Vidim da mi se neko obraca ko ima pojma i iskustva!
EXPORT pitanje!!!
Moderator: anex
- zvornicanin
#51 Re: EXPORT pitanje!!!
eh da evo i razlog zasto sam mislio da se radi samo o podrucju austrije...
Hvala ti puno! Prijedlozi su vrlo takticni a istovremeno i transparnetni. On mi je otvoreno rekao da nema osoblja u Austriji koji bi mu to radio i da ga iskreno govoreci to i ne zanima. S obzirom da je on bas velika riba i da nam je cilj da uletimo u proizvodnju za njega nismo htjeli da taj njegov upit/ili vise uslov, bude prepreka u ostvarenju partnerstva. Medjutim, jasno je kao dan da si nikako necemo dozvoliti da mi budemo u minusu

- bubavi1
#52 Re: EXPORT pitanje!!!
zvornicanin wrote:eh da evo i razlog zasto sam mislio da se radi samo o podrucju austrije...![]()
![]()
![]()
Vidim da mi se neko obraca ko ima pojma i iskustva!Hvala ti puno! Prijedlozi su vrlo takticni a istovremeno i transparnetni. On mi je otvoreno rekao da nema osoblja u Austriji koji bi mu to radio i da ga iskreno govoreci to i ne zanima. S obzirom da je on bas velika riba i da nam je cilj da uletimo u proizvodnju za njega nismo htjeli da taj njegov upit/ili vise uslov, bude prepreka u ostvarenju partnerstva. Medjutim, jasno je kao dan da si nikako necemo dozvoliti da mi budemo u minusu
![]()
![]()
-
-ado-
#53 Re: EXPORT pitanje!!!
Posto vidim ima "špeditera" na ovoj temi, molio bih nekog strucnog da mi kaze kod izvoza robe koji izvozni troskovi nastaju u ovom slucau? Znam koji su to troskovi ali me interesuje u procentima, znaci, primjer: na iznos fakture idu špediterski troškovi, troškovi terminala, taksa, izvozno carinjenje i sl. troskovi. Eh, mene interesuje ovi troskovi u procentima, tj. na koji nacin špediterske kuce fakturisu te troskove.
Hvala unaprijed.
Hvala unaprijed.