EXER

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

stachu

Post by stachu »

Ocu i ja posao! :D
RIZVA

Post by RIZVA »

ima u avazu,u zadnje vrijeme koga kod pitam "dze si sta ima" "evo poceo sam raditi u avazu" :? šta je ovo pola sarajeva radi u avazu
Lace

Post by Lace »

Neelix wrote:nego nausnice, mani sad Denu, sto si mi slatka danas :D imal tog posla za mene :D

ja mislim da ti je bolje hraniti se u narodnoj kuhinji...nego prihvatati usluge ove vrste :D a ti si pametan decko...sam ces skonatti sta sam htjela reci :D
nausnica

Post by nausnica »

Loš pokušaj, Lace.
Neelix

Post by Neelix »

RIZVA wrote:ima u avazu,u zadnje vrijeme koga kod pitam "dze si sta ima" "evo poceo sam raditi u avazu" :? šta je ovo pola sarajeva radi u avazu
kasno, radio sam tamo vec :D
RIZVA

Post by RIZVA »

i nepodoban bio jel tako
Irm@

Post by Irm@ »

emisiju...gledala nisam...ali pricaju ljudi da je wanna be red carpet... a nasi novinari to ne znaju napraviti... red carpet je...savrsena doza za nedjeljnu noc :-D
Neelix

Post by Neelix »

RIZVA wrote:i nepodoban bio jel tako
...na kraju :D
Lace

Post by Lace »

nausnica wrote:Loš pokušaj, Lace.
sto je los? npr. ti meni se velikodusno ponudis i nastelis mi posao...a onda meni ostaje da dok god radim taj posao, dozvoljavam da mi skaces po ledjima, ocekujes vjecnu zahvalnost, da ti cinim usluge itd. nema tome kraja :D ...stres je to...radije u kuhinju ili sam posao traziti :D

jedno je nekome javiti za posao pa da pokusa a sasvim drugo nasteliti nekome posao...uvijek postoji odredjeni interes osobe koja ti je nastelila posao...pa makar se svelo na ono da ti je osoba kojoj si pomogla uvijek na raspolaganju za sve sto ti padne na pamet...usluga za uslugu...al skupo dodje :D a opet ima nas svakavih...mozda nekog to pali :D
nausnica

Post by nausnica »

Draga Lace,

vidi se da si još pravo pravo praavo mlada i naivna i neiskusna čim ti je sve u životu još uvijek crno-bijelo... Zapamti da neki ljudi čine drugima usluge - eto onako - samo zato što mogu i što žele pomoći.

I takvi ti nikad ništa neće tražiti za uzvrat. (Naravno, pametna si dovoljno da se ne petljaš s idiotima, mafijašima, hohštaplerima, i luzerima koji nemaju obzira i obraza. Ovdje pričamo o tebi kao pametnoj samosvjesnoj mladoj ženi koja zna procjeniti s kim će otići na kafu ili poslovni ručak, a s kim ne)

Ali zato ti ako ikad uspiješ u životu, uvijek ćeš se sjećati tih ljudi koji su ti pomogli, i SAMA ĆEŠ htjeti pomoći drugima jer tako svemir funkcionira - prenošenjem energije s čovjeka na čovjeka, a možda baš pomogneš i tim istim ljudima koji su ti pomogli ako im uopšte treba tvoja pomoć. Ali i u tom slučaju ćeš se ti sama ponuditi da pomogneš, oni to neće tražiti. Ali ti ćeš sama htjeti pomoći ako vidiš da si toliko ojačala da možeš da im uzvratiš, jer će to značiti da je tvoje vrijeme došlo da i ti nekome promjeniš život ili daš malo vjetra u krila - to znači da si i ti uspjela. E upravo ta zahvalnost i lojalnost koja kula našim univerzumom je jača od bilo kakve štele.

Upravo ovako svijet funkcioniše samo što te ovim pozitivnim lekcijama ne uči niko, jer svi uvijek pričaju o ružnim iskustvima. Ali zapamti ovo što sam ti rekla, i kad-tad ćeš se uvjeriti da sam upravu.
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Neelix wrote:dajte blato :D
u blatu smo mi svi odavno, samo jos belaj treba... :D
Lace

Post by Lace »

nausnica wrote:Draga Lace,

vidi se da si još pravo pravo praavo mlada i naivna i neiskusna čim ti je sve u životu još uvijek crno-bijelo... Zapamti da neki ljudi čine drugima usluge - eto onako - samo zato što mogu i što žele pomoći.

