Evo rješenja za Sarajevo!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
halloweenedo

#151 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by halloweenedo »

ljudi, umjesto što se prepucavate , bolje vam je na vrijeme rezervisite kartu za koncert LEPE BRENE 30-og maja u Zetri!

Eto, karti su u prodaji od srijede u 9:00 ..........vise informacija na kupikartu.ba
HAVANA

#152 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by HAVANA »

:D Kupiti.ba
Bandierra Rossa

#153 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by Bandierra Rossa »

Šta bi sad rek"o doktor Arsla???

"Ma ovo je uvala borova,ba...
muha_sa

#154 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by muha_sa »

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#155 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by -LIBERO- »

Rambo Amadeus je imao jedan odlican prijedlog,u nizu izvandrednih teorija,prijedloga i cega sve ne :D ...Ramo kralj :thumbup:

Teorija je da svaki covjek koji napuni 18 god. i ima pravo glasati,treba ispuniti neki test inteligencije,i da po rezultatima tog testa se procjeni koliko ce vrijediti njegov glas na izborima.
Tako neko kome je IQ "proracunat" na iznadprosjecan ima recimo vrijednost svog glasa na izborima kao 3 ili 5 glasova,sve zavisi ,a da neko kome je IQ na razini covjecije ribice dobije vrijednost svoga glasa kao pola glasa :D :D ,ili jedan...sve zavisi kako se sve to uredi :dance: :mrgreen:

On je to u jednom intervijuu kao kroz salu rekao na neki upit o glasanjima,izborima nacionalista u nasim EX YU prostorima,ali Rambo cak i kada kroz zajebanciju prica kaze toliko toga pametnog da nemozes vjerovati :D

Rambo care :D :thumbup:
zonbirile

#156 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by zonbirile »

tražiti će se karta više,a ona baba.Joj ko maska kod Emira,od face liftinga.Četnikuša,manje više,kada je Neda Ukraden mogla biti Pod lipom 35,može i Bora i Nemanja.Papanluk,svuda oko nas.Joj zaboravih Cecu,tako je lijepo znala i razumjela Arkan,kada dođe na odmor ratnika.
detroit-mercy

#157 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by detroit-mercy »

Bandierra Rossa wrote:
muha_sa wrote:napisah vec jednom--nek slusa sta ko voli i zeli , al nek slusa za svoju dusu--ne moraju se meni stakla trest zbog njegovog cejfa.
Ama,to ovi iz Detroita ne kontaju...
Ne kontam kako ce ti se stakla tresti, jedino ukoliko ne zivis u dvorani, ali onda ti se tresu i od rijetkih rock bandova koji budu ugosceni u njima. Ne misli da branim sund i kic, cak stavise najezim se od ovoga sto danasnje mlade generacije slusaju, e sada do koga je do publike ili do danasnjih banodova ne znam. Mada kolio vidim na dansnjoj pop-rock sceni vrhunac je bio Tose Poreski, eh gdje je tu band snage jedne Azre da malo ustalasa. Obzirom na kvalitet bandova i ne cudim se da dzigera vlada medju mladima. Poenta je u tome, da vise nema bandova koji su kao nekada prasili po malim salama i klubovima i na kojima je raja gradila svoj muzicki ukus, lako je sa Azre bilo preci na Metalicu pa slusati. Sta se danas nudi mladim, koji su to dobri bandovi, ne pricajmo o bandovima koji vise ne postoje, pricajmo o onim koji su danas tu, koji prze i prase. Malo ih je jako malo da bi se formirao neki muzicki ukus medju mladima. Dzegerasi su bili i prije 20-30 godina i raja ih je slusala i punila dvorane, ali pored dzigerasa je bilo jedno 500 kvalitetnih bandova u bivsoj drzavi. Dzigera je uznapredovala, ali rokeri su se izgubili, zalosno ali sta ces. Samo mi je beze, ono ja bih zabranio ovo, ja ne bih dozvolio ovo. Na kraju ko si ti ili ja da nesto zabrani, posebno ako se masa ljudi nalazi u tome.
Bandierra Rossa

#158 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Sve ja tebe razumijem,ali ja bih ipak zabranio izlazak na izbore onima koji odu na Brenin koncert.Jednostavno,ti ljudi nisu sposobni racionalno promišljati.Svjestan sam da ovim stavom dajem za pravo da mi se nalijepi etiketa "netolerantnog" čovjeka,ali mislim da je krajnje vrijeme da prestanemo biti tolerantni (da ne kažem nezainteresovani) i da stvari već jednom nazovemo pravim imenom.
detroit-mercy

#159 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by detroit-mercy »

-LIBERO- wrote:Rambo Amadeus je imao jedan odlican prijedlog,u nizu izvandrednih teorija,prijedloga i cega sve ne :D ...Ramo kralj :thumbup:

Teorija je da svaki covjek koji napuni 18 god. i ima pravo glasati,treba ispuniti neki test inteligencije,i da po rezultatima tog testa se procjeni koliko ce vrijediti njegov glas na izborima.
Tako neko kome je IQ "proracunat" na iznadprosjecan ima recimo vrijednost svog glasa na izborima kao 3 ili 5 glasova,sve zavisi ,a da neko kome je IQ na razini covjecije ribice dobije vrijednost svoga glasa kao pola glasa :D :D ,ili jedan...sve zavisi kako se sve to uredi :dance: :mrgreen:

On je to u jednom intervijuu kao kroz salu rekao na neki upit o glasanjima,izborima nacionalista u nasim EX YU prostorima,ali Rambo cak i kada kroz zajebanciju prica kaze toliko toga pametnog da nemozes vjerovati :D

Rambo care :D :thumbup:
Kazu da je i Hitler imao visok IQ, pa sta bi? Cuj, zabraniti nekome da glasa. Onda treba isto tako osobama sa invaliditetom zabraniti da rade, a samo onim sa izvanrednim atletskim sposobnostima dozvoliti da obavljaju djelatnost. Sta je sljedece, samo lijepi (po necijim kriterijumima) ce se moci razmnozavati, a ostatak, guzljevina zabranjena. Uuuu, kako se lako iz najbolje namjere ulazi u nesto sto je istorija osudila....................... :skoljka:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#160 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by -LIBERO- »

@detroit pricas bezveze,kako ba nema novih dobrih bendova?

Dubioza Kolektiv,Skroz,Letu Stuke,Frenki ,Marchelo,Majka Edo,Damir Urban,Skroz,TBF....itd itd,sve aktuelni i sve ljudi koji redovno izdaju albume i koncerte rade.
I ovih par bendova sto sam nabrojao onako od prve ,a ima jos tonu dobrih bendova za razne ukuse i raznih muzickih pravaca.
Ali turbo folk je u ofanzivi vec decenijama na ovim EX YU prostorima,prije svega zato sto je promijenio raspored razmisljanja i vrijednovanja,kao i to sto su ovi turbofolkeri imali decenijama medijsku podrsku svih mogucih elektronskih medija.

Sada je jos i dobro,bilo je godina gdje nisi mogao normalan koncert vidjeti sve same Cece,extra Nene,Dare Buba mare.....sada ovaj urbano-gradjanski duh na psrostorima ex yu i nije u takvoj defanzivi kao sto je bio decenijama.
muha_sa

#161 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by muha_sa »

detroit-mercy----kako ne kontas :? zgrada u kojoj se cuju i koraci kad mi komso iznad mene hoda po sobi :D mozes tek mislit kako je sa decibelima :D
ne mislim ovdje kritikovat onog sto slusa sta vec slusa---samo da ponovim--slusaj za svoj cejf.
na stranu sta ja mislim o kojekakvim prekodrinskim pjevaljkama i pjevcima--jos kad vidim da mi je grad okicen njihovim posterima :-) al...........................hajd bolan-to je samo pjevacica :D
River_isle

#162 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by River_isle »

vi ste meni kingovi; svaka cast ljudima od principa - ali malo je takvih - vjerujem da oni i ne bi ulazili u raspravu tipa hoce li cece, mice, cice, brene pjevati negdje ili ne, jednostavno se nece pojaviti.
recesija je ljudi , a drzava nam siromasna - kazu nece biti za peMzije slijedeci mjesec. nego ja to fino kontam sa ove strane, pjeva neka pjevacica u zetri, trebalo bi da se na to plati ovijeh dadjbina, pdv-ovi, inostrani izvodjadji bla bla bla. da smo pametni ko hercegovci vec bi se nasla grupa koja bi printala majice sa njezinim likom, pa i od te prodaje dala sta u drzavnu kasu... al NE. ne bi to otislo u drzavnu kasu jer imamo i u tu problem: lopovi nam na vlasti. pa se onda jedna muzicka tema pretvara u politicnu (sto je u startu i bila, al kod nas je muzika, politika, naconalnost ekvivalent jedno drugome).
i sta je sada problem? ma problem smo mi, koji smo ratovali cetiri godine a da nam se nista nije promijenilo, opet dva pisam (ja dze ces dva brata zavaditi), opet bratstvo i jedinstvo (ako nista prije smo vjerovali u to, a sad ga moramo upraznjavati mjesto pod titinom cizmom, pod cizmom europse unije i njihovim konvencijama o ravnopravnosti i svemu ostalome).
sta reci na kraju nego : http://www.youtube.com/watch?v=xidogvQRtm0 :bih: :bih: :bih:
River_isle

