Evropa voli muslimane

Locked
kijameta

#126 Re: Evropa voli muslimane

Post by kijameta »

Galipolje wrote:@kijameta

O “tezini” tvoga posta dovoljno govori “zakljucak”

“Lik je...........islamista................. komad govneta, smrad,.......”

Tvoje prirodno okruzenje i intelektualni ekvivalenti su Darko Tanaskovic, Dzevad Galijasevic, Miroljub Jeftic, Dragos Kalajic, Brana Crncevic, Ljiljana Bulatovic, Vasilije Krestic, Milos Markovic,............. citava plejada prostorno-vremenski dezoriejntisanih bosnjackih odroda, nemali broj sanjara tisucljecnog “kraljevstva do Drine” i “poduzetnika” koji su ga prikladnim sredstvima htjeli ozivotvoriti, ................Amfilohije Radovic i Kacavenda, a duhovni preci ona beogradska nistarija koja je svojevremeno na naslovnoj strani NIN-a “prikladnom” fotomontazom hodze prisutne na otvaranju zagrebacke dzamije smjestila u WC-solji i umobolni Milovan Ilic Minimaks “izumitelj” cuvene parodije na ime rahmetli presjednika Izetbegovica, i medijski promoter Jelene Zivojinovic.

Skoncao je Minimaks onako kako je i zasluzio – ugusivsi se u sopstvenim metabolitima u jalovom iscekivanju da mu neko plati transpalntaciju njegove opijatima unistene jetre.

Ono sto posebno porazava je da kolonu bjelosvjetskih difamatora islama predvodi papa koji je svoje misljenje o islamu pozajmio od Manuela II Paleologa, mada bi mu, kada je vec poceo da se bavi religijski motivisanim nasiljem, mnogo prikladnije stivo bila sestotomna studija Karlheinz Deschner-a “Kriminalgeschichte des Christentums” napisana na njegovom maternjem njemackom jeziku.
Pa ja sam za ove nabrojane jedva i cuo a opet bolje i to okruzenje od tvojega okruzenja,koje sacinjavaju maloumne ubice novinskih crtaca,indoktrirani nesrecnici,teroristi i ini jad.
Ne znam kakav je to mentalni sklop,koji moze opravdavati nekoga ko je zbog crteza pokusao nekoga ubiti u njegovoj vlastitoj kuci. Grozis se krscana ali tvoj mentalni sklop,je sklop krscanske inkvizicije a to je Evropa davno prevazisla i ostavila za sobom.
EU je globalisticka neman a globalizam je najvisi stadij kapitalizma i imperijalizma. Da bi se globalizam odrzavao,mora se neprekidno siriti. Tako ce se i EU neprekidno siriti. Naravno da ce EU progutati Tursku,samo se trazi modus operandi. EU ce u iducih 50 godina osim Evrope obuhvatiti i Bliski Istok-Izrael prvenstveno,koji je ionako evropska zemlja,kao i cijelu sjevernu Afriku. Sirenje EU moze zaustaviti samo Rusija ili Kina ali ne u ovome vijeku.
kamen spoticanja

#127 Re: Evropa voli muslimane

Post by kamen spoticanja »

michio wrote:
kamen spoticanja wrote:
michio wrote:Turskoj je EU potrebna da bi usla na evropsko trziste, ne zbog toga da bi dokazali da su Evropljani ili nekih fondova(fondove ljubomorno drze stare clanice EU kao Spanija) ili mali balkanski propaliteti koji i ne znaju sta je EU.
pa to i jeste bit...zamisli stanje europske poljoprivrede kad se turcima skinu barijere...2002 godine bio je analiticki podatak da je od tad pa do eventualnog ulaska turske u eu europa trebala plasirati kroz predpristupne fondove na otvorena poglavlja oko 300 milijardi eura...tad se za nas pricalo da cemo dobiti oko 5 milijardi...to je turski interes :)
eurici
U Istocnoj Evropi dodje Svabo i kupi mljekaru a domorodci svi sretni misle sad su Evropa. U Turskoj toga nema jer Turcin je vec vlasnik mljekare i hoce covjek da je prodaje mlijeko na zapad a to ove zulja.
sjecam se jedne karikature iz jednih turskih dnevnih novina iz 2001 godine...kao stoji turcin na pipi na kojoj pise plin...a u redu ispred pipe stoje poredani svi europski narodi i cekaju na red za plin...a turko onako ponosno iz reda izdvaja francuza i kaze "tebi nema plina" :)
2001 mi je to bilo jako neobicno jer je u to vrijeme turska lira devalvirala ko jugo dinar ,dnevno 400%...ali mi se sad malo kockice slazu :)
bingov buraz