I takvi ti nikad ništa neće tražiti za uzvrat. (Naravno, pametna si dovoljno da se ne petljaš s idiotima, mafijašima, hohštaplerima, i luzerima koji nemaju obzira i obraza. Ovdje pričamo o tebi kao pametnoj samosvjesnoj mladoj ženi koja zna procjeniti s kim će otići na kafu ili poslovni ručak, a s kim ne)

Ali zato ti ako ikad uspiješ u životu, uvijek ćeš se sjećati tih ljudi koji su ti pomogli, i SAMA ĆEŠ htjeti pomoći drugima jer tako svemir funkcionira - prenošenjem energije s čovjeka na čovjeka, a možda baš pomogneš i tim istim ljudima koji su ti pomogli ako im uopšte treba tvoja pomoć. Ali i u tom slučaju ćeš se ti sama ponuditi da pomogneš, oni to neće tražiti. Ali ti ćeš sama htjeti pomoći ako vidiš da si toliko ojačala da možeš da im uzvratiš, jer će to značiti da je tvoje vrijeme došlo da i ti nekome promjeniš život ili daš malo vjetra u krila - to znači da si i ti uspjela. E upravo ta zahvalnost i lojalnost koja kula našim univerzumom je jača od bilo kakve štele.

Upravo ovako svijet funkcioniše samo što te ovim pozitivnim lekcijama ne uči niko, jer svi uvijek pričaju o ružnim iskustvima. Ali zapamti ovo što sam ti rekla, i kad-tad ćeš se uvjeriti da sam upravu.
ako je pravo pravo mlado...mojih 31...onda sam pravo pravo mlada :D ...pa ja radim od 18-e...imam nekih 12 godina radnog iskustva...promjenila 11 poslova od kojih sam na zadnjem nekih 8 godina...radila za privatnike, kulturne i politicke organizacije...sad sam u NVO-u...cinili mi usluge u smislu da su mi govorili gdje traze, nudili mi da ih mjenjam u odsustvu (to su sve bili privremeni aranzmani koji ne traze mnogo) i ja jesam njima zahvalna na tome jer su to sve bile stepenice na mom putu i ja cinim koliko mogu u smislu da javim nekome za oglas, da mu dam savjet na sta da obrati paznju kod izrade aplikacije, pisma interesovanja, informaciaj o poslu...i ti meni pokusavas reci da nemam pojma o cemu pricam :D mozda i nemam a mozda nisam u polozaju da stelim nekome poslove kao neki koji nadobudno nude te usluge (nisam nikakav menadzer niti direktor), mozda ne zelim nekoga gurati i preporucivati i da se desi kasnije da ta osoba iznevjeri sve ono na osnovu cega je preporucena i zaposlena (to je direktan udar na moju procjenu)...i iz istog razloga ne bih dozvolila da dodjem u situaciju da mi neko steli posao, kojem mozda nisam dorasla...tako se zamjeram osobi koja mi je pomogla i ne bih da me neko jase na ovaj ili onaj nacin samo zato sto mi je nastelio dobar posao...i ja se tu snasla ili nisam...tvoje je da mi javis za konkurs, moje je da se prijavim i pokazem sta znam i ja ako nisam sposobna sama se probiti do zadnjeg kruga konkursa i zeljenog radnog mjesta (vise od 3 puta zaredom) i zadrzati ga a dokazala sam sebi da ipak jesam...onda je najbolje da se dobro udam i da ne radim nista ...a nesto me to i ne privlaci :D ne vjerujem da ima ista dobro u steli, ne podrzavam i bjezim od toga...nemam stele, niti sam kome stela, niti cu biti :D

ja odlicno znam da zivot nije crno bijel i imam dovoljno godina i zivotnog iskustva da znam da svako ima svoj interes...ti mozes na sva zvona pricati o svojim dobrim namjerama, zelji da pomognes, ali ti ja jednostavno ne vjerujem...imas interes pa makar to bilo da neko kaze "da si divna osoba koja voli pomagati" :D [/b]
Lace

