Evolucija

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
teodati

#6051 Re: Evolucija

Post by teodati »

apsidejzi wrote: 29/04/2024 16:50
teodati wrote: 29/04/2024 14:52
apsidejzi wrote: 26/04/2024 22:59
Uzrok ne postoji. Al rado cu saslusati tvoju teoriju. Obrazlozi je!
Postoji uzrok za sve, čak i ono što nema uzroka ima uzrok u sebi zašto je to tako, jer naš svijet je uzročno-posljedični, dakle TREBA sve objasniti kako nešto oduvijek postoji, a KAKO onda nešto nastaje iz toga, nema druge, inače se ništa ne zna.

Počeo sam i ovdje na ovom forumu nedavno malo obrazlagati neke stvari iz svoje "teorije svega" (prije nego ju službeno objavim, a što vremenski ne ovisi o meni), imate ovdje na filozofiji temu "teorija svega", ali nitko ne postavlja nikakva pitanja, mada sam dao osnovne stvari iz nje (detalje dakako dajem u samoj teoriji koja je preteška da se na forumima objašnjava), tako da možeš tamo pitati bilo koje pitanje, sigurno ću dogovoriti, ne u sitne detalje ali općenito svakako, eto.

A velim, moja teorija će DOKAZATI da ne postoji Bog kao osobno biće, da je TO nešto sasvim drugo, nitko još u tome nije uspio, ali ja sam siguran da ja to hoću, jer sam uvjeren da sam došao do ISTINE o postanku svega, zato i namjeravam to dati javno, ali čekam da tako kažem "zeleno svjetlo" za objavu, nisam u mogućnosti sam to objaviti, eto, pitanje možete bilo koje na onoj temi na filozofiji postaviti, zato je i data tamo, seveda.
Valja. Procitam pa cu postavit pokoje pitanje.
Ok.
belfy

#6052 Re: Evolucija

Post by belfy »

teodati wrote: 29/04/2024 14:41
belfy wrote: 28/04/2024 18:22
teodati wrote: 26/04/2024 22:37

Elem, meni izgleda da se ti uopće ne razumiješ u logiku, jer bi onda nešto i od prve shvatio, a ne da ti se još deset pitanja mora postaviti da shvatiš ono prvo, to je vidljivo i iz tvojih upisa drugim forumašima na forumu, jednostavno ne znaš konstruktivno raspravljati, jedino što znaš je da napišeš kako si ti odgovorio a da ti drugi ne razumiju taj odgovor, ali kod mene to ne pali, znam ja kako se sa takvima radi.

Postavim direktno pitanje a ti daj odgovor ak znaš, jednostavno a i te kako funkcionalno, odmah će se vidjeti jesi dao odgovor ili mlatiš praznu slamu.

Veliš, direktno si odgovori, jel, ok, onda objasni kako je nastao DNK te nove organele, po čemu je ta organela i nastala, ajde, da vidimo jer ti to znaš objasniti, svojim riječima dakako, nemoj glupave linkove stavljati koji ništa ne objašnjavaju.

Sada se pravi pametan ak možeš.

Izvoli! :)
ti, bukvalno, ne znas napisati nesto sam bez da kopiras sugovornika. to ti je ona djecija igra kada ponavljaju ono sto neko drugi kaze dok ovaj ne odustane. e, evo meni je sada dosta i odustajem. i, ovdje je samo jedan koji se pravi pametan - onaj sto govori da sve zna sto niko drugi ne zna. opet djecija igra... elem, sada ces se morati nastaviti igrati sam.

ne bi nista ni od knjige, niti od predavanja. samo djecije doskocice na forumu... tuzno. i, nemam se ja sta praviti pametan kada to mjesto pripada tebi koji kazes da znas i razumijes sto drugi ne, a ne razumijes ni obicni upis kojim ti se direktno odgovori na pitanje.