#128 Re: Evropa voli muslimane

Post by bingov buraz »

osa wrote:
bingov buraz wrote:
osa wrote:
citiram"da su pametni", znači nisu pametni ili si mislio nešto drugo, ludi, nepismeni, šta....
Njihovo postupanje sa Turskom je daleko od pametnog,unutrasnje uredjenje,socijalni programi i demokratija koja vlada u EU je nesto drugo i to moze biti samo za uzor i Turcima i nama a bogami i vama

gledaj, turska je europi "zadnja rupa na svirali", da se okladimo da će prije izrael biti član eu nego turska.mislim nemam ništa protiv turske ni turskog naroda, ali tako stvari stoje.
U biti mislim da i Turci imaju sve manje apetite prema EU,imaju Amere i Nato,Turska je vojna sila u pravom smislu te rijeci,zaboravlja se da su sto se jeftine robe tice slicni kinezima i kad bi njihova bofl roba preplavila trziste EU :mrgreen: mozda im je bas zato stalo.Sto se tice Izraela nemam pojma kakve su njihove zelje
osa

#129 Re: Evropa voli muslimane

Post by osa »

bingov buraz wrote:
osa wrote:
bingov buraz wrote: Njihovo postupanje sa Turskom je daleko od pametnog,unutrasnje uredjenje,socijalni programi i demokratija koja vlada u EU je nesto drugo i to moze biti samo za uzor i Turcima i nama a bogami i vama

gledaj, turska je europi "zadnja rupa na svirali", da se okladimo da će prije izrael biti član eu nego turska.mislim nemam ništa protiv turske ni turskog naroda, ali tako stvari stoje.
U biti mislim da i Turci imaju sve manje apetite prema EU,imaju Amere i Nato,Turska je vojna sila u pravom smislu te rijeci,zaboravlja se da su sto se jeftine robe tice slicni kinezima i kad bi njihova bofl roba preplavila trziste EU :mrgreen: mozda im je bas zato stalo.Sto se tice Izraela nemam pojma kakve su njihove zelje

ne znam, ljudi koji imaju navodno puno ponosa već bi europu poslali u 3, ali izgleda ili ne smiju ili im je politika ipak ispred ponosa, turska je vojna sila, u odnosu na nas, u odnosu na amere, ruse, indiju, englesku i još mnogo drugih, turska je patuljak.
čak ni zemljopisni položaj turske (s vojnog aspekta) više nije što je bio dok je postojala blokovska podjela, to je do izražaja došlo u drugom ratu protiv iraka, i bez njihovih baza, posao je određen.
ja osobno mislim da turska ne bi niti trebala insistirati na primanju u eu, nego iskoristiti svoj rejting i položaj u islamskom svijetu, prvenstveno na ekonomskom planu, jer ako usa ne obuzda iran on će to učiniti mjesto nje.
kamen spoticanja

#130 Re: Evropa voli muslimane

osa wrote:ne znam, ljudi koji imaju navodno puno ponosa već bi europu poslali u 3, ali izgleda ili ne smiju ili im je politika ipak ispred ponosa, turska je vojna sila, u odnosu na nas, u odnosu na amere, ruse, indiju, englesku i još mnogo drugih, turska je patuljak.
čak ni zemljopisni položaj turske (s vojnog aspekta) više nije što je bio dok je postojala blokovska podjela, to je do izražaja došlo u drugom ratu protiv iraka, i bez njihovih baza, posao je određen.
ja osobno mislim da turska ne bi niti trebala insistirati na primanju u eu, nego iskoristiti svoj rejting i položaj u islamskom svijetu, prvenstveno na ekonomskom planu, jer ako usa ne obuzda iran on će to učiniti mjesto nje.
osa nemoj samo ti o ponosu...sta kaze jadranka ciji je piranski zaljev...ili da pitamo sanadera :) turke poznajes ko ja papuance iz nove gvineje :D i vala i armiju im :)
ostalo se svakako slazemo...turska ne ganja eu...pare su bre bitne :)
osa