Post by Lace »

i nije mi jasno sto si dozvolila da ti se zacata vlastita tema...tema je exer (koji nisam gledala i ne znam o cemu je) a ne kako nekome nasteliti dobar posao i biti opjevan u skolskim udzbenicima :D

ili mozda ima veze s voditeljicama...kojima je neko nastelio posao, kome nisu dorasle i koji lose obavljaju...ili onome ko je nastelio poslove njima dvjema...a one su neprofesionalne i nisu za toga?

:shock: :D
nausnica

Post by nausnica »

Uh pa 31 zvuči super ;) . Izvini, mislila sam da si mlađa. Moje iskreno izvinjenje!

Nego, kontam te šta govoriš, ali de ba, i ti ga sad malo pretjeruješ. Niko ne govori o štelama gdje će neko nekome ponuditi posao u kojem neće oscilirati i biti još bolji, to onda pokazuje da je onaj koji stoji iza toga kreten najveći jer je pogrešno procjenio i zaposlio debila ili se založio za idiota.

Ne govorim ti o tome, to je neki common sense o kojem ne želim pričati jer mislim da smo te priče s ovoliko godina i iskustva ipak prevazišli.

Govorim upravo o ljudima koji te možda i ne znaju ali koji će vidjeti u tebi potencijal, i odlučiti da žele biti stepenica na koju ćeš stati i odskočiti još više. To su uglavnom ljudi koji te do sada i jesu zapošljavali.

A to zadnje što si rekla: "...imas interes pa makar to bilo da neko kaze 'da si divna osoba koja voli pomagati'...", je fakat presmješno. Ako je to nečiji interes na kome ti nekome zamjeraš, onda draga moja, dabogda oko nas bilo što više takvih ljudi!!!

I šta je uopće loše u interesu, generalno??? DOBRONAMJERNOM interesu, naravno. NIŠTA. AMA BAŠ NIŠTA. Samo su nas učili da se toga stidimo jer je to nešto kao loše. Izvini ali nema ništa loše u tome da smo svi mi s nekim i uz nekog iz svog interesa koji ne mora biti negativan, već iskren, dobronamjeran, i pun ljubavi. Ali je ipak "interes", samo što ga zoveš drugačije. Interes nije uvijek loša stvar, i nemoj svaki put definiciju interesa shvatati kao nešto fuj, užas ili loše, jer to apsolutno ne mora biti.
Lace

Post by Lace »

nausnica wrote:Uh pa 31 zvuči super ;) . Izvini, mislila sam da si mlađa. Moje iskreno izvinjenje!

Nego, kontam te šta govoriš, ali de ba, i ti ga sad malo pretjeruješ. Niko ne govori o štelama gdje će neko nekome ponuditi posao u kojem neće oscilirati i biti još bolji, to onda pokazuje da je onaj koji stoji iza toga kreten najveći jer je pogrešno procjenio i zaposlio debila ili se založio za idiota.

Ne govorim ti o tome, to je neki common sense o kojem ne želim pričati jer mislim da smo te priče s ovoliko godina i iskustva ipak prevazišli.

Govorim upravo o ljudima koji te možda i ne znaju ali koji će vidjeti u tebi potencijal, i odlučiti da žele biti stepenica na koju ćeš stati i odskočiti još više. To su uglavnom ljudi koji te do sada i jesu zapošljavali.

A to zadnje što si rekla: "...imas interes pa makar to bilo da neko kaze 'da si divna osoba koja voli pomagati'...", je fakat presmješno. Ako je to nečiji interes na kome ti nekome zamjeraš, onda draga moja, dabogda oko nas bilo što više takvih ljudi!!!

