sta ima wrote:fishtrija wrote:Sreća je njihova što su se vratili ikako u Zenicu. Slijedeći put, treba ih kvalitetnije dočekati, pa da se dobro zamisle odakle dolaze i gdje dolaze. Kakva FIFA i UEFA, dok se gamad ne potamani kako treba ovo neće stati... Sarajevo ima milion mana, ali onakve uvrede konstantno trpiti... nema smisla.
prijatelju,brate,.... kako hoces da ta nazovem hajmo probat tenzije da smirimo
Lako je raju palit te psovali markale te sehide (boze sacuvaj DNO samog DNA) sa strane moje ZENICE
bacanje bombe na igraliste (Isto DNO )
ajmo napraviti nesto da nas bar malo zblizi
inace ne volim u ove teme al da me neko zove Cetnikom a ja sa svoji 19 god.(Davne 1993 proso ratista na igmanu,cekrcicima,vozucoj ,kiseljaku,vlasicu itd) pojebo svoju mladost pa nemojte
Sramota 2 GRADA KOJA SU GEOGRAFSKI BLISKA I NE SAMO TO VEC I PO SVIM OSTALIM SEGMENTIMA ZIVOTA HAMAN JEDNAKA A DA SE TOLIKO MRZE HMMMMM
S.R.A.M.O.T.A
Potpis!
Velika sramota.
Ja opet moram istaci da vecina raje sasvim normalno zivi na relaciji Ze-Sa i Sa-Ze. Dosta mojih dobrih prijatelja su Sarajlije i redovno dolaze u Ze bez problema (recimo za 1. maj ili nekim drugim prilikama), a isto tako i ja nemam nikakvih problema u Sa. A eto i otac mi je iz Sarajeva, ali ja sam ipak cistokrvni Zenicanin, jer sam rodjen tu i sta cu, volim Ze vise od svega. Volim i Sarajevo, ali ne u mjeri u kojoj volim svoj rodni grad. Ne zelim da me neko smjesta u grupu umobolnika koji su u stanju da psuju Markale, ali je sasvim pogresno generalizirati i kriviti sve Zenicane pa i Robijase, iako i u upravi Celika i vodjstvu Robijasa treba uraditi neke promjene, kao uostalom i u cijeloj drzavi. Sasvim se normalno druzim sa rajom iz cijele BiH i ne priznajem nikakve podjele i mrznje. To sto neko lijeci svoje frustracije preko "fudbala" (pa to sa fudbalom veze nema, vise mi na terminu trcimo nego igraci PL), je njegov problem i neka ga rjesava na fudbalskim stadionima (koji ocito vise nemaju veze sa fudbalom).
Pa ljudi moji, svakim radnim danom najprometnija bus linija je Sa-Ze i Ze-Sa, ljudi normalno idu, rade, komuniciraju. Ali naravno svi se osvrnu na navijace, kao da je to jedina slika ovog drustva.
Psovanje Markala je za svaku osudu, bacanje bombi isto...svako nasilje i sovinizam. Ali nemojmo se pretvarati da smo bolji ili gori jedni od drugih. Nismo. Okanite se gluposti i umobolnika, hajmo se posvetiti pozitivnim primjerima kojih itekako ima!
Inace moj dobar prijatelj, veze nas interesovanje prema sportu i fotografiji je zagrizeni Pitar. Tvrdokorni. I nekako smo se u diskusiji slozili da bi bilo najbolje da mozemo najnormalnije sjediti na istoj tribini i gledati utakmicu izmedju klubova za koje navijamo. Bez zica i ograda.