#131 Re: Evropa voli muslimane

Post by osa »

kamen spoticanja wrote:
osa wrote:ne znam, ljudi koji imaju navodno puno ponosa već bi europu poslali u 3, ali izgleda ili ne smiju ili im je politika ipak ispred ponosa, turska je vojna sila, u odnosu na nas, u odnosu na amere, ruse, indiju, englesku i još mnogo drugih, turska je patuljak.
osa nemoj samo ti o ponosu...sta kaze jadranka ciji je piranski zaljev...ili da pitamo sanadera :) turke poznajes ko ja papuance iz nove gvineje :D i vala i armiju im :)

sad kad bi mi još pojasnio, šta ja imam s tim što jadranka kaže...
kamen spoticanja

#132 Re: Evropa voli muslimane

osa wrote:
kamen spoticanja wrote:

sad kad bi mi još pojasnio, šta ja imam s tim što jadranka kaže...
najmanji zajednicki sadrzilac :D ajde ajde jasno je to tebi :)
bingov buraz

#133 Re: Evropa voli muslimane

Post by bingov buraz »

osa wrote:
bingov buraz wrote:
osa wrote:

ne znam, ljudi koji imaju navodno puno ponosa već bi europu poslali u 3, ali izgleda ili ne smiju ili im je politika ipak ispred ponosa, turska je vojna sila, u odnosu na nas, u odnosu na amere, ruse, indiju, englesku i još mnogo drugih, turska je patuljak.
Druga vojska po brojnosti u NATO-u nikako ne moze biti patuljak
osa

#134 Re: Evropa voli muslimane

Post by osa »

bingov buraz wrote:
osa wrote:
bingov buraz wrote:

Druga vojska po brojnosti u NATO-u nikako ne moze biti patuljak
nisi dobro pročitao, za nekog div, za nekog opet patuljak.
bingov buraz

#135 Re: Evropa voli muslimane

Post by bingov buraz »

osa wrote: nisi dobro pročitao, za nekog div, za nekog opet patuljak.
U svjetskim razmjerama Turska je vojna sila,ocito ne poznajes dovoljno proguglaj malo iznenadit ces se,i ja sam.
osa

#136 Re: Evropa voli muslimane

Post by osa »

bingov buraz wrote:
U svjetskim razmjerama Turska je vojna sila,ocito ne poznajes dovoljno proguglaj malo iznenadit ces se,i ja sam.

šta je onda usa, rusija, engleska, francuska, indija, pakistan, izrael, kina, sj. koreja, ima li još tko atomsku, kažu južnoafrička republika(nije sigurno, ali razvijali su je). bingo ne potcjenjujem ja tursku, nego iznosim činjenice. misliš li da bi svjetska vojna sila trpjela radničku partiju kurdistana, ne bi, razbili bi ih i u turskoj, okupirali pola iraka, a malo zahvatili i siriju i gdje ih još ima. turska je sila, ali daleko od svjetske.
kamen spoticanja

#137 Re: Evropa voli muslimane

osa wrote:
bingov buraz wrote:

šta je onda usa, rusija, engleska, francuska, indija, pakistan, izrael, kina, sj. koreja, ima li još tko atomsku, kažu južnoafrička republika(nije sigurno, ali razvijali su je). bingo ne potcjenjujem ja tursku, nego iznosim činjenice. misliš li da bi svjetska vojna sila trpjela radničku partiju kurdistana, ne bi, razbili bi ih i u turskoj, okupirali pola iraka, a malo zahvatili i siriju i gdje ih još ima. turska je sila, ali daleko od svjetske.
pa zar mislis da je problem razbiti cca. 5000 hiljada naoruzanih ljudi...smjesno...no ne mozes razbiti kudrsku populaciju od 40 miliona ljudi...nije europski :-) btw turska vojska nosi se parolom gdje gdje cizmom ne zagazis tu te ozbiljno ne shvataju...i sloboda je na nebu...vjeruj da je dovoljno da nisu podcinjen faktor ni jednoj od ovih tvojih nabrojanih ;-) samo je cinjenica jos uvijek diplomatski slabo iskoristena...no kako se ahmet davutoglu razmahao ni taj mometan nije daleko od realnosti
Galipolje

#138 Re: Evropa voli muslimane

Post by Galipolje »

@kijameta

Ova tvoja duhovna sabraca su inspiratori, saucesnici ili direktni ucesnici zlocina GENOCIDA nad Bosnjacima!