I šta je uopće loše u interesu, generalno??? DOBRONAMJERNOM interesu, naravno. NIŠTA. AMA BAŠ NIŠTA. Samo su nas učili da se toga stidimo jer je to nešto kao loše. Izvini ali nema ništa loše u tome da smo svi mi s nekim i uz nekog iz svog interesa koji ne mora biti negativan, već iskren, dobronamjeran, i pun ljubavi. Ali je ipak "interes", samo što ga zoveš drugačije. Interes nije uvijek loša stvar, i nemoj svaki put definiciju interesa shvatati kao nešto fuj, užas ili loše, jer to apsolutno ne mora biti.
s prvim boldiranim se slazem i to je nesto sto i ocekujem od svojih kolega koji su u meni i prepoznali potencijal pa me neplanirano zadrzali u organizaciji skoro vec deceniju :D

nema nista lose u dobronamjernom interesu, svi mi zelimo da se o nama lijepo prica i ja imam svoje interese u svemu sto radim...bilo bi besmisleno ista raditi bez interesa, motiva i ciljeva :D meni se samo nije svidio ton koji je odzvanjao u postu u kojem si se ponudila da nekome nastelis posao...djelovao mi je ponizavajuci prema osobi kojoj to nudis, odise ljutnjom i zeljom da nekoga malo ponizis ..ne znam...procitaj svoju ponudu pa mozda i i skontas na sta mislim...a mozda je to samo meni tako zvucalo :D ...nije mi se svidjelo i u tome sam vidjela nesto u smislu "ti si jad kojem bih ja mogla nasteliti posao a ti ces mi kasnije ljubiti dupe"...zato je i nastala sva ova rasprava i komentar tipa bolje u narodnu kuhinju...eto da razjasnimo...a ja sad odoh malo raditi ...:D

p.s. mozda bi neelixu odgovarala opcija ljubljenja zenskog dupeta pa je zato poletio da se prijavi...musko je to :D
nausnica

Post by nausnica »

Hej pa da, dobro si skontala fakat. Šuknula sam Deni ali sam to napisala da bih joj pomogla a ne odmogla. Jer nema ništa ljepše i zajebanije nego biti fin prema nekome i htjeti mu pomoći iako on tebe gađa kamenjem. To samo od sebe znači da niste na istom nivou, pa izgleda da je taj neko na nižem a ti na višem. Što vjerovatno i jeste situacija. I što ne bi nekoga usrećili i ne tražili ništa zauzvrat? A zamisli samo kakve ti sve šane fini ljudi mogu ponuditi ako si i ti fin i pun potencijala jer nije svako toliko dobronamjeran i sretan svojim životom da bi davao šanse onima koji ga kamenuju... Neki od nas jesu već u stanju da nekome mjenjaju živote, ne još koliko bi htjeli, ali sigurno više nego što smo to mogli prije 5 ili 10 godina. I zato je poena biti svoj ali i poštovati druge. Jer nikad se ne zna...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

E naušnice, naušnice, kako si se zajebala za Lace, tako si se zajebala i za Denu.

Očito nisi pronicljiva, pa se nemoj ni furati da jesi.

Drži se opskurnih i trivijalnih tema, tu briljiraš.

O onim mahalskim da ne govorim.

Samo prijateljski savjet :D
astr0naut

Post by astr0naut »

mindji... ne kaki... mislim da je vrijeme da se vratis na neke trivijalne teme, ovo je too much for you... hocu reci kratak ti je fitilj, pa se gubis ko abdest... :)
obuca

Post by obuca »

pa hoce vadžina da rekne da se nikad ne zna kada ona nama moze zatrebati u zivotu :roll: ja fakat vise nemam texta. previse je raje pobjeglo :x
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

stvarno, sto je previse previse je....meni je zao sto dosta fine raje odavde ode upravo zbog nje umjesto da je samo ignorisu....sranje...
nausnica

Post by nausnica »

Hahahaha ma voli vas tako pametne vaša teta Saveta - Minđy :kiss:
obuca

Post by obuca »

Image

poklon od pametnih za tebe kojamislidajeusisalasvupametsvijeta
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

obuca wrote:Image

poklon od pametnih za tebe kojamislidajeusisalasvupametsvijeta
Nedostaje ti plavi da budes nacionalno korektna.
:lol:
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

pridruzijem se zeljama, i nadam se da nam ostali nece zamjeriti sto je ovo u ime svih nas :D od srca srcu :D
obuca

Post by obuca »

nek stisne onu stvar pa kad poplavi nek stavi na celo
Post Reply