ti sada nastavi dalje. ja necu, jer vidim da je besmisleno... odzdrav! :kakoste:
Nauči raspravljati ozbiljno, postavio sam pitanje prvi, ili odgovori ili jednostavno odgovori da ne znaš, eto, zar je to tako teško, tako se dolazi do nekog odgovora, a ne ovo tvoje natezanje tko što shvaća, pitanje možeš i ti postaviti, ja ću rado odgovoriti ako znam, ako ne znam imam muda to priznati, a ne kao ti, sve najbolje, e da!
ajde sto lazes sebe, ali zasto lazes druge? pokazi jedan primjer gdje si rekao da nesto ne znas. nego, rekoh vec - odzdrav i ziv i zdrav ti nama bio. :kakoste:
teodati

#6053 Re: Evolucija

Post by teodati »

belfy wrote: 30/04/2024 19:13
teodati wrote: 29/04/2024 14:41
belfy wrote: 28/04/2024 18:22

ti, bukvalno, ne znas napisati nesto sam bez da kopiras sugovornika. to ti je ona djecija igra kada ponavljaju ono sto neko drugi kaze dok ovaj ne odustane. e, evo meni je sada dosta i odustajem. i, ovdje je samo jedan koji se pravi pametan - onaj sto govori da sve zna sto niko drugi ne zna. opet djecija igra... elem, sada ces se morati nastaviti igrati sam.

ne bi nista ni od knjige, niti od predavanja. samo djecije doskocice na forumu... tuzno. i, nemam se ja sta praviti pametan kada to mjesto pripada tebi koji kazes da znas i razumijes sto drugi ne, a ne razumijes ni obicni upis kojim ti se direktno odgovori na pitanje.

ti sada nastavi dalje. ja necu, jer vidim da je besmisleno... odzdrav! :kakoste:
Nauči raspravljati ozbiljno, postavio sam pitanje prvi, ili odgovori ili jednostavno odgovori da ne znaš, eto, zar je to tako teško, tako se dolazi do nekog odgovora, a ne ovo tvoje natezanje tko što shvaća, pitanje možeš i ti postaviti, ja ću rado odgovoriti ako znam, ako ne znam imam muda to priznati, a ne kao ti, sve najbolje, e da!
ajde sto lazes sebe, ali zasto lazes druge? pokazi jedan primjer gdje si rekao da nesto ne znas. nego, rekoh vec - odzdrav i ziv i zdrav ti nama bio. :kakoste:
Ne znam kineski, eto, ali znam KAKO je sve nastalo, jer govorimo o nastanku života a ne o jezicima ili vožnji formule jedan.
teodati

#6054 Re: Evolucija

Post by teodati »

Jel netko primijetio da i evolucija i Biblija govore o istome, o nastanku života od sve jednostavnijih organizama, pa do sve složenijih, na kraju i do čovjeka? :)
dr_Evil

#6055 Re: Evolucija

Post by dr_Evil »

teodati wrote: 30/04/2024 13:01
apsidejzi wrote: 29/04/2024 16:50
teodati wrote: 29/04/2024 14:52

Postoji uzrok za sve, čak i ono što nema uzroka ima uzrok u sebi zašto je to tako, jer naš svijet je uzročno-posljedični, dakle TREBA sve objasniti kako nešto oduvijek postoji, a KAKO onda nešto nastaje iz toga, nema druge, inače se ništa ne zna.

Počeo sam i ovdje na ovom forumu nedavno malo obrazlagati neke stvari iz svoje "teorije svega" (prije nego ju službeno objavim, a što vremenski ne ovisi o meni), imate ovdje na filozofiji temu "teorija svega", ali nitko ne postavlja nikakva pitanja, mada sam dao osnovne stvari iz nje (detalje dakako dajem u samoj teoriji koja je preteška da se na forumima objašnjava), tako da možeš tamo pitati bilo koje pitanje, sigurno ću dogovoriti, ne u sitne detalje ali općenito svakako, eto.

