Evropski aparthejd prema gradjanima sa BH pasošem i vize.

livadic

Post by livadic »

Bezeveze bi bilo sada pominjati hrvatski pasose medju omiljenim 'mudzahedinima'.

------------------------

a mozda i nije ... :(

:D

mozda bi se bas tu covjek trebao uptati ... :? ... zasto ... :shock: :shock: :shock: ... ???!!!

;)

Nego livado sve vise me nesto tjera na zlu misao da ti neki mudza nije nesto zlo uradio. Zivis pored arapskog islamskog centra, takoreci u komsiluku, jos poznavajuci kako su navalentni....ako je hanuma jos jebozovna...puj puj puj

------------------------------------

hanuma redovno privlacni blagonaklone poglede prolaznika ... :oops:

ali ... nikada nije imala bas nikakvih problema sa islamskim dijelom komsiluka ... :)

;)

sta vise ... muski dio je uvijek bio izrazito ljubazan ... ;)

... to se priznati mora ... :oops:

;)
Qwert

Post by Qwert »

livadic wrote:Bezeveze bi bilo sada pominjati hrvatski pasose medju omiljenim 'mudzahedinima'.

------------------------

a mozda i nije ... :(

mozda bi se bas tu covjek trebao uptati ... :? ... zasto ... :shock: :shock: :shock: ... ???!!!

;)

;)

Hele-nejse, kad vec...

Prvo zbog glasova, onda zbog nataliteta :D da ne kazem brojnosti svehrvatskog pucanstva.

Heil imperium :oops:
livadic

Post by livadic »

bosnjacima natalitet nebi smio nedostajati ... :(

a o kakvim glasovima se radi ... :? ... to mi bas i nije jasno ... :(

moze pojasnjenje ... :oops: ... ???

;)
Qwert

Post by Qwert »

Pitaj HDZ, ali ne hercegovacki. :roll:
livadic

Post by livadic »

ne poznajem nikoga ... :(

... iz ne*hercegovackog hdz*a ... :cry:

da li bi bio ljubazan da mi to ti objasnis ... :) ... ???

;)
Qwert

Post by Qwert »

Hrvatski parlamentarni/predsjednicki izbori - BH teritorij

. Glasanje na podrucju Bosne i Hercegovine odrzano je u 15 gradova, a na ukupno 29 birackih mjesta. Prema informacijama iz Hrvatskog veleposlanstva, odziv biraca u toku oba dana glasanja bio je veci od ocekivanog. U tolikoj mjeri da su visesatna cekanja na izbornim lokacijama bila sasvim normalna pojava. Voditeljica promatracke misije OESS-a, Halle Degn, na zagrebackoj press konferenciji izjavila je kako izborni postupak na podrucju Bosne i Hercegovine nije bio dobro organiziran.

BiH se nalazila na 11-toj izbornoj listi - listi za dijasporu, koja ima oko 350 000 hiljada registrovanih biraca. Od toga cak 320 000 hiljada u Bosni i Hercegovini. Prema podatcima iz Hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu, od sveukupnog broja registriranih biraca u BiH, 25 do 30% bosanskohercegovackih Hrvata odazvalo se glasanju za Zastupnicki dom. Na biralista se dolazilo organizovano, cesto u aranzmanu HDZ-a (a ponekad i katolicke crkve). Sto naravno nije cudno, imajuci u vidu visegodisnju povezanost sada vec bivseg hrvatskog vrha sa BH Hrvatima. Takodjer, imajuci u vidu karakter te povezanosti.

Sudeci po prezentiranim rezultatima, HDZ je u BiH dobio priblizno 100 000 hiljada glasova (u postotcima 90% glasova), dok su ukupni pobjednici izbora HSLS/SDP u BiH dobili tek oko 4000 glasova (u postotcima priblizno 3, 70%). Slican rezultat ostvario je i HSP, dok su rezultati ostalih ucesnika izbora zanemarljivi.

