Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Moderators: anex, _BataZiv_0809
- beco
#376 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
ok zlatnom teletu sve oprošteno, razumio
- Evolution_IV
#377 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
logicno da je, to je kralj klase, kod mene koza po tabli, a u kralju crnosjajno smece od plastike..
Pipaci su najjaci, u voznji nema skripanja ni crvcanja nikakvog, kao i na staroj 3 iz 2012te...
samo smeca skripe i cvrkucu kad se mijenja temperatura ili kad se prrlazi preko rupa
Pipaci su najjaci, u voznji nema skripanja ni crvcanja nikakvog, kao i na staroj 3 iz 2012te...
samo smeca skripe i cvrkucu kad se mijenja temperatura ili kad se prrlazi preko rupa
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- beco
#379 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Konektovani uz svu dužni respect ako ti ono zoveš dobra završna obrada i kvalitet svaka ti čast, preko prve uzdužne rupe ona armatura kad tresne čučeš pola onih cvrčaka.
Opet kažem očigledno za neke brendove i modele postoje jedna pravila a za druge ne.
Imao sam Megana 3 i odgovorno ti tvrdim pod rukom nije onako plastika škripala, čak ako hoćeš još iskrenije U Aurisu je bilo više cvrčaka nego u Meganu.
Ja nemam problema da kažem da su 6/7 Golfovi imali kvalitetniju unutrašnjost od Megana, ali 8 Golf generalno je maksimalni cost cutting i život na staroj slavi. Mislim to auto je imalo toliko fula u startu od onih komandi klime koje jeftino izgledaju i neeergonomske su, do volana gdje malo malo slučajno uključiš neku komandu, da ne spominjemo multimediju. Generalno unutrašnjost Golfa 8 izgleda jadno u odnosu ma 7 ili 7.5.
Opet kažem očigledno za neke brendove i modele postoje jedna pravila a za druge ne.
Imao sam Megana 3 i odgovorno ti tvrdim pod rukom nije onako plastika škripala, čak ako hoćeš još iskrenije U Aurisu je bilo više cvrčaka nego u Meganu.
Ja nemam problema da kažem da su 6/7 Golfovi imali kvalitetniju unutrašnjost od Megana, ali 8 Golf generalno je maksimalni cost cutting i život na staroj slavi. Mislim to auto je imalo toliko fula u startu od onih komandi klime koje jeftino izgledaju i neeergonomske su, do volana gdje malo malo slučajno uključiš neku komandu, da ne spominjemo multimediju. Generalno unutrašnjost Golfa 8 izgleda jadno u odnosu ma 7 ili 7.5.
-
#380 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Najmjerodavniji su procjenitelji kvalitete na osnovu youtube shortova pipača unutrasnjosti
- Evolution_IV
#381 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
meni najjace sto izgleda ko teretni caddy unutra
garbage
garbage
- konektovan
#382 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Uz duzno postovanje beco,..moras prvo provozati golfa da bi pricao da li skripi, cvrci prilikom prelaska preko rupa, neravnina,..na makadamu.beco wrote: ↑11/08/2024 19:15 Konektovani uz svu dužni respect ako ti ono zoveš dobra završna obrada i kvalitet svaka ti čast, preko prve uzdužne rupe ona armatura kad tresne čučeš pola onih cvrčaka.
Nigdje nisam napisao da je neki super kvalitet..ali ima skroz korektnu zavrsnu obradu za tu klasu vozila. Zavisno od opreme, i kvalitet plastike i jos nekih detalja poboljsava ukupni dojam o golfu. Recimo izmedju life i style paketa je ogromna razlika, a da ne pricamo o gti ili r line paketima.
- Evolution_IV
#383 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
kojim si testiranjima dosao do zakljucka kvalitetne plastike??
kakva je : elasticnost, plasticnost, tvrdoca i cvrstoca
ono sto se okom vidi je goli kurac za 7cu recimo
kakva je : elasticnost, plasticnost, tvrdoca i cvrstoca
ono sto se okom vidi je goli kurac za 7cu recimo
- konektovan
#384 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Sizofov je posao tebi nesto objasnajvati a i diskutovati...
- Evolution_IV
#385 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
nemas mi sta pisat, pisu se gluposti ko i obicno...
izvrsi testiranja tih parametara sto sam naveo pa nam javi, al uzmi od svih iz te klase
izvrsi testiranja tih parametara sto sam naveo pa nam javi, al uzmi od svih iz te klase
- konektovan
#386 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Mazda je najbolja,..hajmo dalje.