A velim, moja teorija će DOKAZATI da ne postoji Bog kao osobno biće, da je TO nešto sasvim drugo, nitko još u tome nije uspio, ali ja sam siguran da ja to hoću, jer sam uvjeren da sam došao do ISTINE o postanku svega, zato i namjeravam to dati javno, ali čekam da tako kažem "zeleno svjetlo" za objavu, nisam u mogućnosti sam to objaviti, eto, pitanje možete bilo koje na onoj temi na filozofiji postaviti, zato je i data tamo, seveda.
Valja. Procitam pa cu postavit pokoje pitanje.
Ok.
Smrle druze evo otkad sam clan ovog foruma cekam da dokazes
teodati

#6056 Re: Evolucija

Post by teodati »

Zašto je čovjek prvo kotač napravio a tek daleko kasnije neku međuplanetarnu raketu?

Zato jer inteligencija tako radi, od jednostavnijih stvari prema sve složenijima, ne može obrnuto.

Što je onda čudno ako se kaže da je razvoj života na Zemlji, koji je išao od jednostavnijih živih bića pa do sve složenijih, zapravo SVOJSTVO Inteligencije a ne pukog slučaja?

Slučaj nema proces rada, dapače.

I što onda na temelju toga zaključiti, jel? :)
MehmedPasaMoric

#6057 Re: Evolucija

Post by MehmedPasaMoric »

Pa ne znam da je bas inteligentan potez da gledas nekoga 250 hiljada godina kako se pati, zivi 20-25 godina, ne zna kako da uzgaja hranu itd., i onda mu se napokon javis da mu objasnis kako je od sad tvoj rob i das mu upute sta da radi da bi otisao u raj. Zamisli milijarde ljudi koji su se rodili i umrli tokom perioda od 250 hiljada godina koji nisu ni imali priliku da udju u raj jer je bog zaboravio da im dojavi koji su uslovi. To je inteligencija? :lol:
teodati

#6058 Re: Evolucija

Post by teodati »

MehmedPasaMoric wrote: 28/03/2025 01:49 Pa ne znam da je bas inteligentan potez da gledas nekoga 250 hiljada godina kako se pati, zivi 20-25 godina, ne zna kako da uzgaja hranu itd., i onda mu se napokon javis da mu objasnis kako je od sad tvoj rob i das mu upute sta da radi da bi otisao u raj. Zamisli milijarde ljudi koji su se rodili i umrli tokom perioda od 250 hiljada godina koji nisu ni imali priliku da udju u raj jer je bog zaboravio da im dojavi koji su uslovi. To je inteligencija? :lol:
Nije bitno kada se tko rodi, jer je sudbina ista za sve ljude, i tko ne bi ponekad patio kroz sto godina, ako ga poslije čeka život u doslovno tisućama i tisućama bilijuna godina (vječni život), bez patnje i boli, i to sve ljude, što ta Inteligencija obećava, dakako premalo sam napisao ovo drugo, pa malo razmisli o tome, e da! :)
pezzar

#6059 Re: Evolucija

Post by pezzar »

teodati wrote: 28/03/2025 20:10
MehmedPasaMoric wrote: 28/03/2025 01:49 Pa ne znam da je bas inteligentan potez da gledas nekoga 250 hiljada godina kako se pati, zivi 20-25 godina, ne zna kako da uzgaja hranu itd., i onda mu se napokon javis da mu objasnis kako je od sad tvoj rob i das mu upute sta da radi da bi otisao u raj. Zamisli milijarde ljudi koji su se rodili i umrli tokom perioda od 250 hiljada godina koji nisu ni imali priliku da udju u raj jer je bog zaboravio da im dojavi koji su uslovi. To je inteligencija? :lol:
Nije bitno kada se tko rodi, jer je sudbina ista za sve ljude, i tko ne bi ponekad patio kroz sto godina, ako ga poslije čeka život u doslovno tisućama i tisućama bilijuna godina (vječni život), bez patnje i boli, i to sve ljude, što ta Inteligencija obećava, dakako premalo sam napisao ovo drugo, pa malo razmisli o tome, e da! :)
A ima smisla da neko pogine u 20-oj godini i da mu tih 20 godina života odredi te tisuće i tisuće bilijuna godina? Jbg nešto si zglajzo u 19-oj. haj sad u vječnu patnju. Ili si nešto dobro učinio, a u 21-oj bi možda zglajzo, al' sreća pogide pa nisi stigao. Ma daj.
MehmedPasaMoric