Ili mozda poput Radovana Karadzica i izvesnog umobolnog Jovanovica (tvrdio je kao srbijanski ambasador pri

UN nakon genocida u Srebrenici da su se "muslimani medjusobno pobili") zelis da relativiziras jedan magnum crimen obicnom

medijskom maipulacijom
osa

#139 Re: Evropa voli muslimane

Post by osa »

kamen spoticanja wrote:
osa wrote:
bingov buraz wrote: U svjetskim razmjerama Turska je vojna sila,ocito ne poznajes dovoljno proguglaj malo iznenadit ces se,i ja sam.

pa zar mislis da je problem razbiti cca. 5000 hiljada naoruzanih ljudi...smjesno...no ne mozes razbiti kudrsku populaciju od 40 miliona ljudi...nije europski :-) btw turska vojska nosi se parolom gdje gdje cizmom ne zagazis tu te ozbiljno ne shvataju...i sloboda je na nebu...vjeruj da je dovoljno da nisu podcinjen faktor ni jednoj od ovih tvojih nabrojanih ;-) samo je cinjenica jos uvijek diplomatski slabo iskoristena...no kako se ahmet davutoglu razmahao ni taj mometan nije daleko od realnosti
očito je problem, ne radi se naime samo o klasičnim terorističkim akcijama, nego i dijelom vojnim akcijama u kojima već 30 godina ginu turski vojnici, policajci a i civili.
a šta svjetska sila može, vidiš u iraku, gruziji, itd. to je razlika između sila i svjetskih sila.
što se tiče uspona turske u nekakav faktor u svjetskim okvirima na diplomatskom i svakom drugom planu, sumnjam, turska će uvijek biti važan saveznik svjetskih sila, ali glavni igrač......
bingov buraz

#140 Re: Evropa voli muslimane

Post by bingov buraz »

osa wrote:
bingov buraz wrote:

Od ovih nabrojanih USA,Rusija,Kina,Francuska su vojno jaci,Indija i Pakistan su plemenska drustva sa atomkama,Izraelski hendikep je brojnost zato im i zene sluze vojsku i ne bi imali sta traziti sa Turcima,Sj.Koreja da nema atomsku mislim da ih niko ne bi uzimao za ozbiljno.Naravno ovo su nuklearne sile Turci nisu,ne znam da li su i razvijali mislim da nisu.
Evo dobar link za usporedbu http://www.globalfirepower.com/countrie ... detail.asp
kamen spoticanja

#141 Re: Evropa voli muslimane

osa wrote:očito je problem, ne radi se naime samo o klasičnim terorističkim akcijama, nego i dijelom vojnim akcijama u kojima već 30 godina ginu turski vojnici, policajci a i civili.
a šta svjetska sila može, vidiš u iraku, gruziji, itd. to je razlika između sila i svjetskih sila.
što se tiče uspona turske u nekakav faktor u svjetskim okvirima na diplomatskom i svakom drugom planu, sumnjam, turska će uvijek biti važan saveznik svjetskih sila, ali glavni igrač......
jasta nego vojne akcije...prepadi na lokalne policijske stanice,postavljanje mina po seoskim putevima,dizanje automobila u zrak...bas vojne akcije :-)
michio

#142 Re: Evropa voli muslimane

Post by michio »

Po osinom je i Velika Britanija pala na koljena pred udarima IRA-e. To su politicki problemi i vojska sa tim stvarima ima vrlo malo veze.
Geronimo81

#143 Re: Evropa voli muslimane

Post by Geronimo81 »

bingov buraz wrote:
osa wrote:
bingov buraz wrote: U svjetskim razmjerama Turska je vojna sila,ocito ne poznajes dovoljno proguglaj malo iznenadit ces se,i ja sam.