Rezultat glasanja u BiH je potpuno ocekivan. HDZ je jedina politicka partija iz Hrvatske stalno (a i vise od stalnog) prisutna na BH prostoru. Upitno je koliko ce izborni poraz utjecati na njihovu aktivnost u Bosni i Hercegovini. I uopste, kako ce se smjena hrvatske vlasti odraziti na daljnju politiku prema BiH.

Uplakani glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice BiH Zoran Tomic izjavio je poraz HDZ-a na izborima za Hrvatski drzavni sabor neocekivan. No, dodaje Tomic, HDZ BiH izrazito je zadovoljan cinjenicom da je HDZ u BiH dobio oko 90 posto povjerenja birackog tijela.
11-sta izborna lista :roll:
Qwert

Post by Qwert »

a sad odjebados. :oops:
livadic

Post by livadic »

i sta tu nije jasno ... :? :? :?

pa nece valjda po dzanijama ili iz centrale sda ... :shock:

... da pozivaju hrvate na glasanje ... :-)

fakat ... :cry: ... opet ne kontam poentu ... :(

;)
livadic

Post by livadic »

Qwert wrote:a sad odjebados. :oops:
jesmo zajebati ... :oops: :oops: :oops:

;)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

cowboy wrote:Problem je u tome sto su sve tri potpisnice Daytonskog sporazuma potpisale isti s neiskrenim namjerama. HDZ ga je potpisala samo deklarativno, s neizgovorenom namjerom da prije ili kasnije dobije nezavisnost hrvatskih teritorija. SDS ga je potpisala pod istim arsinima, sa gotovo pa otvorenom namjerom da RS prije ili kasnije u potpunosti odvoje i eventualno je pripoje Srbiji. SDA, opet, je potpisala s namjerom da se zaustavi rat, ali biva sve jasnije i da zabetoniraju svoju vlast na svojoj teritoriji, ne birajuci sredstva. Muftije i hodze su im postale gotovo pa glavni promotor politickog kursa.

Znaci, niko nije prisao mirovnom sporazumu sa ozbiljnim namjerama. Da su to uradili, danas bi imali drzavu sa jakom centralnom vladom, profesionalnom policijom, vladavinom prava i ekonomijom u reformi, otvorenu stranim ulaganjima.

No, stranke lazu jedna drugu i sve zajedno lazu medjunarodnoj zajednici. Odugovlace reforme i slabe centralnu vlast.

Ukidanje viznog rezima nekoj drzavi se smatra prvorazrednim cinom medjudrzavnog povjerenja. Europi je vise nego jasno da se vlastima u BIH ne moze i ne smije vjerovati, jer su skloni svemu u svacemu, samo da bi zadrzali moc. Da bi odredjena drzava stekla medjunarodno povjerenje, ta drzava treba da dokaze da je u stanju da vodi racuna sama o sebi. To je mission impossible za nacionalne stranke koje su na vlasti u BIH, jer im to (nekom manje, nekom vise), nikad nije ni bio cilj.

I kako mi ocekujemo da nam svijet ukine vize? Samo zato sto to nije fer? Zato sto i mi zasluzujemo jednak tretman kao i ostali? Jeste li sigurni?

Ne kazem da Europa nije odgovorna za nasu situaciju. Odgovorna je samo radi toga sto je od politickih partija, koje su nas vodile u ratu, napravila partnere s kojima pokusava da implementira mirovni sporazum, a sto je vise nego kontradiktorno.

Zato vizni rezim ostaje onoliko dugo koliko nasem drustvu bude potrebno vremena da kreira politicare koji ce biti u stanju da preuzmu obaveze iz Daytona sa punom moralnom i ljudskom odgovornoscu.
Ima samo jedan problem!

Ti si i protiv naroda, i protiv vjere i protiv drzave!
Pomiri se s tim!

I ti si komunista, jugonostalgicar, titoista...
Ako sam sta zaboravio, prikaci si sam...