#6060 Re: Evolucija

Kako je ista za sve ljude kad svi ljudi rodjeni prije izuma abrahamskog boga, a radi se o milijardama, imaju automatsku kartu za pakao jer nikad nisu imali priliku da prihvate Isusa kao sina bozijeg ili da slijede Muhamedove prakse? I povrh svega toga cak ni danas nije ista za sve ljude, pa ako bog i postoji onda svi krscani imaju zagarantovanu kartu za pakao u slucaju da je islamski bog pravi jer su vjerovali da bog ima sina, odnosno u slucaju da je krscanski bog pravi onda svi muslimani imaju automatsku kartu za pakao jer nisu vjerovali da bog ima sina?

Gdje prestaje razum i logika tu pocinje religija
teodati

#6061 Re: Evolucija

Post by teodati »

pezzar wrote: 28/03/2025 20:17
A ima smisla da neko pogine u 20-oj godini i da mu tih 20 godina života odredi te tisuće i tisuće bilijuna godina? Jbg nešto si zglajzo u 19-oj. haj sad u vječnu patnju. Ili si nešto dobro učinio, a u 21-oj bi možda zglajzo, al' sreća pogide pa nisi stigao. Ma daj.
A tko kaže da će itko ići u vječnu patnju, jel?

Vidi se da mnogi uopće ne razumiju teološke pojmove, vječna patnja ne znači da će te netko namjerno mučiti za tvoje pogreške, već da ćeš se sam mučiti što si to uopće učinio, o tome se radi.

A pošto se nitko vječno ne može ljutiti, jasno je da će na kraju svima biti sve oprošteno, zato se i kaže da čovjek treba i najvećim neprijateljima oprostiti, sve jasno, ali kako kome, e da!
teodati

#6062 Re: Evolucija

Post by teodati »

MehmedPasaMoric wrote: 29/03/2025 01:44
Kako je ista za sve ljude kad svi ljudi rodjeni prije izuma abrahamskog boga, a radi se o milijardama, imaju automatsku kartu za pakao jer nikad nisu imali priliku da prihvate Isusa kao sina bozijeg ili da slijede Muhamedove prakse? I povrh svega toga cak ni danas nije ista za sve ljude, pa ako bog i postoji onda svi krscani imaju zagarantovanu kartu za pakao u slucaju da je islamski bog pravi jer su vjerovali da bog ima sina, odnosno u slucaju da je krscanski bog pravi onda svi muslimani imaju automatsku kartu za pakao jer nisu vjerovali da bog ima sina?

A tko kaže da netko tko uopće ne vjeruje u Sina Božjega Isusa Krista, neće doći u raj? Nitko. Sam Isus kaže da će mnogi nevjernici doći u raj prije vjernika, koji jedno vjeruju a drugo rade, nisi ti dobro obrazovan što se teologije tiče, pa slušaš što drugi govore o tome, a još manje znaju nego ti, samo kažem.

I daleko je logičnije vjerovati da je netko inteligentan napravio ovaj život, sva živa bića, nego da je sve slučajno nastalo, jer bilo koji život ima razlog i svrhu zašto je nastao a slučaj to nema, jednostavno a istinito.

