Evo zasto je multietnicka BIH propao projekat

Sarafcina

#26 Re: Evo zasto je multietnicka BIH propao projekat

Post by Sarafcina »

kiddie007 wrote:SANSKI MOST - Udru¾enje Srba povratnika u Sanski Most najavilo je protest pred zgradom kancelarije visokog predstavnika za BiH u Sarajevu jer lokalne bo¹njaèke vlasti u toj op¹tini u Federaciji BiH opstrui¹u povratak otete i uzurpirane srpske imovine.

"Ukoliko ne doðe do radikalnog progresa po pitanju povratka na¹e imovine prinuðeni smo da polovinom setembra organizujemo proteste jer bo¹njaèke vlasti Sanskog Mosta ne po¹tuju èak ni deset sudskih presuda prema kojima Srbima treba da bude vraæena imovina", izjavio je predsednik tog udru¾enja Gojko Mijatoviæ.

On je naveo da su Bo¹njaci u centru grada uzurpirali najbolje srpske parcele na kojima su bespravno izgradili stambene, poslovne i verske objekte.

Oko 2.500 Srba povratnika u Sanski Most ¾ivi u veoma te¹kim uslovima zbog diskriminatorskog odnosa vlasti, a u 19 srpskih sela nema struje, vode, dok su im lokalne puteve zasrali.

Od 4.000 poru¹enih srpskih stambenih objekata obnovljeno je oko 2.000. Srbi izbegli iz Sanskog Mosta vi¹e ne razmi¹ljaju o povratku jer je sve veæi broj onih koji su se vratili, a koji se ponovo iseljavaju.

cuj propao projekat... pa ovo mu je tek pocetak .. recimo da se ti Srbi udruze sa povratnicima u Kotorsko (i jos par mjesta) i da zajedno nastupaju. Odmah bi ti bilo jasno zasto i kako stvari funkcionisu ;)
zavrzlama

#27 Re: Evo zasto je multietnicka BIH propao projekat

Post by zavrzlama »

Sarafcina wrote:
kiddie007 wrote:SANSKI MOST - Udruženje Srba povratnika u Sanski Most najavilo je protest pred zgradom kancelarije visokog predstavnika za BiH u Sarajevu jer lokalne bošnjačke vlasti u toj opštini u Federaciji BiH opstruišu povratak otete i uzurpirane srpske imovine.

"Ukoliko ne dođe do radikalnog progresa po pitanju povratka naše imovine prinuđeni smo da polovinom setembra organizujemo proteste jer bošnjačke vlasti Sanskog Mosta ne poštuju čak ni deset sudskih presuda prema kojima Srbima treba da bude vraćena imovina", izjavio je predsednik tog udruženja Gojko Mijatović.

On je naveo da su Bošnjaci u centru grada uzurpirali najbolje srpske parcele na kojima su bespravno izgradili stambene, poslovne i verske objekte.

Oko 2.500 Srba povratnika u Sanski Most živi u veoma teškim uslovima zbog diskriminatorskog odnosa vlasti, a u 19 srpskih sela nema struje, vode, dok su im lokalne puteve zasrali.

Od 4.000 porušenih srpskih stambenih objekata obnovljeno je oko 2.000. Srbi izbegli iz Sanskog Mosta više ne razmišljaju o povratku jer je sve veći broj onih koji su se vratili, a koji se ponovo iseljavaju.

cuj propao projekat... pa ovo mu je tek pocetak .. recimo da se ti Srbi udruze sa povratnicima u Kotorsko (i jos par mjesta) i da zajedno nastupaju. Odmah bi ti bilo jasno zasto i kako stvari funkcionisu ;)

:thumbup: ...
MuaDib

Post by MuaDib »

Gdje ko u većini na ovaj ili onaj način diskriminira manjinu. Sanski Most je primjer bošnjačkog licimjerja, kao i Glamoč gdje se i dan danas Srbi smatraju nižom vrstom. Ništa nije bolje ni u RS-u, gdje diskriminacija u pojedinim mjestima kao što je Bijeljina toliko očita da povratnici posve strahuju za svoju sigurnost. :)
Ali moram i poručiti Šumarima da se i pored toga vrate u RS jer su oni jaki ljudi, tako da ponište rezultate genocida, a ne da pametuju po forumu. Jer i na njima leži odgovornost, ako se ne žele vratiti odakle su protjerani, postaju saučesnici u etničkoj podjeli BiH. :x
Ahmmed

Post by Ahmmed »

rajvosa^ wrote:Cuj uzeli najbolje srpske parcele. Sta treba, sad im jos rec...evo gospodo birajte kad ste se vec vratili, a mi cemo sto nam ostane. Gluposti.
btw.....jesam li rekao da sam ugrozen ovdje na forumu. :D
A možda je, ipak, riječ o zemljištu čiji su vlasnici Srbi?
Citizen-X

Post by Citizen-X »

forUMASH wrote:....multietnicka BIH nikad nije bio projekat....to je samo ideja koju jos niko od '92 nije ni pokusao pretvoriti u projekat.....
Jaro ono sto ti izvalis to ni hiltovka ne moze :D
foo-doo

Post by foo-doo »

mene uvijek impresionira povrsnost sa kojom Srbi pricaju o BIH i multieticnosti. Niti znaju istoriju niti zele da je znaju, ovako im je jednostavnije Najgore je sto im je ovo neko rekao da je tako i oni se drze toga ko pjan plota.

BIH nije projekat, za razliku od Velike Srbije koja jeste projekat (Nacertanije je projektni plan).
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

imam jedno pitanje:

Cemu stalno potenciranje multietnicnosti ili nedostatka iste kad vidite da takve teme nestanu nakon dva dana?
duh_sa_sjekirom

Post by duh_sa_sjekirom »

Zar još niste skontali ovog kidda??? Pa zar ne vidite da čovjek samo "baci kost" da se vi prepirete??? Samo je postavio temu i ni jedan odgovor nije dao???? Zar nije čudno? Uostalom, pogledajte mu ostale postove, pa ćete vidjeti....Mislim da tip ciljano ubacuje ovakve teme...
A to sa povratnicima u S. most, neko dobro reče:"...čekaju da prodaju svoje pa da se vrate u tuđe..."
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

sto je postavljo, postavljo je...ja je sad zakljucaJEm, a bosanac, ako mu se ne gadi, nek vam je otkljuca...
ja sam najavila ciscenje...
:oops:
Locked