Od ovih nabrojanih USA,Rusija,Kina,Francuska su vojno jaci,Indija i Pakistan su plemenska drustva sa atomkama,Izraelski hendikep je brojnost zato im i zene sluze vojsku i ne bi imali sta traziti sa Turcima,Sj.Koreja da nema atomsku mislim da ih niko ne bi uzimao za ozbiljno.Naravno ovo su nuklearne sile Turci nisu,ne znam da li su i razvijali mislim da nisu.
Evo dobar link za usporedbu http://www.globalfirepower.com/countrie ... detail.asp
Pa nisu bas tako jaki kako si ih ti nahvalio .Ima ih mnogo ali opet nemaju aktivne vojske puno a ni naoružanja ali nisu ni za baciti.Negleda se brojnost pa to zanemarite nije srednji vijek da se macevima biju :)
Zato neprekrizujte izrael a ni s.koreju ti se rađaju sa puskama :)
Geronimo81

#144 Re: Evropa voli muslimane

Post by Geronimo81 »

michio wrote:Po osinom je i Velika Britanija pala na koljena pred udarima IRA-e. To su politicki problemi i vojska sa tim stvarima ima vrlo malo veze.
terorizam tu vojska ne pomaze vec obavjestajne sluzbe i sp.policija protiv tih nema bas jakog lijeka . osim da mu sve strpas u zatvor za kaznu kad izvede teroristicki napad na civile.To bi im ja radio i nebi ga vise ni izvodili ako vole svoju rodbinu :)
Drug Član

#145 Re: Evropa voli muslimane

Post by Drug Član »

Politika je teorija haosa, što više različitih mišljenja-to više haosa i konsekventno dalje od konzistentnog odgovora na zadato pitanje. Niko nikoga ne uvjeri u suprotno, niko ne nadje najmanji zajednički sadržalac, niko se ne nađe da predvidi kraj hladnog rata, rat protiv terorizma, globalnu ekonomsku krizu 2009, rekoše nam mirno spavajte rata (u BiH) neće biti.....a još uvijek se pojedini upinju objasniti kako je politikologija naučna disciplina. Smješno i jadno :-) Prava nauka je spas zato odoh raditi nešto korisno :run:
kijameta

#146 Re: Evropa voli muslimane

Post by kijameta »

Galipolje wrote:@kijameta

Ova tvoja duhovna sabraca su inspiratori, saucesnici ili direktni ucesnici zlocina GENOCIDA nad Bosnjacima!

Ili mozda poput Radovana Karadzica i izvesnog umobolnog Jovanovica (tvrdio je kao srbijanski ambasador pri

UN nakon genocida u Srebrenici da su se "muslimani medjusobno pobili") zelis da relativiziras jedan magnum crimen obicnom

medijskom maipulacijom
Da te podsjetim tema topica je; Evropa voli muslimane. Djelovanje opskurnih islamskih terorista poput navedenog Somalijca,svakako ima veze sa temom. Tvoje misljenje ako sam dobro razumio je da mediji,trebaju imati razumjevanja ,milosti i paznje prema takvim spodobama i da bi trebali imati jedan uvijeni stav,koji bi na neki nacin opravdavao i relativizirao njihova zlodjela. Dok ja povodeci se cistim humanizmom,tvrdim da nema i ne moze biti opravdanja za terorizam i nasilje i uvijek sam osudzivao svako nasilje i terorizam i borio se protiv njega.
Ja nisam uopste spomenuo Srebrenicu i sigurno joj nije mjesto na ovom topicu,pa mi uopste nije jasno,zbog cega ti impliciras Srebrenicu i nije mi jasno kojim bolesnim spojem u tvojoj glavi stavljas u zajednicke okvire nevine srebrenicke zrtve sa jednim zlocudnim,krvolocnim islamskim teroristom ,poput ovog tebi ocito jako dragog Somalijca.
Turska bila sila ili ne,u svakom slucaju nije rang Slovacke,Slovenije,BiH,kojoj se mogu pravila nametati i odredzivati i to je jedini razlog zasto se sada odugovlaci sa ukljucenjem Turske u EU. 'EUropljani' bi Tursku prikljucili a Turska bi se htjela pridruziti. EU je samo maska za neokolonijalizam evropskih velikih sila i prikljucenje svake zemlje EU mora ici jedino u skladu interesa EU gospodara a sa Turskom to nije tako lako kao sa malim i nejakim evropskim zemljama. Mada ne sumnjam da ce na kraju Turska popustiti pod pritiscima i 'uci' u EU. EU ce se nastaviti siriti i dalje od Turske,prvenstveno na Izrael i zemlje Magreba,nad kojima Francuska zeli da opet uspostavi punu kontrolu. Btw,Turska je svojevoljno napustila evropsku ekonomsku zajednicu( ili kako se vec tacno zvala organizacija evropskih zemalja) pretecu EU za vrijeme kiparske krize zbog losih odnosa sa Grckom. Da to nije uradila,bila bi zemlja osnivac EU.
bingov buraz