I nema veze tko kojoj vjeri pripada za vječni život, nitko od ljudi nije birao ni gdje ni kada će se roditi, Bog nije nepravedan, jedini kriteriji će biti jesi li činio dobro ili zlo svojemu bližnjemu, a bližnji su oni s kojima živiš u svom životu bilo kada, eto ukratko.
MehmedPasaMoric

#6063 Re: Evolucija

teodati wrote: 29/03/2025 15:16

A tko kaže da netko tko uopće ne vjeruje u Sina Božjega Isusa Krista, neće doći u raj? Nitko. Sam Isus kaže da će mnogi nevjernici doći u raj prije vjernika, koji jedno vjeruju a drugo rade, nisi ti dobro obrazovan što se teologije tiče, pa slušaš što drugi govore o tome, a još manje znaju nego ti, samo kažem.

I daleko je logičnije vjerovati da je netko inteligentan napravio ovaj život, sva živa bića, nego da je sve slučajno nastalo, jer bilo koji život ima razlog i svrhu zašto je nastao a slučaj to nema, jednostavno a istinito.

I nema veze tko kojoj vjeri pripada za vječni život, nitko od ljudi nije birao ni gdje ni kada će se roditi, Bog nije nepravedan, jedini kriteriji će biti jesi li činio dobro ili zlo svojemu bližnjemu, a bližnji su oni s kojima živiš u svom životu bilo kada, eto ukratko.
Tko vjeruje u Sina, ima vječni život
A tko neće da vjeruje u Sina, neće vidjeti života
Gnjev Božji ostaje na njemu.
Evandjelje po Ivanu, 3:36

Dakle svi muslimani, budisti, hinduisti, pripadnici stotina paganskih religija iz proslosti i svi ostali ljudi koji su umrli prije nego se Isus rodio ce osjetiti boziji gnjev

Nevjernici su oni koji govore: 'Bog je Mesih, sin Merjemin!' A Mesih je govorio: 'O sinovi Israilovi, klanjajte se Allahu, i mome i vašem Gospodaru! Ko drugog Allahu smatra ravnim, Allah će mu ulazak u Džennet zabraniti i boravište njegovo će Džehennem biti; a nevjernicima neće niko pomoći.' (sura 5 ajet 72)

Dakle boraviste svih krscana ce biti dzehenem i niko im nece pomoci. Vjerovatno se odnosi i na pripadnike svih drugih religija osim islama

Da li ova kontradikcija izgleda kao djelo inteligentnog svemoguceg bica ili kao piskaranje grupe polupismenih semitskih seljana?
teodati

#6064 Re: Evolucija

Post by teodati »

MehmedPasaMoric wrote: 29/03/2025 20:32

Dakle svi muslimani, budisti, hinduisti, pripadnici stotina paganskih religija iz proslosti i svi ostali ljudi koji su umrli prije nego se Isus rodio ce osjetiti boziji gnjev

Nevjernici su oni koji govore: 'Bog je Mesih, sin Merjemin!' A Mesih je govorio: 'O sinovi Israilovi, klanjajte se Allahu, i mome i vašem Gospodaru! Ko drugog Allahu smatra ravnim, Allah će mu ulazak u Džennet zabraniti i boravište njegovo će Džehennem biti; a nevjernicima neće niko pomoći.' (sura 5 ajet 72)

Dakle boraviste svih krscana ce biti dzehenem i niko im nece pomoci. Vjerovatno se odnosi i na pripadnike svih drugih religija osim islama

Da li ova kontradikcija izgleda kao djelo inteligentnog svemoguceg bica ili kao piskaranje grupe polupismenih semitskih seljana?
Navodiš samo neke stihove a ne sve, napisao sam ti što sam Isus kaže da će neki nevjernici koji ne vjeruju u Njega prije doći u raj nego neki vjernici, i čija je onda riječ važnija samoga Isusa Sina Božjega, ili nekog Njegovo učenika Ivana i njegovog Evanđelja?

Jasno je da svatko za svoju religiju navija, pa i riječima, ali to ne znači da Bog misli tako, dapače.