- Evolution_IV
#387 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
nije golf je, vrhunski materijali unutrasnjosti, testirali forumasi na masinskom fakultetu, naucni rad za doktorat
- canvra888
#388 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Kad smo već kod fakulteta, eno u hodniku saobraćajnog krivulja momenta 1.4 TSI uramljena pa vi vidite
- Evolution_IV
#389 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
pisnem svaki put kad je vidim, userem se u gace od strahote
- Evolution_IV
- beco
#391 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
https://www.instagram.com/reel/C_ILJGDp ... lwaHN0dDFx
LoL kočnica na novom autu
Kamera unazad bolja kod kineza.
Das Kvalitet ito R Line
LoL kočnica na novom autu
Kamera unazad bolja kod kineza.
Das Kvalitet ito R Line
-
#392 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Usminkano skupo smece.
Sve im je od 2020. na ovamo takvo, korak ili dva unazad kvalitetom, kicasto, tehnicki komplikovano, i debelo skuplje.
Sve im je od 2020. na ovamo takvo, korak ili dva unazad kvalitetom, kicasto, tehnicki komplikovano, i debelo skuplje.
-
#393 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Rline a ova baklava sjedista bez elektro funkcija.
-
- VladaFBiH
#395 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
nemam iskustva sa Megane 3 ali imam sa Megane 4 - ovo su stvari koje su se s*ebale za 4 godine a sve unutar 80.000km:beco wrote: ↑11/08/2024 19:15 Konektovani uz svu dužni respect ako ti ono zoveš dobra završna obrada i kvalitet svaka ti čast, preko prve uzdužne rupe ona armatura kad tresne čučeš pola onih cvrčaka.
- Vozačevo sjedište propalo nakon 10k
- Zadnju spojler se iskrivio prvo ljeto (mora se skidati zadnja šajba da se promijeni)
- Otkazalo grijanje na -17C dok sam bio na Bjelašnici a žena i djeca u autu - jednostavno ne reaguje i ostalo na min a zbog zime i maglenja morala se upaliti ventilacija (trebao update softvera) - kad ga tada nisam zapalio neću nikada
- Do 40k 2x mijenjali kompletan prednji ovjes jer škripi i lupa
- Vozaćeva šteka ne otvara vrata kako treba čim je minus
- Klima otkazala na 37C dok sam putovao u Mađarsku - mislim da je ovo bilo do servisa jer nisu mijenjali filter kabine iako su uredno naplaćivali pa ne znam da li da adresiram autu ili servisu
- Multimedija zamrzava i uspori kako je je ćeif
- Centralno zaključavanje ima već ugrađen AI - nikad ne znaš kako će i da li će raditi
- Nema senzor za količinu tečnosti u posudi za brisače - ovo je baš frustrirajuće
- Najgore od svega - senzori kasne 2-3 sekunde e sad zamislite kako sam to skontao... iz Renaultu su, nakon žalbi, zvanično odgovorili da je to normalno na tom modelu
Da ne bude da samo kudim jer je auto zaista lijepo voziti (kada radi ), dobro leži i iznenađujuće je stabilan u krivinama, fino izgleda i s motorom zaista nisam imao nikakvih problema
- beco
#396 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Megan 4 je imao dosta problema sa elektronikom i multimediom.
Ti svi problemi sa klimom su nepotrebni, da su ostavili klimu ne vezanu za multimediu.
Za tako malu kilimetražu to su doista problemi koji nebi smjeli da postoje, a još bezobraznije je to ograđivanje servisa.
Meni senzori na Megan 3 bili odlični, osnovni radio sa bluetoth baš pouzdan bio.
U 3 godine jedino mi dpf jednom napravio probleme ali kakve je poruke znao baciti
- Engine hazard failire
- check injection
- antioolution fault
Da i alternator promjenio.
Ti svi problemi sa klimom su nepotrebni, da su ostavili klimu ne vezanu za multimediu.
Za tako malu kilimetražu to su doista problemi koji nebi smjeli da postoje, a još bezobraznije je to ograđivanje servisa.
Meni senzori na Megan 3 bili odlični, osnovni radio sa bluetoth baš pouzdan bio.
U 3 godine jedino mi dpf jednom napravio probleme ali kakve je poruke znao baciti
- Engine hazard failire
- check injection
- antioolution fault
Da i alternator promjenio.
Last edited by beco on 26/08/2024 15:30, edited 1 time in total.
- nepass1
#397 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Pa i jesu ovoj mladjoj ekipikravamuzara wrote: ↑26/08/2024 14:35 Igrice su bitne
https://www.engadget.com/transportation ... 34594.html
- ElRe
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
#400 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Sjedista, platnene obloge, sve plastike, lak, koza, elektronika...
Nije da je prije bio pojam kvaliteta.