Eto, samo da znas!

:x
livadic

Post by livadic »

Vodenjak wrote:
cowboy wrote:Problem je u tome sto su sve tri potpisnice Daytonskog sporazuma potpisale isti s neiskrenim namjerama. HDZ ga je potpisala samo deklarativno, s neizgovorenom namjerom da prije ili kasnije dobije nezavisnost hrvatskih teritorija. SDS ga je potpisala pod istim arsinima, sa gotovo pa otvorenom namjerom da RS prije ili kasnije u potpunosti odvoje i eventualno je pripoje Srbiji. SDA, opet, je potpisala s namjerom da se zaustavi rat, ali biva sve jasnije i da zabetoniraju svoju vlast na svojoj teritoriji, ne birajuci sredstva. Muftije i hodze su im postale gotovo pa glavni promotor politickog kursa.

Znaci, niko nije prisao mirovnom sporazumu sa ozbiljnim namjerama. Da su to uradili, danas bi imali drzavu sa jakom centralnom vladom, profesionalnom policijom, vladavinom prava i ekonomijom u reformi, otvorenu stranim ulaganjima.

No, stranke lazu jedna drugu i sve zajedno lazu medjunarodnoj zajednici. Odugovlace reforme i slabe centralnu vlast.

Ukidanje viznog rezima nekoj drzavi se smatra prvorazrednim cinom medjudrzavnog povjerenja. Europi je vise nego jasno da se vlastima u BIH ne moze i ne smije vjerovati, jer su skloni svemu u svacemu, samo da bi zadrzali moc. Da bi odredjena drzava stekla medjunarodno povjerenje, ta drzava treba da dokaze da je u stanju da vodi racuna sama o sebi. To je mission impossible za nacionalne stranke koje su na vlasti u BIH, jer im to (nekom manje, nekom vise), nikad nije ni bio cilj.

I kako mi ocekujemo da nam svijet ukine vize? Samo zato sto to nije fer? Zato sto i mi zasluzujemo jednak tretman kao i ostali? Jeste li sigurni?

Ne kazem da Europa nije odgovorna za nasu situaciju. Odgovorna je samo radi toga sto je od politickih partija, koje su nas vodile u ratu, napravila partnere s kojima pokusava da implementira mirovni sporazum, a sto je vise nego kontradiktorno.

Zato vizni rezim ostaje onoliko dugo koliko nasem drustvu bude potrebno vremena da kreira politicare koji ce biti u stanju da preuzmu obaveze iz Daytona sa punom moralnom i ljudskom odgovornoscu.
Ima samo jedan problem!

Pomiri se s tim!

Eto, samo da znas!

niko nije savrsen ... :D ...

osim toga ... :cry: ... volim baklave ... :( ... u prekomjernim kolicinama ... :cry:

;)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

livadic wrote:

osim toga ... :cry: ... volim baklave ... :( ... u prekomjernim kolicinama ... :cry:

;)
Ma i tebe bi livadicu docekala ista osuda da pokusas misliti svojom glavom :P a sto bi neminovno odskakalo od "vodjinih" razmisljanja.. :shock:
Ali ti to znas pa onda, velis... Bolje ovako :D
livadic

Post by livadic »

Vodenjak wrote:
livadic wrote:

;)
Ma i tebe bi livadicu docekala ista osuda da pokusas misliti svojom glavom :P a sto bi neminovno odskakalo od "vodjinih" razmisljanja.. :shock:
Ali ti to znas pa onda, velis... Bolje ovako :D
kojeg vodje ... :shock: ... ???

drug stari je umro prije podosta godina ... :(

... a od tada vise prihvatam naredjenja ... :oops:

a ako vec nesto moram prihvatati ... :cry:

... onda se stavljam u sluzbu ... :oops:

kapitalistickog exproprijatora ... :shock: :shock: :shock:

;)
cowboy

Post by cowboy »

Vodenjak wrote:
Ima samo jedan problem!