Uostalom ovo kod Ivanovog Evanđelja se odnosi na općenito, kada će se sve znati o Bogu, a ne na sadašnje vrijeme kada se ništa ne zna.
MehmedPasaMoric

#6065 Re: Evolucija

teodati wrote: 30/03/2025 13:23
MehmedPasaMoric wrote: 29/03/2025 20:32

Navodiš samo neke stihove a ne sve, napisao sam ti što sam Isus kaže da će neki nevjernici koji ne vjeruju u Njega prije doći u raj nego neki vjernici, i čija je onda riječ važnija samoga Isusa Sina Božjega, ili nekog Njegovo učenika Ivana i njegovog Evanđelja?

Jasno je da svatko za svoju religiju navija, pa i riječima, ali to ne znači da Bog misli tako, dapače.

Uostalom ovo kod Ivanovog Evanđelja se odnosi na općenito, kada će se sve znati o Bogu, a ne na sadašnje vrijeme kada se ništa ne zna.
Ma jasta, uvijek kad je nesto kontradiktorno to je onda "uopsteno govoreci, metaforicki, poeticki, dvosmisleno, nije protumaceno na pravi nacin, samo bog zna pravu istinu" itd, a kada se nesto iz ovih knjizurina, sasvim slucajno po metodi i corava koka nadje zrno, izdaleka i ovlas podudari sa nekom naucno dokazanom cinjenicom onda je religija sveznajuca i svemoguca. Pola islamske apologetike je zasnovano na dva mora koja se ne mijesaju (iako se zapravo mijesaju), sasvim nebitnoj stvari za covjecanstvo
broj dva

#6066 Re: Evolucija

Post by broj dva »

Nije mi jasno zasto bi iko uzimao preistorijska sranja poput biblije ozbiljno

Psalm 137:9 "Happy is he who repays you for what you have done to us / He who seizes your infants and dashes them against the rocks."

1 Timothy 2:12 "I do not permit a woman to teach or to have authority over a man, she must be silent."

1 Samuel 15:3 "This is what the Lord Almighty says ... 'Now go and strike Amalek and devote to destruction all that they have. Do not spare them, but kill both man and woman, child and infant, ox and sheep, camel and donkey.'"

Genesis 22:2 “Take your son, your only son Isaac, whom you love, and go to the land of Moriah, and offer him there as a burnt-offering on one of the mountains that I shall show you.”

I jos jedno hiljadu ovakvih, glupih i monstruoznih djelova...ali hajde, svako po svom ukusu...
teodati

#6067 Re: Evolucija

Post by teodati »

broj dva wrote: 01/04/2025 14:41 Nije mi jasno zasto bi iko uzimao preistorijska sranja poput biblije ozbiljno

Psalm 137:9 "Happy is he who repays you for what you have done to us / He who seizes your infants and dashes them against the rocks."

1 Timothy 2:12 "I do not permit a woman to teach or to have authority over a man, she must be silent."

1 Samuel 15:3 "This is what the Lord Almighty says ... 'Now go and strike Amalek and devote to destruction all that they have. Do not spare them, but kill both man and woman, child and infant, ox and sheep, camel and donkey.'"

Genesis 22:2 “Take your son, your only son Isaac, whom you love, and go to the land of Moriah, and offer him there as a burnt-offering on one of the mountains that I shall show you.”

I jos jedno hiljadu ovakvih, glupih i monstruoznih djelova...ali hajde, svako po svom ukusu...
Postoji Stari i Novi zavjet, u prvom Bog Jahve je okrutan, jer čovjek mora i umrijeti i patiti a ne samo uživati da bi baštinio vječni život, u drugom Bog Jahve je pun ljubavi, daje svoj život za ljude, i obećava život bez patnje i boli svim ljudima, dakako kada prođe ova škola života na Zemlji.

Da bi znao kako zub boli mora te boljeti, nema druge, i ovaj naš život sličan je ženi koja rađa u najvećim bolima, ali kada rodi dijete, njena radost i uživanje daleko je veće od boli koju je podnijela, tako je i sa vječnim životom poslije ovoga zemaljskoga.

