Nego Hare, stojis li ti iza ovog pisma robijasa... sta mislis o njemu i da li vjerujes u ovo sto raja pise po forumu, a tice se vase averzije prema glavnom gradu?
Edin H.

#143 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Edin H. »

Hare_ze wrote:
Edin H. wrote:hare-ze :thumbup:

To ce ti morati odgovoriti neki upuceniji od mene. Nisam imao cast da upoznam doticnog gospodina. :lol:

U svakom slucaju imam jednako misljenje prema Zenicanima koji mrze Sarajevo, kao i prema Sarajlijama koji mrze Zenicu. Sve je to zalosno. Ta potreba da je uvijek neko drugi kriv i ono djecije pokazivanje prstom "on je prvi, on je prvi".

Stvarno nemam potrebe da nekoga mrzim, a pogotovo kad nemam razloga. Osim ako mrzim sebe, pa mi onda kriv Sarajlija sto Zenica nema para ili mi kriv Zenicanin sto je uzeo posao rodjenom Sarajliji. Na kraju krajeva i da hocu da mrzim nekoga, nekako nemam vremena da ga trosim na to, treba raditi, studirati, graditi sebi bilo kakve temelje za zivot, a ne gubiti vrijeme kriveci drugoga dok zajedno propadamo.
Bilo bi interesantno ukoliko bi sarajevo-x ili neko drugi napravio interview sa Gospodinom Kawasakijem :-) i saznao "istinu" :roll:
weed

#144 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by weed »

Edin H. wrote:
hladovina wrote:Konkretno, cca. 40% uposlenika OHR-a je iz zenice... ako imas ista od skole, pokusaj! ;-)

Valjda se ljudi zaposljavaju prema znanju, iskustvu, obrazovanju..., a ne po mjestu rodjenja ili prebivalista :shock:
Mozda u nekoj normalnoj sredini... ali kod nas NE... ovdje su ti prijateljske/rodbinske veze bitnije od znanja/obrazovanja/iskustva... vjerovao ili ne!
Hare_ze

#145 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Hare_ze »

hladovina wrote:Kako god, cinjenica je da gro ljudi iz zenice dolazi u Sarajevo na skolovanje, poslom... cinjenica je i to da ovdje kupujete stanove i dolazite zivjeti... ali to nije tema ovog topica...

Nego Hare, stojis li ti iza ovog pisma robijasa... sta mislis o njemu i da li vjerujes u ovo sto raja pise po forumu, a tice se vase averzije prema glavnom gradu?
Hmm da si citao ranije moje postove na ovoj temi vrlo dobro bi znao sta ja mislim o tom pismu. Ali nije mi mrsko ponoviti, ako je tebi vec mrsko procitati temu od pocetka. Pismo mi djeluje kao da ga je napisalo dijete od 10 godina, ako nije - utoliko gore. I naravno da ne stojim iza necega takvog. Sto se mene tice svako je dobrodosao u Ze.

A sto se tice pisanja po forumu i svega toga...ima tu dosta istine, ali se nazalost uvijek navode losi primjeri, a ja ti mogu dati milion pozitivnih, samo oni nikoga ne zanimaju. Znam dosta Zenicana koji ne mrze Sa, ali znam i dosta koji imaju neki animozitet a ni sami ne znaju zasto. Isto je tako i obrnuto.

Ja sam konkretno dosao studirati u Sa jer u Zenici ne postoji fakultet koji sam upisao i na kraju zavrsio. A i rodbinski sam vezan za Sarajevo. Sva sreca ne idem na utakmice PL jer "ono" ne mogu gledati. Imam podjednako prijatelja i u Ze i u Sa otprilike istu kolicinu vremena provodim u oba grada. Fakat ne pravim neku razliku, osim naravno sto vise volim svoj rodni grad ;)

P.S. i nije mi jasno zasto bi se sukobi navijackih skupina odnosili na sve gradjane oba grada?
Hare_ze

#146 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by Hare_ze »

hladovina wrote:
Edin H. wrote:
hladovina wrote:Konkretno, cca. 40% uposlenika OHR-a je iz zenice... ako imas ista od skole, pokusaj! ;-)

Mozda u nekoj normalnoj sredini... ali kod nas NE... ovdje su ti prijateljske/rodbinske veze bitnije od znanja/obrazovanja/iskustva... vjerovao ili ne!
Btw. ako imas ambicija raditi u OHR-u, reci mi ko je veza u zenickom lobiju, pa da malo poguram :-) :D :lol:
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#147 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by since1921 »

SVI U ZENICU NA PROLJECE
moler

#148 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by moler »

koliko ja znam ovo nije prvi put da oni psuju Markale!!!!!E sad se treba zapitati jesuli to beš zeničani ili naseljeni u Zenicu :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#149 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by -LIBERO- »

Ja mislim da poslije ove objave Robijsa niko od Hz i Manijaka nece smjeti da se pojavi u Zenici :D :D

Strasni Robijasi su se naljtili,cak i RAT :D objavili :D

Ja ljudi,objavljuju rat,prijete otkidanjem glava i jezika :D ,i upucuju zvanicno obavjestenje o svemu tome... :run:

Da nisam vidio nebih vjerovao da neko tako glup moze biti :thumbup:
hockey

#150 Re: F.K. Čelik i Markale

Post by hockey »

mp3sa wrote:... ali isto je kad se njima psuju klizista i slicne gluposti...
ccc
Locked