#163 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by River_isle »

Bandierra Rossa wrote:Sve ja tebe razumijem,ali ja bih ipak zabranio izlazak na izbore onima koji odu na Brenin koncert.Jednostavno,ti ljudi nisu sposobni racionalno promišljati.Svjestan sam da ovim stavom dajem za pravo da mi se nalijepi etiketa "netolerantnog" čovjeka,ali mislim da je krajnje vrijeme da prestanemo biti tolerantni (da ne kažem nezainteresovani) i da stvari već jednom nazovemo pravim imenom.
to su nekad govorili za onu djecu cvijeca, a vidi na sta izadje moj ti... sad trava legalna - aferim, pravo zboris

:run:
detroit-mercy

#164 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by detroit-mercy »

-LIBERO- wrote:@detroit pricas bezveze,kako ba nema novih dobrih bendova?

Dubioza Kolektiv,Skroz,Letu Stuke,Frenki ,Marchelo,Majka Edo,Damir Urban,Skroz,TBF....itd itd,sve aktuelni i sve ljudi koji redovno izdaju albume i koncerte rade.
I ovih par bendova sto sam nabrojao onako od prve ,a ima jos tonu dobrih bendova za razne ukuse i raznih muzickih pravaca.
Ali turbo folk je u ofanzivi vec decenijama na ovim EX YU prostorima,prije svega zato sto je promijenio raspored razmisljanja i vrijednovanja,kao i to sto su ovi turbofolkeri imali decenijama medijsku podrsku svih mogucih elektronskih medija.

Sada je jos i dobro,bilo je godina gdje nisi mogao normalan koncert vidjeti sve same Cece,extra Nene,Dare Buba mare.....sada ovaj urbano-gradjanski duh na psrostorima ex yu i nije u takvoj defanzivi kao sto je bio decenijama.
Pa poenta je u tome, ne budi u defanzivi, ponudi kvalitet, trend, pa ce raja doci. Isto tako ce se stvoriti jedna kriticna masa koja ce slusati tu vrstu muzike. Dzigera je bila i bice, samo je caka da se je dzigera prilagodjavala trzistu veoma brzo. Dok su rokeri sinimali spotove uglavnom setajuci po pruzi (valjada neka simbolika u tome), dotle su dzigerasi radili kvalitene spotove (mozemo argumentovati o ovome ali je istina). Neciji ukus neces promijeniti time sto ces nesto zabraniti ili zatvoriti ili zapaliti. Pogledaj Hrvatsku, zabranjivali, protjerivali, ni blizu prismrditi elektronskim medijima, a dzigerasi pune jednu po jednu dvoranu ili stadion. Prema tome, dzigeru i krkanluk moze pobijediti (ne i iskorijeniti) samo kvalitetom, sve drugo je prdljevina.
Bandierra Rossa

#165 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

detroit-mercy wrote:
-LIBERO- wrote:@detroit pricas bezveze,kako ba nema novih dobrih bendova?

Pa poenta je u tome, ne budi u defanzivi, ponudi kvalitet, trend, pa ce raja doci. Isto tako ce se stvoriti jedna kriticna masa koja ce slusati tu vrstu muzike. Dzigera je bila i bice, samo je caka da se je dzigera prilagodjavala trzistu veoma brzo. Dok su rokeri sinimali spotove uglavnom setajuci po pruzi (valjada neka simbolika u tome), dotle su dzigerasi radili kvalitene spotove (mozemo argumentovati o ovome ali je istina). Neciji ukus neces promijeniti time sto ces nesto zabraniti ili zatvoriti ili zapaliti. Pogledaj Hrvatsku, zabranjivali, protjerivali, ni blizu prismrditi elektronskim medijima, a dzigerasi pune jednu po jednu dvoranu ili stadion. Prema tome, dzigeru i krkanluk moze pobijediti (ne i iskorijeniti) samo kvalitetom, sve drugo je prdljevina.
Mislim da je poenta u slijedećem:

Džigera nije samo stvar muzike (ako se to može nazvati muzikom).Izvođači džigere će uvijek reći da "narod cijeni kvalitet" pa zbog toga oni pune dvorane i stadione,a rokeri,pankeri i ostali ne mogu čestito napuniti ni neki klub.To je ona klasična dilerska priča:"Pa da niko ne traži drogu,ne bih je ja ni prodavao".Dakle,muzika kao grana umjetnosti skoro da više i ne postoji.Izbori više nemaju smisla jer "džigeraši" uvijek izaberu vlast koja njima odgovara (sasvim je logično jer su neuporedivo brojniji).Norme ponašanja su postale takve da je prijeko potrebna ubrzana socijalizacija barem 80% stanovništva.Zamisli kakav bi bio taj Detroit u kojem živiš da svako pravi kuću gdje hoće i kakvu hoće (ovdje to obavezno prave na klizištima),da svako ima pravo na svoju ruku prekopati cestu (i tako sve ostaviti) da bi proveo svoju kanalizaciju, da svako parkira gdje hoće i kako hoće,da u medijima imaš više informacija o koncertu Dine Merlina nego o recesiji,da nazoveš policiju i kažeš da ti je neko udario auto,a oni ti kažu:"Sačekajte sat-sat i pol jer sad nemamo ljudi,da čitav Detroit bude oblijepljen plakatima Goge Sekulić,da polupismeni novinarčići određuju pobjednika na izborima...