Mnogi očito ne shvaćaju što zapravo znači vječni život, nije to tisuću godina, ili milijardu, nego doslovno beskonačno mnogo linearnog vremena, za to treba biti spreman, a kako, pa upravo smo u školi, koja će nam to omogućiti da živimo dugi život kao i Bogovi koji su na napravili.
broj dva

#6068 Re: Evolucija

Post by broj dva »

Dakle negdje izmedju starog i novog testamenta bog je krhno jedan apaurin, smirio se, prestao klati novorodjene bebe, unistavati plemena, davati upute za robovlasnitstvo i silovanje. kaznjavati radi koristenja vise vrsta tekstila te postao "all we need is love" hipik koji povremeno nekoga osudi na vjecitu patnju jer zasto da ne...
Ili sam ja nesto pogresno shvatio ?
Dozer

#6069 Re: Evolucija

Post by Dozer »

:D

A, posto je tema "Evolucija", jos uvijek nikako da skontam zasto licimo na razne druge zivotinjske, primate, dijelimo DNK sa svim i svacim na planeti... Otkud nam dlake po tijelu, i cemu sluze, ako vec nismo nastali ni od cega zivotinjskog...?
Sto nas taj svemogucni, svemocni i sveznajuci napravi "po svojoj slici", ali ovako slabasne, nesavrsene, bolesljive...?
teodati

#6070 Re: Evolucija

Post by teodati »

Dozer wrote: 16/04/2025 09:53 :D

A, posto je tema "Evolucija", jos uvijek nikako da skontam zasto licimo na razne druge zivotinjske, primate, dijelimo DNK sa svim i svacim na planeti... Otkud nam dlake po tijelu, i cemu sluze, ako vec nismo nastali ni od cega zivotinjskog...?
Sto nas taj svemogucni, svemocni i sveznajuci napravi "po svojoj slici", ali ovako slabasne, nesavrsene, bolesljive...?
Materija je slična jedna drugoj, a mi ljudi smo i materijalna bića, dok smo slični Stvoritelju ne po materiji, nego po umnim sposobnostima, treba razumjeti što Biblija o tome kaže a ne pričati bajke o tome, samo kažem.
teodati

#6071 Re: Evolucija

Post by teodati »

broj dva wrote: 14/04/2025 09:39 Dakle negdje izmedju starog i novog testamenta bog je krhno jedan apaurin, smirio se, prestao klati novorodjene bebe, unistavati plemena, davati upute za robovlasnitstvo i silovanje. kaznjavati radi koristenja vise vrsta tekstila te postao "all we need is love" hipik koji povremeno nekoga osudi na vjecitu patnju jer zasto da ne...
Ili sam ja nesto pogresno shvatio ?
Krivo, Stvoritelj je već prije postanka ljudi napravio cijeli plan koji se u detalje provodi i sada, ali i ubuduće, sve dok se osobno ne upoznamo kao civilizacija sa Bogom koji nas je zbilja napravio, e da! 8)
Byskell

#6072 Re: Evolucija

Post by Byskell »

dr_Evil

#6073 Re: Evolucija

Post by dr_Evil »

Byskell wrote: 02/06/2025 19:23 https://senzor.ba/fenomen-allahovog-stv ... jama-luka/

Koju posluku porati? :D
Treba pitati kolege ko mu pojede H u prezimenu :D
Byskell

#6074 Re: Evolucija

Post by Byskell »

dr_Evil wrote: 03/06/2025 10:13
Byskell wrote: 02/06/2025 19:23 https://senzor.ba/fenomen-allahovog-stv ... jama-luka/

ne znam odžaaa oca mi, samo arlauču po forumu. :lol:
Byskell

#6075 Re: Evolucija

Post by Byskell »

Byskell wrote: 03/06/2025 12:53
dr_Evil wrote: 03/06/2025 10:13

Image

Ne znam odžaaa oca mi... samo arlauču po forumu. :lol: :D
Post Reply