Pomiri se s tim!

Eto, samo da znas!

Kako ba Vodenjak jarane, ja odjednom da budem sve ovo sto ti gore nabroja???

Ja sam protiv prekomjernog krivljenja medjunarodne zajednice za nasu, domacu, nesposobnost i neiskrenost. Medjunarodna zajednica snosi svoju odgovornost, nema govora, ali je najvise snose nacionalne partije, iste one za koje raja glasa u BIH. Argumentuj da nisam u pravu.

I, budi ljubazan pa objasni, kako sam ja "komunista, jugonostalgicar, titoista" i "protiv naroda, i protiv vjere i protiv drzave!". Argumentima!!!
livadic

Post by livadic »

cowboy wrote:
Vodenjak wrote:
Ima samo jedan problem!

Pomiri se s tim!

Eto, samo da znas!

Kako ba Vodenjak jarane, ja odjednom da budem sve ovo sto ti gore nabroja???

Ja sam protiv prekomjernog krivljenja medjunarodne zajednice za nasu, domacu, nesposobnost i neiskrenost. Medjunarodna zajednica snosi svoju odgovornost, nema govora, ali je najvise snose nacionalne partije, iste one za koje raja glasa u BIH. Argumentuj da nisam u pravu.

I, budi ljubazan pa objasni, kako sam ja "komunista, jugonostalgicar, titoista" i "protiv naroda, i protiv vjere i protiv drzave!". Argumentima!!!
nista ne brini ... :)

ti to definitivno nisi ... 8)

;)

mislio je na moju malenkost ... :cry:

;)
cowboy

Post by cowboy »

livadic wrote: nista ne brini ... :)

ti to definitivno nisi ... 8)

;)

mislio je na moju malenkost ... :cry:

;)
Profesore, kak' ljubazno od vas. Prijatno sam iznenadjen :D
livadic

Post by livadic »

biljezim se sa stovanjem ... :oops:

;)
Prenj

Post by Prenj »

Sto je sad to opet Evropa kriva?
Dok god je u Bosni robovlasnistvo od vlasti i policije tolerisano, vize ce postojati. I to je nazalost samo jedan od razloga.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

sva sreća da imam CRO putovnicu 8) 8) 8)
imigrant

Post by imigrant »

Imam BIH pasos i bio sam u zatvoru zbog njega, na granici me stoka drzala austriska vise od 2 dana.
nemam snage da vam pricam detalje, ali SAMO ZATO ZBOG USRANOG PASOSA...

:x :x :x :evil:
imigrant

Post by imigrant »

zato se pakujem iz ove licimjerne evrope i selim se u kanadu!

:x :x :x :x
violentjack

Post by violentjack »

Sto bi Izrael upao u Eu....nije mi jasno :-?
imigrant

Post by imigrant »

da bi popunili ovaj silni deficit koji ce uskoro doci sa novim clanovima!

:D :D
uostalom, oni su i prvi aplicirali da se prikljuce jos kada je bila
European Coal and Steel comunity...
violentjack

Post by violentjack »

HDZ 86.374
HSS-NHI 12.997

za napomenu je da je NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK, stranka probosanske orijentacije za koju ipak još u većini glasaju Hrvati ovaj put osvojila 17.301 glasova.
Cvako

Post by Cvako »

Ama ljudi sv ovo sranje sto se desilo napravila je Evropa i Amerika da bi sjebali Jugu, odnosno jedini valjani socijalizam u svijetu. I nacionalisti i partije i rat, sve je to od njih odluceno, sad se samo ceka da nam rasprodaju ono malo drustvene imovine, pa necemo morati ni ici u Evropu, bice puno posla i ovdje za male pare. Od jutra do mraka ce se rintati po kojekakvim rudnicima i fabrikama za 500-600 marki mjesecno. Al bitno je da mozemo reci da smo muslimani srbi il hrvati... Niko nam nije kriv!
Post Reply