Nisam siguran da se ti ne bi bunio.

Ovako,sa velike udaljenosti,ti se čudiš kako je moguće da je neko u Sarajevu toliko netolerantan???

Evo,ja sam netolerantan,pa šta???

(U stvari,ja sam bio tolerantan,ali sam definitivno odlučio da se promijenim...).
Skyfox

#166 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by Skyfox »

muha_sa wrote:
:lol: :thumbup: e sto se ismija
sodom

#167 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by sodom »

Bandierra Rossa wrote:Predlažem slijedeće:

1.)U skladu sa demokratskom tradicijom,dozvoliti Breni da održi koncert u Sarajevu,

2.)Evidentirati podatke svih posjetilaca pomenute manifestacije (ime,prezime,broj lične...),

3.)Na slijedećim izborima zabraniti glasanje svima koji su prisustvovali izvođenju muzičkih umotvorina tipa:Bum Cile,Bum...

Možda Sarajevo na taj način prestane biti mahalica i postane grad...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
amin!
Bandierra Rossa

#168 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Dragi bože,koliko se ovaj čovjek promijenio u zadnjih 15 godina.Ni nalik na "onog" Emira...

1994:

http://www.youtube.com/watch?v=KGKrSBsmNZY

Sad se ljubaka sa nekadašnjom "škorpionkom"...

Haj" da se kladimo koga će slijedećeg dovesti u Sarajevo:

1--------------x---------------2

1,55---------3,30-----------4,95

Neleta--------Cecu--------Kusturicu
muha_sa

#169 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by muha_sa »

sljedeci je Bora corba--Kemin haver.
Bandierra Rossa

#170 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

muha_sa wrote:sljedeci je Bora corba--Kemin haver.
Kad si već kod Bore (joj majko,želudac mi se okrene kad mu ime spomenem),evo jedan link gdje on spominje Brenu i co...

http://www.youtube.com/watch?v=mQ6ecVE8VzM

:D :D :D :D :D
gumifufna

#171 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by gumifufna »

sodom wrote:

1.)U skladu sa demokratskom tradicijom,dozvoliti Breni da održi koncert u Sarajevu,

2.)Evidentirati podatke svih posjetilaca pomenute manifestacije (ime,prezime,broj lične...),

3.)Na slijedećim izborima zabraniti glasanje svima koji su prisustvovali izvođenju muzičkih umotvorina tipa:Bum Cile,Bum...

amin!
Kako znate da ti ljudi glasaju. :D Ja znam jedno desetak cura koje ce ici na koncert a nikad nisu izasle na izbore :D
Bandierra Rossa

#172 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

gumifufna wrote:
sodom wrote:

amin!
Kako znate da ti ljudi glasaju. :D Ja znam jedno desetak cura koje ce ici na koncert a nikad nisu izasle na izbore :D
Da,ali će na izbore izaći njihove nane,dede,majke,očevi...

Samim tim što će ići na koncert gospođe Živojinović može se zaključiti mnogo toga i o glasačkom tijelu iz njihovih kuća...

(Znaš ono:Heeej,dušmani nas poklaše,popališe,silovaše... a kad je u pitanju Brena ili Ceca onda se mjerila mijenjaju...).
Bandierra Rossa

#173 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Ima li neko informaciju kako ide prodaja karata za koncert gospoje Živojinović?

Jedva čekam naslov u Express-u:"Veliko interesovanje za Brenin koncert u Sarajevu".

Bandierra Rossa

#174 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

muha_sa wrote:mene vise brine sto su neki idioti kamenovali vjernike dok su izlazili sa mise iz franjevackog samostana :(
jebe mi se i za Brenu i ostale cincili mincili "umjetnike"
U ovoj našoj "olimpijskoj mahalici" je normalno kamenovati nekoga ko dođe da medijski proprati Queer Festival.Naravno,kad je u pitanju gospođa "škorpionka",mjerila se mijenjaju...

(Pitam se samo,gdje su sad vehabije,SAFF,Latići,Izetbegovići,Cerići...)?

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Post Reply