...i konačno...za kraj sezone pravo skijanje na pravom skijalištu

Tre Vallee, Fra naravno
Smještaj je ovaj put bio u Les Menuires, 10 noći i 9 skijaških dana
Cijene smještaja namjerno ne pišem, jer se mogu naći od trocifrenih do petocifrenih, pa kako kome odgovara
Ski pass za 9 dana, cijela regija + osiguranje je 604 eura, pri čemu je osiguranje vrlo jeftino, u nivou je turističke takse i stvarno se isplati uzeti. I, moram napomenuti,

od podataka je trebalo samo reći godine, da znaju koju katru da vam daju. Živjeli Francuzi
Samo skijalište se sastoji iz: Orelle, Les Menuires, Val Thorens, Meribell i Courchevel.
U Courchevel je smještaj najskuplji ali je i najprikldniji za raju sa malom dječicom jer su staze fantastično urađene i ima zelenih u nižim djelovima, a plave, crvene i crne su u visočijem dijelu
Inače, sva pobrojana mjesta, izuzev Meribela, imaju fantastično sređene staze, u Meribelu - uređene su ali ne tako dobro kao u ostalim dijelovima.
Ono što je najbitnije, sve je jako lijepo uvezano, svuda ide VT i nema potrebe za izuvanjem skija, prelascima preko ceste i sl, Prema zvaničnim podacima ukupno je 600 km staza, (prema nezvaničnim malo ispod 500). U glavnom dok sjedite na šestosjedu vidite skijališta na obje svoje strane onoliko koliko se pogled pruža i prizor je zaista fantastičan.
Na skijalištu su 4 glečera, ali samo do jednog vodi žičra na sam vrh, ne ostalim je skijanje malo niže.
Takođe svuda imaju barovi i restornčići gdje se mogu popiti različita pića ali i nešto pojesti - u glavnom je to brza hrana. I ono što mi se jako dopalo, neki barovi imaju muziku u živo. Hrana uopšte nije skupa, hamburgeri se kreću oko 10ak eura koliko sam upratila, mislim da je porcija pomfrija od 250 gr oko 3 eura, kola i čajevi su od 3-5eura kako gdje a alkohol je malo skuplji.
@Ateista hvala za savjet za onu app, instalirala je i vrlo sam zadovoljna jer mi tačno mjeri koliko sam na skijama provela, max brzinu

koju sam postigla i još neke meni zanimljive podatke. Jedino me malo nervira što je u miljama i fitima, voljela bih nekako da je u našem met. sistemu ali nisam skontala može li se uopšte prebaciti.
Ako se još čega sjetim - dopišem kasnije