#147 Re: Evropa voli muslimane

Post by bingov buraz »

Geronimo81 wrote:
bingov buraz wrote: Od ovih nabrojanih USA,Rusija,Kina,Francuska su vojno jaci,Indija i Pakistan su plemenska drustva sa atomkama,Izraelski hendikep je brojnost zato im i zene sluze vojsku i ne bi imali sta traziti sa Turcima,Sj.Koreja da nema atomsku mislim da ih niko ne bi uzimao za ozbiljno.Naravno ovo su nuklearne sile Turci nisu,ne znam da li su i razvijali mislim da nisu.
Pa nisu bas tako jaki kako si ih ti nahvalio .Ima ih mnogo ali opet nemaju aktivne vojske puno a ni naoružanja ali nisu ni za baciti.Negleda se brojnost pa to zanemarite nije srednji vijek da se macevima biju :)
Nit ih hvalim nit ih kudim samo sam napisao da su vojna sila a jedna armija koja spada u prvih10 na svijetu po svim parametrima je za respekt.E sad zamisli da takva vojna sila dodje u ruke radikalnih islamista,to je ono sto kazem da bi EU morala biti malo fleksibilnija prema Turskoj.
Geronimo81

#148 Re: Evropa voli muslimane

Post by Geronimo81 »

bingov buraz wrote:
Geronimo81 wrote:
bingov buraz wrote: Od ovih nabrojanih USA,Rusija,Kina,Francuska su vojno jaci,Indija i Pakistan su plemenska drustva sa atomkama,Izraelski hendikep je brojnost zato im i zene sluze vojsku i ne bi imali sta traziti sa Turcima,Sj.Koreja da nema atomsku mislim da ih niko ne bi uzimao za ozbiljno.Naravno ovo su nuklearne sile Turci nisu,ne znam da li su i razvijali mislim da nisu.
Nit ih hvalim nit ih kudim samo sam napisao da su vojna sila a jedna armija koja spada u prvih10 na svijetu po svim parametrima je za respekt.E sad zamisli da takva vojna sila dodje u ruke radikalnih islamista,to je ono sto kazem da bi EU morala biti malo fleksibilnija prema Turskoj.
Tesko da dođe u ruke skoro pa i nemoguce .A europa pa ima vojsku ima pare pa se mora po njenom igrati a Turska ce da suti i ceka kao svi i da mole da ih prime a do EU je oce li ili nece je primiti.
The 51st State

#149 Re: Evropa voli muslimane

Post by The 51st State »

Tesko da dođe u ruke skoro pa i nemoguce .A europa pa ima vojsku ima pare pa se mora po njenom igrati a Turska ce da suti i ceka kao svi i da mole da ih prime a do EU je oce li ili nece je primiti.
Ne pratis trendove, trenutno ih bas zaboli za EU, a ako se izgradi nabuco, EU ce njih da moli da ih ne drka...
Geronimo81

#150 Re: Evropa voli muslimane

Post by Geronimo81 »

The 51st State wrote:
Ne pratis trendove, trenutno ih bas zaboli za EU, a ako se izgradi nabuco, EU ce njih da moli da ih ne drka...
Zasta bi ih EU molio da ih nedrka i kako mislis da bi turka mogla da drka EU kako kazes.
Locked